10 Mart 2021 Çarşamba

Kekikli Kereviz Graten Tarifi

 

Kekikli Kereviz Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 su bardağı gravyer peyniri (İnce rendelenmiş)

Kekikli Kereviz Graten Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  • Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  • Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi

 

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar (Çiçeklere ayrılmış)
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı biber
  • 1 su bardağı cheddar peyniri (Rendelenmiş)
  • 4-5 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
  • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)

Pastırmalı Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini bir kaba alarak zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karnabaharı üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkarın ve yağlı kağıdı alın.
  • Pastırmayı çok az yağ ile bir tavada çevirin. Cheddar peynirini ve pastırmayı karnabahara ekleyin ve tekrar fırına koyarak, peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Kremalı Pazı Graten Tarifi

 

Kremalı Pazı Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pazı (Sapları ve yaprakları ayrı doğranmış)
  • 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 8 dilim dana jambon
  • 1/3 fincan eski kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Kremalı Pazı Graten Nasıl Yapılır?

  • Fırın kabına 1 yemek kaşığı tereyağı ile ekmek kırıntısını alıp karıştırın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızartın.
  • Orta boy bir tencerede krema ve sarımsağı kaynama noktasında ısıtın, hemen ateşi kısın ve 5 dakika pişirin. (Krema yaklaşık 3/4 bardağa düşecektir.) Tavayı ateşten alın ve diş sarımsakları bir kaşıkla çıkarın.
  • Ara sıra karıştırarak kremayı ılınmaya bırakın. Tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağı ile jambon dilimlerini alın, orta ateşte hafif kızarana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak soğutun.
  • Aynı yağın içine pazı saplarını ekleyin ve biraz yumuşayana dek orta-yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Ateşi orta seviyeye düşürün, pazı yapraklarını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tüm yaprakların rengi dönene kadar yaklaşık 2 dakika daha soteleyin.
  • Pazıyı bir fırın kabına aktarın ve üzerine jambon dilimlerini yerleştirin. Ardından kaşar peynirini serpin ve tereyağlı ekmek kırıntıları ile tereyağlı kremayı üzerine dökerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakın. Dilimleyerek servis edin.

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi

 

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kare milföy hamuru
  • 1 büyük boy brokoli (Çiçeklere ayrılmış)
  • 2 adet havuç (Halka doğranmış)
  • 1/4 su bardağı yer fıstığı (Doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 1/4 fincan keçi peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/4 fincan kurutulmuş domates (İnce doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı biber

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi büyük bir kaba alarak iyice karıştırın ve 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Milföy hamurunu hafif açarak dikdörtgen bir tart kalıbına yerleştirin.
  • Sosladığınız brokoli çiçeklerini milföy tart tabanının içine aktarın.
  • Üzerine kremayı gezdirin ve üzerine keçi peyniri, kuru domatesi, tuzu ve karabiberi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Popcake Tarifi

 

Popcake Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu kek için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 şişe sade soda
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı renkli pasta süsü
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • 1 paket kürdan veya çöp şiş

Popcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
  • Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
  • Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
  • Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
  • Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
  • Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
  • Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.

9 Mart 2021 Salı

Fırıda Beşamel Soslu Brokolili Makarna Tarifi

 

Fırıda Beşamel Soslu Brokolili Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram makarna
  • 500 gram brokoli
  • Haşlamak için bol su

Beşamel sos için malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket sıvı krema (200gr)

Üzeri için;

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peynir

    Fırıda Beşamel Soslu Brokolili Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarna, brokoli haşlanır ve suyunu süzdürülür ve bir tepsiye boşaltılır.
  • Beşamel sosu için öncelikle tereyağ eritilir.
  • Üzerine unu ilave edilip çok az kavrulur ve sütüde ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Pişen sosun üzerine tuzu, karabiberi, sarımsağı ve kremayı ilave edilip iyice karıştırılır.
  • Beşamel sosu makarna brokolinin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • En son üzerine kaşar peynir her yerine gelecek şekilde serpiştirilir.
  • Öneden ısıtılmış 180° -190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun. 💐.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 6 dal taze soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 küçük havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon

    Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yazan soğan ve havuçları minik minik doğrayalım.
  • Daha sonra tavada yağımızı kızdırıp soğan ve havuçları ekleyip kısık ateşte güzelce pişirelim.
  • Pişen malzemelerin üzerine şehriyemizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra tavuk bulyonu ,tuz ,karabiberide ekleyip 1 -2 kaşıkla karıştıralım.
  • 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağı kapatalım.
  • Hafif suyu kaldığı zaman minik kıyılmış maydanoz ve deotunu da ekleyip demlenmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun.

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

 

Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase tavuk göğüs
  • 1 paket mantar
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 1 yeşil sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Karabiber, tuz ve pulbiber

    Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  • Küçük doğranmış tavuklarımızı 4 dk haşlıyoruz .
  • İçine zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz ve üzerine biberleri ekliyoruz.3 dk daha kavuruyoruz.
  • Sonra sarımsak ve soğanımızı ekleyerek 3 dk kavurmaya devam ediyoruz.
  • Son olarakta mantarlarımızı ekliyoruz .
  • Üzerine baharatları katıyoruz ve 5 dk kavuruyoruz.
  • Servise hazır .

Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harcı için;

  • 5 adet elma
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Çilek

    Elmalı Rulo Kek Tarifi Yapılışı

  • Harcın yapımı; İlk olarak elmalarımızı rendeleyelim.
  • Üzerine şeker ve tarçınımızı ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra bir tepsinin içine yağlı kağıdımızı serelim ve üstüne harcımızı serelim. Ve soğumaya bırakalım.
  • Kekin yapımı; Yumurtalarımızı çırpma kabına kıralım.
  • Daha sonra şekerimizi ekleyelim ve çırpalım.
  • Ardından sütümüzü ekleyelim ve tekrar çırpalım .
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip son bir kez çırpalım.
  • Ardından elmalı harcımızın üstüne kek karışımını dökelim.
  • 175 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra saralım daha sonra üstünü dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben pudra şekeri serpip çilek ile servis ettim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 5- 6 su bardağı un (Kontrollü)

Üzeri için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Süsleme malzemeleri

    Donut Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık su, süt ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • En son unu ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bi hamur elde edelim.
  • Üzerine strec film kapatıp 45 dakika dinlendirelim.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp 2 ayrı bezeye ayıralım.
  • Hamuru merdane yardımıyla1 parmak genişliğinde açalım.
  • Hamuru kalıpla yada uygun bu aparatları kesip yağlı kağıt üzerine alalım. Rahat sıvı yağa atmak için yağlı kağıtları hamurun ebatında keselim.
  • Bol sıvı yağ aldığımız tavayı kızdırıp önlü arkalı pişirelim.
  • Pişen donatları peçeteye alalım. Süslemek için çikolatayı eritip soğuyan donutlara batıralım.
  • Ardından üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Çiğ Köfte (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi

 

Çiğ Köfte (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çiğ Köfte (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi Yapılışı

  • Önce bulgura sıcak su döküp karıştıralım üzerini kapatalım kabarsın.
  • Ayrı kapta soğanı rendeleyip sudan geçirip iyice süzelim.
  • Derin bir kapta bütün malzemelerini koyup güzelce karıştıralım.
  • Kabarmış olan bulgurun üzerine karışımı dökelim.
  • Blenderden 10 dk geçirelim.
  • Daha sonra elimizle de 10 dk yoğuralım ve elimizle şekil verip kıvırcıkların üzerine dizelim.Bu tarifi mutlaka tam ölçüsüyle deneyin tam tutuyor deneyeceklere afiyet olsun☺️.

Pirinç Unlu Yumuşacık Pişi Tarifi

 

Pirinç Unlu Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Pirinç unu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Pirinç Unlu Yumuşacık Pişi Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzü küçük bir kaba alıp ılıtalım.
  • İçine maya ve şekeri ilave edip karıştırıp üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Mayalandıktan sonra yoğurma kabına alıp üstüne pirinç ununu ilave edip iyice karıştıralım yavaş yavaş unu da ilave ederek hamuru iyice yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
  • Yoğrulan hamurun üstünü örtün mayalansın.
  • İyice kabarıp mayalanan hamuru mandalına büyüklüğünde bezeler yapıp mutfak bezinin üstüne sıralayıp yarım saat kadar bekletip süre sonunda bezeleri çay tabağından biraz daha büyük açıp tekrar mayalanması için bezin üstüne alıp üstlerini örtelim.
  • Bir yirmi dakika daha bekletiyoruz yağı tavaya alalım iyice ısındıktan sonra yağ ılık olmasın güzelce ısınması gerek açmış olduğumuz bezeleri tek tek bütün bezeler bitene kadar kızartıyoruz .

Ayvalık Tostu Tarifi

 

Ayvalık Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim köy ekmeği
  • 4-5 dilim salam
  • 4-5 dilim kaşar
  • 2 tane küçük sosis
  • Sucuk
  • 3 domates dilim
  • 3 turşu dilim
  • Rus salatası(hazır garnitüre mayonez ekleyerek kullandım)
  • Ketçap

    Ayvalık Tostu Tarifi Yapılışı

  • Salam sosis sucuk uzun ince şekilde dilimlenir ve yağ eklemeden tavada sotelenir.
  • Isıttığımız tost makinasında önce ekmekler boş şekilde koyulur 2-3 dk.
  • Sonra sırayla kaşar dilimleri, sotelenen malzemeler, üzerine rus salatası, donates, turşu tekrar kaşar ve son olarak ketçap sıkılır.
  • Bu kez tost makinasına biraz tereyapı sürüp ekmek konulur.
  • Bastırmadan 2-3 dakikada bu şekilde tutulur.Hazır 😋 uzun zamandır tüketmemiştim böyle şarküteri ama gerçekten hoşuma gitti 👍 İç malzemenin miktarı ne kadar isterseniz size kalmış. Benim ölçülerimden 1 tost çıktı gayet kararında 👍.