Hatay'ın Meşhur Kaytaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur:
- 2 bardak ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5, 5 bardak un (bardak ölçüsü 300 ml)
Harç:
- 300 kıyma
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Kimyon, karabiber, pul biber
- Tuz
Bezeleri açmak için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 100 gram tereyağı
Hatay'ın Meşhur Kaytaz Böreği Tarifi Yapılışı
- Ilık suyu yoğurma kabına boşaltın.
- Şekeri, tuzu ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip ele hafif yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Üzerini kapatıp 40 dakika mayalandırın.
- Bu arada harcı hazırlayın.
- Kıymayı bir kaba alın. Sırasıyla soğanı, kapya biberi, yeşil biberleri ve domatesi rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
- Baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ve tuzu ekleyip elinizle yoğurun.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın. 10 eşit parçaya bölün. Dilerseniz daha küçük parçalara da bölebilirsiniz.
- Tereyağını eritip sıvı yağı üzerine ekleyin.
- Bir tabağa boşaltıp tüm bezeleri bu yağa koyun ve en az 10 dakika bekletin.
- Tezgahı hafifçe yağlayın bezeyi elinizle büyütün. Çok çok kolay büyüyor.
- Hamurun üzerine bir çorba kaşığı tereyağı gezdirin ve her iki taraftan ortaya doğru büzün ve ucunu sabitleyerek gül şekli verin.
- Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Hamurların ortasını elinizle hafifçe açıp 1 veya bir buçuk kaşık harç yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirin. (25 dakika) sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️.