Ispanaklı Bulgur Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 su bardağı kaynamış sıcak su
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Birer çay kaşığı ucuyla kimyon ve yeni bahar
Diğer malzemeler;
- 2 demet ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi veya konservesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, pul biber, karabiber
Piştikten sonra üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Ispanaklı Bulgur Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanaklarımızı iyice yıkayalım. Suyu iyice süzüldükten sonra doğrayalım.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kenara alalım.
- Bulgur köftesi için ince bulguru ve irmiği uygun bir kase içersine alın.
- Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın, üzerini kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletin. Süre sonunda yumurta, un, salça, tuz ve baharatları ekleyerek 10 dk boyunca yoğurun.
- Daha sonra başka bir tabak içersine az un serpin.
- Bulgur harcından misketten büyük parçalar kopartıp ellinizi ara ara ıslayıp küçük toplar yuvarlayın.
- Hazırladığımız köfteleri bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içine yavaş yavaş ı̇lave edelim.
- Orta ateşte 15-20 dakika kadar haşlayalım.
- Köfteler suyun üzerine çıkmaya başladıysa köfteler haşlanmış demektir. Kevgir yardımıyla köfteleri çıkartıp suyunu süzüp bir tabağa alalım.
- Uygun tencereye zeytinyağını alalım.
- Kızdığında soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dk kavuralım.
- Salçayı ekleyip az daha kavurduktan sonra domates püresini ekleyelim. 2 dakika pişirip doğranmış ıspanakları ekleyelim hafifce karıştırıp ocağın altını bir tik kısalım.
- Ispanaklar hacmini kaybettiğinde tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar suyunu bırakana kadar (6 )dakika pişmeye bırakalım. Devamı yorumda buraya sığmadı.