12 Mart 2021 Cuma

Evde Adana Kebap Tarifi

 

Evde Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı pul biber

    Evde Adana Kebap Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına alınan kıyma üzerine ince ince kıyılmış suyu süzülmüş biberler biber tuz eklenir.
  • Güzelce yoğurulur. Tahta şiş kullandım ben.
  • Şisleri hafif ıslatıp portakal büyüklüğünde harçtan alıp şişe geçirelim.
  • Hafif hafif kaydırarak şiş boyunca yayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Yanına domates ve biber ekleyip üzerini de bir yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında 40 dk kadar pişirelim
  • İlk 20 dk dan sonra yağlı kağıt üzerinden alıp şişleri alt üst çevirelim.
  • Güzelce pişip kızarana kadar bekletelim isterseniz yanında bulgur pilavı ve soğan salatası ile servis edelim deneyenlere afiyet olsun 😍.

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Dışı için;

  • Susam

    Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına tereyağımızı alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve şekeri ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Ardından üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Homojen bir kıvam aldıktan sonra üzerine kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun bir parçası diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım, küçük olan hamuru ayrı bir kaba alalım. Daha fazla olan hamurunda üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirelim.
  • Az olan hamurumuzun üzerine kakao ve sütü ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. Ardından üzerini streçleyelim buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Yarım saat – 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgaha alalım, tekrar toparlayıp bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizle tezgah üzerinde yuvarlayarak birr parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde rulo yapalım.
  • Sade hamurumuzu da tezgaha alalım, toparladıktan sonra yine bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım. Bu parçaları da elimizle toparlayıp yuvarlayarak bir kenara alalım.
  • Tezgaha streç filmimizden bir parça alalım. Sade hamurumuzdan bir tanesini üzerine alarak elimizle biraz bastırarak şekil verelim.
  • Tekrardan üzerini streç film ile kapatalım. Streç filmin üzerinden hamuru oklava ile açmaya başlayalım. Hazırladığımız kakaolu ruloların boyutuna gelecek kadar dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Üzerinden streç filmi kaldırarak kenar kısmına kakaolu rulomuzu yerleştirelim.
  • Streç filmin uçlarından tutalım ve sade hamurumuzu kakaolu rulonun etrafında saralım.
  • Streç filmimizi tekrar açalım, strecin yüzeyine susam serperek hamuru tekrar streç filmin kenarlarından tutarak saralım.
  • Hamurun etrafının susama güzelce bulanması için bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.
  • Ardından streci açalım ve hamurun üzerine elimizle bastırarak daha yassı bir şekil verelim.
  • Hamur kesme aparatı ile hamurumuzu üçgen olacak şekilde keselim.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsimize alalım.
  • Kalan hamurlarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayarak şekil verelim.
  • Tüm kurabiyelerimizi tepsimize dizdikten sonra önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 18-20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alarak soğumaya bırakalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Üzümlü Kurabiye Tarifi

 

Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru Üzüm

Üzeri için;

  • Şeker

    Üzümlü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ, kabarma tozu, vanilya ve unu ilave edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu kontrollü eklemenizde fayda var. Elde ettiğiniz hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekmektedir.
  • Hamurumuza kuru üzümü de ilave ederek son kez yoğuralım.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle şekillendirelim ve fırın tepsimize dizelim.
  • Kurabiyelerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürelim ve şeker serpiştirerek 170°C fırında üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri kızaran kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

11 Mart 2021 Perşembe

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 su bardağı un+2 tepeleme yemek kaşığı un

İçi için;

  • 1 kalıp içim süzme peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
  • Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  • Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim ,susam serpelim.
  • 175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun ☺️.

Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber

Mantar sote için;

  • 500g mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 adet kapya biberi
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Patates Püreli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  • Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içersinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan patatesin suyunu süzün, sıcakken tereyağını ekleyip ezin.
  • Üzerine sütü, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Diğer taraftan mantarları nemli bir bezle silinir gerekirse kabukları soyulur.
  • Saplarıyla birlikte çok ince olmıcak şekilde doğranır.
  • Soğan ve sarımsak iri doğranır.
  • Kapya ve yeşil biberler 3-4 bölünür.
  • Domatesler küp küp doğranır.
  • Uygun tava kızdırılır, içersine zeytinyağ dökülür.
  • Soğan eklenir 1 dk sotelenir.
  • Daha sonra mantar eklenir ve yüksek ateşte ara ara karıştırarak 5-6 dk sotelenir.
  • Ocağın altı orta ateşe getirilir kapya, yeşil biberler ve sarımsak eklendikten sonra 2 dk kavrulur.
  • Sebzeleri çok fazla öldürmeden pişirmeye özen gösterelim.
  • 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve az daha kavrulur.
  • Son olarak domates, baharatlar ve tuz da eklenir.
  • Güzelce karıştırarak 1-2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
  • Güveçlere patates püresi paylaştırır.
  • Üzerine mantar sote koyulur, rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri hafif kızarana dek pişirilir.

Ispanaklı Bulgur Köfte Tarifi

 

Ispanaklı Bulgur Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Birer çay kaşığı ucuyla kimyon ve yeni bahar

Diğer malzemeler;

  • 2 demet ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi veya konservesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, pul biber, karabiber

Piştikten sonra üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Ispanaklı Bulgur Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanaklarımızı iyice yıkayalım. Suyu iyice süzüldükten sonra doğrayalım.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kenara alalım.
  • Bulgur köftesi için ince bulguru ve irmiği uygun bir kase içersine alın.
  • Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın, üzerini kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletin. Süre sonunda yumurta, un, salça, tuz ve baharatları ekleyerek 10 dk boyunca yoğurun.
  • Daha sonra başka bir tabak içersine az un serpin.
  • Bulgur harcından misketten büyük parçalar kopartıp ellinizi ara ara ıslayıp küçük toplar yuvarlayın.
  • Hazırladığımız köfteleri bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içine yavaş yavaş ı̇lave edelim.
  • Orta ateşte 15-20 dakika kadar haşlayalım.
  • Köfteler suyun üzerine çıkmaya başladıysa köfteler haşlanmış demektir. Kevgir yardımıyla köfteleri çıkartıp suyunu süzüp bir tabağa alalım.
  • Uygun tencereye zeytinyağını alalım.
  • Kızdığında soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dk kavuralım.
  • Salçayı ekleyip az daha kavurduktan sonra domates püresini ekleyelim. 2 dakika pişirip doğranmış ıspanakları ekleyelim hafifce karıştırıp ocağın altını bir tik kısalım.
  • Ispanaklar hacmini kaybettiğinde tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar suyunu bırakana kadar (6 )dakika pişmeye bırakalım. Devamı yorumda buraya sığmadı.

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Arası için;

  • Muz ya da çilek

    Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanak püremiz için ıspanağın yapraklarını rondodan çığ olarak geçirelim ve 1 su bardağı püremiz hazır tutalım.
  • Kek için önce yumurta ve şeker, sonra sıvı yağ ve püremizi, daha sonrada katı malzemeleri bir güzel çırpıp yağlanmış borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Daha sonra muhallebisi için süt, ün ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kıvam alınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca 1 çay bardağı süt ve kremşantileri ekleyip mikserle çırpalım ve hindistan cevizinide ilave edip tekrar çırpalım.
  • Pişen kekimizi dikdörtgen şeklinde keselim ve kenardan çıkan kek parçalarını robottan geçirip ufaltalım.
  • Kekimizi önce süt ile ıslatalım, üzerine kremamızın yarısını dökelim ve yayalım.
  • Onun üzerine muzlarımızı güzelce dizelim, onun üzerine tekrar kremamızın kalanını döküp yayalım ve robottan geçirdiğimiz kek kırıntıları da üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
  • Enaz 5-6 saat bekletip, sonra servis edelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 5 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İstediğiniz kıvamı alana kadar süt

Diğer malzemeler:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-1, 5 su bardağı sıcak su (Kıvamına göre kesiniz ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz ve kekik

    Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için gerekli olan bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Daha sonra üzerini kapatıp 30dk buzdolabında bekletin. Köfte harcından parçalar kopartıp misketten biraz büyük köfteler yuvarlayın.
  • Uygun bir tava içerisine çok az sıvı yağ döküp, kızdırın. Köfteleri kızartın. Çok yüksek ateşte kızartmayın. Ara ara karıştırın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
  • Aynı tavaya tereyağ ekleyin.
  • Önceden haşlamış olduğunuz bezelye ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin.
  • 2-3 tur karıştırıp, salçayı ekleyip az daha kavurun.
  • Sonra domates püresini ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında sıcak olan suyu, tuz ve kekik ekleyip 1-2 dk daha pişirin.
  • En son olarak köfteleri ekleyip güzelce karıştırın. 5 dk kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin ve sonrasında ocaktan alın.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen patatesin suyu süzün, sıcakken ezin ve püre haline getirin.
  • Sonra tereyağı ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz kıvamı alana dek süt ekleyin. Afiyet olsun 😋.

Kakaolu Soslu Tart Kek Tarifi

 

Kakaolu Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu

Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
  • Tarifine göre süt

    Kakaolu Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Sonra sıvı yağ, sıcak su, kakao, vanilya kabartma tozu ve en son unu eleyerek ekleyip tekrar çırpalım.
  • Yağlanmış tart kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Sosumuzu hazırlayıp sıcak sıcak ortasına dökelim.
  • Soğuduktan sonra isteğe bağlı süsleyebilirsiniz 😌Afiyet olsun.