16 Mart 2021 Salı

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
  • Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
  • Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları alarak kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ekleyin.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyacak yardımıyla oyun ve bu kısımları da harca atın.
  • Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
  • Kerevizleri uygun ölçüde soyabilmek için, kereviz nasıl temizlenir yazımızdan yararlanabilirsiniz.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın.
  • Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.
  • Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin.
  • Başlangıç menüsünü süsleyen terbiyeli kereviz çorbasından sonra, kadınbudu köfte ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Terbiyeli Kereviz Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizlerin canlı kalmasını sağlamak için sirkeli suda 10 dakika bekletin ve bol suda durulayın.
  • Soğanları doğramak yerine rendeleme işlemini de kullanabilirsiniz. Böylece daha fazla aroma elde edilir.
  • Çorbaya lezzet vermek için, haşlama suyuna az miktarda et suyu ilave edebilirsiniz.
  • Kereviz çorbasını pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın. Bu sayede kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?

Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Sırniki Tarifi

 

Sırniki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişirmek için:

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Orman meyveleri
  • Kırmızı meyveler

Sırniki Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kasenin içerisine lor peynirini alın. Mikser veya çatal yardımıyla peyniri güzelce ezin.
  • Daha sonra üzerine toz şeker, yumurta, kabartma tozu, ve vanilini ilave ederek karıştırın.
  • Karışımın içerisine unun 3/4'ünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kalan unu geniş bir kabın içerisine aktarın. Hazırladığınız peynirli hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar kopartın.
  • Koparttığınız parçaları tek tek, yalnızca unun bulunduğu kaba aktarın. Elinizle unlayarak hamura şekil verin.
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve hafifçe kızdırın. Yağ kızmaya başladığında hazırladığınız hamurları önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Kızartma esnasında hamurun kenarlarının da piştiğinden emin olun.
  • Hazırladığınız sırnikileri, meyve ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sırniki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hazırlanan peynirli hamur, ele yapışacak bir kıvamda olacaktır.
  • Hamuru kolayca kopartmak için kaşık veya dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
  • Hamurlara istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Hamuru kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Hazırladığınız sırnikileri çikolata ve bal sürerek de ikram edebilirsiniz.

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İri kırılmış ceviz içi

Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve karıştırın. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin.
  • Eriyen tereyağının içerisine unu ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun. Bu esnada ufalanmış cevizleri ekleyerek un ile birlikte kavurmaya devam edin.
  • Unun üzerine sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kalan cevizleri ilave edin.
  • Dilerseniz, un helvasını kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Un Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helva yapımında en önemli nokta, unu sürekli olarak karıştırmaktır.
  • Karıştırma işlemini daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
  • Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca diğer malzemeleri ekleyin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
  • Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
  • Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu azaltıp süt miktarını çoğaltabilirsiniz.
  • Helvanın yoğunluğunu arttırmak için, pişirme esnasında kaymak ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?

Un helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir.

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ufalanmış fındık (isteğe göre)

Sosu için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

Browni Tadında Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın. 
  • Karışım köpük köpük olmaya başladığında kakao ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da üzerine ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Kek harcını tepsiye veya borcama dökerek 180 dereceli fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken sosunu hazırlamaya başlayın. Yağ, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı iki taşım olacak şekilde kaynatın ve kapatın.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra dilimleyin ve on dakika kenarda bekletin.
  • Hazırladığınız sosu kekin üzerinde gezdirin. Browni tadında ıslak kekinizi buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, ıslak keki vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Browni Tadında Islak Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kekin kıvamını tutturmak için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kek kalıbını orta boyutlarda seçin. Bu sayede kekiniz ne çok ince, ne de çok kalın olacaktır.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir sos için, ev yapımı çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
  • Kekin üzerini meyve dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Dilim Browni Tadında Islak Kek Kaç Kalori?

  • İnce bir dilim ıslak kek, yaklaşık 285 kaloridir. 

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi

 

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyagi
  • 125 gr pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 15 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya
  • 100 gr damla cikolata
  • 100 gr toz fındık
  • 100 gr toz fıstık
  • 100 gr hindistan cevizi

Çatlak Ev Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı pudra şekeri ve yumurtayı 2 dakika mikserde yoğuralım.
  • Un, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip hamur homojen kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Kurabiyelerimizi fırında 150 derece yaklaşık 25 dakika pişirelim. (Çatlak Ev Kurabiyesinde kıvamı tutturmak için videomuzu da izlemeyi ihmal etmeyin)
  • Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
  • Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
  • Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde 
  • Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.

Mac And Cheese Tarifi

 

Mac And Cheese Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gram makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çeçil peyniri
  • 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Mac And Cheese Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın.
  • Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun. 
  • Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
  • Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.
  • Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın.
  • Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın.
  • Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

  • Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. 

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan batırarak küçük delikler açın.
  • Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.

1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?

  • Haşhaşlı revaninin bir dilimi, yaklaşık 300 kaloridir.

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

 

Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase garnitür
  • 5-6  adet kornişon turşu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 1 tutam  tuz
  • 2 yemek kaşığı dilim zeytin
  • 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)

Ev Yapımı Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri  iyice yıkayın  ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Patates  pişerken garnitürü  hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu  süzüp, bir kap içine alın.
  • Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
  • Patatesler pişince fırından alın ve ortadan  ikiye  kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
  • Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
  • Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
  • Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
  • Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?

  • Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase bulgur
  • 2,5 kase su
  • 3 çay kaşığı tuz

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bulgurumuzu yıkayalım önce kenarda süzülsün.
  • Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın, tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın ocakta ısınmaya başlasınlar, tereyağı eriyince doğradığınız soğan ve biberleri ilave edin kavurmaya başlayın, (domatesi rendeleyin bu arada oda beklesin).
  • Soğan ve biberler kavrulunca üzerine biber salçasını ilave edin, kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edin, iyice karıştırıp 1 dakika kadar pişirin, bulguru ilave edip karıştırın.
  • Tuzunu ilave edin, suyunu da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişsin.
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatıp bir karıştırın pilavı tencerenin kapağını kapatın dinlensin.Böyle pilavımızın yapılışı ben yanına köfte yaptım, patates kızarttım, salata yaptım bide ayran daha ne olsun👌🏻.Hadi bakalım akşama kimler yapıcak görelim💕

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç (Boyutları küçük ise bir tane artırın)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Süzme yoğurt kullanırsanız salatanız fazla sulanmaz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığından biraz az tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

    Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçların kabuğu soyulur rendelenir.
  • Tavaya sıvı yağ koyun havuçları ekleyin bir kaşık su koyun ve 3-4 dakika havuçları kavrulur ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Derin bir kaseye yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsağı koyulur ve karıştırılır.
  • Bu karışımın üzerine soğuyan havuçlar eklenir be karıştırılarak servis tabağına alınır.
  • Üzerine ben biraz zeytinyağ gezdirdim ve ceviz ile süsledim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
  • Salatalar arasında yapımı en kolay meze sınıfından da sayabileceğimiz az malzeme ile yapılan havuç tarator(yoğurtlu havuç)

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 5 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İstediğiniz kıvamı alana kadar süt

Diğer malzemeler:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-1, 5 su bardağı sıcak su (Kıvamına göre kesiniz ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz ve kekik

    Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için gerekli olan bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Daha sonra üzerini kapatıp 30dk buzdolabında bekletin. Köfte harcından parçalar kopartıp misketten biraz büyük köfteler yuvarlayın.
  • Uygun bir tava içerisine çok az sıvı yağ döküp, kızdırın. Köfteleri kızartın. Çok yüksek ateşte kızartmayın. Ara ara karıştırın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
  • Aynı tavaya tereyağ ekleyin.
  • Önceden haşlamış olduğunuz bezelye ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin.
  • 2-3 tur karıştırıp, salçayı ekleyip az daha kavurun.
  • Sonra domates püresini ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında sıcak olan suyu, tuz ve kekik ekleyip 1-2 dk daha pişirin.
  • En son olarak köfteleri ekleyip güzelce karıştırın. 5 dk kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin ve sonrasında ocaktan alın.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen patatesin suyu süzün, sıcakken ezin ve püre haline getirin.
  • Sonra tereyağı ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz kıvamı alana dek süt ekleyin. Afiyet olsun 😋.

Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi

 

Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı et suyu (Dondurucudan çıkmış ise çözünmüş olmalı)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı şehriye (Ben arpa kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Et suyunu ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edelim ve ocağın altını biraz kısarak pişmeye bırakalım. Şehriyelerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Bu sırada terbiyemizi hazırlayabiliriz. Bir kabın içerisine un, yumurta ve yoğurdu alarak güzelce çırpalım. Daha sonra bu karışıma kaynayan çorbadan 1-2 kepçe kadar ilave edip yeniden çırpalım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi pişen çorbaya kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hızlı hızlı çırpmaya devam edelim.
  • Altını kısarak sürekli karıştıralım ve çorbamız yeniden kaynayınca rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu ilave edelim.
  • Üzeri için ise küçük bir tavaya tereyağını alıp eritelim ve kırmızı toz biberi ekleyelim.
  • Dilerseniz pul biber veya nane gibi baharatlar da kullanabilirsiniz. Çorbamız servise hazırdır, herkese şifa ve afiyet olsun. 🤗