Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Çilekli sosun malzemeleri;
- 1 kase çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Kek malzemeleri;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 adet probis bisküvi
Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi Yapılışı
- Çilekli sosun hazırlanışı; öncelikle çileklerimizi temizleyelim ve bölelim.
- Tencereye böldüğümüz çilekleri, 1 çay bardağı şekeri ve yarım çay bardağı suyu koyalım ve yüksek ateşte 8 dakika pişirelim.
- Bir bardak nişastayı yarım bardak suda eritelim ve yavaşça kaynayan sosa döküp ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte de 8 dk kadar pişirip sıcak halde blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Sosumuz hazır.
- Kekin hazırlanışı; 2 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi çırpalım.
- Ardından 1 su bardağı sütümüzü ve yarım su bardağı yağımızı ilave edelim.
- Sonrasında 2 su bardağı unumuzu, 1 paket kabartma ve vanilimizi dökelim.
- Kıvamını alana kadar çırpalım. Bisküvilerimizi küçük parçalar haline getirdikten sonra içine ekleyelim.
- 180 derecede yarım saat pişirelim.
- Keke bıçak batırarak içini pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarabilirsiniz.
- Keki fırından çıkarttıktan sonra sosumuzu üstüne ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.