22 Mart 2021 Pazartesi

Donut Tarifi

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket yaş maya

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • 2 tablet çikolata (benmari usulü eritilecek)

    Donut Tarifi Yapılışı

  • Sütü, suyu, şekeri, tereyağını ve mayayı yoğurma kabına alın.
  • Maya ve tereyağını iyice eriyene kadar karıştırın.
  • 2 yumurtayı ekleyip onu elinizle sıvıları karıştırın.
  • Sonra unu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Üzerini streçle örtüp 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 2 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak kalıpla kesin, orta kısmını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesin.Su şişesi kapağı olabilir.
  • Yağlı kağıt üzerinde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları ısınmış sıvı yağda pembeleşene kadar iki taraflı olarak kızartın.
  • Yağ çok kızgın olmasın ki içleri iyice pişmeli o yüzden ocağın altını orta ısıya getirin.
  • Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın.
  • Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın, üzerini isteğe göre süsleyin.
  • Not; sadece toz şeker ve tarçın karışımıda serpip lezzetli donut yapabilirsiniz.

Limonlu Ferah Tatlı Tarifi

 

Limonlu Ferah Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket soğuk krema

Muhallebinin arası için:

  • 2 paket eti burçak bisküvi

Limonlu sos için:

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çimdik zerdeçal
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

    Limonlu Ferah Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
  • Krema hariç bütün malzemeler bir tencereye alınır, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi göz göz olunca ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
  • Muhallebi ılınınca krema eklenir ve mikser ile güzelce çırpılır.
  • Bisküviler rondodan geçirilir.
  • Kaselerin en altına 3 çorba kaşığı çekilmiş bisküviden konur, üzerine muhallebi konur.
  • Tekrar bisküvi ve sonrasında muhallebi konur.
  • Muhallebiler dolaba kaldırılır ve bir saat kadar soğuması için beklenir.
  • Limonlu sos için tereyağ hariç bütün malzemeler bir tavaya alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayan sos ocaktan alınır, tereyağ eklenir ve karıştırılarak tereyağ eritilir. (limonlu sos yaparken köy yumurtası kullanmayın. )
  • Limonlu sos sıcak iken soğumuş muhallebilerin en üzerine paylaştırılır. Yani sos sıcak, muhallebi soğuk olacak.
  • Arzuya göre süslenerek servis edilir. Afiyet olsun😋❤️💖.

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi

 

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı gallete unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı doluca karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)

    Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
  • Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
  • Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
  • Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
  • Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
  • Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
  • Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
  • Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
  • Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
  • Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

(1 çörek için)

(su bardağımın ölçüsü 200ml)

Hamuru:

  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 paket toz maya yada yarım paket yaş maya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı (60g)
  • 1 fiske tuz
  • 3 su bardağı un (450g)
  • 1 yumurta
  • 100g yumuşak tereyağı
  • 200g çekirdeksiz kuru üzüm

Üzerine:

  • 1 yumurta

    Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Üzümü yarım saat sıcak suda bekletip suyunu süzdürün.
  • Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • 1 saat kadar mayalandırın.
  • Ardından hamuru tezgaha alıp elinizle biraz açıp üzümleri üzerine dağıtıp katlayın.
  • Hamuru üç yada dört eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
  • Hamurları uç kısmından birleştirip örün.
  • Çöreği fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip üzeri örtülü 1 saat dinlendirin.
  • Yumurtayı çırpıp üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk kadar pişirin.

    1. Afiyet olsun!!!.

Elmalı Kek Tarifi

 

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

    Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaların kabukları soyup küp küp doğrayalım.
    ,Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu koyup karıştıralım.
  • Şeker ve tarç̧ini ekleyip güzelce harmanlayalım tüm karışım kenarda beklesin.
  • Yumurta ve şekeri bir kaba alıp çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpalım.
  • En son un ve kabartma tozunu ekleyip çırpıp önceden yağladığımız dikdörtgen borcama boşaltalım.
  • Üzerine tarçınlı elma yayalım.
  • Çekilmiş fındık ve cevizide üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derce fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ♥️

Portakal Sulu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Portakal Sulu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz ve yaprakları
  • 1 – 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bardak portakal suyu
  • Yarım bardak zeytinyağı (daha az da olabilir)
  • Tuz

    Portakal Sulu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve tencereye alın.
  • Havucu rendeleyin ve soğanların üzerine ekleyin.
  • Zeytinyağını ilave edin ve ocakta soteleyin.
  • Soğan ve havuç kızarınca küp küp doğranmış kerevizi ve iri doğranmış kereviz yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Portakal suyunu ilave edip 5 dakika tüm lezzetleri buluşturun.
  • Yemeğiniz hazır. Sıcak veya soğuk servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi

 

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım baş mor lahana
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 10 adet kornişon turşu
  • 2 adet köz biber
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 5-6 kaşık mayonez
  • Haşlanmış garnitür
  • Tuz

    Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mor lahanayı ortadan ikiye bölüp yarısını resimdeki gibi ince ince doğruyoruz.
  • Yağ bıraktığımız tavada bikaç dakika öldürüyoruz.
  • Ateşten alıp rende yaptığımız havuçları mor lahananın üzerine ekliyoruz.
  • Lahananın sıcaklığıyla birleştiriyoruz diğer taraftan közlemiş olduğumuz şili biberlerini közleyip temizleyip doğruyoruz.
  • Daha sonra salatalıklarımızı garnitürlerimizi süzüp diğer malzemelerle karıştırıyoruz.
  • Mayonez yoğurt tuzunuda ayarlayıp karıştırıyoruz harika bir lezzet çıkıyor ortaya dilediğiniz bir kalıba döküp ters çeviriyoruz.

Işıl Işıl, Tane Tane Pirinç Nasıl Yapılır ? Üstelik Tereyağı Ve Margarin Kullanmadan

 

Işıl Işıl, Tane Tane Pirinç Nasıl Yapılır ? Üstelik Tereyağı Ve Margarin Kullanmadan İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Işıl Işıl, Tane Tane Pirinç Nasıl Yapılır ? Üstelik Tereyağı Ve Margarin Kullanmadan Yapılışı

  • Tam ölçülü harika bir pirinç pilavı yapmak istiyorsanız mutlaka videomu sonuna kadar izleyin derim.
  • Tencereye yağı alalım ve ısınınca şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip kısık ateşte 3 dakika kavuralım.
  • Bu aşamada tuzunu ilave edelim.
  • Kavrulan pirincin üzerine sıcak suyu ekleyelim.
  • Pilavın daha parlak olması için bir kaç damla limon suyu sıkalım ocağın altını kısalım.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavımız servise hazır.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

    Not👉pirinç ıslatılmadan pilav yaparken bire iki su oranı kullanıyoruz. 1, 5 su bardağı pirinçe eğer şehriyesiz yapacaksanız 3 su bardağı su yeterli olur. Şehriye koyduğumuz için yarım su bardağı fazladan su ekliyoruz.

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 1 litre su(kıvamına göre artırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Zeytin yağ ve tereyağı tencereye alın.
  • Üzerine ince doğranmış(ben hepsini el rondosundan geçirdim) soğanları ekleyip kavurun.
  • Sırayla havuçları, patatesleri ve sarımsağı da rendeleyip ekleyin.
  • İyice kavurup unu da ekleyin.
  • Un da kavrulunca suyunu ve et suyunu da ekleyin.
  • Bu şekilde 5-6 dakika pişsin, sebzeler yumuşasın.
  • Daha sonra şehriyesini ve tuzunu da ekleyin.
  • Varsa haşlanmış tavuk etini de eklerseniz çok yakışır 😉
  • 10 dakika kısık ateşte kaynayınca tamamdır.
  • Üzerine maydanozla servis ettim.
  • İsterseniz baharatları yağda çevirip de dökebilirsiniz. Ben yumuşak içim kalsın istedim ☺️.

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

    Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  • Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  • Doğranan domates eklenir 3 dk kadar kavrulur.
  • Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  • En son maydanoz eklenir.
  • Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye diziIir.
  • Üzerine kıymalı harcımızdan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
  • Sonra bu işlem bitince bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı yeterli.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Orjinal Brownie Tarifi

 

Orjinal Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 240 gram çikolata( yarısı bitter yarısı sütlü de olabilir)(3 paket 80 gram kullandım)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Çilek

    Orjinal Brownie Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını tavaya alalım, iyice eridikten sonra çikolatalarımızı atalım ve güzelce eritelim. (tereyağının çok tuzlu olmamasına dikkat edelim)ocağın altını kapatalım.
  • 3 yumurtayı ayrı bir kaba alıp şeker ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından erittiğimiz çikolatayı yavaş yavaş ekleyelim.
  • Unu, vanilini, dövülmüş cevizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcamımıza alalım.
  • Üzerini cevizle ve çilekle süsleyelim.
  • Birkaç kaşık fındık kreması veya nutella da ekleyebilirsiniz.
  • Ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Enfes tadıyla brownimiz hazır❤️.

Dakikası Dakikasına Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

 

Dakikası Dakikasına Fıstıklı İrmik Helvası Tarifimiz İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı fıstık

    Dakikası Dakikasına Fıstıklı İrmik Helvası Tarifimiz Yapılışı

  • Önce tencereye yağımızı alıyoruz üzerine irmiği ilave edip 4 dk orta ateşte kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kısıp 4 dk da kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Toplamda 8 dk sonra fıstıkları ekleyip 4 dk da fıstıklarla birlikte kavuruyoruz.
  • Diğer taraftan bir kabın içerisinde 1. 5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı sıcak suyu karıştırıp helvamıza döküyoruz.
  • Kapak kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp karıştırıyoruz ve kapak kapalı 10 dk dinlendiriyoruz.
  • Herkese afiyet olsun:).

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane vanilya
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üstü için:

  • 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
  • Hindistan cevizi

    Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Sütü tencereye alıp içine diğer malzemeleri ekleyelim. Orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Sonra ıslatılmış borcama dökelim.
  • Çikolata sosunu hazırlayalım. İrmiğin üstüne dökelim.
  • Hindistan cevizi ile süsleyelim.
  • 1 gece buzdolabında bekletelim. Soğuk servis yapalım.
  • Not: isterseniz çikolata sosu ile yapmayabilirsiniz. Sade halide çok lezzetli 😋.

    Not: bu tarif ayşe parlayici şanlı’nın tarifidir. Tarif için çok teşekkür ederim canım 😘💝. Çok beğendim ve bende paylaşmak istedim.