23 Mart 2021 Salı

Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • Kahvaltılık çikolata
  • 1 adet yumurta sarısı

    Çikolatalı Milföy Tarifi Yapılışı

  • Buzluktan çıkartıp yumuşayan milföyün yarısına kahvaltılık çikolata sürün.
  • Diğer boşta kalan kısmı üzerine kapatıp hafif üzerine bastırın.
  • Bir parmak kalınlığında içeriden şeritler kesin ve kestiğiniz şeritleri aynı yönde kıvırın.
  • Üst kısımdan içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Üsküp Böreği Tarifi

 

Üsküp Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta + üzerine süreceğimiz bir yumurtanın akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir (Az yağlı)
  • 1, 5 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet rendelenmiş kabak
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • Çok az tuz (Peynirin oranını göz önünde bulundurun)

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Biraz susam

    Üsküp Böreği Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yumurta süt, sıvı yağ ve karbonat alınıp çırpılır. Un ekleyip karıştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kabağı peynir, doğranmış maydanoz ve çok az tuz ilave edilir karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börek hamurunu dökelim.
  • Üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Böreği fırından çıkarınca bir bez örterek dinlendirin daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Borcamda pişirirseniz fırınınızın en alt bölümüne yerleştirerek pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
  • Not: 3 yumurta ile yapılır fakat üzerine süreceğimiz yumurta sarısının akınıda içine koyarak değerlendirdim belirtmek istedim.

    Not: Kabağın suyunu sıkın.

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet domates

İçine;

  • 2 küçük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 150 gr kıyma
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Suyu için;

  • Yarım yemek kaşığı salça

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  • Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın.
  • Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  • Kabakları çizgili bir biçimde soyun.
  • İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
  • Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
  • Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
  • Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
  • Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…

Erişteli Tavuklu Yoğurt Çorbası (Herkes Kesilmeden Terbiyeli Çorba Yapabilecek) Tarifi

 

Erişteli Tavuklu Yoğurt Çorbası (Herkes Kesilmeden Terbiyeli Çorba Yapabilecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kase didiklenmiş tavuk eti
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 6-7 su bardağı su (İçme veya çeşme suyu)
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Tereyağ
  • Nane
  • Toz kırmızı biber

    Erişteli Tavuklu Yoğurt Çorbası (Herkes Kesilmeden Terbiyeli Çorba Yapabilecek) Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye yoğurdu unu ve yumurta sarısını alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  • Üzerine suyunu döküp karıştıralım ve erişteyi içine ilave edelim.
  • Orta göz ocağın kısık ateşinde yavaş yavaş erişteler yumuşayıncaya kadar dibine yapışmaması için arada kontrol edip karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Harlı ateş de pişirmeyin biranda yüksek ateşe maruz kalırsa yoğurt kesilebilir!.
  • Son olarak tavuğu ekleyip karıştıralım ve bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  • Küçük bir tavada tereyağı eritip naneyi ve toz biberi dökelim güzelce kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine gezdirelim.
  • Tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıp kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mediterranean Bean Salad (Akdeniz Salatası) Tarifi

 

Mediterranean Bean Salad (Akdeniz Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram konserve nohut (bir konservenin yarısı)
  • 220 gram konserve meksika fasulyesi (1 konserve)
  • 1, 5 çay bardağı konserve mısır
  • 1 adet orta boy havuç
  • 6 adet cherry domates
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam taze dereotu
  • 10 yaprak taze nane
  • 1 adet küçük limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Baharatlar:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Mediterranean Bean Salad (Akdeniz Salatası) Tarifi Yapılışı

  • Konserve ürünleri süzüp iyice yıkıyoruz.
  • Salatalıkları ve cherry domatesleri küp küp kesip konserve ürünlere ekliyoruz.
  • Havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  • Taze soğan, dereotu ve naneyi ince ince kıyıp ekliyoruz.
  • Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz. Salatamız hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
  • Not: Dilerseniz bir adet küçük mor soğanı piyazlık keserek ilave edebilirsiniz.

Ev Yapımı Cocostar Tarifi

 

Ev Yapımı Cocostar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 pk kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 su bardağı hindistancevizi
  • 2 paket bitter veya sütlü çikolata

    Ev Yapımı Cocostar Tarifi Yapılışı

  • Kremşanti ve sütü mikserle çırpıyoruz.
  • Köpüren kremşantiye hindistan cevizini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Daha sonra elimize bi parça alıp oval şeklinde yapıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine atıp çıkarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
  • Dolapta en az 15 -20dk bekletiyoruz.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

    Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım .
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Yağladığımız kek kalıbına döküp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Bir kürdanla test edip fırından çıkaralım.
  • Soğuyunca çay eşliğinde servise sunabiliriz afiyet olsun.

Bretzel (Alman Simidi) Tarifi

 

Bretzel (Alman Simidi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya (yaş maya da olur 42gr)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ

Hafif pişirmek için;

  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı karbonat

Üzeri için;

  • İri tuz

    Bretzel (Alman Simidi) Tarifi Yapılışı

  • Kabın içerisine süt ve mayayı koyup biraz bekletiyoruz.
  • Sonra un, tuz ve tereyağını ekleyip hamurumuzu çok güzel bir şekilde yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan eşit şekilde parçalar alıp beze yapıyoruz ben 10 tane yaptım.
  • Bir bezeyi uzunca rulo şekli veriyoruz .
  • Orta kısmı bombeli kalacak şekilde resimdeki gibi şekil verip tepsiye koyuyoruz.
  • Bir taraftan ocağa tenceremizi alıp 1 litre suyu kaynatıyoruz.
  • Kaynamış suyun içine karbonatı ekliyoruz.
  • Suyun içine şekil verdigimiz hamuru koyuyoruz.
  • Hamuru koyunca dibinde olacak 30 sn kadar sonra yüzeye çıktımı alıyoruz.
  • Hepsini bu şekil yapıp tepsiye koyuyoruz .
  • Bir bıçak yardımı ile bombeli tarafına kesik atıyoruz ve tuz iri tuzdan koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırından 220 derece fırında pişiriyor üzeri kızarana kadar.

Sütlü Domates Çorbası Tarifi

 

Sütlü Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo domates sosu (yoksa 7 adet ortaboy domates)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 bardak süt(piştikten sonra üzerine)
  • Tuz
  • Kaşar peyniri

     Yapılışı

  • Öncelikle unu kokusu gidene kadar kavuralım, ardından tereyağımızı ilave edelim.
  • Kavrulan una domates sosumuzu ilave edelim.
  • Ardından kaynar suyunuzu katıp kaynayana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra kısık ateşte 15 dk kaynatalım ve sütü ilave edelim.
  • Dinlenen çorbamızı servis tabağımıza alıp kaşar peyniri ile servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi

 

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt veya yoğurt
  • 2 bardak un
  • 1 bardak beyaz peynir (çökelek veya lor da olur)
  • Yarım bardak çedar veya kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım bardak çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • Bir kaç dal maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çörekotu, susam

Bardak ölçüsü 200 ml

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları, sıvı yağı ve sütü geniş bir kapta çırpma teli veya el blenderi ile çırpın.
  2. Unu, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Ezilmiş beyaz peyniri, minik doğranmış çedar peynirini, küp küp doğranmış kapya biberi, maydanozu, dereotunu, karabiberi ve pulbiberi ilave edip karıştırın.
  4. Yağlanmış kalıba çörekotu ve susam döküp keki kalıba boşaltın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirin. (30 dakika)
  6. Pişirme süresi farklı fırınlar için değişiklik gösterebilir!!!! sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. ❤️.

Masum Atıştırmalık Hurmalı Tahinli Bar Tarifi

 

Masum Atıştırmalık Hurmalı Tahinli Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı hurma ezmesi yada 8 tane hurma
  • Çikolata

    Masum Atıştırmalık Hurmalı Tahinli Bar Tarifi Yapılışı

  • Hurmayı ben hazır ezme olarak kullanıyorum hem pratik, hemde uygun fiyatlı.
  • Tabi ezme kulanmadığımız zaman 8 tane hurmanın çekirdeğini çıkartıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletebiliriz.
  • Hurmalar soğuyunca çikolata hariç tüm malzemeler rondodan geçirilir.
  • Yulaf tanelerinin daha ince olmasını isterseniz ilk önce yulafı ronda dan geçirip diğer malzemeleri sonra ilave edelim.
  • Yağlı kağıt üzerinde şekil verilir.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırılır.
  • Çikolatanın donması beklenir. Afiyet olsun.

Balon Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi

 

Balon Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

    Balon Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuz için bütün malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğuralım.
  • Bir kırk dakika kadar bekletelim.
  • Ele yapışan bir hamur olucak, çok un kullanmayaya çalışın.
  • Dinlenen hamuru çorba kasesi büyüklüğünde elinizle ya da merdane ile açın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında balon gibi kızarıp, üstü kızarana kadar pişirin.
  • Sıcakken üstüne tereyağı sürün ve temiz bir sofra bezine sarıp bi on dakika dinlendirin.
  • Afiyet olsun.

Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi

 

Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı portakal suyu(200ml)
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 dolu yemek kaşığı şeker

Beyaz kısım için ;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt

Ara kat için ;

  • Petibör bisküvi

    Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Portakal suyu, nişasta ve şeker tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  • Tatlı yapılacak kalıp ıslatılır.
  • Pişen portakal muhallebisi sıcağıyla kalıba boşaltılır, üzerine tek sıra bisküvi dizilir.
  • Puding için tencereye 1 paket puding ve süt alınır kaynayana kadar karıştırılır, pişirilir.
  • Yine sıcağı çıkmadan kalıba dökülür ve tekrar tek sıra bisküvi dizilir.
  • Tatlı ılıdıktan sonra üzerine folyo kapatılır.
  • Tatlının kalıptan kolay çıkması için 1 gece buz dolabında veya 3-4 saat buzlukta beklemesi gerekir.
  • Tamamen soğuyan tatlı kalıbın altına tabak koyularak ters çevrilir ve çıkarılır.
  • Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.