25 Mart 2021 Perşembe

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket lazanya yaprak hamuru
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 ml domates püresi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ekleyin)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ekleyin)

Ara Kat Ve Üzeri İçin

  • Rendelenmiş mozeralla peyniri

    Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza iki yemek kaşığı sıvı yağ alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  • Kıymayı koyup kavuralım, minik doğranmış havuçları ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı ekleyip kavuralım.
  • Tereyağını, minik doğranmış kapya biberleri tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Domates sosu ve 2 su bardağı sıcak suyu koyalım kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirelim bu süre sonunda ocağı kapatıp maydanozu ekleyin ve karıştırın.
  • Beşamel sos için;.
  • Tencereye 2 kaşık tereyağ alıp eritin üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, süt ve krema ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin, tuz ve baharatlar ekleyip karıştırın.
  • Fırın kabının tabanına önce beşamel sos sürülür, lazanya hamurlarını tek kat diziyoruz, üzerine kıymalı harçtan ve 2-3 yemek kaşığı kadar beşamel sostan gezdirelim ve biraz peynir serpiştirelim.
  • Bu işlemi kıymalı harcımız bitene kadar uygulayın en son üzerine peynir koyun ve tepsiyi fırın kağıtıyla üzerini örterek 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Pişen lazanyanın üzerini açın ve 5-6 dakikada üzeri kızarması için fırında tutun.
  • Not: Lazanyayı mutlaka 1 saat beklettikten sonra servis yapmanızı öneririm❗️.

Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata (nutella – sarelle gibi)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu-
  • 1 paket vanilya

    Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak çikolatalı kek için kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, sürülebilir çikolata ve kakaoyu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  •  Hamurumuzu kek kalıbımıza boşaltıp pişirelim. Hamurumuzu tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  •  Kekimiz servise hazır. Nefis çikolatalı kek soğuduktan sonra kalıbımızı ters çevirelim. Dilediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
  •  Not: Çikolatalı kek yapmak isteyenlere bu tarifimi kesinlikle tavsiye ederim, hazır çikolatalı kekler gibi yumuşacık oluyor, hatta varsa içine fındık parçaları da eklerseniz daha lezzetli olacaktır. Ölçüleri tam kıvamında, pratik ve evde bulunan malzemelerden, güvenle deneyebilirsiniz :)

Kek Kalıbında Otlu Peynirli Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Otlu Peynirli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz (Ben peynir tuzlu olduğu için eklemedim)

    Kek Kalıbında Otlu Peynirli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, yoğurt ve yağı çırpma kabına alalım iyice çırpalım. 2 bardak unun içine kabartma tozunu ve karbonatı ekleyip bir kaba ekleyelim.
  • Unun içine peyniri yeşillikleri ve minik doğranan kapta biberi ekleyip karıştıralım. Bunu yapmamızı sebebi peynir in ıslaklığı ile çöreğin içinin ıslak olmaması için yapıyoruz burası önemli fotolarda da var☺️kaşık ile karıştıralım. Mısır unu nu ekleyelim.
  • Önceden tereyağ ile yağlanan ve un serpip çörek otu ve susam serpelim ve çörek harcını dökelim.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 20 dakikadan sonra 165 dereceye getirip öyle pişiriyoruz. İçini çeke çeke daha güzel pişiyor. Deneyeceklere afiyet olsun 👌👌🍀🍵.

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

 

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
  • Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize göre

    Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
  • Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
  • Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki tur çevirelim.
  • Ispanakların suyunu ellerimizle iyice sıkarak, tavaya ekleyelim.
  • Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
  • Hamuru iki bezeye ayıralım, ilk bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
  • Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim,(tavanın kapağı kapalı bir şekilde pişirelim, tavayı çevire çevire).
  • Arka tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, aynı şekilde pişirelim.
  • O kadar lezzetli ki mutlaka denemelisiniz 👍

    Not: İstediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.

Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi

 

Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet küçük boy havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzerine bulamak için hindistan cevizi

    Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi Yapılışı

  • Havuçların, üzerini bıçakla sıyırıp yıkayalım, irice doğrayıp, bir su bardağı su koyup düdüklü tencerede pişirelim, (fışladıktan sonra, düdüğünü indirip, kısık ateşte beş, dakika yeterli olacaktır).
  • Düdüklünün havası bittikten sonra, kapağını açalım, havuçların suyunu süzüp, başka bir tencereye alalım.
  • Blenderden geçelim, şekerini ve nişastasını atıp, kısık ateşte, beş dakika pişelim.
  • Bisküvileri irice kırıp, tarçın ve fıstığı ekleyip, karıştıralım.
  • Streç serili bir kabın içerisine koyup düzleştirelim, 3-4 saat dondurucuda bekletelim, sonra buzdolabı tarafına indirelim.
  • Bir saat sonra hindistan cevizi serpilir tepsiye indirelim, küçük kareler şekilde keselim her bir tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım ( bu şekilde yapıp buzlukta bulundura bilirsiniz).
  • Lezzetine kefilim deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Kabak Tarator Tarifi

 

Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

    Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  • Kabakları alacalı soyun.
  • Çok ince olmayacak şekilde kesin.
  • Soğanı julyen kesin.
  • Tavanızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Soğanları ekleyip kavurun .
  • Sonra kabakları ekleyip beraber kavurun.
  • Tuzunu ekleyip ılımaya bırakın.
  • Sarımsakları rendeleyin yoğurt ile karıştırın.
  • Ilıyan kabaklar ile sarımsaklı yoğurtu karıştırın.
  • Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Ceviz içlerini ve kırmızı toz biber ekleyip cevizleri bir dakika kavurup yoğurdun üzerine dökün.
  • Afiyet olsun çok lezzetli ve çok hafif bir tarif.

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam kereviz sapı yaprağı ile birlikte
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 200 gram süzme yoğurt (Mutlaka süzme yoğurt olsun normal yoğurt sulanıcaktır)
  • 2 adet portakal (kerevizlerin altı için) 

    Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kerevizleri güzelce soyup kararmaması için güzelce her yerine limon sürelim.
  • Bir kap içine önce kerevizleri, sonra havuçları rendeleyelim.
  • Üzerine ince doğranmış kereviz sapı ve yapraklarını ekleyip parçalanmış cevizimizi ekleyelim.
  • En son yoğurdu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Halka şeklinde dilimlediğimiz portakalların üzerine kaşık yardımı ile güzelce koyup servis edelim. Afiyet olsun. Normal şekilde de servis edebilirsiniz portakal dilimi şart değil.

Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

 

Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt (oda ısısında)

    Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk önce fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine ortadan ikiye kestiğimiz  domatesi, yine ortadan ikiye kestiğimiz kapya biberi yerleştirelim.
  • Sarımsaklarımızı soyarak domateslerimizin içerisine batıralım.
  • Son olarak halka halka doğradığımız kuru soğanı da tepsimize yerleştirelim.
  • Küçük bir kasenin içerisine karabiber, kekik, tuz ve şekeri alarak karıştıralım. Bu karışımı tepsimizdeki seblerin her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
  • Ardından tepsimizi önceden ısıtılmış 180° fırına yerleştirelim ve yaklaşık yarım saat kadar közlenmeye bırakalım.
  • Közlenen ve soğuyan domateslerimizin, biberlerimizin kabuklarını soyalım.
  • Tenceremize tereyağını alalım ve eritelim. Tereyağımız eridikten sonra unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Unumuzun rengi hafif pembeleştikten sonra salçamızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavuralım.
  • Ardından közlediğimiz sebzeleri tenceremize ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sıcak suyumuzu ekleyerek son bir kez daha karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
  • Çorbamıza tekrar sıcak su ilavesi yapalım ve kıvamını ayarlayalım.
  • 3-4 dakika daha kaynattığımız çorbamıza pul biber, tuz ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdiğimiz domates çorbamız servise hazır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.  Afiyet Şifa Olsun.

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su

Üzeri için :

  • Karabiber
  • Dereotu

    Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pilavımızın yapımına gelince, ilk önce tavuğu yıkayıp haşlayalım.
  • Diğer yanda havucu minik küpler halinde doğrayalım.
  • Havuç, bezelye ve mısırı tencereye koyup 10 dakika haşlayalım.
  • Sonra süzerek kenara koyalım.
  • Tavuğu küçük parçalara bölelim.Üzeri için bir kısmını ayıralım.
  • Tencereye yağları koyalım.
  • Eriyince iyice yıkanmış pirinçi koyup 1-2 tur kavuralım.
  • Sebzeleri ve tavuğu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Üzerine kaynamış sıcak su veya tavuk suyunu ilave edelim.
  • İsteyen tavuk bulyonda koyabilir.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Suyunu çekene dek pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyalım.
  • 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Kenarlarını ince kıyılmış dereotu ile süsleyelim.
  • Üzerine ayırdığımız tavuk parçalarını koyup karabiber serpelim.
  • Pilavımız servise hazır afiyet olsun.

Fırında Baharatlı Patates Tarifi

 

Fırında Baharatlı Patates Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • Yarım yemek kaşığı nişasta veya un
  • Sıvı yağ 

    Fırında Baharatlı Patates Tarifi Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin, çok ince olmasın. Eğer ince kabuklu ise patatesleriniz soymanıza gerek yok.
  • Dilimlediğiniz patatesleri tepsiye alın ve üzerine baharatları ekleyin ve iyice harmanlayın. Ben tuz, karabiber ve pulbiber kullandım ancak sevdiğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine sıvı yağ gezdirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Nefis Patatesli Dereotlu Poğaça (Favori Poğaçalarınızdan Birisi Olacak) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Nefis Patatesli Dereotlu Poğaça (Favori Poğaçalarınızdan Birisi Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1 isinin sarısı üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 demet dereotu
  • 4.su bardağı un
  • Bir miktar beyaz peynir arasına koymak için 

    Kıyır Kıyır Nefis Patatesli Dereotlu Poğaça (Favori Poğaçalarınızdan Birisi Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Patatesi rendeliyoruz. (patates çiğden).
  • Biber ve dereotunu ince kıyım doğruyoruz.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağını bir yoğurma kabına alıyoruz.
  • Üzerine yoğurdu sıvı yağ ilave ediyoruz yumurtayı kırıyoruz.
  • Sebzeleri ilave ediyoruz.
  • Unu kabartma tozunu ilave edip ele yapışmaz bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartıp arasına peynir koyup şekil veriyoruz.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz susam serpiyoruz.
  • 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Tereyağından Muhteşem Yoğurt Mayası Tarifi

 

Tereyağından Muhteşem Yoğurt Mayası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tereyağından Muhteşem Yoğurt Mayası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tencereye sütü koyunuz kabarıncaya kadar pişiriniz.
  • Sonra pişen süte küçük parmağınızı batırınız hafif yakacak dereceye gelince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyiniz.
  • Daha sonra fırını hafif ısıtın kavanozlara koyup fırının içine yerleştirip üstünü güzelce kapatınız. Yaklaşık 8 saat de oluyor biraz geç olur ama yoğurdunuz tadı muhteşem olacaktır.
  • Sonra buzdolabına köyünüz 1 gün bekletiniz. Taş gibi olacaktır afiyet olsun.
    👉not :yoğurdunuzun mayalama süresi ilki dediğim gibi 8 saati buluyor ama ondan sonraki yaptığınız yoğurtlarınız 3 saatde normal sürede olur.

5 Dakikada Hazırlanan Şekersiz Unsuz İncir Uyutması Tarifi

 

5 Dakikada Hazırlanan Şekersiz Unsuz İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kuru incir
  • 750 ml süt

    5 Dakikada Hazırlanan Şekersiz Unsuz İncir Uyutması Tarifi Yapılışı

  • İncirleri sıcak suda yarım saat bekletelim, yumuşadıktan sonra süzüp doğrayalım.
  • Bir tencerede sütü ısıtalım.
  • Parmağınızı batırdığınızda sıcağa yakın ılık olucak şekilde.
  • Sütün içerisine doğradığımız incirleri ilave edip mikserden geçirip kaselere pay edelim.
  • Üzerini havluyla ya da sofra bezi ile kapatıp, uyutalım yaklaşık 2 saat uyutalım.
  • Sonrasında buzdolabında soğutalım.
  • Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.