26 Mart 2021 Cuma

Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi

 

Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurtanın beyazı
  • 2.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı şeker
  • Bir çimdik tuz

Süslemek için;

  • 60 gram sütlü
  • 60 gram bitter çikolata 

    Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın beyazlarına tuz eklenir ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Yavaş yavaş şeker eklenir ve çırpmaya devam edilir. ( ben üç kerede koydum).
  • 2 su bardağı hindistan cevizi eklenir ve yoğurmaya başlanır. Kalan yarım bardak hindistan cevizi kontrollü bir şekilde eklenir. ( yumurtanın büyüklüğüne göre değisiyor) ve malzemeler iyice birbirine gecene kadar yoğrulur.
  • Dondurma kaşığı yardımıyla iyice sıkıştırılarak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 170°önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Ortalama 20 dk da pişiyor ama 15 dk dan sonra kontrol edin.
  • Pişen kurabiyeler 1 saat soğumaya bırakılır.
  • Derin bir kaba çikolatalar alınır ve benmari usulü eritilir.
  • Soğuyan kurabiyelerin alt kısmı çikolataya batırılır. Tamamına aynı işlem uygulanır ve kalan çikolata bir buzdolabı poşetine konulara ucu kürdanla delinir ve kurabiyelerin üzerine zikzaklar çizilir.
  • Kurabiyeler buzdolabına alınarak 1 saat soğutulur ve servis edilir.

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet patates
  • 5-6 adet çeri domates
  • 3-4 adet biber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz 

    İzmir Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Derin bi kaseye öncelikle kıymamızı alalım.
  • Küp küp doğranmış soğan, ince doğranmış maydanozu ve yumurtayı ilave edip karıştıralım.
  • Ekmek içini ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Strecle kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Patatesleri elma dilim doğrayıp sıvı yağda hafif kızartalım.
  • Dinlenen kıymayı parmak şeklini verip tepsiye dizelim.
  • 2 dilim patates 1 köfte şeklinde dizip tepsiye hazırlayalım.
  • Üzerine ikiye böldüğümüz domatesleri ve biberleri dizelim.
  • Sosu için kaseye salça, sıvı yağ ve suyu alıp karıştıralım.
  • En son tuzu ilave edip tepsimizin her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Yanına pilav ve salatayla servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Kremalı Demleme Makarna Tarifi

 

Kremalı Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 adet çeri domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 200ml krema
  • Taze Biberiye
  • 250g burgu makarna
  • 2,5 su bardağı su 

    Kremalı Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremizi ocağa alalım ve içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
  • Sarımsaklarımızı doğrayarak yağımıza ekleyelim ve hafifçe kavuralım.
  • Daha sonra üzerine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • Biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerine ortadan kestiğimiz çeri domatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Krema ve taze biberiyeyi de ilave edelim, karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak makarnamızı sosa ilave edelim. Suyumuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve makarnamızı pişmeye bırakalım.
  • Sosunu güzelce çeken kremalı demleme makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Tadı Müthiş Yapımı Pratik Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Tadı Müthiş Yapımı Pratik Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket kremalı eti burçak bisküvi
  • 1,5 su bardağı damla çikolata
  • 2 paket krem şanti (2 su bardağı süt ile)
  • 2 paket toz çikolata sos (5 su bardağı süt ile)

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi vb. 

    Tadı Müthiş Yapımı Pratik Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı 

  • Bisküvileri güzelce elinizle ufalayın ya da daha pratik olması için robottan geçirin.
  • Başka bir kapta 2 paket toz kremşantiyi 2 su bardağı sütle katılaşıncaya kadar mikserle çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta iki paket toz çikolata sosunu 5 su bardağı sütle fokurdayana dek sürekli karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuttuğunuz kremşanti, damla çikolata ve bisküvileri karıştırın.
  • Borcamın içini biraz su ile ıslatın ve ilk olarak bisküvili karışımı, onun üstüne çikolata sosunu dökün.
  • En üstünü istediğiniz bir malzemeyle süsleyin (renkli pasta süsü, hindistan cevizi vb. ).
  • Buzdolabında dinlendirip soğumaya bırakın.
  • Afiyet olsun😊.

Kaşık Kaşık Yediren Mercimek Salatası Tarifi

 

Kaşık Kaşık Yediren Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım tavuk göğsü haşlanmış
  • Közlenmiş kapya biber
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Ceviz  

    Kaşık Kaşık Yediren Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Haşlanmış mercimek, haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü, konserve mısır, kapya biberi uygun bir kapta karıştırıyoruz.
  • Üzerine sarımsak, mayonez, tuz ve yoğurdu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Siz içine dilediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz.
  • Üzerine en son tereyağ, salça ve cevizi ocakta ısıtıp döküyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı ılık su  

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Üzerine salça ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım ve minik doğranmış domatesi ilave edip biraz daha kavuralım.
  3. Bulgur ve tereyağını da ilave edip tereyağı eriyene kadar kavuralım, suyunu ekleyelim ve tuzunu damak tadımıza göre ayarlayalım orta ateşte pişirelim.
  4. Suyunu çektikten sonra kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika demlenmeye bırakalım.
  5. Daha sonra istediğimiz gibi süsleyip servise hazırlayalım. 🌹 afiyet olsun 🌹.

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk sırt çorbalık
  • Bir su bardağından 2 parmak eksik tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • kıyılmış maydanoz 

    Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Parça tavukları temizleyip 2 litre suda haşlayalım. Çorbalık sırt diye satılanların suyu lezzetli oluyor.
  • Haşlanıp soğuyunca etleri ayrı bir tabağa ayıklayalım.
  • Tencereye tereyağını alarak eritelim. Ardından unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Tavuk suyunuz sıcak ise yerine bir bardak su koyup daha sonra tavuk suyunu ilave edin ki un topak olmasın. Soğumuş ise direkt kullanabilirsiniz.
  • Çorbamız kaynayınca içerisine tel şehriyeyi atın, şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Şehriyeler pişerken terbiyeyi yapmaya başlayın. Uygun bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu alarak çırpın. Daha sonra çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip ılıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
  • Didiklenen etleri de ekleyin ve ir taşım daha yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp tuzunu, maydanozunu ilave edin. Afiyet olsun.

Kabak Pizza Tarifi

 

Kabak Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Domates sosu
  • Kaşar
  • İstenilen malzemeler 

    Kabak Pizza Tarifi Yapılışı

  • Kabakları rendeleyin ve sularını iyice sıkın.
  • Üzerine yumurta un ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yuvarlak şekilde serin.
  • 200 derede 20 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve üzerine sos kaşar ve dilediğiniz malzemeleri koyup tekrar fırına 10 dk da bu şekilde pişirin. Pizzanız hazır. Afiyetle.

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi

 

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam yada çörek otu

Arası için:

  • Marul
  • Domates
  • Kaşar 

    Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru toplama aşamasında un yerine sıvı yağ kullanalım.
  • Hamuru 40 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Elimizle bastırıp sıvı yağ sürüp önce ikiye ardından dörde katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerine süt ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
  • Üzerine susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen poğaçaları fırından alıp ılıdıktan sonra aralarına marul, kaşar ve domates yerleştirip servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Öyle Bir Lezzet Ki Sürekli Yapmak İsteyeceksiniz (Sarımsaklı Kekikli Ekmek Tarifi)

 

Öyle Bir Lezzet Ki Sürekli Yapmak İsteyeceksiniz (Sarımsaklı Kekikli Ekmek Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağından biraz fazla ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya(10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağından biraz fazla un

Sosu için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 adet biber 

    Öyle Bir Lezzet Ki Sürekli Yapmak İsteyeceksiniz (Sarımsaklı Kekikli Ekmek Tarifi) Yapılışı

  • 1, 5 su bardağından biraz fazla ılık suyu, 1 yemek kaşığı şekeri ve 1 paket instant maya(10 gr) yı yoğurma kabına alarak şeker çözününceye kadar karıştıralım.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Kontrollü bir şekilde 4 su bardağından biraz fazla unu ekleyerek 2-3 dakika boyunca yoğuralım.
  • Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
  • Hamuru son kez toparlamak için 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek 2-3 dakika tekrar yoğuralım.
  • Hamur 1 saat mayalanacak.
  • Mayalanan hamurun havasını alarak için yağladığımız fırın kabına alalım.
  • Elimizle açarak yerleştirelim.
  • 20 dakika tepside mayalansın.
  • Diğer tarafta 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı bir kaseye alarak karıştıralım.
  • Sosu elimizle hamurun üzerine bastırmadan dağıtalım.
  • Ardından parmaklarımızla hamura bastıralım.
  • Üzerine 2 adet dilimlenmiş domates ve 2 adet dilimlenmiş biberi ekleyelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecede 40 dakika kadar pişirelim.
  • Sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Yumuşacık leziz ekmeği kesinlikle deneyin derim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça)

 

Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 50gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1,5 kase lor peyniri veya b.peynir
  • 1,5 tatlı kaşığı instat maya
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım demet dere otu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ( üzeri için) 

    Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) Yapılışı

  • Öncelikle 1 kaseye mayayı döküp ılık suyla açalım.
  • Yoğurma kabına yumurta, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, sodayı alıp kaşıkla karıştıralım.
  • Sonrasında peynir ve ince ince kıyılmış dere otunu tuzu, pul biberini ekleyip tekrar kaşıkla karıştıralım.
  • 2, 5 su bardağı kadar unu ekleyip yoğuralım biraz kıvam alınca ılık suda açılan mayayı ekleyip hamuruzu kıvam alana kadar yoğuralım, çok sert hamur olmayacak ekmek hamuru gibi düşünün unu kıvama göre ekleyin.
  • Hamurumuzu 15 dk dinlendirip, yağlı kağıt serili tepsimize mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk kadar sürede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp biraz dinlendirin sonrada afiyetle yiyebilirsiniz:).

Ispanaklı Baton Kek Tarifi

 

Ispanaklı Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri küp doğranmış
  • 1 su bardağı siverek peyniri (peynir kırığı)
  • Susam çörekotu 

    Ispanaklı Baton Kek Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba yumurta ve sıvı yağ alınıp 5 dakika kadar çırpılır.
  • İçersine süt, un, tuz ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Daha sonra içersine doğramış olduğumuz yeşillikler eklenir ve kaşık ile karıştırılır.
  • Ardından peynirler ilave edilir ve son kez karıştırılır.
  • Margarin ile yağlanan fırın kalıbına -tercihen baton kalıp- harç eklenir.
  • Üzerine arzuya göre susam ve çörekotu serpilir.
  • Ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika kadar kürdan testi yaparak pişirilir.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 😇.