28 Mart 2021 Pazar

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi

 

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı gallete unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)

    Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
  • Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
  • Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
  • Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
  • Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
  • Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
  • Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
  • Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
  • Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
  • Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.

Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarısı üzerine ayrılacak)
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı + 1 çorba kaşığı kadar un

Haşhaşlı harç için;

  • 5 çorba kaşığı haşhaş (250 gr paket yeterli oluyor)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker

    Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Elenmiş unu içine azar azar ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
  • 6 su bardağı unu elimi değdirmeden kaşık yardımı ile karıştırdım.
  • Diğer kalan unları elimizle yoğurarak ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu streçleyip bir örtüye sarıp en az bir saat dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Kabarmış olan hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha alalım.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  • İlk yaptığımız bezeden başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Tekrardan ilk açtığımız bezeden başlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine bir miktar haşhaşlı harçtan koyup her yerine yayalım.
  • Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup arılarına haşhaş koyalım.
  • En üstte koyduğumuz hamurun üzerine harç koymuyoruz.
  • Üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde açalım.
  • 1, 5 – 2 cm aralıklarla hamuru 12-14 parçaya keselim.
  • Kestiğimiz şeritlerin iki ucundan elinmizle tutup biraz açalım ve döndürelim.
  • Döndürdüğümüz hamuru tezgaha koyup kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
  • Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk daha mayalandıralım.
  • Ayırdığımız yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve çırpalım.
  • Çöreklerimizin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi

 

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tepeleme yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı krema (125 ml )
  • 2 çay bardağı sıcak su (250 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soğuk su + 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber 

    Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini ortadan ikiye inceltip dilerek ince bütün dilimler haline getirelim kalın olmasınlar,.
  • Tereyağ ve sıvı yağı kızgın tavada eritip, orta ateşten biraz yüksek derecede, etleri arkalı önlü çevirerek güzelce kızartıp bir tabağa alalım.
  • Geniş ve derin başka bir tava içine birer kaşık tereyağ ve sıvı yağı eritip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş ıspanakları katıp az kavuralım ardına halka doğranmış kapya biberini ekleyip 3-5 daha çevirerek karıştıralım.
  • Sonra ocağı kısıp, üzerlerine, kremasını ve 2 çay bardağı sıcak suyla karıştırılmış tavuk bulyonu, suyla çırpılmış nişastayı, baharatlarını, parmesanı katıp karıştıralım.
  • Sos kaynamaya başlayınca ortaya yakın açıp, tavukları içine yerleştirelim ve kapak örtelim 15 dk pişirelim
  • Ardına sıcak olarak servis edelim. Afiyet şifa olsun.
  • Not: ben aynı tarifimi, jülyen doğranmış tavuk göğsü eti ile de yapıyorum, etleri ince uzun parmak büyüklüğünde dilimleyip aynı tarifimi bu şekilde de diyebilirsiniz.

Muhteşem Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tarifi

 

Muhteşem Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 250 gram un( kontrollü ekleyelim)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İçi için;

  • Çilek marmelattı(yada herhangi bir marmelat)
  • Nutella

Üzeri için;

  • Pudra şekeri 

    Muhteşem Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tarifi Yapılışı

  • Ön mayalanma için; sütün içine1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dk mayalandıralım.
  • Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şeker i tereyağını kalan un ve vanilyayı ilave edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim hafifçe üzerine elimizle bastıralım 20 dk daha mayalandıralım.
  • Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek şekilde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım hızlı ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
  • Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım.
  • Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı yumuşamış olacak
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk su bardağı un (3 su bardağından sonra kontrollü olarak ekleyin) çünkü bu herkes de biraz değişebilir

    Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağ sıvı yağ pudra şekerini karıştıralım isterseniz mikserle de çırpabilirsiniz.
  • Nişasta vanilyayı da ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra unu azar azar ekleyip el ile yoğurmaya geçin. Hamur yumuşacık, kendini toparlayan ve ele yapışmayan bir hamur olacak. Unu azar azar ekleyip o kıvama getirin.
  • Hamuru 10 dk dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp hafif kalın bir rulo haline getirin.
  • Daha sonra biraz bastırarak yayılmasını sağlayın elinizle.
  • Çatal ile baştan sona kadar şekil verin ve kurabiyeler kesin.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin. Birbirine çok yakın olmasın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirin üstü çok fazla kızarmasın un kurabiyesi beyaz olur :). Önemli olan fırını iyi ısıtın yoksa kurabiyelerinizin şekli bozulabilir.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri yada tarçınlı pudra şekeri serpebilirsiniz kurabiyeler soğuduktan sonra.Afiyet olsun

Görüntüsü Ve Lezzeti Muhteşem Muzlu İmam Sarığı Pastası Tarifi

 

Görüntüsü Ve Lezzeti Muhteşem Muzlu İmam Sarığı Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta

Çikolata sos;

  • 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gram çikolata

Arası için;

  • 1 tane muz

Kenarları için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı 

    Görüntüsü Ve Lezzeti Muhteşem Muzlu İmam Sarığı Pastası Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine yumurtayı şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım .
  • Daha sonra kakao ,un, su ve kabartma tozu ,vanilyayı ilave edip karıştıralım..
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hamuru dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
  • Muhallebisi için sütün içine yumurta, nişasta, un ve şekeri koyup pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Ocağa koyup katılaşsana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosu için; Sütün içine nişasta, şeker ve kakaoyu koyup karıştıralım.
  • Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alalım ve soğuyamam kadar arası sıra sürekli karıştıralım kabuk bağlamaz ve çok güzel kıvamlı sos olur.
  • Soğuyan keki çay bardağının ağzını suya batırarak keselim.
  • Arasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyalım üzerin e muzu koyduktan sonra bir kekle üzerini kapatalım kenarlarına kaşıkla muhallebi sürelim.
  • Etrafına hindistan cevizi ve antep fıstığı ile kaplayalım.
  • Üzerine çikolata sos koyup istediğimiz şekilde meyveler ile süsleyelim.

Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle)

 

Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle) İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 700-1000 gram un

Sosu için:

  • 400gram domates püresi (sosu)
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik, tuz, karabiber

Karamelize soğan için:

  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 600-800gram rendelenmiş kaşar peyniri

Ayrıca damak zevkinize göre:

  • Sucuk, pastırma, sosis, mantar, mısır, zeytin 

    Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle) Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için yaş maya, süt, 1 su bardağı un ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Üzerini örtüp 15 dk bekletiyoruz (bu aşamayı mutlaka yapmanızı öneririm, farkını pizzanız piştiğinde anlayacaksınız puf puff oluyor🤭).
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üzerini sıkıca kapatıp bir akşam buz dolabında bekletiyoruz veya 1 saat oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada domates püresine sarımsakları rendeliyoruz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Karamelize soğanı için soğanı halka halka doğruyoruz ve sıvı yağ ile birlikte bir tencerede orta ateşte rengi dönünceye dek kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanı ocaktan kaldırıp kenara alıyoruz.
  • Sucuk, pastırma gibi dilediğimiz malzemeleri hazırlıyoruz.
  • Hamurdan 6 adet beze alıyoruz.
  • Her birini yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıyoruz.
  • Önce domates sosumuzdan gezdiriyoruz.
  • Ardından karamelize soğan ve peynirden serpiştirip dilediğimiz malzemeden koyuyoruz.
  • En son tekrar peynir serpiştirip yağlı kağıt ile fırın telinin üzerine alıyoruz (bu şekilde taş fırın lezzetinde oluyor).
  • Alt üst ayarda 220 dereceye önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk üzeri ve altı iyice kızarana dek pişiriyoruz.
  • Her bir pizzayı bu şekilde pişiriyoruz.
  • Not: bu tariften 6 adet yuvarlak 26 cm pizza çıkıyor. Dileyen tarifin yarısını da yapabilir.

    Not 2: kenarı peynirli olsun isterseniz biraz fazla açın ve peynir yerleştirip kapatın görseldeki gibi.

    Yapacak olanlara kolay gelsin & afiyet olsun 😋.

Kahvaltının Yıldızı Ekmek Pizzası Tarifi

 

Kahvaltının Yıldızı Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tam ekmek (dilediğiniz çeşidi olabilir)
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 adet küçük boy domates
  • 5-6 dilim sucuk
  • 4-5 dilim salam
  • 6-7 adet küçük mantar
  • 1 adet ufak yeşil biber
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Kahvaltının Yıldızı Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta, süt, beyaz peynir, kaşar peyniri (redende yada ince doğranmış), tuz, karabiber, pul biberi bir tabağa koyalım ve güzelce peyniride ufalayarak karıştıralım. (kıvamı biraz sulu olabilir ekmeklerin içini yumuşak olmasını sağlar).
  • Ekmekleri ince dilimlereyim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Ekmeklerin üzerine yumurtalı harcımızı güzelce kaşık yardımıyla paylaştıralım.
  • Sucuk, salam, domates, biber, mantar hepsini minik minik doğrayalım ve harcı yaydığımız ekmeklerin üzerine 3er 4er paylaştıralım.
  • Fırını 180 derecede fansız çalıştıralım önden 2dk ısınmasını bekleyelim 😊.
  • Ve hazırlanan ekmekler doğruca fırına 20dk sonra tüm malzemeler pişince fırından çıkartalım.
  • Servis tabağımıza alalım. 😍.

    Kahvaltının yıldızı olacak bu muhteşem lezzeti şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun. 🥰🥰🥰.

    Not: üzerinin harcı için malzemeleri dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Ben bu ölçüyle bir tam ekmek hazırladım. Damak tadınıza göre de üzerine dizilen malzemeleri de dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 😊.

    Her mutfağa ve her bütçeye uygun bir kahvaltılık tarifi 😍.

Fırın Sütlaç Ve Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Ve Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç̧
  • 1, 5-2 su bardağı şeker (tatlı seven 2 koysun)
  • 3 yemek kaşığı pirinç̧ unu(35 gr)
  • 1 su bardağı süt

    Fırın Sütlaç Ve Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yıkamakla başlıyoruz işe ama pilav yapar gibi berrak su çıkana kadar yıkamıyoruz hafifçe yıkıyoruz nişastası tamamen gitmesin, kıvam alması için önemli❗️
  • Tencereye pirinç ve suyu alıp pirinç̧ler iyice şişinceye kadar pişiriyoruz.Suyu tamamen bitmiyor.
  • Sonra kaşığın arkasıyla pirinçleri ezdiriyoruz, nişastasını salsın.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyip kaynamasını bekliyoruz. 10 dk.
  • Daha sonra bir kasede 1 su bardağı süt ile pirinç̧ ununu eziyoruz.
  • Sütlaçtan 1-2 kepçe ekleyip ılıtıyoruz. Karıştırarak sütlaça ekliyoruz.
  • 10 dk kaynatıp şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1-2 dk sonra sütlaçımız hazır. 🌸
  • Sıcakken kaselere paylaştırıyoruz.
  • Frın sütlaç yapmak için üzeri kabuk tutması için yarım saat bekliyoruz.
  • Fırını ızgara ayarında iyice ısıtıp kaseleri üst rafa yerleştiriyoruz.
  • 7-8 dk da üstleri kızarıyor🌟🌟🌟.
  • Afiyet olsun🌸.