Pamuk Poğaça (Yumuşacık Bir Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 1 kase peynir bir tutam maydanoz
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Pamuk Poğaça (Yumuşacık Bir Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Su ve sütü katıp ılıtıyoruz.
- Yoğurma kabına ılıyan süt, su ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya, un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- En son ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hazırlanan hamur 25 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp içine peynir maydanoz koyup şekil verip tepsiye diziyoruz.
- Tepside mutlaka yarım saate yakın tepsi mayası aldırıp üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 170 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz yumuşacık poğoçalar ilk sıcağı çıktıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun 😊.
Not poğaçanın yumuşak olması için.
1 hamuru yoğurma aşamasındayken yumuşak olmalı.
2 tepside şakil verdikten sonra mayalandırılmalı.
1 mutlaka fırın önceden ısıtılmalı.