7 Nisan 2021 Çarşamba

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet bostan patlıcan
  • 700 gram kuş başı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Kızgın ateşte etleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Güzelce kavurup suyunu çektikten sonra domates, biber, salça ve tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları kızartıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • İçlerini ezerek yumuşatıp etleri ilave ediyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 👌🏻✨.

Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi

 

Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifiİçin Malzemeler

  • 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yaklaşık 6 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Yapılışı

  • Sıvıyağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek havuç rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsak rendesini ekleyin ve 2 tur çevirip ince ince doğranmış ıspanakları ilave edin.
  • Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
  • Terbiyesi için de yoğurt, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
  • Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
  • Kıvamını kontrol edip istediğiniz kıvama göre su ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ilave edin.
  • Ben üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla pul biber kızdırıp döktüm.Afiyet olsun

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi

 

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı gallete unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)

    Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
  • Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
  • Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
  • Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
  • Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
  • Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
  • Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
  • Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
  • Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
  • Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.

Tam Kıvamında Magnolia Tarifi

 

Tam Kıvamında Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket soğuk krema
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bisküvi (Ben burçakla yaptım)
  • Dilediğiniz meyve

    Yapılışı

  • Un, nişasta ve şekeri tencerede harmanlayın. Yumurta sarılarını ekleyin, çırpma teliyle çırpın. Sonra sütü azar azar ekleyip her seferinde topak kalmayana kadar çırpın.
  • Topak kalmadığından emin olunca altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altını kapatıp tereyağ ve vanilin de ekleyerek karıştırın soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca kremayı dolaptan çıkarıp ekleyin, iyice çırpın (Kıvamı soğudukça oturacak) burçakları rondodan geçirin.
  • Bisküvi, muhallebi, meyveleri sıralayarak istediğiniz şekilde cuplara yerleştirin (Ben bir katına kremşanti koydum seviyorsanız ekleyebilirsiniz) dolapta 4-5 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeleri
  • 400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor)
  • 1,5 litre su

Terbiyesi İçin

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin

  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

    Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  • Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  • Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  • Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  • Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun….

Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk pirzola

Marinesi için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber, pul biber
  • 1 adet kuru soğan

    Yapılışı

  • Tavuklarımızı zeytin yağı ve baharatlarla harmanlayıp bir saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Daha sonra düdüklü tencereye gösterdiğim şekilde koyup ortasına kuru soğan bütün halde koyuyoruz .
  • Hiç su eklemeden tenceremizin kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz .
  • Düdüğü ötünce altını kısıp 25 dakika pişiriyoruz .
  • Son olarak tavaya az miktarda zeytin yağı ve istediğiniz baharatları koyup kavurun.

Ispanak Çorbası Tarifi

 

Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kök ıspanak
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 2 su bardağı su ile başladım
  • Tuz

Terbiyesi İçin

  • 2 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha lezzetli oluyor)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı

Üzeri İçin

  • Haşlanmış nohut
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Zeytinyağı

     Yapılışı

  • Ispanağı yıkayıp yapraklarını ince ince doğradım.
  • Tencereye zeytinyağı ekleyip üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip hafifçe soteledim.
  • Ardından ıspanağı ve rendelenmiş havucu ilave edip 2 dakika kadar soteleme işlemine devam ettim.
  • Daha sonra 2 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırptım.
  • Çorba suyundan bir kepçe su ekleyip terbiyeyi ısıttım.
  • Tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca (Kıvamını sıcak su ile bu esnada ayarlayabilirsiniz)tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan aldım.
  • Üzeri için tavaya nohutları ekleyip zeytinyağı ile kavurdum (Nohut kavrulunca daha lezzetli oluyor) kuru nane, pul biber ve biraz da karabiber ekleyip ocaktan aldım.
  • Sonrası ister çorbanın içine ister servis yaparken üzerine. 👌👌 denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 🖐🌸

Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kuskus haşlanmış
  • 1 su bardağı yeşil mercimeği haşlanmış
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 tane şili biber
  • 6 tane kornişon salatalık
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

    Yapılışı

  • Kuskusumuzu makarna haşlar gibi haşlayıp süzgeçten geçirelim.
  • Yeşil fasulyeyi de haşlayıp süzgeçten geçirelim bu iki malzememiz soğuk olmalı.
  • Daha sonra diğer malzemelerimizi doğrayıp genişçe bir kaba alalım.
  • Bütün malzemeleri iyice karıştıralım.Servis hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Ezme Salata Tarifi

 

Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 4 dal saplarıyla yeşil soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak

Baharatları

  • 1 yemek kaşığı salça domates biber karışık
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

    Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • Baharatlar hariç bütün malzemeleri robottan çok ufaltmadan geçirin.
  • Baharatları ,salçayı ,yağı, limonu ve nar ekşisini ekleyip karıştırıp servis tabağına alın. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun 😊.

Pofuduk Pankek Tarifi

 

Pofuduk Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1, 5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

     Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpalım. Üzerine yağ ve sütü ekleyelim, çırpalım.
  • En son un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip çırpalım. Kıvamı koyu kek kıvamı olmalı.
  • Unu kontrollü ekleyin. Cıvık olursa tavada yayılıyor ve ince oluyor ⚠️
  • Isınmış tavada orta ateşte küçük küçük pişirin. Hamur dağıtıcı kullanıyorum pratik oluyor. Afiyet olsun 😋

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tarifi

 

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

Krep İçin

  • 400 gram ıspanak
  • 300 gram beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri
  • Domates sosu
  • Beşamel Sos İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

    Yapılışı

  • Öncelikle krebi hazırlayalım. Yumurtaları kasede çırpalım üzerine su sütü döküp karıştıralım. Ardından 2 su bardağı tuzu ve unu yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Kızan tavada orta ateşte krepleri pişirelim.
  • Kavrulmuş ıspanakların içine beyaz peyniri tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Hazır olan kreplerin içerisine ıspanak karışımını koyup ortasına kaşar peynirini koyalım ve krebi dürelim.
  • Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuralım. Ardından sütü yavaş yavaş koyarak karıştıralım hafif koyu bir kıvam elde edince içine tuzu ve karabiberi ekleyelim.
  • Kabın içerisine koyduğumuz kreplerin üzerine beşamel sosunu yayalım. En üstüne domates sosunu yayalım ve en son olarak kaşar peyniri rendesini koyup fırına verelim.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Kedi Dilli Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi

 

Kedi Dilli Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta unu
  • 100ml krema (Yada bir yemek kaşığı tereyağ)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Kedi dili bisküvi
  • Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağı süt
  • Üzerine dökmek için bir çay bardağı hindistan cevizi
  • Üzerini süslemek için çilek
  • Çilekleri süslemek için eritilmiş beyaz çikolata

    Yapılışı

  • Süt un nişasta unu şekerine tencereye döküp karıştırın ocağı açıp muhallebi göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin göz göz olunca vanilya şekerini döküp karıştırın.
  • Ocaktan alın muhallebiyi ilk sıcaklığı çıkınca kremayı döküp çırpın sonra içine bir su bardağı hindistan cevizi döküp karıştırın.
  • Kedi dili bisküvileri süte batırıp çıkartın borcama dizin üzerine muhallebiyi dökün sonra hindistan cevizi serpin buzdolabına soğuması için kaldırın soğuyunca üzerini çileklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
  • En az beş saat buzdolabında bekletin veya bir gece öncesinden yapabilirsiniz tatlıyı çok hafif oluyor.

Türk LokumuTarifi

 

Türk LokumuTarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1/2 (yarım) paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Çikolata sosu

     Yapılışı

  • Merhaba arkadaşlar. Margarini tencereye alıp eritelim. Üzerine unu döküp iki kere çevirelim.
  • Sütü ve şekeri ekleyelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Ardından mikserden geçirelim.
  • Tepsiyi streçle kaplayalım. Tepsinin her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi dökelim.
  • Bunun üzerine de yapmış olduğumuz muhallebiyi dökelim. 2 saat bekletelim. Süre sonunda şeritler halinde keserek üzerine çikolata sosu sıkalım ve rulo halinde döndürerek saralım.
  • Üzerini de çikolata sosu ile süsleyelim. Lokumlarımız ikrama hazır. Afiyet olsun 😋.