Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet bostan patlıcan
- 700 gram kuş başı et
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için;
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
- Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- Kızgın ateşte etleri ilave edip karıştırıyoruz.
- Güzelce kavurup suyunu çektikten sonra domates, biber, salça ve tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Patlıcanları kızartıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- İçlerini ezerek yumuşatıp etleri ilave ediyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 👌🏻✨.
Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifiİçin Malzemeler
- 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak
- 1 havuç
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık 6 su bardağı su
- Tuz
Terbiyesi için
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
- Sıvıyağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek havuç rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsak rendesini ekleyin ve 2 tur çevirip ince ince doğranmış ıspanakları ilave edin.
- Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
- Terbiyesi için de yoğurt, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
- Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
- Kıvamını kontrol edip istediğiniz kıvama göre su ilave edin.
- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ilave edin.
- Ben üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla pul biber kızdırıp döktüm.Afiyet olsun
Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı gallete unu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
- 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
- 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)
Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
- Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
- Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
- Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
- Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
- Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
- Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
- Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
- Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
- Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.
Tam Kıvamında Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket soğuk krema
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket bisküvi (Ben burçakla yaptım)
- Dilediğiniz meyve
Yapılışı
- Un, nişasta ve şekeri tencerede harmanlayın. Yumurta sarılarını ekleyin, çırpma teliyle çırpın. Sonra sütü azar azar ekleyip her seferinde topak kalmayana kadar çırpın.
- Topak kalmadığından emin olunca altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altını kapatıp tereyağ ve vanilin de ekleyerek karıştırın soğumaya bırakın.
- Soğuyunca kremayı dolaptan çıkarıp ekleyin, iyice çırpın (Kıvamı soğudukça oturacak) burçakları rondodan geçirin.
- Bisküvi, muhallebi, meyveleri sıralayarak istediğiniz şekilde cuplara yerleştirin (Ben bir katına kremşanti koydum seviyorsanız ekleyebilirsiniz) dolapta 4-5 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeleri
- 400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor)
- 1,5 litre su
Terbiyesi İçin
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin
- Pul biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
- Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
- Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
- Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
- Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
- Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun….
Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler
Marinesi için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ,karabiber, pul biber
- 1 adet kuru soğan
Yapılışı
- Tavuklarımızı zeytin yağı ve baharatlarla harmanlayıp bir saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Daha sonra düdüklü tencereye gösterdiğim şekilde koyup ortasına kuru soğan bütün halde koyuyoruz .
- Hiç su eklemeden tenceremizin kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz .
- Düdüğü ötünce altını kısıp 25 dakika pişiriyoruz .
- Son olarak tavaya az miktarda zeytin yağı ve istediğiniz baharatları koyup kavurun.
Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kök ıspanak
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı tavuk veya et suyu
- 2 su bardağı su ile başladım
- Tuz
Terbiyesi İçin
- 2 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha lezzetli oluyor)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
Üzeri İçin
- Haşlanmış nohut
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Zeytinyağı
Yapılışı
- Ispanağı yıkayıp yapraklarını ince ince doğradım.
- Tencereye zeytinyağı ekleyip üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip hafifçe soteledim.
- Ardından ıspanağı ve rendelenmiş havucu ilave edip 2 dakika kadar soteleme işlemine devam ettim.
- Daha sonra 2 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırptım.
- Çorba suyundan bir kepçe su ekleyip terbiyeyi ısıttım.
- Tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca (Kıvamını sıcak su ile bu esnada ayarlayabilirsiniz)tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan aldım.
- Üzeri için tavaya nohutları ekleyip zeytinyağı ile kavurdum (Nohut kavrulunca daha lezzetli oluyor) kuru nane, pul biber ve biraz da karabiber ekleyip ocaktan aldım.
- Sonrası ister çorbanın içine ister servis yaparken üzerine. 👌👌 denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 🖐🌸
Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı kuskus haşlanmış
- 1 su bardağı yeşil mercimeği haşlanmış
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 tane şili biber
- 6 tane kornişon salatalık
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 dal taze soğan
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı
- Kuskusumuzu makarna haşlar gibi haşlayıp süzgeçten geçirelim.
- Yeşil fasulyeyi de haşlayıp süzgeçten geçirelim bu iki malzememiz soğuk olmalı.
- Daha sonra diğer malzemelerimizi doğrayıp genişçe bir kaba alalım.
- Bütün malzemeleri iyice karıştıralım.Servis hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
- 4 dal saplarıyla yeşil soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
Baharatları
- 1 yemek kaşığı salça domates biber karışık
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Ezme Salata Tarifi Yapılışı
- Baharatlar hariç bütün malzemeleri robottan çok ufaltmadan geçirin.
- Baharatları ,salçayı ,yağı, limonu ve nar ekşisini ekleyip karıştırıp servis tabağına alın. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun 😊.
Pofuduk Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1, 5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpalım. Üzerine yağ ve sütü ekleyelim, çırpalım.
- En son un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip çırpalım. Kıvamı koyu kek kıvamı olmalı.
- Unu kontrollü ekleyin. Cıvık olursa tavada yayılıyor ve ince oluyor ⚠️
- Isınmış tavada orta ateşte küçük küçük pişirin. Hamur dağıtıcı kullanıyorum pratik oluyor. Afiyet olsun 😋
Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tarifi İçin Malzemeler
Krep İçin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Tuz
Krep İçin
- 400 gram ıspanak
- 300 gram beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
- Domates sosu
- Beşamel Sos İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Yapılışı
- Öncelikle krebi hazırlayalım. Yumurtaları kasede çırpalım üzerine su sütü döküp karıştıralım. Ardından 2 su bardağı tuzu ve unu yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Kızan tavada orta ateşte krepleri pişirelim.
- Kavrulmuş ıspanakların içine beyaz peyniri tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Hazır olan kreplerin içerisine ıspanak karışımını koyup ortasına kaşar peynirini koyalım ve krebi dürelim.
- Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuralım. Ardından sütü yavaş yavaş koyarak karıştıralım hafif koyu bir kıvam elde edince içine tuzu ve karabiberi ekleyelim.
- Kabın içerisine koyduğumuz kreplerin üzerine beşamel sosunu yayalım. En üstüne domates sosunu yayalım ve en son olarak kaşar peyniri rendesini koyup fırına verelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Kedi Dilli Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta unu
- 100ml krema (Yada bir yemek kaşığı tereyağ)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Kedi dili bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağı süt
- Üzerine dökmek için bir çay bardağı hindistan cevizi
- Üzerini süslemek için çilek
- Çilekleri süslemek için eritilmiş beyaz çikolata
Yapılışı
- Süt un nişasta unu şekerine tencereye döküp karıştırın ocağı açıp muhallebi göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin göz göz olunca vanilya şekerini döküp karıştırın.
- Ocaktan alın muhallebiyi ilk sıcaklığı çıkınca kremayı döküp çırpın sonra içine bir su bardağı hindistan cevizi döküp karıştırın.
- Kedi dili bisküvileri süte batırıp çıkartın borcama dizin üzerine muhallebiyi dökün sonra hindistan cevizi serpin buzdolabına soğuması için kaldırın soğuyunca üzerini çileklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
- En az beş saat buzdolabında bekletin veya bir gece öncesinden yapabilirsiniz tatlıyı çok hafif oluyor.
Türk LokumuTarifi İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 1/2 (yarım) paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Çikolata sosu
Yapılışı
- Merhaba arkadaşlar. Margarini tencereye alıp eritelim. Üzerine unu döküp iki kere çevirelim.
- Sütü ve şekeri ekleyelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Ardından mikserden geçirelim.
- Tepsiyi streçle kaplayalım. Tepsinin her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi dökelim.
- Bunun üzerine de yapmış olduğumuz muhallebiyi dökelim. 2 saat bekletelim. Süre sonunda şeritler halinde keserek üzerine çikolata sosu sıkalım ve rulo halinde döndürerek saralım.
- Üzerini de çikolata sosu ile süsleyelim. Lokumlarımız ikrama hazır. Afiyet olsun 😋.