11 Nisan 2021 Pazar

Misket Köfteli Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber, karabiber, tuz, biraz kekik ve varsa 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Kıymayı 1 adet rendelenmiş soğan, karabiber, tuz  ve birazda bayat ekmek içi ile yoğuruyoruz.
  • Küçük parçalar halinde koparıp misket şeklini veriyoruz.
  • Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  • Misket köfteleri kızartmaya başlıyoruz.
  • Kızarttıktan sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiğini de ekledikten sonra rendelenmiş domates ve salçayı da ekliyoruz.
  • Daha sonra haşlanan nohutları ve defne yaprağını da ekleyerek 5 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
  • Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz.
  • Çok leziz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :)

Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi

 

Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 demet ıspanak
  • 10 adet mantar
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
  • Sıvı yağ

    Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi Yapılışı

  • Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz.
  • Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğradığımız sarımsakları ilave ediyoruz ve 2 dakika soteliyoruz.
  • Daha sonra çok büyük olmayacak şekilde ince doğradığımız patatesleri ekliyoruz ara ara karıştırarak soteliyoruz.
  • Patatesler tam kızarmayacak, başka bir tavada yüksek ateşte mantar soteliyoruz.
  • Ayrı yapmamızın sebebi güzel karamelize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanıyor.
  • Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
  • Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
  • Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  • En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
  • Uygun orta boy bir borcam tereyağı ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
  • Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Kadayıflı Revani Tarifi

 

Kadayıflı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Üzeri için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 200 ml süt

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı
  • Dövülmüş fındık

    Kadayıflı Revani Tarifi Yapılışı

  • Orta boy bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynaşması için ocağa koyalım orta ateşte kaynayana kadar bekletelim.
  • Kaynadıktan sonra çeyrek limonu da ilave edip, 15 dk kadar daha kısık ateşte kaynatalım.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Revanı için; Geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sırayla diğer malzemeleri ekleyerek kıvamında bir harç elde edelim.
  • Önceden yağlanmış dik dörtken borcama harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı geçince, ılık şerbeti ilave edelim ve çekmesi için bekletelim.
  • İyice soğuyup dinlenen tatlımızın üzerine kremşantimizi bir krema torbasına doldurup üzerine şekiller verelim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  • En son antep fıstığı ve fındık ile süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun ❤️🤗.

Ananaslı Ve Muzlu Smoothie Tarifi

 

Ananaslı Ve Muzlu Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet muz
  • 1/2 (yarım) ananas
  • 300 ml süt
  • 2 adet buz

    Ananaslı Ve Muzlu Smoothie Tarifi Yapılışı

  • Muz ve ananasımızı küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Blendera muzu, ananası ve sütü ekliyoruz.
  • Buzlarımızıda ekleyip güzel bir karışım elde ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram petibör bisküvi (3 paket bi paketi 200 gr olandan kullandım)
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram eritilmiş tereyağ/margarin
  • Kırılmış fındık ,fıstık ,ceviz (arzuya göre)

Ganaj için;

  • 1 paket krema(200gr)
  • 180 gr bitter çikolata (sütlüde kullanabilirsiniz)

    Yapılışı

  • Sosu için tavamıza tereyağı alıp eritelim.
  • Erittiğimiz yağı karıştırma kabına alıp üzerine kakao toz şekeri ilave edip karıştıralım.
  • İri şekilde kırılmış petibör bisküvi ekleyelim(dilerseniz kırılmış fındık, fıstık, ceviz kullanabilirsiniz).
  • Pişirme kağıdı serili kalıba bisküvileri bastırarak yerleştirelim(ben 22cm yuvarlak kelepçeli kalıpla yaptım).
  • Ganaj için; Isıttığımız krema ve bitter çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından kalıba koyduğumuz bisküvili karışımın üzerine dökerek yayalım.
  • Bisküvili pastayı 4 saat buzdolabın(derin dondurucu) bölümünde bekletelim.
  • Servis etmeden 5. 10dakika önce çıkarıp dilimleyin.
  • Arzunuza göre süsleyip, servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
  • Not;ben yuvarlak kelepçeli kalıba (22cm) yaptığım için malzeme ölçüsünü 2 ölçü yaptım siz uzun kalıbınız varsa yada streç filmle sarıp uzun şekil vericekseniz 1 ölçüde yapabilirsiniz.


Kahvaltılık Kolay Börek Tarifi

 

Kahvaltılık Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım kase kaşar peyniri ve istenilen peynir

Tavayı yağlamak için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kahvaltılık Kolay Börek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, süt, un ve tuzu güzelce bir kapta çırpalım.
  • Üzerine yarım kase peyniri ekleyelim ve kabartma tozunu tuzu ekleyip çırpalım.
  • Yağladığımız tavaya döküp kapağını kapatalım.
  • Orta ateşte sürekli kontrol ederek kızartalım.
  • Düz tabak yardımı ile arkasını çevirip aynı şekilde kızartalım.
  • Yapım aşaması tam 10 -15 dk çok kolay ve pratik deneyenlere afiyet olsun💗.

Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri (125gr)
  • 3 su bardağı un (350gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş fındık

Dış kaplaması için;

  • 2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tarçın

    Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında erimiş tereyağına pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
  • Vanilin ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim.
  • 2 su bardağı unu ekleyelim ve yoğuralım.
  • Bu aşamadan sonra hamuru mıncıklama şeklinde yoğurmayalım, avcumuzun iç kısmıyla unu yedirelim.
  • Daha sonra 1su bardağı daha un ekleyelim, yedirelim.
  • Eğer fındık veya ceviz ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin güzelce yedirin.
  • Kurabiye hamurunu 5 parçaya ayırın, uzunlamasına şekil verin bıçakla aynı boyutta küçük küçük kesin.
  • Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ancak yuvarlak haliyle direkt tepsiye koyun tepsiye iyice oturtup altını düzeltmeyin yuvarlak şekli kalsın daha sonra kendi zaten hafiften yayılacak ve o şekli alacaktır.
  • Şekil alan kurabiyeleri önceden 170 derece ısıtılmış fırında ama çok iyi bir şekilde ısınsın yoksa kurabiyeler çok fazla dağılır.
  • Kurabiyeler fırındayken tarçın ve pudra şekerini güzelce derin bir kasede karıştırın.
  • Benim fırınımda 20-25 dk arası sürdü altı kızaracak üstü de bir tık kızarsın elinizle dokunduğunuzda içeri batırıldığında parmağınız içine girmiyorsa olmuş demektir.
  • Fırından aldığınızda üstü için yaptığınız karışıma kurabiyeleri sıcak sıcak batırın çok hafif vurarak fazlasını dökün ve tepsiye alın.
  • Kurabiyeleriz hazır, afiyet olsun.

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gram tereyağı oda ısısında
  • 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
  • 1 çorba kaşığı su
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın(damak tadınıza göre az ya da çok koyabilirsiniz).
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz(toz olmasın biraz tane tane kalsın)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı un

    Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Ceviz, fındık, üzüm, çikolata hariç diğer tüm malzemeyi yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamına getirip, ardından diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • İsteğe göre hamuru iki çeşit yapabilirsiniz kakao ekleyip.
  • Streç filmimizi tezgahımızın üzerine serip üzerine kurabiye hamurumuzu koyuyoruz.
  • Salam gibi yuvarlak baton şeklinde streçe sarıp buzluğa koyuyoruz.
  • Yaklaşık 1-2 saat dolapta bekleyen kurabiye hamurumuzu dilim dilim kesip fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Dilim yaparken ucundan tutarak destekleyip keskin bıçak kullanırsanız iyi olur hamurunuz dağılmaz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Hızlı pişiyor bisküvi gibi oluyor kıyır kıyır nefis🤌.

Kaşık Pastası Tarifi

 

Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Çikolata sosu
  • Kakao

    Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle margarinini ocağa alin ve eritin.
  • Eriyen margarine un ilave ederek kavurun.
  • Devamlı karıştırın.
  • Sonra üzerine 1 litre sütü yavaş yavaş karıştırarak dökün.
  • Vanilyayı da ilave edip kısık ateşte balon balon olana kadar karıştırın.
  • Kedi dili bisküvileri yapacağınız kaselerin içine kırarak yerleştirin.
  • Üzenlerin 2 yemek kaşığı süt ile ıslatın.
  • Önce muhallebiyi üzerine dökün.
  • Sonrada yapmış olduğunuz çikolata sosunu muhallebinin üzerine dökün. En son kakao serin.
  • Çilek ile süsleyebilirsiniz.
  • Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Orman Meyveli Çikolatalı Cookie Kurabiye Tarifi

 

Orman Meyveli Çikolatalı Cookie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker(esmer şekerle daha güzel oluyor)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 çay bardağı un(unun cinsine göre miktar değişebiliyor, hafif ele yapışan bir hamur olacak)
  • 1 su bardağı, orman meyveli çikolata parçaları
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ufalanmış fındık içi

    Orman Meyveli Çikolatalı Cookie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri çırpıp, fındık ve çikolata dışında tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz.
  • En son fındık ve çikolatayı ekleyip yoğuruyoruz, fazla yoğurmayalım.Çikolatalar elimizin sıcağıyla eriyebilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
  • Buzdolabında 5 dk bekletip, hamurun biraz sertleşmesini sağlayalım.
  • Daha sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim ( yayılıp birbirlerine yapışmamaları için).
  • 180 derece fırında 15 dk pişirelim, bir su bardağının alt tarafıyla üzerlerine bastırıp yassı şekli verelim, oda sıcaklığına geldiğinde servis edelim.
  • Kahve yanında mükemmel bir tat oluyor.

Çilekli Tart Tarifi

 

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3,5 su bardağı un kontrollü ekleyin

Krema için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

    Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp içine vanilin ekleyelim.
  • Hamur içinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alalım.
  • Unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım ve hamuru yaklaşık bir saat kadar dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru eşit şekilde tereyağ ile yapladığımız kalıplara yayalım.
  • Üzerine çatalla delelim.
  • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen tartları soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
  • Kremasını sürüp çileklerle süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌿.

Zebra Kek Tarifi

 

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurtalar, toz şeker, süt ve sıvı yağ kaba alınarak mikser yardımıyla iyice kabarıp rengi açılana kadar çırpılır.
  • Daha sonra karışım ikiye bölünür.
  • Yarısına, üç çorba kaşığı kakao, yarım paket vanilya elenerek ilave edilip mikser kullanmadan karıştırılır.
  • Diğer yarıya ise undan üç çorba kaşığı, yarım paket vanilya elenerek mikser kullanmadan karıştırılır.
  • Her iki karışıma da kalan unun yarısı ve birer paket kabartma tozu elenerek eklenir.
  • Tekrar bir spatula veya çırpma teliyle kısaca karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış kalıbın ortasına önce iki çorba kaşığı kakaolu harçtan, onun tam ortasına iki çorba kaşığı sade harçtan dökülür.
  • Bu işleme dönüşümlü olarak iki harç da bitene kadar devam edilir.
  • Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika (ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar) pişirilir.