Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pul biber, karabiber, tuz, biraz kekik ve varsa 1 defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Kıymayı 1 adet rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve birazda bayat ekmek içi ile yoğuruyoruz.
- Küçük parçalar halinde koparıp misket şeklini veriyoruz.
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
- Misket köfteleri kızartmaya başlıyoruz.
- Kızarttıktan sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiğini de ekledikten sonra rendelenmiş domates ve salçayı da ekliyoruz.
- Daha sonra haşlanan nohutları ve defne yaprağını da ekleyerek 5 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Çok leziz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :)