Barbekü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kemiksiz tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı barbekü sos
- 1 yemek kaşığı ketçap
Makarnası için;
- Yarım paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz fesleğen veya nane
- Yarım paket krema
- Tuz
Barbekü Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavukları julyen doğrayın.
- Bir kasede zeytinyağı, süt, sarımsak, esmer şeker, sirke, tuz ve baharatları karıştırıp tavuğa ekleyin ve güzelce harmanlayın.
- Bu şekilde 2 saat buz dolabında bekletin.
- Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyerek julyen kesilmiş kuru soğanı kavurun, sonra üzerine marine edilmiş tavukları ekleyin, pişme aşamasında olan tavuğa julyen doğranmış olan biberleride ekleyerek 5 dakika kadarda pişirin.
- Barbekü sosu ve ketçabı pişen tavuklara ekleyip, iki tur çevirdikten sonra altını kapatın.
- Makarnası için kaynamakta olan suya tuz ve zerdeçalı ekleyin karıştıktan sonra makarnaları da ekleyip haşlayın ve suyunu süzün.
- Tereyağını eritip baharatı, krema ve makarnaları da ekleyip bir kaç tur karıştırıp ocaktan alın.