14 Nisan 2021 Çarşamba

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı barbekü sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap

Makarnası için;

  • Yarım paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz fesleğen veya nane
  • Yarım paket krema
  • Tuz

    Barbekü Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavukları julyen doğrayın.
  • Bir kasede zeytinyağı, süt, sarımsak, esmer şeker, sirke, tuz ve baharatları karıştırıp tavuğa ekleyin ve güzelce harmanlayın.
  • Bu şekilde 2 saat buz dolabında bekletin.
  • Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyerek julyen kesilmiş kuru soğanı kavurun, sonra üzerine marine edilmiş tavukları ekleyin, pişme aşamasında olan tavuğa julyen doğranmış olan biberleride ekleyerek 5 dakika kadarda pişirin.
  • Barbekü sosu ve ketçabı pişen tavuklara ekleyip, iki tur çevirdikten sonra altını kapatın.
  • Makarnası için kaynamakta olan suya tuz ve zerdeçalı ekleyin karıştıktan sonra makarnaları da ekleyip haşlayın ve suyunu süzün.
  • Tereyağını eritip baharatı, krema ve makarnaları da ekleyip bir kaç tur karıştırıp ocaktan alın.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( çok dolu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yaklaşık 4 su bardağı kontrollü bir şekilde)

    Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozun harç malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra içine kabartma tozunu ve unu kontrollü olarak ekleyip hamuru hazırlayın.
  • Küçük parçalar alıp içlerini peynirle doldurup şekil verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180° lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:).

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra içine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
  • Karıştırdıktan sonra içine sırasıyla havucunu, kuru üzümünü, cevizi ekleyip karıştırın.
  • İçine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve zerdeçalı ilave edin.
  • Son olarak önceden elediğiniz unu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyin.
  • Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin:).
  • Afiyet olsun.

Hurmalı Fit Toplar (Hurmalı Truff) Tarifi

 

Hurmalı Fit Toplar (Hurmalı Truff) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hurma (500 gr)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Dışı için;

  • Hindistan cevizi
  • Kakao

    Hurmalı Fit Toplar (Hurmalı Truff) Tarifi Yapılışı

  • Hurmaları ılık suda 5 dk bekletip kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
  • Sonra ceviz ve hindistan cevizini rondodan geçirip içine hurma ve pekmezi ekleyip tekrar rondodan geçirerek macun haline getirelim.
  • Sonra karışımdan cevizden biraz küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp isteğe göre kakao ya da hindistan cevizine bulayalım.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır hâle getirelim.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası(tam dolu olmayacak)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası( tam dolu olmayacak)
  • Pul biber, toz biber
  • 3 su bardağı sıcak su

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Pul biber, isot, kimyon, karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Ceviz içi (iri doğranmış)
  • Sıvı yağ

Kızartmak için;


  • Bol sıvı yağ

    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftelik bulguru ve irmiği ağzı kapalı bir kapta ıslatıp dinlendirin.
  • Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyerek rondodan geçirmiş olduğunuz soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ayrı bir tavayada kıymayı alarak kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun ( çok kurutmayın)
  • Sonra salçasını ve baharatların ekleyip karıştırın daha sonra pembeleşen soğanı ve maydanozuda ekleyerek karıştırın.
  • En sonunda cevizini ekleyerek altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Şişmeye bıraktığımız bulgur karışımını yoğurabileceğiniz bir tepsiye alarak üzerine salça, un, yumurta, pulbiber, toz biber ve tuzunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Güzelce yoğurduktan sonra elinize cevizden biraz büyük parçalar alıp hamuru yuvarlayın, sonra dilediğiniz gibi şekiller verin.
  • En sonundada bol ve kızgın yağda kızartın.
  • Afiyet olsun.

Sodalı Çıtır Börek Tarifi

 

Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Peynir

Üzeri için;

  • Susam

    Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcı hazırlayalım, ıspanakları temizleyip süzelim.
  • Tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ispanakları ilave edip karıştıralım.
  • En son tuz ve baharatları ilave edip çok öldürmeden ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Sosu için kaseye malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha açıp sostan her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • Kenar kısımları hafif kapatıp ıspanaklı harçtan uç kısıma yayalım.
  • Rulo şeklinde sarıp aynı ölçülerde keselim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayıp kalan sosu üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Strec filmle tepsinin üzerini kapatıp yufkamızı 2-3 saat dinlendirelim.
  • Ben 1 gece önceden hazırladım.
  • Dinlenen böreğimizin üzerine susam serpip 190 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi

 

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tam ceviz
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
  • İçine doğradıydınız cevizi yoğurdu, tahini ,toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım üzerine zeytin yağını gezdirip servis edelim.

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi

 

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • Pulbiber
  • Tuz

    Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (Tavuklu Ve Cevizli) Tarifi Yapılışı

Işıl Işıl, Tane Tane Pirinç Nasıl Yapılır ? Üstelik Tereyağı Ve Margarin Kullanmadan

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tam ölçülü harika bir pirinç pilavı yapmak istiyorsanız mutlaka videomu sonuna kadar izleyin derim.
  • Tencereye yağı alalım ve ısınınca şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip kısık ateşte 3 dakika kavuralım.
  • Bu aşamada tuzunu ilave edelim.
  • Kavrulan pirincin üzerine sıcak suyu ekleyelim.
  • Pilavın daha parlak olması için bir kaç damla limon suyu sıkalım ocağın altını kısalım.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavımız servise hazır.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

    Not👉pirinç ıslatılmadan pilav yaparken bire iki su oranı kullanıyoruz. 1, 5 su bardağı pirinçe eğer şehriyesiz yapacaksanız 3 su bardağı su yeterli olur. Şehriye koyduğumuz için yarım su bardağı fazladan su ekliyoruz.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 kase mısır
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

    Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzülmesi için bekletelim.
  • Bizde havucu rendeleyip kırmızı biberi küp küp doğrayalım.
  • Semizotunu uygun bir kabın içine alalım üzerine havucu biberi nohutu alıp karıştıralım.
  • Son olarak zeytinyağını, limonu ve tuzunu ilave edip tekrar karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

İftara Hafif Ve Lezzetli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

İftara Hafif Ve Lezzetli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı et veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç ( sade artan pirinç pilavı da olur)
  • Yarım su bardağı sıcak su ( pirinçi haşlamak için)
  • Kıvamı çok katı olamayacak şekilde su

Yağlı sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

    İftara Hafif Ve Lezzetli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorbamıza uygun bir tencerede yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım.
  • Daha sonra unu da ilave edip karıştırın.
  • Haşladığımız pirinçleri ve suyunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Tuzunu da ayarlayıp ocağa alalım kaynara çıkana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra varsa et suyunu da ilave edip ( bulyon da olabilir gerçekten çok lezzetli oluyor) karıştıralım.
  • Çorbamız kaynara çıkınca altını kapatıp kapağını örtelim.
  • Yağlı sosunu da hazırlayalım.
  • Çorbayı sıcak servis ile üzerine naneli sosunu gezdirip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🙂 hayırlı ramazanlar 🙂❤️.

Garnitürlü Sandal Köfte Tarifi

 

Garnitürlü Sandal Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu (isteğe göre bayat ekmek içi)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püresi için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Garnitür için:

  • 1 su bardağı kadar garnitür

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kadar domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Garnitürlü Sandal Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak püre için patatesleri kaynamaya bırakın.
  • Bu sırada köftenizin harcını hazırlayın.
  • Kıymayı bir kaba alıp üstüne soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  • Üstüne galeta unu ya da ekmek kırıntıları, su, yumurta ve baharatları da ekleyip 5 dakika kadar güzelce yoğurun.
  • Üstünü streç filmle kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Haşlanmış patateslerinizin kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
  • İçine süt ve tereyağını da katıp, baharatları ekip güzelce karıştırın.
  • Dinlenen köftenizi 4e bölün.
  • Her bir parçayı elinizle önce yuvarlayın ve ardından hafifçe elips şekli verin.
  • Sonra köftelerinizin ortasına parmaklarınızla hafifçe bastırarak sandal şekli verip borcama dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin.
  • Pişen köftelerin çukur kısmına püreden koyun ve üzerine garnitürleri yerleştirin.
  • Yazdan hazırlamış olduğum domates sosum vardı içine yağ ve baharatları karıştırıp bir iki kaşık köftelerin üstüne döktüm.
  • Domates sosunuz yoksa salçayı su da açtırıp da dökebilirsiniz ya da hiç sos dökmeden de pişirebilirsiniz.
  • En sonda rendelenmiş kaşar peynirini serpip üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun. 🌿.