18 Nisan 2021 Pazar

Diyet dostu Bal Kabağı Topları Tarifi

 

Diyet dostu Bal Kabağı Topları Tarifi İçin Malzemeler

  •  10-15 dilim – şekersiz pişmiş Bal kabağı
  • Yarım çay bardağı – öğütülmüş ceviz
  •  2 yemek kaşığı Yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı Tahin
  • 1 yemek kaşığı Pekmez
  • 1 yemek kaşığı Bal
  • 1 çay kaşığı Tarçın
  • Hindistan cevizi (1 yemek kaşığı karışım için & 1-2 yemek kaşığı topları kaplamak için)

    Diyet dostu Bal Kabağı Topları Tarifi Yapılışı

  • Bal kabağı çatal ile ezilir.
  • Diğer tüm malzemeler kabağa ilave edilip güzelce kaşık yardımı ile karıştırılır.
  • Oluşan karışımdan avucumuzun içinde küçük toplar yaparak hindistan cevizi ile kaplanır.
  • Buzdolabında 1-2 saat yulaf ezmesinin karışımdaki suyu çekip yumuşaması için bekletilir.
  • Notlar:

    Tüm malzemelerin miktarını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

    İlk başta karışımın kıvamı biraz sulu gelebilir ve top haline getirirken zorlanabilirsiniz. Fakat bekletildikçe yulaf ezmeleri sayesinde toplar kıvam alacaktır. O yüzden mümkün olduğunca buzdolabında uzunca süre kalabilir.

    İçinde şeker ya da bisküvi olmayan bir tatlıdır. Fakat yine de diyetdostu olabilmesi için sınırlı sayıda ve doğru zamanda yemek gerektiğini unutmayalım. 🙃.

    Afiyetler 🥰.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 6 bardak su yada et suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Sıvıyağ

    Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Mercimek, pirinç, bulgur yıkanır suyu süzülür.
  • Tencereye sıvı yağ alınır üzerine yemeklik doğradığımız soğan eklenir.
  • Un eklenip biraz çevrilir salça ve baharatlarda eklenerek sotelenir.
  • Üzerine mercimekler eklenir.
  • En son suyu ve tuzu ayarlanıp pişmeye bırakılır.
  • Kıvam alan çorbamız çok az blend edililir.
  • Taneli sevenler bu işlemi yapmayabilirler.
  • Üzerine dilerseniz sos yakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Nohutları bir gece önceden ıslatın.
  • Eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Soğanı doğrayıp yeterli miktarda sıvı yağ da kavurun.
  • Salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından etleri ve suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyip karıştırın.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Nohutun cinsine göre pişme kıvamı ve yemeğin suyunun buharlaşıp azalmasını dikkate alarak sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Afiyetle.

Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ reyhan
  • 6 bardak sıcak su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 adet limon tuzu
  • 6 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın

    Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir tencereye alıp sıcak su döküp karıştırıyoruz.
  • Reyhanlar rengini verene kadar bekletiyoruz.
  • Çok bekletirseniz acı olur kesinlikle kaynatarak değil demleme yöntemi ile yapıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırınlanmış Ayva Tatlısı Tarifi

 

Fırınlanmış Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 6 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • Ayva çekirdeği
  • 300 ml ev yapımı vişne suyu

Servis ederken;

  • Kaymak/krem şanti
  • Fıstık

    Fırınlanmış Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Ayvaların kabuklarını soyup temizledikten sonra kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
  • Geniş bir tencerenin altına ayva kabuklarını dizip üzerine ayvaları yerleştiriyoruz. Her bir ayvanın üzerine bir türk kahve fincanı şeker döküyoruz.
  • Ayva çekirdeklerini karanfili ve tarnöını arıyoruz.
  • Vişne suyunu döküp orta ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra fırın kabına alıp 30 dk kadar fırınlıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Krep Tarifi Az Kişilik (5-6 Adet)

 

Krep Tarifi Az Kişilik (5-6 Adet) İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt veya su (200 ml bardak ile)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu

    Krep Tarifi Az Kişilik (5-6 Adet) Yapılışı

  • Süt ve un pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • İçerisine yumurt, tuz, kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir.
  • Kek hamurundan birazcık cıvık bir hamur olması lazım.
  • Tavamızı ısıtıyoruz ve içerisine birkaç damla sıvı yağ ekleyip fırça yardımıyla tavayı yağlayıp harçtan 1 kepçe döküyoruz ve tavada şeklini veriyoruz.
  • Göz göz olunca ve altı kızarınca diğer tarafını pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 💐.

İncir Uyutması Tarifi

 

İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-2 0adet incir
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • (şekeri isteğe bağlı kullanabilirsiniz)

    İncir Uyutması Tarifi Yapılışı

  • İncirleri sıcak suda 5-6 dk bekletiyoruz.
  • Ardından suyu süzüp küp küp doğruyoruz.
  • Şekeri incirlerle buluşturup harmanlıyoruz.
  • Sütü tencerede ısınmaya bırakıyoruz.
  • Blender yardımıyla incirleri parçalıyoruz. (incirlerle birlikle 1kepçe süt kattım daha kolay parçalanması için).
  • Parçalanan incirleri kullanacağımız kaselere eşit şekilde paylaştırıyoruz.
  • Isınan sütümüzden kepçe yardımıyla incirlerin üzerine döküyoruz.
  • Kaşık yardımıyla kasedeki sütü ve inciri karıştırıyoruz.
  • Kaselerin üzeri kapatıp 2- 3 saat bekletiyoruz.
  • Ardından üzerini açıp buz dolabına kaldırıyoruz.
  • 👉🏻afiyet olsun 🤤😋.

Tavuk Çorbası Tarifi

 

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tavuk suyu
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Maydanoz

    Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsünü haşlayalım daha sonra ufak ufak doğrayalım.
  • Sonra soğanı, sarımsağı, havuçu kavuralım ve unu ilave edelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Daha sonra 1, 5 su bardağı tavuk suyunu ekleyelim ve üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan çorbamızın içine tel şehriyeyi ve haşladığımız tavuğu ekleyerek 10 dk daha pişirelim.
  • En son üzerine maydanoz dökerek servis edelim 🤗.
  • Afiyet olsun 🍃.

Ramazanda Ferahlatıcı Hoşaf Tarifi

 

Ramazanda Ferahlatıcı Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı cranberry olmasa da olur
  • Yarım su bardağı incir evinizde hangi kuru meyve varsa aslında olur
  • İsteğe bağlı karanfil kabuk tarçın
  • 5 yemek kaşığı şeker azaltılabilir 2 litre su

    Ramazanda Ferahlatıcı Hoşaf Tarifi Yapılışı

  • Kuru meyvelerden kayısı yo doğrayın.
  • Hepsini bir güzel yıkayın tencereye alın kaynatın.
  • Kabaran meyvelerin içine şeker koyun.
  • 10 dakika kaynatın suyu az gelirse kaynamış su ekleyebilirsiniz.
  • İçine dilerseniz tarçın, karanfil atabilirsiniz ben severim ama evde çocuklar sevmiyor ben koymadIm.
  • 10 dakika kaynasın.
  • Altını kapatın.
  • Soğuduktan sonra dolapta iyice soğuyana kadar dinlendirin nefis hoşaf tarifini kaçırmayın 🍹🍑🍇.

Fırında Karışık Sebzeler Tarifi

 

Fırında Karışık Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 çiçek brokoli
  • 1 çiçek karnabahar
  • 1 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 4 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Karışık Sebzeler Tarifi Yapılışı

  • Tüm sebzeleri boyutları çok farklı olmayacak şekilde parçalayın. Biri çok büyük biri çok küçük olursa pişme süreleri farklı olur.
  • Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve baharatlar ile harmanlayın.
  • 190-200c fırına verin.

Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

 

Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

    Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayın şeker ve suyu koyup kaynatın kaynadıktan sonra limon sıkın ocağı kapatın soğusun.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alın yoğurun.
  • Tezgaha veya bi tepsinin içine biraz irmik dökün, hamura şekil verin irmiğe bulayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 2 3 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
  • Afiyet olsun 😇.

Ali Nazik Tarifi

 

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 500-600 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıcak su

Altı için

  • 2 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yemeğin yanında servis etmek için:

  • 5-6 yeşilbiber
  • 2-3 kırmızı biber
  • Maydanoz

    Ali Nazik Tarifi Yapılışı

  • Tencereye aldığımız et suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra salça, tuz ve baharatlar eklenir.
  • Üzerini kapatacak kadar sıcak su konur ve etler yumuşayana kadar pişer. Gerekirse su takviyesi yapılır.
  • Ocağın üzerine aldığımız köz tavasında patlıcanları, biberleri közleriz.
  • Daha sonra soyar ve ince ince doğrarız.
  • Çırptığımız süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsakla karıştırır, biraz tuz serperiz.
  • Üzerine zeytinyağında hafif kavurduğumuz toz biberi gezdirir, pişen eti paylaştırırız.
  • Küçük kıydığımız maydanozlarla ve közlediğimiz biberlerle servis ederiz.Afı̇yet olsun :).

Hafif İftar Tatlısı Tarifi

 

Hafif İftar Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Vanilin
  • Kabartma tozu

Keki Islatmak İçin

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilin
  • 1 adet toz kremşanti

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Karamel Sos İçin

  • İsteğe bağlı fındık fıstık vb  

    Hafif İftar Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Un vanilin kabartma tozu ekleyip tekrar çırpıp yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
  • Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemelerimizi karıştırıp pişiriyoruz. Pişen ve soğuyan muhallebimize toz kremşanti ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  • Pişen ve tamamen soğuyan kekimizi 2 bardak şekerli sütle ıslatıyoruz. Muhallebimizi üzerine yayıp 2 saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı süsleyip servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun 🌼.
  • Not: Keki çok çabuk pişen bir tatlı o yüzden kontrollü pişiriyoruz. Isı ve pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Fırınınız fansız ise kekinizi pişirirken yanına 1 kase su koyabilirsiniz. Yumuşacık olacaktır.