19 Nisan 2021 Pazartesi

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kemikli koyun eti
  • 1 soğan 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
  • Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Karnabahar Pilavı Tarifi

 

Karnabahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • Dereotu
  • Maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yeşil soğan 

Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharlar ayıklanır, rendelenir. Taze otlar ince kıyılır.
  • Rendelenmiş karnabaharlar zeytinyağında kavrulur, ardından ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
  • Son olarak üzerine yeşil soğan serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Narlı Avokado Salatası Tarifi

 

Narlı Avokado Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet olgun avokado
  • 1 adet ayıklanmış nar
  • 100 gr ceviz içi
  • Dereotu
  • Taze nane 
  • Maydanoz
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
  • Limon
  • Sarımsak 

Narlı Avokado Salatası Nasıl Yapılır?

  • Avokadolar küp şeklinde doğranır. Kararmaması için limonlanır. 
  • Dereotu, taze nane, maydanozlar ince kıyılır. Nar ayıklanır. 
  • Ceviz içleri ince kıyılır. Tüm malzemeler harmanlanır.
  • Zeytinyağı ve tuz eklenerek masaj hareketleri ile avokadoların ezilmemesine dikkat edilerek harmanlanır.

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi

 

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet bıldırcın yumurtası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke (isteğe göre)
  • 4 bardak buzlu su

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencerenin içerisine yerleştirin. Aralarında boşluk olmasına özen gösterin.
  • Ardından üzerine 4 bardak soğuk su koyun. Tuz ve sirkesini ilave edin. Bu sayede yumurtalar daha kolay soyulacaktır.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları sıcak suda 5 dakika bekletin.
  • Bir kasenin içerisine su ve buz küpleri koyun.
  • Sıcak sudan çıkarttığınız bıldırcın yumurtalarını buzlu suya atın.
  • Bıldırcın yumurtalarını buzlu sudan alarak kabuklarını soyun. İsteğe göre dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi

 

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet haşlanmış soyulmuş bıldırcın yumurtası
  • 1/4 fincan su
  • 1/2 su bardağı beyaz sirke
  • 1/4 çay kaşığı anason tohumu
  • 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 8 adet karanfil
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 adet arpacık soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 2 adet defne yaprağı

Bıldırcın Yumurtası Salamura Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
  • Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
  • Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
  • Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
  • Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
  • Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Unsuz Brownie Tarifi

 

Unsuz Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr Meksika fasulyesi
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı elma suyu konsantresi̇
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ çay bardağı ham kakao
  • 1 çay bardağı bitter çikolata
  • ½ çay bardağı beyaz çikolata 

Unsuz Brownie Nasıl Yapılır?

  • Meksika fasulyelerini̇ bir gece suda bekletin.
  • Bekleyen fasulyeleri̇ süzün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün.
  • Çikolatalar dışında bütün malzemeleri̇ blenderda çekin. Hamur kıvamına gelen malzemelere çikolataları ekleyin.
  • Kare bir fırın kabını yağlayıp karışımı dökün.180 derecede 30 dakika pişirin. 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi

 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao

Karabuğday Patlaklı Çikolata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  • Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  • Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  • Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaşık Salata Tarifi

 

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Kıvırcık Marul
  • 6 yaprak taze nane
  • 2 adet domates
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz

Sosu İçin:

  • 1 fincan zeytinyağı
  • 4 adet domates rendesi
  • Sumak
  • İsot
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
  • Kuru Nane
  • Kekik
  • Pul Biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 fincan nar ekşisi

Kaşık Salata Nasıl Yapılır?

  • Marul, taze nane, biber, domates, taze soğan, soğan, maydanoz istenilen incelikte doğranır ve bir kaba koyulur.
  • Sos malzemeleri başka bir kapta hazırlanır ve karıştırılır. 
  • Sos salatanın üzerine gezdirilir. Servis edilir.

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

Marine edilecekler;

  • 1 tane tavuk göğsü (300-350 gram kadar)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 büyük diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım.)
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz

Tavuk piştikten sonra eklenecektir;

  • Yarım paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnası için;

  • Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal (renk versin diye)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze varsa kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz

Salatası için;

  • Marul (yarım göbek marul kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı kadar sirke (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
  • Tuz

    Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle marine işlemi tavuğu kuşbaşı olacak şekilde biraz büyükçe doğrayalım ve bir kaba alalım. (Bu işlem en az 2-3 saat önceden yapılmalı. Akşamdan bile marine edip dolaba kaldırabilirsiniz. ).
  • Marine için diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Marine olduktan sonra 1 tavaya tereyağ ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağ ekleyelim yağ biraz ısındıktan sonra tavuklarımızı ekleyelim.
  • Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim ve bir kenara alalım.
  • Makarna için bir tencereye su alalım ve içine zerdeçal ve bolca tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
  • Bu aşamada salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu doğrayıp, havucu rendeleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
  • Makarnalar piştikten sonra süzüp çok az sudan geçirelim.
  • Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye tereyağ ve zeytinyağ alıp biraz kızartalım. İçine fesleğenli ekleyip çok az kavurup makarnayı içine ekleyelim.
  • Makarnanın üzerine 2 çorba kaşığı kadar krema ekleyip 1 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kremayı yedirelim ve ocaktan alalım.
  • Pişirdiğimiz tavukları tekrar ocağa alalım. Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra kaşar peynirini ekleyip erittikten sonra ocaktan alalım.
  • Tabağa sırasıyla tavuk, makarna ve salata olacak şekilde servis edelim.
  • Afiyetle yiyebilirsiniz 😋👌❤️.

Mini Ramazan Pideleri Tarifi

 

Mini Ramazan Pideleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harç için;

  • Ben kıymalı, kaşarlı ve kuşbaşılı hazırladım
  • Kıymalı harca 200 gr kıyma
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber ve az kekik
  • Kuşbaşılı da kıyma yerine minik minik doğranmış et kullandım
  • Kaşarlı için ise kaşar peyniri rendesi

    Mini Ramazan Pideleri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur yoğuralım ve bir saat dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken iç harçlarınızı hazırlayın.
  • Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
  • Kaşarlı olanın içine dilerseniz pastırma ya da sucuk da koyabilirsiniz.
  • Hamuru ister merdane ile isterseniz el ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  • İçine harçtan koyup, iki başı birleştirelim ve kenarları birer cm kadar harcın üzerine kapatıp pide şeklini verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Afiyetle 💞.

Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu (1 adet)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

Bulamak İçin

  • Yeterince pudra şekeri

    Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da kontrollü ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  • Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp bir kaseye aldığımız pudra şekerine buluyoruz. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
  • 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz (Kızarmaması ilk 15 dakikadan sonra fırının üst kısmını kapattım) pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis ediyoruz 🍊🍊
  • Pişerken evinizi mis gibi portakal kokusu saran kurabiyelerimizi mevsimindeyken yapmanızı tavsiye ederim. 💕 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

    Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bulgur ayıklanıp yıkanır ve süzülür.
  • Tencerede tereyağı eritilir, üzerine bulgur ilave edilir ve orta ateşte kavrulur.
  • Tuzu eklenip sıcak su ilave edildikten sonra bir kez karıştırılır, tencere kapağı kapatılır.
  • Suyunu çektiğinde, ocağın altı kapatılır.
  • Üzerine bir kağıt havlu örtülerek 10-15 dakika dinlendirilerek servis edilir.
  • 🌸afiyet olsun. 🌸.

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy kabak
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

    Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  • Önce kabak ve havuçları ayrı ayrı rendeleyelim.
  • Teflon tavaya yağı ekleyip kabağı içine atalım biraz kavrulduktan sonra havuçları da atıp beraber kızartalım.
  • Yumuşadıktan sonra ateşi kapatıp soğuması için bir kenara bırakalım.
  • O ara ayrı bir kaba yoğurt rendelenmiş sarımsak dövülmüş ceviz ve tuzu ekleyelim karıştıralım.
  • Soğuyan kabaklı havucu ekleyip karıştıralım.
  • Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletelim. Sonra servis edebilirsiniz 😍.