20 Nisan 2021 Salı

Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi

 

Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et ben keçi eti kullandım
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 3 adet soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Sıvıyağ veya tereyağı

    Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri küp küp doğrayıp fırın kabımıza alıyoruz.
  • Doğrama işlemi bittikten sonra hepsini karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırıyoruz.
  • Fırın kabımızdaki yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
  • Islatıp suyunu sıktığımız pişirme kağıdını yemeğimizin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra pişirme kağıdını üzerinden alıp  yemeğimiz biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir kontrollü pişirmeye dikkat edelim 🌸.
  • Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Portakallı Prenses Tacı Tarifi

 

Portakallı Prenses Tacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Portakallı jeli için;

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Prenses Tacı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak portakallı jeli için bütün malzemeleri bir tencereye ekleyelim ve karıştırarak güzelce kaynayana kadar pişirelim.
  2. Kaynadıktan sonra istediğiniz bir kabı suya tutalım, sonra içine portakallı jeli ekleyip dolaba koyalım.
  3. Muhallebisi için tereyağı ve vanilyası hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyalım kaynayana kadar çırparak pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısalım tereyağını ve vanilyasını ekleyelim.
  5. Son olarakta portakallı jelin üstüne ekleyelim.
  6. En az 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun 😍.

Tavuk Göğsü Salatası Tarifi

 

Tavuk Göğsü Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tüm tavuk göğsü
  • 1 küçük kase doğranmış marul
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz (dereotu da olabilir)
  • 1 normal kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 -2 diş sarımsak
  • Tuz

    Tavuk Göğsü Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz ve ince ince didikliyoruz soğumaya bırakıyoruz .
  • Daha sonra havucu rendeleyip marulu da kıyıyoruz çok ince olmayacak şekilde.
  • Derin bir kabın içine didiklenmiş tavukları ve doğranmış sebzeleri ve mısırı alıyoruz.
  • Başka bir kasede yoğurt ,mayonez ,sarımsak ve tuzu iyice karıştırıyoruz .
  • Bütün malzemeler ile iyice karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz afiyet olsun 🥰.

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pastaban
  • 1 paket creme ole (sade)
  • 1 paket krem şanti
  • 6 su bardağı süt(1 su bardağı keki ıslatmak için)
  • 1 paket çikolata sosu
  • Muz, çilek
  • Pasta süsleri

    Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Creme ole ve krem şantiye 3 su bardağı sütü ekleyerek çırpalım. Çok çabuk oluyor zaten. 😂.
  • Çikolata sosuna 2 su bardağı sütü ekleyerek pişirelim. Kıvamını nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
  • Pastabanı alalım sütle ıslatalım. Hazırladığımız kremadan biraz sürelim ne koymak isterseniz koyabilirsiniz ben muz ve çilek koydum. 👻.
  • Diğer katınıda üzerine koyup onuda ıslatalım. Kalan kremayıda ekleyip 10-15 dakika dolapta bekletelim.
  • En son olarakta çikolata sosunu üzerine döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz🙈.
  • Tadı o kadar güzel oldu kiiiii👻.

    Afı̇yet olsun🖤.

Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi

 

Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı s
  • Çeyrek limon

Üzeri için:

  • Ceviz

    Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşli ocağın üzerine bırakıp kaynamaya bıraktım,
  • Daha sonra revani için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp iyice çırptım.
  • Daha sonra üzerine yoğurt, süt, sıvı yağ ekleyip iyice bir karıştırdım.
  • Daha sonra üzerine irmik, un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip iyice karıştırdım.
  • Sonra borcam tepsimin altını yağlayıp revani hamurunu tepsime döküp yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Sonra fırından alıp 10 dk kadar bekleyip üzerine ılık şerbeti eşit şekilde gezdirip döktüm.
  • Daha sonra revani iyice şerbeti sünger gibi çektikten sonra yaklaşık 1 saat beklettim ve üzerine öğütülmüş ceviz ile süsleyip servis yaptım ve gerçekten tam ölçülü güzel kıvamlı ve çok lezzetli bir revani oldu denemenizi öneririm şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😊 🌸.

Porsiyonluk Tiramisu Tarifi

 

Porsiyonluk Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Kreması için

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Bisküviyi ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Porsiyonluk Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Önce kremayı hazırlayın. Bir tencereye un nişasta şekeri koyup karıştırın yumurta sarılarını ekleyin.
  • 2 su bardağı sütü koyup çırpıcıyla karıştırın.
  • Kalan sütü de ekleyip ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan kremaya bir yemek kaşığı tereyağını ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  • Bir su bardağı sıcak süte 1 tatlı kaşığı granül kahve ve bir yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştırın.
  • Tek kişilik kaselere bir küçük kepçe krema dökün.  kedi dillerini ikiye bölün hazırladığınız kahveli sosa batırıp kremanın üzerine yerleştirin.
  • Üzerini krema, kedidili, krema olarak tamamlayın.
  • En üste kakao serpin ve istediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Portakallı Şekerpare Tarifi

 

Portakallı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzerleri için

  • Fındık

    Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri, suyu tencerenin içine koyalım ve kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra içine 4 damla limon sıkalım kısık ateşte 3 dakika daha kaynatalım ve şerbeti bir kenara alalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alalım unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Son olarak portakal kabuğunu rendeleyelim ve hamura ekleyip yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Ortalarına fındıkları batıralım ve üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • 200 derece fırında kontrollü şekilde yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim.
  • Şeker pareler fırından çıktıktan sonra bir ılınmasını bekleyelim ve şeker pareleri bir borcama alalım ılık olan şerbeti üzerlerine dökelim.
  • Şerbetini çektikten soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
  • Püf noktası ; şekerpare ve şerbet ılık olacak.

Beyaz Çikolatalı Meyveli Güllaç Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Meyveli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 2,5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 300 gram beyaz çikolata
  • 1 kase frambuaz (Arası için)
  • 1 kase çilek (Üzeri için)
  • Fıstık (Süslemek için)

    Beyaz Çikolatalı Meyveli Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütü tencereye alıyoruz (kısık ateşte kaynar olmayacak ılık olmalı).
  • Şeker ve beyaz çikolatayı alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Ilıyan ve malzemeleri homojen olan sütümüzü bir kenarı alıyoruz.
  • Kalın seviyorsanız kare borcam da ince seviyorsanız dikdörtgen borcama ilk önce güllaç yaprağı sonra süt şeklinde kabımıza yerleştiriyoruz.
  • Arasına frambuaz ekliyoruz.
  • Üzerini çilek ve fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Kadayıf Sarma Tarifi

 

Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr taze uzun kadayıf
  • 1 kase ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Kadayıf sarmanın yapılabilmesi için kadayıf taze ve uzun olmalı.Cevizlerimizi elimizle iri iri kıralım.
  • Ölçümüz büyük yuvarlak borcama göredir. Borcamı yağlayalım.
  • Bir tutam kadayıftan alıp içerisine ceviz koyup saralım ve tepsiye dizelim (fotoğrafta yapılış şeklini paylaştım)
  • Sardığımız kadayıfların üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı yağı dökelim.
  • 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha orta ateşte kaynatalım, ocağı kapatmadan 2 dk önce limon suyunu ekleyelim.
  • Soğuyan kadayıfımıza ocağı kapatıp 5 dk dinlendirdiğimiz şerbeti dökelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Tavuklu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet tavuk/hindi göğüs eti
  • 7-8 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tavuklu Yeşil Mercimek Salatası Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Tavuklar (hindi) haşlanır ve didiklenir. Erişte haşlanır, suyu süzülür. Yeşil mercimek akşamdan suya koyulur, haşlanır ve suyu süzülür.
  • Mercimek, erişte, tavuk etleri (az miktar üstü için ayrılacak) karıştırılır. Yoğurt, tuz, ceviz eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyetle
  • 🧐 Mısır, turşu ile zenginleştirebilir.
  • 🧐 Közlenmiş sebze lezzetini arttırabilir.
  • 🧐 Her pişirme aşamasında tuz kullanılması besinlerin tuzu bünyesine kaymasını sağlayacaktır.

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
  • Aldığı kadar un (beş buçuk bardak kullandım)

İç harcı:

  • 1 adet elma
  • 5-6 kuru kayısı
  • 5-6 kuru incir
  • 1 avuç dolusu kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Atom Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Tereyağ, yoğurt, sıvıyağ, yumurta sarısı karıştırılır. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya eklenir ve yoğurulur.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir.( Un kontrollü eklenmelidir, ben beş buçuk su bardağı kullandım).
  • Uygun bir tavada rendelenmiş elma, küçük doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümler, şeker kavrulur.
  • Şeker eriyip meyvelerle özdeşleşince tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır. Hamurdan küçük parçalar koparılır.
  • Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyulur ve yuvarlanarak şekillendirilir. Küçük kurabiyeler tepsiye alınır, üstlerine yumurta beyazı sürülür ve bir miktar ceviz serpilir.
  • Isıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından alındığında isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir. Afiyetle ❤️

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi

 

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı tarhana
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kepçe haşlama suyu
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Tarhanalı Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Bulgur ve tarhana kaynar su ile karıştırılır. Üstü kapatılarak 10-15 dakika suyu çekmesi beklenir. Rendelenmiş kuru soğan, un, pul biber ve tuz eklenir.
  • Yaklaşık 5 dk yoğurulur. İyi yoğurulması haşlanırken dağılmasına engel olacaktır. Misketten biraz büyük köfteler yapılır ve un serpilmiş genişçe bir tepsiye alınır.
  • Tepsi sallanarak tüm köftelerin unlanması sağlanır. Köfteler kaynar tuzlu suya koyulur ve haşlanırlar. Yaklaşık 15 dk sürecektir.
  • Suyun üstüne çıkmaya başladıklarında işlemin tamam olduğu anlaşılır. Büyükçe bir tavada zeytinyağı, tereyağı, salçalar ve baharatlar kavrulur.
  • Haşlama suyundan 2-3 kepçe aktarılır. Süzgeçli kepçe ile haşlanan köfteler tavaya alınır. Ara da sallayarak sosun her taraflarına gelmesi sağlanır.
  • Köfteler sosu çekene kadar ocakta tutulur. Sosu çeken köfteler sarımsaklı yoğurt üzerine koyulur. Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 İsterseniz sarımsaklı yoğurdu üstlerine de gezdirebilirsiniz.
  • 🧐 Bu ölçülerle görseldeki gibi iki tabak elde edebilirsiniz. Biz iki büyük, iki çocuk bitirdik 😉

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Baklalar ayıklanır ve kararması için limonlu suda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
  • Baklalar ilave edilir. Bir kasede un su ile açılır ve tencereye aktarılır. Tuz, şeker ilave edilerek baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilındığında doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  • 🧐 İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyetle ❤️