21 Nisan 2021 Çarşamba

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş cevizi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu veya kereviz yaprağı

    Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Üzerine yoğurt, tuz, sarımsak rendesi, mayonezi zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak dövülmüş cevizleri  ince kıyılmış kereviz yaprağı (dereotu da olur)da ekleyin, karıştırın.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve 3-4 adet yarım cevizle süsleyin. Afiyet olsun!.

Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi

 

Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çiriş otu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri için :

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biberli kızgın yağ

    Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çiriş otlarını temizleyip iyice yıkadım.
  • Ufak ufak doğradım ve derin bir tencereye alıp orta ateşte pişirdim.
  • Aynı ıspanak haşlar gibi, çiriş otlarını haşladıktan sonra süzgeçten geçirdim.
  • Kuru soğanı ufak ufak yemeklik doğradım ve tencerenin içene yağ ekleyip soğanlarımı kavurdum .
  • Üzerine salça ekleyip biraz kavurdum .
  • Baharatları ve tuz ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile tenceredeki salçalı sosun üzerine döküp beş dakika daha pişirdim .
  • Sosu daha sonra üzerine süzdüğüm çiriş otunu döküp iyice kavurdum, ondan sonra ocağın altını kapatTtım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve üzerine pul biber yağ kızdırdım.
  • Sonra çiriş otu kavurmamı sarımsaklı yoğurt ile servis ettim .

Domates Soslu Ton Balıklı Makarna Tarifi

 

Domates Soslu Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket makarna

Sosu için:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 125 gram ton balığı konservesi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzerine:

  • 1 tutam maydanoz

    Domates Soslu Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı

  • Sosu için: doğranan soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine ince kıyılmış sarımsaklar eklenir.
  • Rendelenmiş domatesler, tuz, karabiber, pul biber, ton balığı ve haşlanan makarnanın suyundan 2-3 yemek kaşığı eklenir.
  • Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir.
  • Daha sonra hazırlanan sos tuzlu suda haşlanıp süzülen makarnanın üzerine ilave edilir. (makarna haşlanırken 1-2 damla sıvı yağ eklerseniz yapışmayacaktır. ).
  • Son olarak üzerine maydanozu ilave edilir.
  • Afiyet olsun. 🥰♥️.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet patates
  • 1-2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı bulgur
  • 10 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınıp soğan ve havuçlar eklenir güzelce kavrulur.
  • Sırasıyla patates ,biber ve domates eklenerek kavrulmaya devam edilir .
  • En son salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Bulgurlar yıkanır ve kavurduğumuz tencereye eklenip bir dakika kadar kavrulur.
  • Pulbiber ,nane ,karabiber ve tuz atılır sonrasında 10 su bardağı su eklenir (tavuk suyunuz varsa onunla yapın daha lezzetli olur) .
  • Suyunu çekene kadar pişirilir .
  • Demlendikten sonra yiyebilirsiniz yanına köpüklü bir ayran iyi gider :).

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • Un ( kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur olacak )

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti  

    Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı

  • Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru ikiye ayıralım ve ilk parçayı yağlı kağıt arasına alıp merdane ile hafif hareketlerle açalım. Ne ince olsun ne çok kalın. ( ince açılırsa bisküvi gibi olur çok kalın olursa ise hamur olur ).
  • Çay bardağı ile keselim ve tepsiye dizelim.
  • 2. Kalan parçayı da aynı şekilde açıp çay bardağı ile keselim ve ortasını da şişe kapağı ile keselim.
  • Tepsiye dizdiğimiz hamurların üstüne koyalım ve 180 derece de pişirelim.
  • Suyu ve şekeri tencereye alalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp limonu sıkıp 6-8 dakika daha kaynatalım.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve soğumasını bekleyelim, soğuyan tatlımıza sıcağa yakın şerbeti dökelim.
  • Üzeri için krem şanti çırpalım ve servis ederken üzerine ekleyelim.
  • Tatlının 1 gece öncesinde yapılması ve 1 gün bekletilmesi daha güzel olur ☺️.

Pratik Browni Kurabiye Tarifi

 

Pratik Browni Kurabiye Tarifi Deneyen Bir Daha Deniyor Tadına Bayılacaksınız İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kako
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Un (Burada miktar belirtmedim unu kurabiye hamuruna göre ayarlayacağız)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı toz şeker

    Pratik Browni Kurabiye Tarifi Deneyen Bir Daha Deniyor Tadına Bayılacaksınız Yapılışı

  • İlk önce derince bir kaba 2 yumurtayı kırın. Kabartma tozunu, şekeri ve kakaoyu ekleyin. Eritmiş olduğumuz margarini içine ilave ederek çırpma teli ile karıştırın.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra nişastayı ekleyip eliniz ile yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelecek kadar unu ekleyin ve toparlanan kadar güzelce yoğurun.
  • Şekil vermek için güzel bir şekilde yuvarlayın ve yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyelerimiz pişerken biz de şerbeti hazırlayalım. Derin bir kaseye suyu ve şekeri koyalım. İnce ince doğradığımız limonları içine koyalım ve şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
  • Not: fırından aldığımız kurabiyeleri mümkün ise sıcak sıcak şerbete batıralım.
  • Şerbetlediğimiz kurabiyeleri 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım ki şerbetini iyice çekebilsin.
  • Bekledikten sonra dilerseniz üstüne hindistan cevizi atıp sunum yapabilirsiniz:). Yapacaklara şimdiden afiyet olsun:):):).

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket (600 gr) labne peyniri
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Taban için ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr tereyağ

Çilek sosu için

  • 300-400 gram çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri robottan geçirin. Eritilmiş tereyağ ile yoğurun.
  • Kelepçeli kalıbın alt kısmına yerleştirin. Güzelce bastıra bastıra kalıba yerleştirelim. (su bardağı ile düzleyebilirsiniz).
  • Krema için;Labne ve şekeri bir çırpın.
  • Daha sonra krema nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Tekrar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde düşük devirde çırpın.
  • Kremayı bisküvilerin üzerine dökün.
  • Ayrı bir fırın tepsisine şu koyup fırının en alt kısmına yerleştirin.
  • Fırın telini orta bölüme koyup chesecaki yerleştirin. 40 & 60 dk arası pişirin.Kenarlar sabit orta sallanınca pişmiş demektir.
  • Cheesecakemizi soğumaya bi kenara alalım.
  • Sos için küçük bi tencereye çileklerimizi koyalım üzerine şekerimizi ve yarım bardak suyunda yarısını döküp pişirelim.
  • Suyunu bırakınca blendirdan geçirelim ve kalan suyun içine 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırdıktan sonra çilek sosumuza ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim. Zaten bi kaç dakikaya kıvam alıyor.
  • Sıcak sosumuzu cheseecakemizin üzerine döküp dinlenmeye bırakalım.
  • Tercihen 1 gece en az 3 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
    Not;kalıbın altı ve kenar kısımları folya ile kaplanacak.

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi

 

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 avuç ceviz içi

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 avuç ceviz içi

    Tahinli Pekmezli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, şeker güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından yağ ve süt ekleyip, çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya elenerek karıştırılır.
  • Karıştırılan harçtan 1 su bardağı alıp ayrı bir yerde tahin, pekmez ve ceviz karıştırılır.
  • Kek harcımızı kalıbımıza döküyoruz.
  • Diğer karışımı da üzerine döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Üzerine dökmek için tahin, pekmez ve sütü karıştırıp biraz buzdolabında bekletiyoruz.
  • Pişen kekimiz soğuduğu zaman sosu döküyoruz.

    1. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İç malzemesi için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı

  • Tarifimize iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
  • Önce kıymayı kavurup ,ardından küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim ve soğanlar kavrulana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra baharatları ekleyelim, soteleyelim ve ocağı kapatalım.
  • Hamur için unu eleyerek başlayalım, tuzu ilave edip harmanlayalım.
  • Suyu kontrollü ilave edelim ve pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı beze haline getirelim.
  • Yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım.
  • Derin bir kabın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve açtığımız hamuru bu yağlı kaba oturtalım, hamurun üzerini tekrar yağlayalım.
  • Her bir bezeyi aynı büyüklükte açalım ve üst üste dizelim, her hamur arasına fırça yardımıyla yağ sürelim.
  • En üst tabakaya da yağ sürüp 20-25 dk kadar bekletelim.
  • Dinlenen hamurun birini alalım.
  • Tezgaha koyup çekiştirerek açalım.
  • Kenar kısımları inceltmeyi unutmayın, sertleşme yapmasın.
  • İncelen hamurun ortasına iç malzemeden ince uzun koyalım ve sarmaya başlayalım.
  • Sarılan böreği tepsiye dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
  • Hepsini sardıktan sonra yumurta sarılarını sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 220°’lik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Çıtır çıtır olan bu böreği sıcak servis edelim.

    Afiyet olsun ❤.

Tencerede Patates Dizmesi Tarifi

 

Tencerede Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 500 gram köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 bardak domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çeri domates
  • Sarımsak

    Tencerede Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba yarım kilo köftelik kıyma koyun.
  • Üzerine 1 adet orta boy soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
  • Ardından kaba 1 adet yumurta kırıp, 2-3 yemek kaşığı galeta unu, damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin.
  • Köfte harcını eliniz ile iyice yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayarak, bir tabak üzerine dizin.
  • 3 adet orta boydan biraz küçük olan patatesin kabuğunu soyup, kalın olmayacak şekilde halkalar halinde kesin.
  • Patates dilimleri köftenizin büyüklüğünde olsun.
  • Pilav tenceresinin  içine bir köfte ve bir patates olacak şekilde yan yana dizin.
  • Köfte ve patateslerin üzerine birkaç tane domates dilimi sarımsak koyun. İsteğe göre yeşil biber de koyabilirsiniz.
  • Sosu için; bir kap içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyun.
  • Salçanın üzerine 1 buçuk su bardağı ılık su domates rendesi , tuz  ,karabiber,pulbiber  ve sıvı yağ koyup, iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız salçalı sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün. (köfte ve patateslerin hizalarına gelecek kadar salçalı sosu dökün). Sos az gelirse ilave yapabilirsiniz.
  • Ocağa alıp yaklaşık 30 dakika  kapağını açmadan pişirin.
  • Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz  afiyet olsun.