22 Nisan 2021 Perşembe

Kremasız Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremasız Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da ölçüsünde zeytinyağı katılabilir
  • 3 yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı süt

    Kremasız Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavaya tavukları katarak altı kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Ardından yağımızı, ezdiğimiz sarımsağı, yemeklik ya da jülyen doğradığımız havucu ve biberleri ekleyelim.
  • Malzemeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra içine sütümüzü, köriyi, karabiber ve tuzu da ekleyerek ara ara karıştırıp sütü çekene kadar orta ateşte pişirelim.
  • Yemeğimiz hazır arkadaşlar. Afiyet olsun😇.

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam kaba aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Patates Kroket Tarifi

 

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tül Böreği Tarifi

 

Tül Böreği Tarifi ��Çin Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, peynirli gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi

 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao

Karabuğday Patlaklı Çikolata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  • Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  • Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  • Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

 

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemiksiz tavuk but
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • Karabiber
  • Tuz 

Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısmını kesilmeden çizgili bir şekilde soyulur. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletilir ve süzülür. İyice kurulanır.
  • Patlıcanları yağda kızartmak için bir tavaya kızartma yağı alınır. Dilerseniz yağlayıp baharatlayarak fırına da verebilirsiniz böylece patlıcanlar daha az yağda pişeceklerdir.
  • Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Dilerseniz göğüste kullanabilirsiniz. Ancak kemiksiz but daha yağlı olduğu için göğüs gibi kuru olmayacaktır.
  • Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyulur, tavuklar sotelenir. Suyunu çekip sadece yağı kalıncaya dek sotelenir. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak da eklenerek soteleme işlemine devam edilir.
  • Doğranmış yeşil biber de eklenir. Ardından 2 dakika sonra domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanların ortası uzunlamasına açılır ve hazırlanan tavuklu iç patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınız üzerine ince dilimlenmiş biber ve domates eklenir.
  • 1 su bardağı sıcak su ve az miktarda salça ile sos hazırlanır ve tepsinin zeminine boşaltılır. 175 derecelik fırında 20 dakika da pişecektir.

Kuru Erikli Fırında Tavuk Tarifi

 

Kuru Erikli Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kırmızı
  • 2 tatlı kaşığı tarçın 
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 adet kuru acı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  esmer şeker
  • 2 çay kaşığı sirke 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 4 adet bütün tavuk but 
  • 300 gr bebek patates
  • 2 orta boy tatlı patates
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 100 gram kırmızı erik

Kuru Erikli Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 C olacak şekilde önceden ısıtılır. Kuru Acı biber bulamazsanız fırında kurutma işlemi yapabilirsiniz.
  • Karıştırma kabı içerisine ezilmiş kuru acı biberler, tarçın, sirke, şeker tuz karabiber ve zeytinyağı eklenir. Biraz da su ekleyebilirsiniz. 
  • Pürüzsüz olana kadar bir dakika karıştırın. Tavuk budu ekleyin ve tavukların her yerini kaplayacak şekilde karıştırın.
  • Her iki tür patatesi soğanı 4’e bölün ve tavukların bulunduğu tepsiye aktarın. Erikleri de ekleyin. kalan yağ, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberle birlikte ayrı büyük bir kaseye koyun.
  • İyice karıştırın, tavukla karıştırın. Tavuğu derisinin yüzünü yukarı gelecek şekilde düzenleyin ve tavuk ve sebzeler pişene ve güzelce renklenene kadar yaklaşık 50 dakika kızartın.
  • Pişirme işlemini ilk 30 dakikada üzerine alüminyum folyo kapatarak ardından da üzerini açarak yapabilirsiniz.
  • Böylece tavuklarınız ve sebzelerinizin yanmasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buffalo Wings Tarifi

 

Buffalo Wings Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Tavuk kanadı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da ezilmiş 3 diş sarımsak 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı acı sos 
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos

Buffalo Wings Nasıl Yapılır?

  • Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır ve bir fırın tepsisinin üzerine bir tel ızgara yerleştirilir.
  • Büyük bir kapta tavuk kanatlarını yağla ve sarımsak tozu, tuz ve karabiberle baharatlayın. Hazırlanan fırın tepsisi üzerindeki tele aktarın.
  • Tavuk altın rengine ve derisi çıtır olana kadar 40 dakika pişirin. Küçük bir tencerede acı sos barbekü sos ve balı çırpın.
  • Kaynatın, ardından tereyağı ile karıştırın. Tereyağı eriyene ve hafifçe azalana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
  • Pişmiş kanatları bir kaseye aktarın ve tamamen kaplanana kadar sos ile bulayın . Kanatları tepsi üzerindeki tele geri koyun  pişmesi için 5-7 dakika yeterli olacaktır.
  • Sos karamelleşene kadar pişirilir. Dilediğiniz sos ve sebzelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kfc Tavuk Tarifi

 

Kfc Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çok amaçlı un
  • 2/3 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik 
  • 1/2 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen 
  • 1 çorba kaşığı kereviz tuzu/öğütülmüş kereviz tohumu 
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuru hardal 
  • 4 yemek kaşığı kırmızı toz biber 
  • 2 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çorba kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 3 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz biber
  • 2 büyük yumurta
  • 1 kaşık yoğurt ya da 3 yemek kaşığı süt
  • 1 kg tavuk baget ya da tavuk kanatları da kullanabilirsiniz
  • Kızartma için bitkisel yağ 

Kfc Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Baharatları, hepsi aynı boyutta olana ve kekik, fesleğen ve kekik artık daha büyük olmayana kadar küçük bir mutfak robotuna ekleyin. Kfc yapımında en büyük lezzet vericiler baharatlardır. 
  • Tavuk bagetleri büyük olacağından önceden bir taşım kaynatarak tavukların çiğ kalmasını önleyin.
  • Unu tüm otlar ve baharatlarla birlikte bir kaseye ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
  • İkinci bir büyük kapta yoğurt ve yumurtayı birbirine ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
  • Tavuğu yoğurtlu karışıma alın ve 20-30 dakika dinlendirin.
  • Tavuğu sostan çıkarın ve sosundan süzdürerek un karışımına alın.
  • Tavukların her tarafı unlanacak şekilde bulayın ve fazla unu silkeleyin.
  • 20-30 dakika tel ızgara üzerinde dinlendirin.
  • Tavuğun tamamen yağa batması için pişirme kabınıza yağ ekleyin. Yağı ısıtın ve yaklaşık 15 dakika kızartın.
  • Tavuğu yağdan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın. Bir kağıt havluya veya gazeteye eklerseniz, tavuğun alt kısmı ısıdan buharlaşacak ve yumuşayacaktır. 
  • Yanında dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kfc Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer fritöz kullanıyorsanız tavukları çiğ de kullanabilirsiniz. Ancak birçoğumuzun mutfağında fritöz olmadığını var sayarsak tavukları bir taşım kaynatarak çiğ kalmasını önleyebiliriz. Ayrıca haşlama işlemi pişme süresini de kısaltacaktır. 
  • Tavuk bagetleri büyük olacağından önceden bir taşım kaynatarak tavukların çiğ kalmasını önleyin.
  • Orijinal KFC’nin en önemli özelliği baharatlardan ileri gelmektedir. Bu nedenle bol baharat kullanımı önemlidir. Aynı zamanda baharatların robottan geçirilmesi hem lezzeti arttıracaktır hem de tavuk üzerinde eşit dağılacaktır. 
  • Orijinal KFC tarifinde kullanılan msg olarak bilinen Çin tuzu ürünlerin lezzetini arttırmada ve ürünlerin beğenilme yüzdesini arttırmaktadır. Ancak kullanımını doğru bulmadığım için ben tariften çıkardım. Siz dilerseniz bir tatlı kaşığı kullanabilirsiniz. Bu durumda tuz oranını azaltmanız faydalı olacaktır. 
  • Karıştırdığınız unlu karışımın nihai rengi kahverengiden kırmızıya dönen bir renkte olmalıdır.
  • Yumurta içerisine bir kaşık yoğurt eklemeniz hem lezzeti arttıracaktır hem de unun kaplanmasını kolaylaştıracaktır. 
  • Dilerseniz bir bütün tavuğu parçalayarak da kullanabilirsiniz. Ya da tavuk kanatlarını da kullanabilirsiniz. 
  • Tavukları pişirdikten sonra kağıt havlu üzerine koymak yerine tel ızgara üzerine almak daha faydalı olacaktır. Bir kağıt havluya veya gazeteye eklerseniz, tavuğun alt kısmı ısıdan buharlaşacak ve yumuşayacaktır.
  • Kızartmak için tava yerine derin bir kızartma tenceresi kullanmanız daha faydalı olacaktır. Derin yağda kızartma işlemi yapmak için tavukların her yerinin yağa değmesi gerekmektedir. 
  • Ayrıca ısıyı kontrol ederek pişirmelisiniz. Yağ kızdıktan sonra orta ateşte pişirme işlemi devam etmelidir.
  • Tavukları pişirme işlemini parça parça gerçekleştirirseniz hem hepsi eşit pişecektir hem de yağ soğumayacaktır.

Tarhana Kaplı Kfc Tavuk Tarifi

 

Tarhana Kaplı Kfc Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk (but, kanat, bütün tavuk ya da jülyen doğranmış tavuk göğüs)
  • 200 gr toz tarhana
  • 100 gr un

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı su

Kaplamak için:

  • Mısır gevreği ya da panko

Tarhana Kaplı Kfc Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar julyen doğranır. Tarhana un ve su karıştırılarak açılır. Karışımın çok fazla akışkan olmaması gerektiği için su yavaş yavaş eklenir.
  • Tavuklar üzerinden akmayacak yapışacak kıcama geldiğinde tavuklar tarhana karışımı ile kaplanır.
  • Eğer büyük boyutta tavuklar kullanacaksanız önceden haşlayarak içinin çiğ kalmasını önleyebilirsiniz.
  • Tavuklar tarhana bulamacına batırılır. Artından dışı toz tarhana, panko ya da robottan geçirilmiş mısır gevreği ile kaplanarak  kızgın yağda kızartılır.
  • Tarhana zaten içerisinde baharat ve tuz bulundurduğu için tuz ve baharat isteğe göre ve ayarlanarak eklenmelidir.

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (800 gram )

Sos için;

  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı eritilmiş(soğumuş)
  • 1 şişe soda
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç harcı :

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 adet patates (rendelenip suyu sıkılmış)
  • Tane çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :

  • Kalan sosa yumurta sarılarını ekleyelim

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Tavaya kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • En son patatesi ekleyin.
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber ve kekik ekleyip ocaktan alın.
  • Bir kapta 2 adet yumurtanı beyazını tereyağı(soğumuş olmalı) ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son sodayı, un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Paketten çıkan jelatini atmayın. Sararken kolaylık sağlıyor.
  • Paketi açtıktan sonra yufkaların üzeri örtülü olursa daha rahat alır ve çalışabilirsiniz. Normal yufkadan daha ince ve kuruyup kırılabilir.
  • 7 rulo çıktı. Beş kat olacak şekilde sardım.
  • Çok ince oldukları için ikişer yufkayı tek yufka gibi serip fazla ıslatmadan sosu hafifçe sürdüm, beş yufka için üç kez sos sürmüş oldum. (2kat+ sos+ 2kat+ sos+ 1 kat+sos).
  • Yufkaların kısa ucuna kıymalı harcı koyun, ilk elinizle kıvırın ve jelatini kaydırarak rulo yapın.
  • Üzerine kalan sosa yumurta sarılarını ekleyip sürdüm fırına vermeden önce istediğiniz boyutta dilimleyin.
  • Önceden  170 derece de ısıtılmış fırında  üzeri kızarana dek pişirin.
  • Afiyet olsun.

İftar Sofralarınızı Renklendirecek Limonlu Tatlı Tarifi

 

İftar Sofralarınızı Renklendirecek Limonlu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet sıkılmış limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3, 5 bardak su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için

  • Antep fıstığı

    İftar Sofralarınızı Renklendirecek Limonlu Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Taze sıkılmış limon suyu, limon rendesi, buğday nişastası, su ve pudra şekerini karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
  • Altını kapatmaya yakın zerdeçalı ekleyip, suyla ıslatılmış servis kaplarına pay edin.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra ben antep fıstığı ile süsledim. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun 😊.