25 Nisan 2021 Pazar

Gavur Dağı Salatası Tarifi

 

Gavur Dağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber
  • 1 avuç ceviz
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Gavur Dağı Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanı küçük küçük doğruyoruz tuz döküp biraz ovalıyoruz acısı çıksın diye .
  • Daha sonra güzelce yıkayıp süzün ,karıştırma kabına alın .
  • Ardından domatesi, biberi, maydanozu küçük küçük doğrayın.
  • Cevizi de çok ufaltmadan kırın tüm doğranan malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın.
  • İçerisine zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuzunu ilave edin tekrar karıştırın.
  • Çok lezzetli bir salata oluyor özellikle ceviz ve nar ekşisi bu salataya çok yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 adet yufka
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Beşemal sos :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri

    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğan ve biberleri küçük küçük doğrayalım sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  • Tavukları yemeklik doğrayıp ilave edelim.
  • Tuz karabiber ve kırmızı pul biber i ekleyip karıştıralım.
  • Pişen harcımızı süzüp yıkadığımız garnitürü ilave edelim, harcımızı hazır.
  • Beşemal sos için, tereyağı eritip az sıvıyağ ekleyelim.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edip çırpalım.
  • Tuz ve karabiber i ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Beşamel sosumuz hazır.
  • 1 adet yufkayı dört eşit parçaya keselim.
  • Orta boy bir kaseye yerleştirelim.
  • Hazırlamış olduğumuz harçtan içine ekleyelim ve kenarlar dan kapatalım ve ters çevirip yağlamış olduğunuz fırın kabımıza dizelim.
  • En son üzerine beşamel sosumuzu sürelim ve kaşar peyniri serpelim.
  • Üzeri kızarıncaya kadar ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kase mercimek
  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 silme yemek kaşığı zerdeçal
  • Nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ

    Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Patatesler havuçları sarımsağı ve soğanı dörde bölerek düdüklüye bırakalım.
  • Üzerine mercimeği dökelim ,bir yemek kaşığı zerdeçal bırakalım ve üzerine bir miktar geçecek kadar su bırakalım kapağını kapatalım kaynamaya bırakalım.
  • Yavaş yavaş kokusu gelmeye başlıyacaktır artık kaynadıktan sonra kapağını açıp blendırdan iyice geçirelim .
  • Başka bir tavada sıvı yağı salçayı baharatları bırakalım biraz kızarmaya başladıktan sonra altını kapatıp çorbamızın üzerine dökelim.
  • Baharatlarla beraberde blendirden geçirtip ocağa bırakalım size katı bir çorba gibi gelirse üzerine tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Ocağa alıp kaynatalım tekrar üzer köpük köpük olacaktır üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımıyla alalım ve çorbamız hazır afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

Haşlamak için;

  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tutam dereotu

    Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz için baklaları öncelikle taze fasulye gibi uçlarını temizleyelim.
  • Sonra iyice yıkayalım.
  • Haşlamak için tencereye 1 lt su, tuz, şeker, un ve limon suyunu koyup karıştıralım.
  • Baklaları ince ince doğrayalım.
  • Her doğradığımızı hazırladığımız karışıma atalım. Bu sayede kararmasını önlemiş oluruz.
  • Bütün baklaları doğrayıp suya koyalım.
  • Sonra baklaları suyla beraber ocağa koyalım.
  • Kaynama başlayınca altını kısıp yarım saat kadar haşlayalım. Baklalar yumuşayınca tamamdır.
  • Biz bu arada bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım.
  • Üzerine yağını koyup iyice kavuralım.
  • Salçayı ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Pulbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Haşlanan baklaları ister süzerek ister kevgirle alıp soğana ilave edelim. 5 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine haşladığımız sudan 1 çay bardağı ilave edelim.Kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
  • Servis için yoğurda sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Pişen zeytinyağlı bakla yemeğini biraz ılınmaya bırakalım.
  • Daha sonra servis tabağına koyalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  • Tavada yağları eritelim.
  • Pulbiber veya kırmızı toz biber ilave edelim.
  • Ocağın altını kapatıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu serpelim.
  • Zeytinyağlı bakla yemeği servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Siron Tarifi

 

Siron Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

Üzeri için;2 yemek kaşığı tereyağ 

Siron Tarifi Yapılışı

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yufkaları rulo halinde sarıyoruz, iki parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Eritilmiş tereyağ üzerine gezdirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk sıcağı çıktığında sarımsaklı yoğurt üzerine döküyoruz.
  • Salça ve tereyağ eritip üzerine döküyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Muhallebili Kemalpaşa Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2.3 damla limon
  • Kemal paşa

Muhallebi için

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos için

  • 1 paket 200 ml krema
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Muhallebili Kemalpaşa Tarifi Yapılışı

  • Şerbet malzemelerini tencereye alalım limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynayınca kemal paşaları ekleyelim 15 20 dakika şerbeti çekince süzgeçle alalım.
  • Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim ve ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • Kemalpaşalarımızı kuplara 3 er tane koyup üzerine muhallebi pay edelim.
  • Kremayı ısıtıp çikolatamızı ekleyip çırpalım.
  • Hazır olan çikolata sosumuzu tatlımızın üzerine aktaralım.
  • Buzdolabında 2 saat dinledikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Peynirli Mini Pideler Tarifi

 

Peynirli Mini Pideler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ( hamuru toplamak için )
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 1 kase un ( açmak için)

İç malzemesi için

  • 1 su bardağı beyaz peynir ( ezilmiş)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri ( rende)
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

    Peynirli Mini Pideler Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Maya ve şeker sıvılarla karıştırılıp eritilir. Tuz ve un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Sert bir hamur olmasın açması zor olur. Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir.
  • Yarım saat 40 dk mayalandırılır.
  • Hamur tekrar yoğrulur.
  • Önce ikiye bölünür.
  • Sonra her bir parça 6 ya ayrılır ve beze yapılır.
  • Üzeri örtülerek 10-15 dk dinlenir. Merdaneyle oval şeklinde açılır.
  • Peynirler ve yumurtalar karıştırılır.
  • İç harç hazırlanır. 1 yemek kaşığı kadar harçtan eklenir.
  • Kenarları kapatılır. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda 15-20 dk pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸 📌iç harcını isteğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. 📌hamur mayalandıktan sonra maya kokmaması için mutlaka yoğurun.

Şekerpare Tatlısı Tarifi

 

Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un (kontrollü eklenecek)

Şerbeti için ise;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

    Şekerpare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Bu tatlı da şerbet önceden yapılır ve soğumaya bırakılır yani sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
  • Oda sıcaklığında erimiş tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım.
  • Un hariçindeki malzemelerimiz de koyup karıştıralım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerine birer tane fındık batırıp 180 derecede ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
  • Not : şerbetli tatlılarda ki genel kural bir gece öncesinden yapılırsa tatlı daha da güzel oluyor 🥰 ama ben aynı gün yaptım nefis oldu 😘.

Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifi

 

Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı yulaf
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 kaseye yakın beyaz peynir
  • 1 adet orta boy domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çörek otu

    Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, yulaf, yoğurt, kabartma tozu, baharatlar bir kaba alınır.
  • Beyaz peynirler doğranır veya ufalanır kaba ilave edilir.
  • Maydanozlar ince ince doğranıp kaba ilave edilir.
  • En son domatesleri de doğrayıp kaba ilave ediyoruz.
  • Hepsini güzelce karıştırıp, fırın kağıdı serili tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi

 

Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket dr oetker muzlu puding
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbet malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Tatlımızı bulamak için

  • Yarım su bardağı irmik

Üzeri için

  • Antep fıstığı

    Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyalım.
  • Derin kasenin içine şeker ve suyu ekleyip birlikte şeker içinde eriyene kadar karıştıralım ocakta kaynatılmayan soğuk şerbeti bir köşede bekletin.
  • Ardından karıştırma kasenin içine önce yumurta sıvı yağ yoğurdu bırakıp birlikte tel çırpıcıyla çırpalım
  • Ardından toz muzlu pudingi irmiği unumuzu kontrollü bırakıp ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında tatlımızın hamurunu yoğurun.
  • Ardından elinizle hamurdan parçalar alıp avuç içimizde yuvarlayarak irmiğe her tarafını bulayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
  • Tatlımız fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti tatlımızın her tarafına gelecek şekilde gezdirelim.
  • Şerbetini iyice çeken tatlımızı buzdolabında bekletin iyice soğuyan ve dinlenen tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyin afiyet olsun. Su bardağı ölçüsü 200 ml çay ölçüsü 110 ml.

Tek Yufkadan Pratik Fırınsız Fit Börek Tarifi

 

Tek Yufkadan Pratik Fırınsız Fit Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Biraz tuz
  • 1 avuç maydanoz
  • 2-3 dilim peynir

    Tek Yufkadan Pratik Fırınsız Fit Börek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta yoğurt ve tuzu iyice çırpalım.
  • Diğer yandan maydanoz ve peynirleri doğrayalım. Yufkayı ikiye katlayalım.
  • Önce yumurtalı karışımı yufkanın her tarafına yayalım.
  • Daha sonra peynir ve maydanoz karışımını yayalım.
  • En baştan sarmaya başlayalım. Eşit bir şekilde dilimleyelim ben sekiz parçaya böldüm.
  • Tost makinesinin arasına yağlı kağıt yerleştirelim ve börek dilimlerini dizelim.
  • Tost makinesinin arasına bir şey koyup tam kapanmamasını sağlıyalım 10 dakika sonra arasındakini çıkarıp pişirmeye devam edelim. 10-15 dakika sonra börekler hazır afiyet olsun :).