26 Nisan 2021 Pazartesi

Yiyenlerin İçinde Bolca Çikolata Var Sanacağı Islak Kek Tarifi

 

Yiyenlerin İçinde Bolca Çikolata Var Sanacağı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 3 su bardağı un (göz kararı ) ayarlayın kıvamı

Sosu için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Yiyenlerin İçinde Bolca Çikolata Var Sanacağı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta şekerle çırpılır.
  • Krema kıvamına gelince sıvı malzemeler eklenir ve en son vanilya, un ,kabartma tozu ,peşpeşe aktarılır ve kekimiz yağlanmış borcama alınır.
  • 170 derece fansız ayarda kabaracak kadar pişirilir.
  • O esnada keki fırına attığımız gibi sosu yapıyoruz.
  • Tüm sos malzemesini tencereye alıp pişirelim kek fırından çıkınca soğutalım ve soğuyan kekin üzerine sosumuzun birazını dökelim .
  • Keki dilimleyip kalan yarısınıda üzerine dökelim .
  • Özellikle 1 gece dolapta beklerse harika oluyor yiyenlere için de bolca çikolata var diye yutturabilirsiniz 😉😂.

Pide Kebabı Enfes Bir Lezzet !!Tarifi

 

Malzemeler

  • Pide
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 kase yoğurt
  • Maydanoz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber, pul biber, kekik

    Yapılışı

  • Pideyi küçük kare parçalara kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine zeytin yağ gezdiriyoruz. 180 derece fırında 4-5 dakika kızartıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküp ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymada büyük parçalar kalmasın diye karıştırıyoruz.
  • Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurup kapatıyoruz.
  • Pide kebabının sosu için küçük bir tavaya salçayı ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Servis yapacağımız tabağa ilk önce kızarttığımız pideleri yerleştiriyoruz.
  • Üzerine salçalı sos döküyoruz.
  • 1 kase yoğurdu karıştırıp sos döktüğümüz pidelerin üzerine döküyoruz.
  • Ve en son kıymalı harcı servis tabağımıza döküp pide kebabımızı hazır hale getiriyoruz.
  • Üzerini süslemek için ince kıyılmış maydanoz koyabiliriz. Afiyet olsun.

Kahvaltılara Sahura Hazırlayabileceğiniz Çok Pratik Bir Lezzet Peynirli Pankek Tarifi

 

Kahvaltılara Sahura Hazırlayabileceğiniz Çok Pratik Bir Lezzet Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10 yemek kaşığı tepeleme un

    Kahvaltılara Sahura Hazırlayabileceğiniz Çok Pratik Bir Lezzet Peynirli Pankek Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine yumurta ve sütü alıp karıştıralım.
  • Daha sonra pulbiber, tuz, maydanoz ve beyaz peynir katıp karıştıralım son olarak un ve kabartma tozunu koyup güzelce karıştıralım.
  • Tavayı ocağa koyalım ve hafif yağlayalım.
  • Kaşık yardımı ile pankek hamurunda koyup üzerini kaşığın arkasıyla düzleyelim.
  • Orta ateşte pişirelim.

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 500 gram mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber, toz kırmızı biber
  • 4 bardak su
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 kaşık sıvı yağ

Üzerine

  • Nane yada maydanoz

    Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İnce ince kestiğimiz mantarların içine biraz sıvı yağ ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra soğanı ve sarımsağını ekleyelim kavrulmaya devam edelim.
  • İnce doğranmış biberi ve domatesi de ilave ettikten sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bulguru ilave edip biraz kavuralım ve suyunu tuzunu dökelim önce biraz yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Ocaktan almadan baharatlarını ilave edip dinlendirip sıcak servis yapalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🤗.

Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı bezelye

Köftesi için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

    Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Ardından misket büyüktü parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bu şekilde üzerlerini diğer malzemelerini hazırlayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. (fırında da pişeceği için çok kızartmayalım. )bezelyeleri haşlıyoruz.
  • Yemeğimizi yapacağımız fırın kabına kızarttığımız patates ve havucu, haşlanan bezelyeleri alıyoruz.
  • Köfteleri de aynı tavada biraz kızarttıktan sonra diğer malzemelerin üzerine koyup yerleştiriyoruz.
  • Son olarak sosu için küçük bir tencerede çok az sıvı yağ ile salçayı kavuruyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleride ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 3dakika dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı kadar pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 5-6 su bardağı su

Sosu İçin

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Pirinci tencereye alın, su ve et suyunu ekleyerek haşlayın.
  • Un, yumurta sarısı, 1 su bardağı yoğurdu derin bir kase içinde çırpın.
  • Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek ılıştırın, karıştırarak çorbaya geri ilave edin.
  • Tereyağını ve zeytinyağını kızdırın, naneyi ekleyerek kavurun.
  • Kavurduğunuz naneyi çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun♨️

Fırın Köfte (Yağsız Sağlıklı) Tarifi

 

Fırın Köfte (Yağsız Sağlıklı) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3 adet domates

    Fırın Köfte (Yağsız Sağlıklı) Tarifi Yapılışı

  • Patatesler doğrayıp üzerine karabiber tuz ekleyip 10 dakika fırında alt üst ayarda 200 derecede pişirin.
  • Karıştırma kabına 500 gram kıyma alınır üzerine bir soğan rendesi 1 çay bardağı galeta unu 1 yumurta baharat ve tuz eklenerek yoğrulur.
  • Köftelere ceviz büyüklüğünde şekil verilir. Hazırlanan köfteler doğranmış domates bezelye fırındaki patatesler üzerine ekleyip tekrar fırına verin.
  • Köfteler kızarana kadar pişirin isteğe bağlı salçalı su eklemesi yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun 😍.

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Marinesi İçin

  • 2 adet tavuk göğsü (800 gram)
  • 3 adet diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuğu Pişirmek İçin

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı krema
  • Yarım çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Makarnayı Haşlamak İçin

  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz

Makarnayı Kavurmak İçin

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Salatası İçin

  • Yarım göbek (Aysberg)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet salatalık
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı

    Yapılışı

  • İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
  • Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
  • Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.
  • İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
  • Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
  • Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.

Kolay Pizza Tarifi

 

Malzemeler

  • 12 tane tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı ketçap veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 12-15 adet zeytin
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • Çeyrek kangal sucuk (Malzemeleri istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)

    Yapılışı

  • Ekmekler tepsiye dizilir. Ketçap, sıvı yağ ve kekik karıştırılıp ekmeklerin üzerine sürülür.
  • Üzerine kaşar peynir ince doğranmış biber, küp doğranmış domates, küçük kesilmiş zeytin, mısır ve sucuk yerleştirilip kaşar peyniri ekmeklerin üzerine pay edilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pizzalar pişirilir.
  • Kaşar peyniri iyice eriyince fırından çıkarılıp servis edilir.
  • Pizza için farklı malzemeler ve istediğiniz miktar kullanabilirsiniz.

Limon Kokusuyla Harika Görünüşüyle Limonlu Kup Tarifi

 

Limon Kokusuyla Harika Görünüşüyle Limonlu Kup Tarifi İçin Malzemeler

Alt Tabanı İçin

  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebisi İçin

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Limonlu Sos İçin

  • 1 adet limonun kabuğu rendesi ve suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Limon Kokusuyla Harika Görünüşüyle Limonlu Kup Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bisküvilerimiz için erittiğimiz tereyağ çekilmiş ceviz ve bisküvileri karıştırıp kuplarımızın tabanına yerleştiriyoruz dolapta muhallebimiz olana kadar bekletiyoruz.
  • Muhallebimiz için bütün malzemeyi tencereye alarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kıvam alan muhallebimizi kuplarımıza dolduruyoruz.
  • Limonlu sos için bütün malzemeyi kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz. Kuplarımızın en üstüne ilave edip dolapta 2 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Üzerine istediğiniz gibi sunumlayabilirsiniz. Afiyet olsun😋🍋.

Fırında Çipura Tarifi

 

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet çipura balık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber

    Fırında Çipura Tarifi Yapılışı

  • Temizlenmiş balıklar fırın tepsisine alınır. Sarımsak rendelenir zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır. Halka şeklinde kesilmiş patates ve soğan tepsiye dizilir.
  • Balıkların üzerine kesikler atılır. Hazırlanan sostan balıkların üzerine ve karın bölgelerine sürülür.
  • Üzerine ince dilim kesilen limon koyulur. Balıkların üzeri yağlı kağıt ile kapatılır ve alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılır.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.