Yiyenlerin İçinde Bolca Çikolata Var Sanacağı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao
- 3 su bardağı un (göz kararı ) ayarlayın kıvamı
Sosu için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 4 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yiyenlerin İçinde Bolca Çikolata Var Sanacağı Islak Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta şekerle çırpılır.
- Krema kıvamına gelince sıvı malzemeler eklenir ve en son vanilya, un ,kabartma tozu ,peşpeşe aktarılır ve kekimiz yağlanmış borcama alınır.
- 170 derece fansız ayarda kabaracak kadar pişirilir.
- O esnada keki fırına attığımız gibi sosu yapıyoruz.
- Tüm sos malzemesini tencereye alıp pişirelim kek fırından çıkınca soğutalım ve soğuyan kekin üzerine sosumuzun birazını dökelim .
- Keki dilimleyip kalan yarısınıda üzerine dökelim .
- Özellikle 1 gece dolapta beklerse harika oluyor yiyenlere için de bolca çikolata var diye yutturabilirsiniz 😉😂.
Malzemeler
- Pide
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 kase yoğurt
- Maydanoz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı
- Pideyi küçük kare parçalara kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine zeytin yağ gezdiriyoruz. 180 derece fırında 4-5 dakika kızartıyoruz.
- Tavaya sıvı yağ döküp ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymada büyük parçalar kalmasın diye karıştırıyoruz.
- Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurup kapatıyoruz.
- Pide kebabının sosu için küçük bir tavaya salçayı ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
- Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa ilk önce kızarttığımız pideleri yerleştiriyoruz.
- Üzerine salçalı sos döküyoruz.
- 1 kase yoğurdu karıştırıp sos döktüğümüz pidelerin üzerine döküyoruz.
- Ve en son kıymalı harcı servis tabağımıza döküp pide kebabımızı hazır hale getiriyoruz.
- Üzerini süslemek için ince kıyılmış maydanoz koyabiliriz. Afiyet olsun.
Kahvaltılara Sahura Hazırlayabileceğiniz Çok Pratik Bir Lezzet Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 gram beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 yemek kaşığı tepeleme un
Kahvaltılara Sahura Hazırlayabileceğiniz Çok Pratik Bir Lezzet Peynirli Pankek Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine yumurta ve sütü alıp karıştıralım.
- Daha sonra pulbiber, tuz, maydanoz ve beyaz peynir katıp karıştıralım son olarak un ve kabartma tozunu koyup güzelce karıştıralım.
- Tavayı ocağa koyalım ve hafif yağlayalım.
- Kaşık yardımı ile pankek hamurunda koyup üzerini kaşığın arkasıyla düzleyelim.
- Orta ateşte pişirelim.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 500 gram mantar
- 1 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber, toz kırmızı biber
- 4 bardak su
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 kaşık sıvı yağ
Üzerine
- Nane yada maydanoz
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- İnce ince kestiğimiz mantarların içine biraz sıvı yağ ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra soğanı ve sarımsağını ekleyelim kavrulmaya devam edelim.
- İnce doğranmış biberi ve domatesi de ilave ettikten sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bulguru ilave edip biraz kavuralım ve suyunu tuzunu dökelim önce biraz yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
- Ocaktan almadan baharatlarını ilave edip dinlendirip sıcak servis yapalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🤗.
Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 3 su bardağı bezelye
Köftesi için;
- 350 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi Yapılışı
- Köftesi için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- Ardından misket büyüktü parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Bu şekilde üzerlerini diğer malzemelerini hazırlayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. (fırında da pişeceği için çok kızartmayalım. )bezelyeleri haşlıyoruz.
- Yemeğimizi yapacağımız fırın kabına kızarttığımız patates ve havucu, haşlanan bezelyeleri alıyoruz.
- Köfteleri de aynı tavada biraz kızarttıktan sonra diğer malzemelerin üzerine koyup yerleştiriyoruz.
- Son olarak sosu için küçük bir tencerede çok az sıvı yağ ile salçayı kavuruyoruz.
- Ardından diğer malzemeleride ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 3dakika dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı kadar pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tane yumurtanın sarısı
- 5-6 su bardağı su
Sosu İçin
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Pirinci tencereye alın, su ve et suyunu ekleyerek haşlayın.
- Un, yumurta sarısı, 1 su bardağı yoğurdu derin bir kase içinde çırpın.
- Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek ılıştırın, karıştırarak çorbaya geri ilave edin.
- Tereyağını ve zeytinyağını kızdırın, naneyi ekleyerek kavurun.
- Kavurduğunuz naneyi çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun♨️
Fırın Köfte (Yağsız Sağlıklı) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı galeta unu
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 3 adet domates
Fırın Köfte (Yağsız Sağlıklı) Tarifi Yapılışı
- Patatesler doğrayıp üzerine karabiber tuz ekleyip 10 dakika fırında alt üst ayarda 200 derecede pişirin.
- Karıştırma kabına 500 gram kıyma alınır üzerine bir soğan rendesi 1 çay bardağı galeta unu 1 yumurta baharat ve tuz eklenerek yoğrulur.
- Köftelere ceviz büyüklüğünde şekil verilir. Hazırlanan köfteler doğranmış domates bezelye fırındaki patatesler üzerine ekleyip tekrar fırına verin.
- Köfteler kızarana kadar pişirin isteğe bağlı salçalı su eklemesi yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun 😍.
Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Marinesi İçin
- 2 adet tavuk göğsü (800 gram)
- 3 adet diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tavuğu Pişirmek İçin
- 3-4 yemek kaşığı sıvı krema
- Yarım çay bardağı kaşar peynir rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Makarnayı Haşlamak İçin
- 1 paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
Makarnayı Kavurmak İçin
- 4-5 yemek kaşığı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Salatası İçin
- Yarım göbek (Aysberg)
- 2 adet havuç
- 2 adet salatalık
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
Yapılışı
- İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
- Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
- 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
- Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
- Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.
- İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
- Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
- 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
- Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
- Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.
Malzemeler
- 12 tane tost ekmeği
- 1 yemek kaşığı ketçap veya 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 150 gram kaşar peyniri
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 12-15 adet zeytin
- 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- Çeyrek kangal sucuk (Malzemeleri istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
Yapılışı
- Ekmekler tepsiye dizilir. Ketçap, sıvı yağ ve kekik karıştırılıp ekmeklerin üzerine sürülür.
- Üzerine kaşar peynir ince doğranmış biber, küp doğranmış domates, küçük kesilmiş zeytin, mısır ve sucuk yerleştirilip kaşar peyniri ekmeklerin üzerine pay edilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pizzalar pişirilir.
- Kaşar peyniri iyice eriyince fırından çıkarılıp servis edilir.
- Pizza için farklı malzemeler ve istediğiniz miktar kullanabilirsiniz.
Limon Kokusuyla Harika Görünüşüyle Limonlu Kup Tarifi İçin Malzemeler
Alt Tabanı İçin
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi İçin
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Limonlu Sos İçin
- 1 adet limonun kabuğu rendesi ve suyu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limon Kokusuyla Harika Görünüşüyle Limonlu Kup Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bisküvilerimiz için erittiğimiz tereyağ çekilmiş ceviz ve bisküvileri karıştırıp kuplarımızın tabanına yerleştiriyoruz dolapta muhallebimiz olana kadar bekletiyoruz.
- Muhallebimiz için bütün malzemeyi tencereye alarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kıvam alan muhallebimizi kuplarımıza dolduruyoruz.
- Limonlu sos için bütün malzemeyi kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz. Kuplarımızın en üstüne ilave edip dolapta 2 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Üzerine istediğiniz gibi sunumlayabilirsiniz. Afiyet olsun😋🍋.
Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet çipura balık
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
Fırında Çipura Tarifi Yapılışı
- Temizlenmiş balıklar fırın tepsisine alınır. Sarımsak rendelenir zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır. Halka şeklinde kesilmiş patates ve soğan tepsiye dizilir.
- Balıkların üzerine kesikler atılır. Hazırlanan sostan balıkların üzerine ve karın bölgelerine sürülür.
- Üzerine ince dilim kesilen limon koyulur. Balıkların üzeri yağlı kağıt ile kapatılır ve alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılır.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.