28 Nisan 2021 Çarşamba

Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi

 

Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml dir.

Keki için:

  • 3 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un (tepeleme)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Arası ve üzeri için :

  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Keki ıslatmak için :

  • 2 yemek kaşığı süt

Üzeri için :

  • Pasta süsü

    Ispanaklı Yaş Pasta ( İlkbahar Gibi) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayalım.
  • Vanilya, hindistan cevizi ve krem şanti hariç bütün malzemeleri çırpma teliyle karıştıralım ve ocağa alıp göz göze olana dek orta ateşte sürekli karıştıralım.
  • Kremamız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzerine streçi bastırarak her tarafını kaplayalım kabuk bağlamasın😉.
  • Kabuk bağlamaması için danilo şeften öğrendiğim bir yöntem kremanızın üzerine hafif pudra şekeri serpin demişti 😉 bende bu sefer onun yöntemini uyguladım😉
  • Etkili oldu mu diye sorarsanız sanki oldu gibi hafif tuttu ama çok değil😄.
  • Kek için, ilk olarak şöyle 250 gram kadar ıspanağı güzelce sirkeli suda yıkayıp üzerini geçmeyecek kadar tencereye su alalım ıspanakları da ikiye üçe bölüp içerisine koyalım ve kaynadıktan sonra 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüp blendırdan geçirelim.
  • Koyu kıvamlı ıspanak püremiz hazır.
  • Yumurta ve şekeri 3-4 dakika kadar çırpalım.
  • Üzerine yağı ve ıspanak püresini ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edelim.
  • Üzerine elediğimiz diğer toz malzemeleri de ekleyip ne koyu ne katı kıvamlı akışkan bir kek harcı elde edelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamımıza harcımızı dökelim ve 180 derece fırında hafif üzeri kızarana dek pişirelim.
  • Kekimiz pişip soğuduktan sonra kremamıza krem şanti ve hindistan cevizimizi ekleyip güzelce çırpalım. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
  • Uygun bir servis tabağına kekimizin ilk parçasını alalım. Hafif sütle ıslatalım.
  • Üzerine kremamızın yarısını koyalım, güzelce her tarafına sürelim ve isteğe göre damla çikolata serpelim. (damla çikolata yerine muz, çilek, kivi de koyabilirsiniz😉).
  • Üzerine diğer kekin parçasını koyup kalan kremayı sıkma torbası veya sıkma aparatına koyalım ve üzerine şekilli olarak kremamızı koyalım.
  • Kalan kremayı da açık kalan yan taraflarına sürelim.
  • Bir gün buzdolabında dinlendirelim.(pandispanyalı pastalar kesinlikle dinlendirilmeli lezzeti çok çok güzel oluyor😉🤤).
  • Ertesi gün üzerini damla çikolata ve renkli pasta süsleriyle süsleyip dilimleyelim. Servise hazır 😉 afiyet olsun 🤗.

Cup (Kup) Profiterol Tarifi

 

Cup (Kup) Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Profiterol Hamuru İçin

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ/margarin
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yumurta

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Türü farketmez)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurtası

Çikolata Sosu İçin

  • 200 ml krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt

    Cup (Kup) Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bir tencerede su kaynatılıp yağ eklenip, eriyince su şeker ve un eklenir. Devamlı karıştırarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca yumurtalar içine teker teker olacak şekilde eklenip, çırpılır. Yağlı kağıt serili tepsiye çay kaşığı ile yuvarlaklar yapılarak koyulur.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir. İlk 20 dakika fırın açılmaz, kızarmaya başlayınca fırını kapatın ve kapağını aralık bırakıp 20 dakikada içinde bekletin. Hamurun iyice oturması ve içini çekmesi için ayrıca yumurta kokusu olmaması için.
  • Kreması için tüm malzemeleri tencereye alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra profiterol toplarının içine sıkabilirsiniz.
  • Çikolata sosu için çikolata harici tüm malzemeleri orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp çikolataları kremanın sıcağında eritin. Sos ilk aşamada akışkan oluyor dolapta yarım saat dinlenince kıvam alıyor.
  • Kaselere önce krema sonra proterolleri üzerine tekrar krema ve çikolata sosu olacak şekilde dizin. Süslemesi size kalıyor. Afiyet olsun 🥰.

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin

  • 700 ml süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 poşet kremşanti

Kek Islatmak İçin

  • 1 çay bardağı süt

Kek Üstü İçin

  • 8 adet muz

Çikolata Süs İçin

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 150 gram bitter çikolata

Üzeri İçin

  • Fıstık içi

    Malaga Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi yapmakla başlayalım 😌 önce kek kabımıza şeker ve yumurtayı koyup mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Nişastayı en son koyalım 🤭 daha sonra kekimizi pişireceğimiz borcamımızı tereyağı ile yağlayalım ve kek harcımızı boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirelim kürdan testinden sonra fırınlıdan çıkaralım.
  • Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemelerimizi tencereye koyup ocağa alalım sürekli karıştırarak rengi koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve ılımaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan sonra 1 çay bardağı soğuk süt ile kekimizi ıslatalım.
  • Kremamız ılıdıktan sonra krem şantiye ekleyip mikser yardımı ile yaklaşık 5 dakika çırpalım.
  • Kekin üzerine kremamızı güzel bir şekilde yayalım ve muzları görselde ki gibi dizelim. Muzları ben seyrek dizdim siz daha sığ dizerek daha fazla dilim yapabilirsiniz.
  • Sosu için kremayı ısıtıyoruz kaynatmamaya özen gösterelim ısındıktan sonra ocaktan alıp bitter çikolataları içerisine koyalım ve eritelim 5 dakika bekletip çikolata sosları muzların üzerinden gezdiriyoruz.
  • En son çikolata eritip süslüyoruz ben kenarları antep fıstığı ile süsledim süslemesiniz siz zevkinize göre yapabilirsiniz.
  • En az 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋🌺.

Özel Soslu Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi

 

Özel Soslu Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • Domates
  • Biber
  • Patates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı soda(şart değil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber, karabiber, kimyon, köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Özel Soslu Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Sosu hazırlayıp tavuklarla iyice harmanlayalım.
  • Dolapta en az 2 saat dinlendirelim.
  • Tavukları ve diğer sebzeleri dilediğiniz gibi çöp şişlere geçirip yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişirme esnasında yüksek ısı kullanmayalım.
  • Tavukları mutlaka bir tur çevirelim iki tarafı da eşit kızarsın👍🏻.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana biftek julyen doğranmış
  • Pişerken ekleyeceğim bir su bardağı sıcak su
  • 2 adet büyük boy patates

Marine İçin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Sarımsaklı yoğurt

Domates Sosu İçin

  • 2 adet rendelenmiş domates veya varsa konservesi olabilir

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Marine için et hariç tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak içine etleri ekleyip karıştıralım ağzını kapatıp buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • O esnada patatesleri ince ince doğruyoruz ve tuz ekleyerek bol kızgın yağda kazartıyoruz.
  • Etleri bir tavada yağ eklemeden kavurmaya başlıyoruz ara ara karıştırarak bir su bardağı su ekleyerek pişirelim eğer şu gerekirse az az ekleyebilirsiniz.
  • Kızaran patatesleri sunum yapacağımız tabağa alarak sarımsaklı yoğurdu ortasına dökerek pişen etlerini üzerine yerleştirelim.
  • En son iki adet domates rendeleyip bir tavada yağ eklemeden suyunu çekene kadar tuz ekleyip pişiriyoruz ve etlerin üzerine ekliyoruz sofralarınızın baş tacı olacak çökertme kebabı hazır afiyet olsun 🤗.

Tavada Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi

 

Tavada Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu
  • Ispanak
  • Bir dilim kaşar peyniri

    Tavada Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesi rendenin büyük kısmından rendeleyelim, suyunu süzmeyin.
  • Üzerine 2 yumurta, süt ,un, tuz, kabartma tozu ıspanağı ve dereotunu katıp iyice karıştıralım.
  • Karışan harcımızı kızdırıp az sıvı yağ sürdüğümüz tavamızda arkalı önlü kızartalım.
  • Kısık ateşte kızartalım kepçe ile iyice harcımızı tavaya yayalım.
  • Gerçekten çok güzel oluyor tavsiye ederim afiyet olsun o zaman 🙋🏼‍♀️.

Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi

 

Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 10 gr et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi Yapılışı

  • Soğanlanlarımızı yemeklik doğrayalım.
  • Ardından etlerimizi de ufak ufak doğrayalım bir köşede soteleyelim.
  • Bulgurumuzu yıkayıp tenceremize alalım harmanladıktan sonra baharatları ilave edip sıcak su ilave ettikten sonra pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra da demlenmeye bırakalım herkese afiyet olsun 💜.

Ev Yapımı Ramazan Pidesi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kuru maya ( 1 tatlı kaşığı kadar)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hafif poğaçamsı bir tadı olsun istiyorsanız ekleyebilirsiniz)

Üstüne sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına maya, şeker ve su alınarak iyice karıştırılır ve üzeri streçlenerek 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekletilir.
  • Sonra unun bir kısmı ve diğer malzemeler de eklenip 10-15 dakika kadar yoğurulur.
  • Un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşakça bir hamur elde edilir. Ardından üzeri streçlenerek 1 saat kadar mayalanması beklenir. Hamur kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur bir kaç kere daha yoğrularak havası alınır.
  • Sonra üstüne sürmek için hazırladığımız süt, yağ, yumurta karışımıyla elimiz hafifçe ıslatılıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif unlanmış tepside hamur büyütülüp, parmakların ucu ile bastırılarak pide şekli verilir.
  • 20 dakika kadar da tepside mayalanan pidenin üstüne yumurta sarılı karışım sürülür ve şeklin belirgin olması için tekrar üzerinden geçilir.
  • Son olarak susam, çörek otu serpilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. İyice kızarınca fırından çıkarılıp (kuruysa) üstüne hafif su serpilir.
  • Temiz bir bezin içinde soğuyana kadar bekletilir. Afiyet olsun.

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 çay bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İçi için;

  • 100 gram ceviz içi

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerini bir kaba alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Şerbeti için şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte karamelize edelim.
  • Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim ve 10 dk kaynatalım.
  • İçine limon dilimini koyalım. Şerbetimizi ılınsın.
  • Hamurumuzdan 28 beze çıkıyor.
  • Her bezeyi görseldeki kalıpta biraz açalım ve içine ceviz koyup kapatalım.
  • 180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.
  • Pişen tatlımızın üzerine şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun arkadaşlar 

Efsane Sosuyla Pratik Schnitzel Wrap Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet Banvit Piliç Schnitzel
  • Kıvırcık
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Domates
  • 4 adet lavaş
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı paprika sos
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı

  • Ocağa alınan uygun bir tavaya sıvı yağ eklenerek kızdırılır.
  • Ardından schinitzeller tavaya alınarak her iki yüzü de 2’şer dakika, hafif rengi dönene kadar kızgın yağda kızartılır. Kızaran schinitzeller ayrı bir tabağa alınır.
  • Sosu için uygun bir kaseye yoğurt, mayonez, ketçap, paprika sos ve sarımsak alınarak karıştırılır.
  • Daha sonra schinitzeller küçük küpler halinde kesilir.
  • Lavaş tezgaha alınır, ortasına kadar kesik atılır. Hazırlanan sostan alt köşeye sürülür.
  • Üzerine küp küp doğranan schinitzeller yerleştirilir. Yan tarafına rendelenen kaşar peyniri, alt köşeye de kıvırcık marul ve domates dilimleri yerleştirilir.
  • Lavaş alt köşeden başlanarak katlanır. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edilir.
  • Son olarak wrapler ısınan izli tavada, içerisindeki kaşar peynirler eriyene kadar ısıtılır.
  • Peynirleri eriyen tavuk wrapler servise hazır. Afiyet olsun.

Biskrem Kurabiye Tarifi

 

Biskrem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumuşatılmış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 8 çorba kaşığı nişasta
  • 10 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

İçi için;

  • 2 tane tablet çikolata

    Biskrem Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeler karıştırılır .
  • En son kabartma tozu ve (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar )un eklenir.
  • Ceviz büyüklüğünde hamur elde açılır içine çikolata yerleştirilip yuvarlayarak kapatılır.
  • Üzerine bıçakla şekil vererek önceden
  • Isıttığımız 180 derece fırında fansız 20/25 dk kontrollü pişirilir🍪🍪🍪.