1 Mayıs 2021 Cumartesi

Lazanya Hamuru (Ev Yapımı) Tarifi

 

Lazanya Hamuru (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Lazanya Hamuru (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle unumuzu tezgaha alıp ortasını çukur yapıyoruz ve yumurtaları teker teker kırarak yoğuruyoruz.
  • Kıvam alana kadar devam ediyoruz, hafif yapışkan bir kıvam olduğunda olmuş demektir.
  • Açarken un serpeceğimiz için fazla sert olmamasına dikkat edelim.
  • Hamurumuzu yoğurduktan sonra bezelere ayıralım.
  • Unladığımız tezgaha bezemizi alıp, açalım.
  • İstediğimiz şekli keserek çıkartalım, ben milföy hamuru şekli verdim.
  • İsterseniz hemen kullanın, isterseniz aralarına yağlı kağıt ya da milföy hamuru kağıdı koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
  • Ben buzluk için yaptım. Dilediğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden donmuş şekilde kullanabilirsiniz.
  • Ben bu ölçülerle, 8 adet lazanya hamuru elde ettim. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun.

Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi

 

Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirri
  • 100 gram ıspanak(kökleri kullanılmayacak)

    Sahura Kolay Hem Doyurucu Hem Tok Tutacak Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanağı güzelce yıkayıp incecik doğrayalım kenara alalım.
  • Derin kasede yumurta, süt, yağ, tuz güzelce çırpalım. Unu ekleyip kabartma tozunu döküp iyice çırpalım.
  • Kaşar peyniri ve ıspanağı da ekleyip pulbiberi de koyup iyice karıştıralım.
  • Tavayı az yağlayıp harcı döküp iyice yayalım.
  • Orta ateşte dikkatlice pişirelim.
  • Spatulayla kenarını kaldırıp kontrol edip kızarmış ise ters yüz yapıp çevirelim diğer yüzüde kızartalım.
  • İki tarafını da iyice kızarttıktan sonra servise hazırdır.
  • Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederim.
    Afiyet olsun.

Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı bezelye

Köftesi için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

    Fırında Köfteli Bezelye (Nefis Lezzette) Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Ardından misket büyüktü parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bu şekilde üzerlerini diğer malzemelerini hazırlayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. (fırında da pişeceği için çok kızartmayalım. )bezelyeleri haşlıyoruz.
  • Yemeğimizi yapacağımız fırın kabına kızarttığımız patates ve havucu, haşlanan bezelyeleri alıyoruz.
  • Köfteleri de aynı tavada biraz kızarttıktan sonra diğer malzemelerin üzerine koyup yerleştiriyoruz.
  • Son olarak sosu için küçük bir tencerede çok az sıvı yağ ile salçayı kavuruyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleride ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 3dakika dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi

 

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • 1 paket toz krem şanti ( isteğe bağlı )

Orman meyveli sos;

  • 1 küçük kase orman meyveleri
  • 3-4 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 bardak su

    Panna Cotta (Jelatinsiz) Tarifi Yapılışı

  • Krema da dahil tüm malzemeler tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Soğuduktan sonra krem şanti eklenir çırpılır.
  • Servis edeceğiniz kuplara alınır.
  • Sosu için tüm malzemeler ocakta pişirilir.
  • Kıvam alıp meyveler yumuşayınca ocaktan alınır.
  • Ilıyınca muhallebinin üzerine dökülüp servis edilir. ☺️ 🙏🏻.

Fırında Patates Tarifi

 

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet orta boy patates

İç malzemesi için

  • 100 gram kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dere otu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Fırında Patates Tarifi Yapılışı

  • Hazırlanışı.
  • Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp önlü arkalı delikler açıp hafif yağlamış olduğunuz tepsiye dizip 40 50 dakika kadar pişirin.
  • Patatesler pişerken maydanoz ve dereotu nu incecik doğrayalım.
  • İç malzemesi için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra pişen patatesleri enine ve boyuna olacak şekilde dörde bölelim ama alt kısmını tamamen kesmeden biraz pay bırakalım.
  • Üzerine iç kısımlarına da gelecek şekilde iç harcından koyup tekrar 190 derece sıcak fırında beş on dakika peynir eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌👌.

Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi

 

Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo derisiz kemiksiz tavuk pirzola veya incik (iri kuşbaşı şeklinde)
  • 5 adet patates
  • 10 adet çeri domates
  • 2 yeşil sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 7-8 adet arpacık soğan

Tavuğun Marinesi İçin

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 3 adet arpacık soğan yoksa 1 adet 4 e bölünmüş soğan

Patatesin Marinesi İçin

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam

    Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızın marinesi için derin bir kaba tüm malzemeleri ve tavuklarımızı koyup elimizle güzelce karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat dolapta bekletelim.
  • Daha sonra patateslerimizin kabuklarını soyup doğrayalım.
  • Aynı şekilde derin bir kapta marinesini hazırlayıp patateslerle karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta bekletelim.
  • Dinlenen tavuklarımızı çöpşişe dizelim. Domates, biber ve arpacık soğanlarımızı da aynı şekilde şişten geçirelim.
  • Hazırladığımız malzemeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip patatesleri de ekleyelim.
  • Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Baklava Yufkasından Sodalı Kıymalı Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 500g dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 40 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Yapılışı

  • İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  • Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  • Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  • 3. yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. ve 5. yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  • 5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  • Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  • Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
  • Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Tadına Doyamayacağınız Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet minik küp doğranmış patates
  • 1 adet minik küp doğranmış havuç
  • 1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
  • 1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz
  • 6-7 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika hafifçe kavuralım.
  • Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
  • Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ilave ederek tekrar karıştıralım.
  • Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Ardından çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
  • Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı sebze çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Karamel sosu

  • 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı bardağından 1 parmak fazla su
  • 1,5 çay bardağı krema
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fiske tuz

Çikolata sosu

  • 2 paket çikolata
  • 1 kutu krema

    Çikolatalı Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve yağ ekleyip çırpalım.
  • En son un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatulayla karıştıralım.
  • Margarinle yağlayıp unladığımız tart kalıbına kek harcını dökelim. 170 derecede 30-35 dakika pişirelim. Kürdan kontrolü yaptıktan sonra fırından alalım.
  • Karameli için bir kaba şekeri ve suyu alıp 10-15 dakika kadar kaynatalım.
  • Rengi koyulaşınca ocağın altını kapatıp kremayı ekleyelim. Karamel katılaşırsa kısık ateşte 2 dakika daha bekletelim. Şeker eriyecek.
  • Kıvama gelince en son tereyağı ve bir fiske tuzu da ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığına gelince karamel kıvamına gelecek.
  • Kalıptan çıkardığımız tartın üstüne dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim.
  • O sırada kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı içinde eritip çikolatalı sosu da hazırlayalım. 1 saat dinlenen tartın üzerine dökelim.
  • 2 saat daha dolapta dinlendirelim. Tart servise hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köfte Tarifi

 

Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • Yeterince
  • Tuz, karabiber

Köftelerinizin altına yoğurt sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Domates sosu için

  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ( domates salçası da olur )
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için

  • 2-3 adet yeşil sivri biber

    Yoğurtlu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içinde kıyma için gerekli bütün malzemeleri güzelce yoğurun 15 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alın.
  • Dinlenmiş olan köfte harcından istediğiniz büyüklükte köfteler yapıp hafif unlanmış tepsiye dizin çok az olacak şekilde köftelerinizin üzerine un serpiştirin.
  • Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip köftelerinizi önlü arkalı orta ateşte güzelce kızartın.
  • Biberlerinizide kızartabilirsiniz.
  • Daha sonra aynı tavanın içerisine sosu için.
  • Küçük küp küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya başlayın salçayı ilave edip kavurun tuz ve karabiber ekleyip suyunu ilave edin.
  • Bir taşım kaynayınca ocağınızın altını kapatabilirsiniz.
  • Bir kase yoğurdun içine rendelenmiş sarımsağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
  • Bir servis tabağına yada ayrı kaselere öncelikle yoğurt koyun üzerine köftelerinizi.
  • Sıralayın daha sonra köftelerin üzerine domates sosunu gezdirin biberleri ekleyip istediğiniz gibi sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar. ( köftelerinizin soğumaması için hafif sıcak fırında tutabilirsiniz ).