Malzemeler
Hamuru için;
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- Bir tutam şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2,5 su bardağı un
İçi için;
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı pul biber
- 1 tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Yoğurma kabımızın içerisine hamur için olan tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- İç harcımız için kıyma, soğan ve biberleri robottan geçirelim. Domates ve sarımsaklarınızı rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Maydanozunu doğrayın. Baharatları da katalım ve iyice karıştıralım. Kıvamı ıslak olan bir iç harç elde ettiğinizde hazır demektir.
- Sonrasında hamurları fındık lahmacun boyutunda açın, ben kuplarımdan bir tanesini kullandım.
- Boyutları size kalmış istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Üzerine hazırladığınız harcı koyun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik 5-7 dk pişirin.
Sıcak servis yapın, afiyet olsun.