1 Mayıs 2021 Cumartesi

150 Gr Kıyma İle 2,5 Tepsilik Fındık Lahmacun Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içerisine hamur için olan tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • İç harcımız için kıyma, soğan ve biberleri robottan geçirelim. Domates ve sarımsaklarınızı rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Maydanozunu doğrayın. Baharatları da katalım ve iyice karıştıralım. Kıvamı ıslak olan bir iç harç elde ettiğinizde hazır demektir.
  • Sonrasında hamurları fındık lahmacun boyutunda açın, ben kuplarımdan bir tanesini kullandım.
  • Boyutları size kalmış istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Üzerine hazırladığınız harcı koyun.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik 5-7 dk pişirin.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun.

Pirinçli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Pirinçli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 patates
  • Tuz
  • 1 avuç kadar pirinç
  • Tereyağı

    Pirinçli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritiyoruz patatesleri ekleyip hafif kızartır gibi 5 dk karıştırıyoruz.
  • Pirinçi ve bulguru ekliyoruz 5 dk da bu şekilde kavuruyoruz tuzunu ekleyip bir tutamda nane ekliyoruz.
  • 3  buçuk su bardağı sıcak su ekliyoruz bir taşım kaynatıp aygazın en küçük gözüne alıp 35 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun şimdiden.

Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi

 

Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kurusoğan
  • Bezelyeli havuçlu garnitür
  • 1 yemek kaşığı salça

Baharat olarak

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püresi için

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için

  • Kaşar rendesi

    Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı

  • 2 parça tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Daha sonra suyunu çeken tavuklara zeytinyağ eklenir ve 1 adet küp küp doğranmış soğan ilave edilir.
  • Daha sonra garnitür ilave edilir ve karıştırılır.
  • Bir kaç dakika sonra salça ilave edilir biraz su ilavesi yapıldıktan sonra baharatlar ilave edilir ve altı kapatılır.
  • Baharat olarak kekik kimyon karabiber pulbiber tuz kullandım.
  • Başka bir tarafta.4 adet patates yuvarlak doğranır üzeri geçecek kadar su ilavesi yapılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen patatesler püre haline getirin ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı süt ilave edilir ve kısık ateşte yumuşak bi kıvam yapılır.
  • Baharat olarak patates püresine karabiber ve tuz kullandım.
  • Daha sonra güveçlerin içine ilk önce püre daha sonra tavuk harcımız ilave edilir.
  • Üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyene kadar fırında bekletilir.

Sebzeli Lazanya Tarifi

 

Sebzeli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet lazanya yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 kase konserve
  • Bezelye, kapya biber, mısır karışımı
  • 1 paket lazanya harcı
  • 500ml su

Üzeri İçin

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Sebzeli Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Soğan yemeklik kesilir yağda kavrulur. Kıyma eklenir biraz daha kavrulur. Sebzeler ve su eklenir karıştırılır.
  • Lazanya harcı eklenir 5 dakika pişirilir. Borcama önce kıymalı harçtan koyulur sonra sırasıyla lazanya yaprakları koyulur.
  • En üste tekrar kıymalı harç koyulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar peyniri eklenir 10 dakika daha pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Enginar Sarması Tarifi

 

Enginar Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane enginar çanağı
  • Yarım limon
  • 16 tane asma yaprağı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1’er çay kaşığı tuz, yenibahar, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Enginarlara altlık için:

  • 2 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 büyük portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 tane yağlı kağıt

    Enginar Sarması Tarifi Yapılışı

  • Enginarları yarım limon sıktığınız suda bekletin. (kararmaması için).
  • 1 tane soğanı yemeklik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
  • Çam fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Yıkadığınız pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun.
  • Kuş üzümü, tuz ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. (yarı pişmiş olacak).
  • Yenibahar, karabiber ve kuru nane ekleyip karıştırın.
  • Tencereye kalın halka şeklinde doğradığınız soğanı ve havuçları koyun. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kavurun.
  • Enginar çanaklarınıza hazırladığınız iç harcı koyun.
  • Üzeri iyice kapanacak şekilde asma yaprakları koyup, yaprakları alta doğru kıvırın.
  • Tencerede kavurduğunuz soğan ve havuçların üzerine enginar sarmaları oturtun.
  • 1 portakalın suyunu sıkın, tencereye dökün. 1 kesme şeker koyun.
  • Buruşturup ıslattığınız yağlı kağıtla üzerini kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (enginarlar yumuşayana kadar).Afiyet olsun 💖

Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi

 

Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
  • Halka halka doğrayıp fırın kabına alalım.
  • Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
  • 200 derece fırında patlıcanlar pişene kadar durduralım.
  • Bir yandan tavaya yıkayıp yemeklik doğradığımız soğan ve biberi koyalım üzerine yeteri kadar sıvı yağ koyup soğan ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Kıymayı ekleyip iyice pişirelim ve salça ekleyip iki üç dk karıştıralım.
  • Yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edelim.
  • Ve bir çay bardağı su koyup domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
  • Pişince ocağın altını kapatalım rendelediğimiz sarımsakları ve ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.
  • Kıymalı karışımı pişen patlıcanların üzerine ilave edip bir çay brd su koyup fırında birkaç dk bekletip kapatalım.
  • Kızartma derdi olmadan kokusuz, yağ sıçratmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir fırın yemeğini iftar menüsüne ekleyebilirsiniz.

    🍽irinç pilavı ve salatalıklı naneli cacık ile servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu krema
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Burçak bisküvi
  • 1 çorba kasesi çilek

    Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Sütün içine un, şeker, nişasta, yumurta sarısını koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Fokurdamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Muhallebiyi ara ara karıştırıyoruz.
  • Ilık olan muhallebinin içine 1 paket kremşanti ve kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz. Topaklanma olmaması için.
  • Rondodan bisküvileri çekip krema ve bisküvi şeklinde kupalara döküyoruz.
  • Kenarlarına çilek muz isteğe bağlı yerleştirilir.
  • Afiyet olsun🤗.

Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

 

Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • Tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 demet dereotu

İçi için

  • Beyaz peynir maydanoz lstediğiniz lor peyniri kullanabilirsiniz .

    Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kabın içerisine alalım daha sonra unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimiz ile hafif açalım içerisine peynir koyup iki ucunu birleştirip kapatalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize alalım ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Naneli Çilek Kompostosu Tarifi

 

Naneli Çilek Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet çilek
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker veya 1 dolu yemek kaşığı bal
  • 6-7 yaprak nane

    Naneli Çilek Kompostosu Tarifi Yapılışı

  • Bol suda yıkanmış, çilekleri halka halka doğrayın.
  • Tencereye suyu aktarın.
  • Şeker ile yapacaksanız bu noktada ekleyip kaynatın.
  • Kaynayan suya çilekleri de ekleyip yaklaşık 10 dk, çilekler rengini verene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp ılınması için bir kenarda bekletin.
  • Ilındıktan sonra nane yapraklarını da ekleyip buzdolabına kaldırın.
  • Eğer bal ile yapacaksanız da kompostonuz ılındıktan sonra balı ilave edip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Yemek zamanı kaselere paylaştırıp buz gibi servis edin.
  • 📌 kaynayan şerbete atmanız çileklerin eriyip dağılmadan aromasını ve rengini suya hızlıca vermesini sağlıyor.

    📌 ben kavanozlara aktarıp dolaba kaldırıyorum 2-3 gün içinde tüketiyoruz.

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka
  • 250 gram tel yaş kadayıf
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi için;

  • 2 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 5.6 damla limon suyu

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye şekeri suyu ilave edelim, 15-20 dakika arası kaynatalım.
  2. Limon suyunu sıkalım şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Bir tavada tereyağ eritelim içine sıvı yağ ilave edelim.
  4. Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde elimizle kopartalım inceltelim.
  5. Yufkadan tek yaprak alalım arasına tereyağ sürelim kadayıflardan serpiştirelim cevizlerden serpiştirelim.
  6. İnce bir oklavayla ucundan başlayarak rulo şeklinde yufkayı saralım sarmış olduğumuz yufkayı iki ucundan ortaya doğru iterek sıkıştıralım bu şekilde kullanacağımız tepsiye baklavayı oklavadan çekerek tepsi boyuna göre yerleştirelim.
  7. Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. En son üzerine kalmış olan tereyağını bir fırca yardımıyla sürelim.
  9. 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti eşit şekilde tatlıya dökelim.
  11. İki saat dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır.

Afiyetle

Fırında Köfteli Sebze (Ratatuy) Tarifi

 

Fırında Köfteli Sebze (Ratatuy) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram az yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan (rendesi)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kekik, karabiber, pulbiber, tuz
  • Maydanoz çok az (olmasada olur)
  • 2 patlıcan
  • 2 patates
  • 3 domates
  • 1 kuru soğan

Sosu için

  • 3-4 adet domates (ben konserve sos kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Kekik karabiber tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Fırında Köfteli Sebze (Ratatuy) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftemizi yoğurup şekil verip dolaba kaldıralım üzerine streç film çekip.
  • Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletelim. Patates ve domatesi de aynı ölçülerde yuvarlak şekilde keselim. Çok kalın olmasın.
  • Dinlenen köfteleri çıkaralım, patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım. Daha sonra ister kare borcama ister yuvarlak borcama sırayla dizelim.
  • Tavaya sıvı yağı alıp rendelediğimiz domatesi alalım sarımsağı da minik doğrayalım üzerine, daha, sonra, baharatlarınıda ekleyelim. Suyu çektirmeyelim çok. En son sıcak suyuda ilave edip ocağın altını kapatalım.
  • Sosu sebzelerin üzerine kaşıkla gezdirelim, 200 derece ısıtılmış fırında, borcamın üzerini kapatarak pişirelim. Kontrol edelim yarım saat kadar sonra, eğer sebzeler yumuşadıysa üzerini açıp pişirmeye devam edelim sebzeler kızarana kadar. 30 ile 40 dakika arası yumuşuyor.
  • Afiyet olsun 🥰.

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik(200)ml
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

Şerbeti için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

    İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tenceremize tereyağı ile sıvı yağı ekleyelim ardından irmiğimizi de ekleyip sürekli karıştıralım.
  • Rengi dönene kadar kavurun.
  • Ocağımızın altını kısık ateşte olsun .
  • Şerbetimizi ekleyip bir iki tur karıştırıp ocağının altını kapatalım .
  • Servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabağın Kıtır Biberle Buluşması Tarifi

 

Kabağın Kıtır Biberle Buluşması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yeşil kabak
  • 1 kase kurutulmuş biber
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • Baharatlar
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber

    Kabağın Kıtır Biberle Buluşması Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı koyup, kabakları da ekleyerek kavurmaya bırakıyoruz.
  • Diğer taraftan kuru biberin üzerine 2 tane sarımsağı rendeleyip robottan çekiyoruz.
  • Biberlerin boyutunun yaklaşık yarım civarı santim olması yeterli. Çektiğimiz biberin üzerine 2 kaşık sıvı yağ koyup ocakta kavuruyoruz.
  • Biberimiz kavrulurken içine toz kırmızı biber ve pul biberi ekliyoruz. Sürekli karıştırarak pembeleşince ocaktan alıyoruz. Bu aşamada dikkatli olalım biber çok çabuk kavruluyor. Bu sırada ara ara karıştırdığımız kabaklarımız kavrulup hafif pembeleşince ocaktan alıyoruz.
  • Yoğurda bir diş sarımsak koyup karıştırarak servis tabağına yayıyoruz.
  • Sonra sırayla kavrulan kabağımızı ve onun üzerine kuru biberimizi koyuyoruz.
  • En üstüne isteyen biberli yağ ekleyebilir. Deneyen herkese afiyet olsun. 😊.