Malzemeler
- 200 gram pastacılık margarini veya tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- .
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Antep fıstığı
Yapılışı
- Yoğurma kabına yağ ve yumurtayı koyup biraz karıştıralım. İrmik, pudra şekeri, vanilya ilave edip hepsini iyice karıştıralım.
- Kabartma tozu ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım. Ben 4 su bardağı un kullandım (yuvarlak veya oval şekil verelim).
- Ben oval şekil verdim, üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada şerbeti kaynatalım. Şekeri ve suyu tencereye alalım.
- Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım bir dilim limon ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca biraz ocağı kısıp orta ateşte 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Tatlının hepsini şerbetleyeceksek yağlı kağıt koymadan pişirelim. (malûm iftarlarda kalabalık olamadığımız için ben bir kısmını şerbetledim. Kalanını kuru olarak ayırdım. ).
- Tatlımız piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökelim. 5-6 saat çekmesi için bekletelim.
- Üzerini yeşil fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun.