6 Mayıs 2021 Perşembe

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket droetkerturkiye cheesecake yap
  • 2, 5 bardak süt
  • 1, 5 bardak yoğurt (Mümkünse süzme yoğurt)
  • 1 yemek kaşığı labne
  • Torku tam buğdaylı bisküvi 3 lü paket
  • 100 gram tereyağı
  • 400 gram çilek
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 26 cm lik kelepçeli kalıp

    Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çilek sosumuz için çilekleri yıkayıp minik minik doğruyoruz ve üzerine 4 kaşık şekeri döküp pişirmeye alıyoruz.
  • Yaklaşık bir 5 dakika kaynayan çilekleri blenderdan geçirip sulandırdığımız 1 kaşık nişastayı ilave edip 1-2dk daha pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  • 3 paket bisküvimizi robotton geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza baskı uygulayarak tabanımızı  oluşturuyoruz ve 5 dakilığına dolaba atıyoruz.
  • 2, 5 bardak soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine droetkerturkiye cheesecake yapı boşaltıyoruz ve mikser ile 3dk çırpıyoruz ardından 1, 5 bardak yoğurdu ve 1 kaşık labneyi ilave edip 3 dakika daha çırpıyoruz dolaptan çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine döküp düzlüyoruz.
  • En son soğuyan çilekli sosumuzuda üzerine döküp en az 5-6 saat dinlenmesi için dolaba atıyoruz.
  • Buz gibi soğuyup dinlenen cheesecakekimizi istediğiniz gibi süsleyip dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun🍰🍓

Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya;

  • 5 oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tozu

Pastacı kreması;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 kaşık şeker
  • İsterseniz birkaç parça beyaz çikolata
  • 1 pk vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tane muz

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Çilek ya da ne ile süslemek isterseniz
  • İstediğiniz meyve
  • Ben beyaz çikolata rendeledim isterseniz beyaz çikolata

    Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tüm malzemeleri hazırlayın.
  • Pandispanya için fırını 170° fanlı ayara açın.
  • Pandispanya için un, nişasta, vanilya, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
  • Başka bir kapta beş ılık yumurtayı çırpın, üzerine ılık suyu ekleyin ve köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın.
  • Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde çırpın.
  • Tahta kaşık veya spatula alın ve yumurta şeker karışımına yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin.
  • Aşağıdan yukarıya doğru iyice unu yedirin.
  • Hızlı olmayın yoksa söner.
  • Dibine yağlı kağıt koyulmuş kenarları yağlanmış kelepçeli kalıba harcı dökün.
  • Birkaç defa yere vurun ki kabarcık olmasın.
  • Fırına verin ve asla kapağını açmayın (30 dakikada pisecektir ama kontrol edin fırından fırına fark edebilir).
  • Pandispanya fırındayken bir yandan kremayı hazırlayın, un, şeker ve nişasta üzerine sütü ekleyin ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine vanilya ve tereyağını atıp kapatın.
  • Ağzını streç film ya da kapak ile kapatarak soğutursanız üzerinde tabaka oluşmaz.
  • Bir yandan süt ve kremşantiyi çırpın, krem şantiyi soğuyup iyice sertleşmesi için dolaba koyun.
  • Keki çıkardıktan sonra soğuması için bırakın, soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ip yardımı ile ortadan kesin.
  • Soğuyan kremanın içine iki parça beyaz çikolata atın -isteğe bağlı- bir muz birkaç çilek dilimleyin.
  • Keki süt ile biraz ıslatın ve kremayı içine yayın, üzerini kapatın. Kekin üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
  • Üzerini zevkinize göre meyveler ve çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🤤.

Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 parça tavuk göğsü
  • Su
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı sebzeli baharatlı çeşni (çok yakışıyor)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Makarna ve tavukları haşlayalım. Ben önce tavukları haşladım ve haşladığım tavuk suyuna bir miktar tuz atıp, bu tavuk suyuyla makarnayı haşladım, çok daha lezzetli oluyor.
  • Tavukları didikleyip, bir borcama tavuğu ve makarnayı alalım.
  • Beşamel sos için; bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alıp, eritelim.
  • Üzerine unumuzu koyalım ve un iyice köpürene kadar yani kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Bir elimize çırpma aparatını, diğer elimize de sütü alıp yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice çırpalım.
  • Sonra çeşniyi, tuzu, karabiberi de ekleyip, kaynayana ve hafif katılaşıncaya kadar karıştıralım.
  • Sonra beşamel sosunu borcamdaki makarna ve tavuğa ekleyip, hepsini iyice karıştıralım.
  • En son da kaşar rendesini en üstüne eşit koyalım ve 200 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen tavuklu fırında makarnamız servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü kemiksiz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Domates
  • Biber
  • Kuru soğan

    Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış tavukları bir kaba alıyoruz üzerine baharatları yoğurt salça ve sıvı yağı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  • Dolapta bir saat dinlendirelim sosu içene çeksin ardından tavukları çöp şişe dizelim sırasıyla tavuk domates tavuk biber kuru soğanı dizelim.
  • Hazırladığımız çöp sisleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim 190 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım yanına patateste koydum şart değil koymak yanına çok yakışıyor çok güzel bir lezzeti var.

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Köfte harcımız için uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım ve üzerine sıcak su ekleyerek üzerini streçleyelim, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda şişen bulgurlarımızın üzerini açalım, tahta kaşık ile karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve  tuzu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada ara ara sıcak su ekleyelim. Bu şekilde daha kolay yoğurabileceksiniz.
  • Malzemelerin güzelce karıştığından ve hamurun yeterince soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine yumurtamızı ekleyelim.
  • Kimyonu da ekledikten sonra hamurumuzu son kez yoğuralım.
  • Sıra geldi köftelerimizi şekillendirmeye. Bunun için öncelikle yanımıza kase ile su alalım. Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim.
  • Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastıralım ve unladığımız tepsimize alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
  • Ardından şekillendirdiğimiz köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
  • Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alalım.
  • Domates sosu için tavamıza zeytinyağını alalım, ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine salçamızı da ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavurmaya devam edelim.
  • Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan önce tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim ve karıştıralım.
  • Hazırladığımız fellah köftelerimizi de sosumuzun içerisine alalım ve sosa bulanması için karıştıralım.
  • Bol soslu fellah köftem servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

5 Mayıs 2021 Çarşamba

Buzlu Ayran Tarifi

 

Buzlu Ayran Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 dal nane

Buzlu ayran Nasıl Yapılır?

*Salatalığın kabuklarını soyup küçük doğrayın. Blender'a aktarın. Yoğurt ve nane yapraklarını ilave edin. Blender'da karıştırın. Su ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Buz ilave edin.

Dil Peynirli Tavuk Fileto Tarifi

 

Dil Peynirli Tavuk Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek paket margarin
  • 4 tavuk but fileto
  • 100 gr dil peyniri
  • 2 domates
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Fesleğen

Dil Peynirli Tavuk Fileto Nasıl Yapılır?

  • Margarinin yarısını tavada eritip tavuk filetolarını kızartın. Yağlanmış fırın kalıbına yan yana dizin. Dil peynirini dilimleyin. 
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Salçayı 1-2 kaşık suyla ezin.
  • Kalan margarini tavada eritip domates ve salçayı kavurun. Tuz, karabiber, fesleğen ve kekik serpip ateşten alın. 
  • Hazırladığınız sosu kalıptaki tavuk filetoların üzerine yayıp peynir dilimlerini dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
  • Dilerseniz domatesleri halka halka dilimleyin. Et, peynir ve domates dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde kalıba dizip pişirin. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.

Renkli Pratik Börek Tarifi

 

Renkli Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 havuç
  • 1 kg pazı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10-15 dilim pastırma
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı

Renkli Pratik Börek Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşar peyniri ile harmanlayın.
  • Havuçları yağsız olarak tavada 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın. 
  • Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek aynı işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve zeytinyağını karıştırın.
  • Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.
  • Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Zeytinyağlı karışımı sürüp pazıları serpin.
  • Son yufkayı da serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 30 gr tereyağı

Üzeri için:

  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • 1 kase ufalanmış lor peyniri

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kahveli Milkshake Tarifi

 

Kahveli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 küp buz
  • 400 mililitre soğuk süt
  • 2 top vanilyalı dondurma
  • 2 top çikolatalı dondurma
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Kahve tadının daha sert olmasını istiyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de kullanabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi 

Kahveli Milkshake Nasıl Yapılır?

  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri, granül kahve, 200 mililitre süt, 2 top vanilyalı dondurma ve 4 küp buzu blender'dan geçirin.
  • Karıştırma işleminin ardından kalan 200 mililitre süt ve 2 top çikolatalı dondurmayı da ilave edip yaklaşık 30 saniye daha karıştırma işlemine devam edin.
  • 30 saniyenin sonunda elde etmiş olduğunuz milkshake karışımını büyük bardaklara doldurun.
  • Üstlerini rendelenmiş bitter çikolata ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
  • İsteğe bağlı olarak birer top dondurma da koyabilirsiniz. 
  • Dilerseniz süslemek için, krem şanti, karamel sos ve kahve parçaları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfların kavrulması çok önemlidir. Ne çok kavrularak acıtılmalı, ne de az kavurma işlemi ile hamurlaştırılmamalıdır. Çıtır çıtır olması oldukça önemlidir. 
  • Muhallebi piştikten sonra bir parça tereyağı ile hem muhallebinin rengini  parlaklaştırabilir hem de lezzeti arttırabilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi bir süre dolapta bekletirseniz lezzeti daha da oturacaktır.
  • Sıcak muhallebi üzerine kadayıflar yerleştirilmemelidir. Bu işlem kadayıfların çıtırlığını bozacak ve hamurlaştıracaktır. 
  • Muhallebinin topaklanmamasına dikkat ediniz. Sürekli karıştırarak bunu önleyebilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi soğuturken üzerine streç film örtebilirsiniz. Bu işlem muhallebinin üzerinin kurumasını önleyecektir.
  • Son aşamada topaklanmalar olduysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz. 

1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, yaklaşık 200 kaloridir.

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

 

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 şişe soda
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip kavurun.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırıp ocaktan alın. İnce doğranmış sivri biber, kırmızıbiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde içine yerleştirin. İki yufkayı iri parçalar şeklinde yerleştirin.
  • Kıymayı yufkaların üzerine yayıp kalan iki yufkayı da aynı şekilde iri parçalar şeklinde koparıp tepsiye dizin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine doğru kapatın.
  • Bıçakla dilimlere ayırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Soda, süt ve ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın ve bu karışımı kepçe yardımı ile yufkaların her tarafını ıslatacak şekilde dökün.
  • 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, tepsiyi fırına yerleştirip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, yanına çok yakışan fellah köfte ve rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 kase peynir
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.
  • Üzerine tuz, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
  • Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sosu sürün.
  • Yufkayı ikiye katladıktan sonra tekrar sos sürün. Ardından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.
  • Kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.
  • Her yufkayı aynı şekilde doldurup parçalara ayırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  • Börekleri aralıklı olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.