9 Mayıs 2021 Pazar

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 4, 5-5 su bardağı un (hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Ceviz veya fındık

    Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.
  • Güzelce yoğrulur.
  • Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  • Üzeri streç film ile örtülür ve 15 dakika bekletilir.
  • Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Bıçak ile artı şeklinde çizik atılır.
  • Varsa fındık veya ceviz parçaları eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fanlı fırında pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah.

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka(475 gr)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tereyağımızı eritelim. Üzerindeki köpükleri alalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Baklava yufkamızın üzerine yuvarlak borcamımızı koyalım yuvarlak keselim.
  3. Borcamımızın altına iki adet yufka serelim. Yağımız ile yağlayalım. Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adet alta her iki yufkada bir yağlayalım. Son yufkayı serince her yerine cevizi serpelim.
  4. Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adette üst kata yufka kullanıcaz. 2 yufkada bir yağlayalım. (ben parça yufkaları aralara kullandım) son yufkayı da güzelce serelim kenarlarını içe çevirelim.
  5. Kalan yağımızı baklavanın üzerine dökelim. 5 dakika bekleyip dilimleyelim.
  6. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım ocakta kaynamaya başlayınca altını kapatalım sütü ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenarda bekletelim.
  8. Fırından çıkan baklavamızın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim. (şerbeti 1 saatte çekiyor).
  9. Şerbeti çekince üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp küçük bir elekle her yerine gelecek şekilde eleyelim. Üzerine rendelenmiş çikolata serpelim antep fıstığıyla süsleyip 4-5 saat dolapta dinlendirelim.

Dinlenen tatlımız servise hazır deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates biber salçası (karışık)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • 1 buçuk su bardağı normal kaynar su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber
  • 3 adet orta boy rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Tuz

    Lokanta Usulü Nohutlu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesi rendeleyelim ve sebzeleri incecik doğrayalım. Bir kenara alalım.
  • Tencereye zeytinyağını alalım ve içine soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
  • Biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş domatesleri ve kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  • İçine yıkanmış olan bulguru, nohutu ve tereyağını ekleyelim bu şekilde biraz kavuralım. (benim nohutum biraz az haşlanmış olduğu için bu aşamada koydum. Sizinki çok haşlanmışsa pilavın sonuna doğru ekleyebilirsiniz. ).
  • Kavrulan bulgurumuzu et suyunu ve normal suyu, karabiber, kimyon, tuzunu da ekleyip şöyle bir karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pişen pilavın ocaktan alalım. Kaşıkla karıştırıp kapağını tekrar kapatıp demlemeye bırakalım.Afiyetle yiyebilirsiniz.

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi

 

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Kremalı Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorbamıza ilk olarak havuçları soyup parmak şeklimde uzun uzun doğruyoruz soğanı da jülyen olarak doğrayıp sıvı yağ da hafif kavurun.
  • Üzerine gelecek şekilde kaynamış suyu ilave eder haşlamaya bırakıyoruz haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz.
  • Daha sonra kremayı bir kabın içine alıp üzerine bir bardak soğuk su ilave ederek karıştırarak çorbamıza ilave ediyoruz.
  • Bu arada kıvamınıda ayarlıyoruz gerekirse suyunu arttırabilirsiniz en son olarak baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatıyoruz afiyet olsun çorbamız hazır 😍.

Köz Biberli Salata Tarifi

 

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kavanozdaki kozbiber (bimden )
  • 1 büyük kase konserve haşlanmış mısır
  • 3 kornişon turşu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük limon
  • Çok az tuz

    Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  • Biber, turşu, maydanoz, dereotu hepsini ince ince doğrayalım bir kaba alalım.
  • Üzerine mısırları ekleyelim.
  • En son zeytinyağı limon tuz ekleyip karıştırın ve servis edin 🌼Afiyet olsun 🌼.

En Hızlı Ana Yemek: Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Izgara Tava

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Diğer Malzemeler;

  • 1 adet kabak
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet patates

    Yapılışı

  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, salça, sıvı yağ, sarımsak, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
  • Hazırlanan sosa dondurulmuş tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine soslanan tavuklar alınır, kalan sosa iri doğranmış kabak, arpacık soğan, domates, julyen doğranmış kapya biber, çarliston biber ve patatesler eklenerek sosa bulanır.
  • Ardından soslanan sebzeler de fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Kabın dibinde kalan sosta tavukların üzerine gezdirildikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 50-55 dakika pişmeye bırakılır.
  • Güzelce kızarıp pişen yemek fırından alınarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Kek Topları Tarifi

 

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kek (ister hazır isterseniz yapılmış ancak kalmış değerlendirilmek istenen kek)
  • 1 adet muz
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 küçük paket hindistan cevizi

    Kek Topları Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye sütümüzü koyup pudingimizi döküyoruz ve kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizi iyice ufalayıp soğuyan pudingimizi, muzu ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip iyice yoğurup karıştırıyoruz.
  • Bir tepsiye hindistan cevizini koyup daha sonra yuvarlak top haline getirip sallıyoruz ve her yerini hindistan cevizi ile kalkıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 4 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağ, soğan ve kıyma konur ve kavrulur.
  • Salça ve patatesleri istediğiniz şekilde doğrayıp ekliyoruz.
  • Havuçlarıda ekliyoruz 2 su bardağı su ve tuzunu koyup kaynayınca altını kısıp pişirilir.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

22 adet için ;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 2-3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeyi derin bir cam kasede karıştırdım.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Ortalama 25 gram kadar bezeler koparıp simit şeklini verdim.
  • Bir kısmını pekmezli suya batırıp susama buladım, bir kısmının da üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serptim.
  • Önceden ısıtılmış 170 ° fırında kızarana kadar pişirdim.

Unsuz Yağsız Şekersiz Kek Tarifi

 

Unsuz Yağsız Şekersiz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Donmuş vişne (damla bitter çikolata, antep fıstığı isteğe bağlı)

    Unsuz Yağsız Şekersiz Kek Tarifi Yapılışı

  • Bitter çikolatalar benmari usulü eritilmeye bırakılır.
  • Yumurtalar sarısı beyazı çok dikkatli ayrılır. Beyazı kar kıvamı alana kadar çırpılır.
  • Benmari eritilmiş bitter çikolatamıza yumurta sarılarıları kakao kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Katı bir hamur olur.
  • Kar kıvamındaki yumurta akımız söndürülmeden elde edilen hamur azar azar eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar ezmeden spatula ile nazikçe karıştırılır.
  • Elde edilen hamur pişirme kapılarına alınır.
  • Donmuş vişneler eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk fanlı ayarda pişirilir.
  • Muhteşem kıvamda fit kekimiz hazır😍 afiyet olsun🌼.

Semiz Otu Salatası Tarifi

 

Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük kase ceviz (ufaltılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz

    Semiz Otu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semiz otunu iyice yıkayıp süzülmesi için 5 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra bir kaba güzelce doğrayalım üzerine yoğurt ekleyelim.
  • Daha sonra sarımsak ve tuzu ekleyelim.
  • Servis tabağına alıp zeytin yağı ve cevizleri ekleyip servis edelim afiyet olsun.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi

 

Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 360 gram beyaz un
  • 240 gram tam buğday unu
  • 360 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı ekşi maya

    Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi Yapılışı

  • Eksi mayayı ben evde hazırlamıştım.
  • 1 hafta besleyerek ürettim.
  • 50 gram tam buğday unu 50 gram beyaz un ve suyu kek kıvamında bir hamur olacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Hergün 1 kahve fincanı beyaz unla besliyoruz. Metal kaşık değdirmiyoruz.
  • Benim kullanmış olduğum maya yaklaşık 10 günlüktü.
  • Hamuru yapmak için tüm malzemeyi karıştırarak yoğuruyoruz ele yapışmayacak bir hamur olacak. Yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde eşit parçalara ayırıyoruz.
  • Un serperek oklavayla açıyoruz.
  • Tavayı ocakta ısıtıyoruz. Orta ısıda göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun….

Pizza Çubukları Tarifi

 

Pizza Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet taze rulo milföy hamuru
  • Yaklaşık bir su bardağı domates sosu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar ya da mozzarella peyniri

Kuru baharatlar:

  • Kekik, fesleğen, karabiber, tuz (damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

    Pizza Çubukları Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle taze rulo milföy hamurumuzu açıp, tezgahta 5 dakika kadar yumuşaması için bekletiyoruz.
  • Daha sonra sarımsağımızı domates sosunun içerisine rendeleyip, zeytinyağı ve baharatları da ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sosu hamurun her yerine gelecek şekilde iyice hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş peyniri de eşit şekilde paylaştırıyoruz.
  • Hamurun sarılı olduğu kağıt yardımıyla bir kez uçları üst üste gelecek şekilde ortadan kıvırıyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz.
  • Şimdi hamurun bir yüzüne önce yumurta sarısını sürüp haşhaş tanelerini her yerine gelecek şekilde serpiştiriyoruz.
  • Tekrar kağıt yardımıyla hamuru diğer tarafa çevirip yumurta sarısını sürdükten sonra susam tanelerini serpiştiriyoruz.
  • Şimdi hamuru pizza dilimleyici ya da bıçak yardımıyla sekiz eşit şerit halinde kesiyoruz. Benim hamurum büyük boy olduğu için ben bir kez de ortadan kesip 16 şerit elde ettim.
  • Şeritlerimizi resimdeki gibi kıvırarak şeklini veriyoruz.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda (fansız ayarda) yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🍕🧀🍅.