11 Mayıs 2021 Salı

Yalancı Tavuklu İşkembe Tarifi

 

Yalancı Tavuklu İşkembe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk
  • 1 havuç
  • Yarım kapya biber
  • Yarım yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 et bulyon

Terbiyesi için:

  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 dilim limonun suyu
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 kepçe yemek suyu

Üzeri için:

  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane

    Yalancı Tavuklu İşkembe Tarifi Yapılışı

  • Önce tavuğumuzu 20 dakika haşlayıp suyunu süzelim ve tavukları didikleyip kenara alalım.
  • Tencereye tereyağ, rendelenmiş havuç, rendelenmiş biberler eklenerek 5 dakika kavrulur.
  • Tavuk suyu( yetmezse azıcık da su) ve sıcak suda erittiğimiz et bulyonu ekleyerek kaynayana kadar bekliyoruz.
  • Kenarda terbiyesi için belirtiğimiz tüm malzemeler arka arkaya kaba alınarak güzelce karıştırılır.
  • Kaynayan yemeyin suyundan da alarak terbiyeye eklenir ve karıştırılır.
  • Terbiye yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya eklenir ve 5 dakika hiç durmadan karıştırılır. 25 dakika kadar pişirilir ve altı kapatılır.
  • Bu sırada kenarda sıvı yağda nane ve pul biber azacık kavrularak yemeyin içine ilave olunur ve servise hazır.

Kilis’e Özel Bayram Tatlısı Gerebiç veya Kerebiç (Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Kilis’e Özel Bayram Tatlısı Gerebiç veya Kerebiç (Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (500 gr) ince irmik (gerebiç irmiği-0 numara)
  • 1 su bardağı (250 gr) sarı un ( gerebiç ya da baklava unu)
  • 200 gram zeytinyağı
  • 60 gram tereyağ
  • 1 su bardağı kaynar su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

İç harcı için

  • 250 gram ceviz içi
  • 150 gram şeker
  • Tarçın
  • 500 gram çekilmiş iç fıstık
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri

    Kilis’e Özel Bayram Tatlısı Gerebiç veya Kerebiç (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle irmik ve un derince bir kapta karıştırılır. Mahlep eklenir. Bir kapta ısıtılan zeytinyağına tereyağ eklenir ve eriyince irmik un karışımına dökülür. Hiç kuru yer kalmayacak şekilde karıştırılır. Son olarak 1 su bardağı kaynar suyu da döküp iyice karıştırılır. Üzeri kapatılıp 6-7 saat dinlendirilir.
  • İç harcın hazırlanması:. İri kıyılmış cevize verilen ölçüdeki şeker ve tarçın eklenip karıştırılır.
  • Çekilmiş antepfıstığına pudra şekeri ve erittiğimiz tereyağını döküp karıştırıyoruz.
  • Dinelenen hamur çok iyi şekilde kıvam alana, birleşene kadar yoğurulur. Çiğ köfte yoğurur gibi.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ileri parmağı ile çevirerek oyulur. İç harcı eklenip ağzı kapatılır.
  • Yağlanan kalıba yerleştirilip gerebiç hazır hale gelir.
  • Zeytinyağ ile yağladığımız tepsiye sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece turbo ayarda 5-7 dakika gözlemlenerek pişirilir.
  • Pembeleşince fırından çıkarılır. 1 saat tepside soğutulup pudra şekeri veya köpük helvayla servis yapılır.

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

( 24 cm lik kelepçeli kalıp, Dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz ♥️)

  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket tozmaya (veya yarım paket yaşmaya)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ̆ı
  • 6-7 çay bardağı un

İç harcı:

  • Dilediğiniz peynir

Üzerine sürmek için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam

    Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ilık süt ve su, sıvı yağ̆ derin borcama alın. Üzerine maya, tuz, tozşeker ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederken bir kaşık kullanabilirsiniz. Hala ele yapışan ama biraz toparlanmış hamura oda sıcaklığındaki tereyağ̆ını ekleyip tekrar un ilavesi yaparak yoğurun.
  • Üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
  • Gazını aldığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Her birini avuç içi büyüklükte açarak peynir harcını koyup güzelce kapayın.
  • Yağlı kağıt serip üzerini de tereyağ̆ı ile hafifçe yağlayın.
  • 7 tanesini kenara 1 tanesi ortaya gelecek şekilde dizin.
  • Süt-yumurta karışımını üzerine sürüp, susam serpiştirin.
  • 30 dakika da bu şekilde mayalandırın.
  • 180°’de önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Bayat Pide Pizzası Tarifi

 

Bayat Pide Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ramazan pidesi
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Haşlanmış mısır
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • Kapya biber
  • Zeytin

( malzeme tercihi tamamen sizlere kalmış☺️ zevkinize göre uyarlayabiliriz)

Sosu için;

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

    Bayat Pide Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Pidenin alt tabanını üst tabanından bir bıçak yardımıyla 2’ye ayırıyoruz. Fırın tesisine kesilmiş tarafları yukarı gelecek şekilde koyuyoruz.
  • Salça, fesleğen ve kekik üçlüsünü bir kasenin içinde karıştırıyoruz. Çok az su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Sürülebilir kıvamda olmalı.
  • Salçalı sosu ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de ekmeklerin üzerine bolca serpiyoruz.
  • İstediğimiz malzemeleri pizzanın üzerine yerleştiriyoruz. Sucuk, sosis, mısır, domates vs.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet bal şeker olsun ♥️.

İçi Dolgulu Efsane İrmik Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 200g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • İrmik
  • Toz Antep fıstığı

    Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker ve suyu ekleyelim. Şekerin kolay erimesi için kaşıkla karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kaynayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatalım, bir kenarda bekletelim.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor bunun için unu kontrollü eklemekte fayda var.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film serelim. Hamurumuzdan da bir parça alarak strecin üzerine yerleştirelim.
  • Ardından hamurumuzun üzerini tekrar streç parçası ile kapatalım.  Merdane yardımı ile hamurumuzu yavaş yavaş açalım.
  • Hamurumuzu istediğimiz boyutta açtıktan sonra üzerinden streci alalım ve hamur kesici veya bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltelim.
  • İç harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını karıştıralım.
  • Hazırladığımız iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurumuzun ortasına yerleştirelim.
  • Alttaki streçten tutalım ve yuvarlayarak hamurumuzu rulo şeklinde kapatalım.
  • Rulonun üzerine ve strece bolca irmik serptikten sonra streç ile rulomuzu tekrar yuvarlayalım ve irmiğin hamurun her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Son olarak strecimizi açalım ve hamurumuzu verev şeklinde keserek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işlemleri sırası ile tekrarlayalım. Bu ölçülerle yaklaşık 30 adet tatlı elde edebilirsiniz.
  • Hazırladığımız tatlılarımızı önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız tatlılarımızı daha sıkı olacak şekilde küçük bir kaba aktaralım.
  • Soğumuş şerbeti tatlılarımızın üzerine gezdirerek bir kaç saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini de güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Ben üzerini toz antep fıstığı ile süsledim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi

 

Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık hazır yufka
  • Ceviz veya irmik
  • 125 gram margarin + 1 çay bardağı sıvı yağı

Sosu:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Şerbet:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

    Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı eritelim.
  • Yufkalar ikişer şekilde üst üste koyup üstüne yağdan azıcık döküp sürelim.
  • Üzerine irmik veya ceviz serpelim. elimizle büzerek pile görüntüsü verelim. (nasıl yapacağınızı görmek istiyorsanız videomuzu izleyebilirsiniz).
  • Borcam veya tepsiye dizelim. Biz yan yana 9 adet dizdik.
  • 190-200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz. Tüm sos malzemelerini çırpalım. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sosu dökelim bi 10-15 dakika daha sosuyla pişirelim.
  • Pişince soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökelim.

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 adet domates

İçine;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 150 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Suyu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak suyu

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kabakları yıkayalım ve  çizgili bir biçimde soyalım.
  • Daha sonra ortadan ikiye keserek iç kısmını oyma aparatı ile oyalım.
  • İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayalım, maydanozu da kıyalım.
  • Yıkadığımız pirinçleri, kıyılmış maydanozu, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  • Hazırladığımız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayalım.
  • Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapalım
  • Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezelim ve tencereye ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve dolmalarımızı  kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edelim. Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
  • Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…

Puf Puf Kabaran Açma Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 yumurta (akı hamura sarısı üzerine sürülecek)
  • 8-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • İçine sürmek için tereyağ 

    Puf Puf Kabaran Açma Tarifi Yapılışı

  • Önce süt ve suyu (ılık olsun) hamur yoğuracağımız derin kaba alalım.
  • Şeker ve mayayı ekleyip homojen bir karışım olması için karıştırıp 5dk bekletelim sonra diğer malzemeleri ve unu da kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ağzını kapatıp 1 saat bekletelim.
  • Mayalanan hamuru birkaç yumruklayalım maya kokusu gitsin sonra bezelere bölüp elimizi yağa batırıp bezelerden birini alıp dairesel şekilde açalım.
  • İçine tereyağ koyup videodaki gibi açmaları hazırlayıp tepsiye dizelim 15dk tepside mayalanması için bekletelim.
  • Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip 180 derece fırında pişirelim çıkınca üzerini bezle örtelim afiyet olsun 👌.

10 Mayıs 2021 Pazartesi

Kahveli Milkshake Tarifi

 

Kahveli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 küp buz
  • 400 mililitre soğuk süt
  • 2 top vanilyalı dondurma
  • 2 top çikolatalı dondurma
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Kahve tadının daha sert olmasını istiyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de kullanabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi 

Kahveli Milkshake Nasıl Yapılır?

  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri, granül kahve, 200 mililitre süt, 2 top vanilyalı dondurma ve 4 küp buzu blender'dan geçirin.
  • Karıştırma işleminin ardından kalan 200 mililitre süt ve 2 top çikolatalı dondurmayı da ilave edip yaklaşık 30 saniye daha karıştırma işlemine devam edin.
  • 30 saniyenin sonunda elde etmiş olduğunuz milkshake karışımını büyük bardaklara doldurun.
  • Üstlerini rendelenmiş bitter çikolata ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
  • İsteğe bağlı olarak birer top dondurma da koyabilirsiniz. 
  • Dilerseniz süslemek için, krem şanti, karamel sos ve kahve parçaları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Fırında Yağsız Falafel Tarifi

 

Fırında Yağsız Falafel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru nohut (önceden ıslatılarak, 6-12 saat suda bekletilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3/4 su bardağı maydanoz
  • Çeyrek su bardağı kişniş yaprağı
  • 1 yemek kaşığı nohut unu
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu

Fırında Yağsız Falafel Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve kişniş yaprağını ince ince doğrayın.
  • Tüm malzemeleri mutfak robotunda nohutlar iyice parçalanana kadar karıştırın.
  • Ancak aşırı un ufak hale gelmemesine özen gösterin.
  • Ellerinizi kullanarak, falafel karışımını küçük toplar halinde şekillendirin.
  • Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında rengi altın-kahverengi olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • İlk 15 dakikadan sonra bir kez çevirin.

Kabak Mücveri Tarifi

 

Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Karabiber
  • 1 demet dereotu
  • 75 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
  • Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün.
  • Taze soğanları temizledikten sonra doğrayın. Dere otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
  • 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
  • Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin. 
  • Denenmiş kabak mücveri, pratik bir şekilde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı İskender Tarifi

 

Ev Yapımı İskender Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 g dana tranç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Servis için

  • Tırnaklı pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 sivri biber
  • 2 domates

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ev Yapımı İskender Nasıl Yapılır?

  • Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın. Yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta bekletin. Bıçakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan çıkarın.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Zeytinyağı ve tereyağını da tencereye ilave edip kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Sosu için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın. Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Pideleri küp küp doğrayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartın.
  • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Biberleri ve dörde böldüğünüz domatesleri yağda kızartıp hazırlayın.
  • Servis tabağına önce hafif kızarttığınız pideleri yayın. Üzerine domates sosu gezdirin ve kızarttığınız etleri yerleştirin. Tereyağını eritip etlerin üzerine gezdirin. Yanında yoğurt, kızarttığınız domates ve biberleri yerleştirin.