11 Mayıs 2021 Salı

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi

 

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g tel kadayıf
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 250 g çam balı
  • 250 ml ılık su
  • 250 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Taze çilek
  • Taze kekik

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • 3 farklı boy tavaya tereyağını ve tel kadayıfı pay edip üzerini elinizle bastırın. Kadayıf tavanın şeklini alsın. Her iki yüzünü de bu şekilde kısık ateşte kızartın.
  • Bal ve suyu karıştırıp şerbet hazırlayın. Kadayıflar oda sıcaklığına gelince ılık şerbeti üzerlerine dökün.
  • Labne peyniri ile pudra şekerini bir kaseye alarak krema kıvamında çırpın. 
  • Kremayı miktarına arzunuza bağlı olarak kadayıfların üzerine yayın. Taze çilek ve kekik ile süsleyerek servis edin. Arzuya göre pasta şeklinde üst üste yerleştirebilirsiniz.

Şekersiz Çilekli Granola Tarifi

 

Şekersiz Çilekli Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g çilek (İri doğranmış)
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Şekersiz Çilekli Granola Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve balı bir kapta karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Yulaf, keten tohumu, tarçın ve tuzu da ilave ederek ıslak ve kuru tüm malzemenin tamamen birbirine karışmasını sağlayın.
  • Servis bardağının yarısına kadar hazırladığınız karışımdan koyduktan sonra araya çilek parçaları ilave edin ve üzerine kalan karışımı ekleyin.
  • Tercihen 1 gece, en az en az 5-6 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini çilek veya başka meyvelerle süsleyerek servis edin.

NOT

Kahvaltı için harika bir alternatif olan çilekli gronalayı 3-4 gün içinde tüketmelisiniz.

Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi

 

Malzemeler

  • 600gram tavuk göğüs
  • 15-20tane çeri domates
  • 6-7 tane sivri biber

Marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Ben marinesine yağ koymadım, isteğinize göre yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz ☺️

    Yapılışı

  • Tavukları kuşbaşı doğruyoruz.
  • Marine malzemelerini bir kaba alıp karıştırdıktan sonra içine tavukları ekleyip tavuklar tamamen sosa bulanana kadar karıştırıyoruz.
  • Ağzını kapatıp dolapta bir gün bekletiyoruz, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat bekletin. Ne kadar beklerse o kadar yumuşacık oluyor :).
  • Dolaptan çıkarttıktan sonra ikiye kestiğimiz domatesler ve küçük kestiğimiz biberlerle sırayla şişlere geçiriyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 200derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • 🌹afiyet olsun.

Közlüce (Tavuk Dünyası) Tarifi

 

Közlüce (Tavuk Dünyası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü

Tavuk marinasyonu için;

  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 3-4 kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Diğer malzemeler;

  • Yarım kutu krema
  • Tuz

    Közlüce (Tavuk Dünyası) Tarifi Yapılışı

  • Kapya biberlerin üzerine çatal yardımıyla delikler açılıp közlenmeye bırakılır (ben tost makinesinde közledim ocakta veya fırında da yapabilirsiniz).
  • Közlenen biberlerin dışı soyulup içinin çekirdekleri de temizlenip blender ile akışkan pürüzsüz bir sos elde edilir ve üzerine zeytinyağı eklenip güzelce karıştırılır.
  • Tavuklar küçük küçük küp küp kesilip köri, karabiber ve tuz eklenip güzelce harmanlanır. Bu şekilde 1-2 saat dolapta dinlendirilir.
  • Hiç yağ eklemediğimiz bir tava ocakta kızdırılıp tavuklar tavaya alınır.
  • Suyunu salıp çeken tavuklar güzelce piştikten sonra kapya biber sosu üzerine eklenip pişmeye devam edilir.
  • Pişen tavuklarımıza son olarak ocaktan almadan önce yarım paket krema eklenip biraz karıştırılıp ocaktan alınır.
  • Afiyet olsun 👩‍🍳.

Runch Sos Tarifi

 

Runch Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam kekik
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Yeşilsoğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Runch Sos Tarifi Yapılışı

  • Bir kaseye yoğurtlarımızı koyalım içerisine, yeşilliklerden maydanoz dereotu ve incecik doğradığımız taze soğanımızı ilave edelim.
  • Taze sarımsak varsa o da çok yakışacaktır.
  • Yeşillikleri doğrayabildiğimiz kadar ince doğrayalım.
  • Sarımsakları ezelim.
  • Karabiber, tuz ve dağ kekiğide ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Sarımsak yerine sarımsak tozuda olur.
  • Hardalınız varsa onuda ekleyebilirsiniz mayonezide ekleyip harmanlamaya devam edin.
  • Sosu hazırladıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletirseniz yeşilliklerin ve sarımsağın aroması yoğurda daha güzel geçecektir.
  • Sos miktarını istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi

 

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su (Tavuk suyu)
  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet iri sarımsak

    Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi Yapılışı

  • Çok pratik ve çok kolay bu çorba aslında hepimizin sevdiğimiz bir lezzet. Size tam ölçülü ve nefis tarif veriyorum.
  • Tereyağı eritelim, zeytinyağı katalım 1 diş sarımsak rendeleyelim, ilave edelim 1-2 çevirelim. Ardından salçaları ilave edip kavurup suyunu (Tavuk suyu) ilave edelim.
  • Arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • En son maydanoz inçe doğrayıp üzerine serpiştirelim.

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz , karabiber

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber ve kimyon

    Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimek ve arpa şehriye ayrı tencerelerde yumuşayana dek haşlanır.
  • Sonra suyu süzülür ve soğumaya alınır.
  • Maydanoz ince kıyılır, sarımsaklar rendelenir.
  • Bütün malzemeler uygun bir kase içerisine alınır.
  • Üzerine yoğurt, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce karıştırılır ve kenara alınır.
  • Üzeri için soğanı iri doğranır.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağ dökülür.
  • Kızdığında soğan eklenir ve 2 dk sotelenir.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edilir. Nohutu ve baharatları ekleyerek karıştırılır.
  • Üzerine su eklenir ve çekene kadar karıştırarak pişirilir.
  • Yoğurtlu salata servis tabağa alınır üstüne nohut eklenir. Afiyet olsun.

Doyuran Pasta Tarifi

 

Doyuran Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket Saklıköy Tam Buğdaylı Sade Bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 25 gram kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

İçerisine;

  • Ceviz

    Doyuran Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bisküvilerimizi rondodan geçirerek un haline getirelim.
  • Ardından derin bir kap içerisine süt, pudra şekeri, kakao, vanilya ve tereyağını alalım, çırpıcı yardımı ile güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız karışıma un haline getirdiğimiz bisküvileri ve iri kıyılmış cevizi de ilave ederek malzemelerimizi karıştıralım.
  • Tezgahın üzerine bir parça streç film serelim ve hazırladığımız karışımızı üzerine alalım.
  • Harcımızı streç filme saralım ve elimizle yuvarlayarak silindir şeklini verelim.
  • Hazırladığımız pastayı 1 saat kadar dondurucuda bekletelim.
  • Sürenin sonunda dondurucudan alalım ve pastamızı dilimlere ayırarak dilediğimiz şekilde süsleyelim. Ben eritilmiş bitter ve sütlü çikolataya batırıp daha sonra iri çekilmiş antep fıstığına batırdım ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Efsane Sosuyla Pratik Schnitzel Wrap Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet Banvit Piliç Schnitzel
  • Kıvırcık
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Domates
  • 4 adet lavaş
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı paprika sos
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı

  • Ocağa alınan uygun bir tavaya sıvı yağ eklenerek kızdırılır.
  • Ardından schinitzeller tavaya alınarak her iki yüzü de 2’şer dakika, hafif rengi dönene kadar kızgın yağda kızartılır. Kızaran schinitzeller ayrı bir tabağa alınır.
  • Sosu için uygun bir kaseye yoğurt, mayonez, ketçap, paprika sos ve sarımsak alınarak karıştırılır.
  • Daha sonra schinitzeller küçük küpler halinde kesilir.
  • Lavaş tezgaha alınır, ortasına kadar kesik atılır. Hazırlanan sostan alt köşeye sürülür.
  • Üzerine küp küp doğranan schinitzeller yerleştirilir. Yan tarafına rendelenen kaşar peyniri, alt köşeye de kıvırcık marul ve domates dilimleri yerleştirilir.
  • Lavaş alt köşeden başlanarak katlanır. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edilir.
  • Son olarak wrapler ısınan izli tavada, içerisindeki kaşar peynirler eriyene kadar ısıtılır.
  • Peynirleri eriyen tavuk wrapler servise hazır. Afiyet olsun.

Atom Tarifi

 

Atom Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase acı kuru biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Atom Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağı tavada biraz ısıtılır ve altı kapatılır.
  • Acı kuru biberler elimizde kırılarak eklenir, bir kaç kez kaşıkla karıştırılır.
  • Yağın altının açık olmaması önemli yoksa biberler yanacaktır, dikkat.
  • Sos için yoğurt, sarımsak, tuz karıştırılır bir kaşık zeytinyağı da ekleyebilirsiniz eğer çok kıvamlıysa.
  • Yoğurdun üzerine biberler eklenir.
  • Dilediğimiz gibi servise hazırdır 😋☺.

Fıstıklı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Fıstıklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz fıstık
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 tane büyük yumurta beyazı

Üzerine

  • Pudra şekeri

    Fıstıklı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Üzerine kullanacağımız pudra şekeri hariç malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. (ele yapışan bir kıvamı oluyor.
  • Yumurta küçükse iki tane yumurta beyazı ekleyin) dolaba koyup bir saat bekletiyoruz.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak pudra şekerine buluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12-13 dakika pişiriyoruz.
  • Üzerleri çatlayıp altı hafif kızarmış olacak. Altını kontrol edip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ciğer Şiş Tarifi

 

Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu ciğer
  • 1 çay bardağı süt
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (artırıp eksiltmek damak tadınıza göre)
  • Çöp şiş

    Ciğer Şiş Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle zarı alınmış ve doğranmış ciğeri kanından arındırmak için iyice yıkayalım süzülmesi için kenara alalım ve iyice süzülsün.
  • Marine için geniş bir kabın içine süt, yağ, tuz, baharatlar, doğranmış kuyruk yağı ve ciğerleri alalım ve iyice karıştıralım.
  • Üzerini streçleyip dolaba kaldıralım, en az 2 saat bu sosun içinde bekletelim (zamanınız varsa bu süre 12 saate kadar uzayabilir)
  • Çöp şişlere çok sıkıştırmadan aralarına kuyruk yağı da ekleyerek dizelim ve yağsız yapışmaz uygun bir tavada çevire çevire pişirelim.
  • Ben yanında soğan salatasıyla kendi yaptığım tam buğday unlu lavaş ayran ve acı sosla sıcak servis ettim, edelim 😊afiyetle, şifa olsun 🌹

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için gerekli olan malzemeler;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlayalım, kuru soğanı ve sarımsağı rondodan geçirelim.
  • Kıymayı uygun bir kap içine alalım üzerine rondodan geçirdiğimiz soğanı, yumurtayı, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Fındıktan biraz büyük olacak şekilde köfteleri yuvarlayalım.
  • Tava içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp köfteleri kızartalım.
  • Şimdi yemeğimizi hazırlamaya başlayalım tenceremize yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sıvı yağ ile kavuralım sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra küp doğranan patates ve havucu ekleyip 2-3 dk kavuralım.
  • Bezelyeyi de ekledikten sonra bi 5 dk da bu şekilde kavuralım.
  • Üzerini geçek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım, orta ateşte 15_20 dk kaynadıktan sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ekleyip yemeğimizin suyu özleşip sebzeler pişene kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.