Malzemeler
Kıymalı Harcı İçin:
- 2yemek kaşığısıvı yağ
- 200gramaz yağlı dana kıyma
- 2dişezilmiş sarımsak
- 1su bardağıdomates püresi
- 1çay kaşığıtuz
- 1avuçtaze fesleğen(doğranmış)
- 1/2çay kaşığıkarabiber
Beşamel Sos İçin:
- 1,5yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığısıvı yağ
- 2yemek kaşığıun
- 1,5su bardağısüt
- 1/2çay kaşığımuskat cevizi rendesi
Patlıcan Lazanya İçin:
- 3adetpatlıcan(dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1çay kaşığıtuz
- 1su bardağırendelenmiş mozzarella peyniri
atlıcandan Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından sarımsak ve domates püresini ekleyip pişirmeye devam edin.
- Harcı tuz, fesleğen ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Beşamel sos için yağlarla birlikte unu kokusu çıkana dek kavurun. Ardından üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve muskat cevizi rendesi ile tatlandırın.
- Dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkan patlıcanlardan kalıbınızın büyüklüğüne göre taban kısmına birkaç tane dizin ve üzerini beşamel sos ile kaplayın.
- Üzerine domates sos ve mozzarella peyniri serpiştirip bu şekilde devam ederek kalıbı doldurun. En son üzerine beşamel ve mozzarella peyniri serpiştirin.
- Patlıcandan lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!