Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 soğan (İnce doğranmış )
- 1.5 su bardağı pirinç (20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
- 3 su bardağı sıcak su (Hazırda varsa bir kısmını tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1.5 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ ile soğanı orta ateşte pembeleşene kadar 3 dakika kadar iyice kavurdum.
- Pirinci ve tuzu ekledim, pirincin rengi şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurdum.
- Baharatları ekledim, 1 dakikaya yakın kavurdum.
- Suyu ve tereyağını ekledim, ağzını kapakla kapattım, kaynamaya bıraktım.
- Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarına aldım, suyunu çekene kadar pişirdim.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapattım, 20-25 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde dinlendirdikten sonra servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊