5 Ağustos 2021 Perşembe

Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi

 

Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik, kırmızı biber, karabiber
  • Tuz

    Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi Yapılışı

  • Hadi yapılışına geçelim. Kabakları ince ince doğruyoruz.
  • Tepsiye alıyoruz ve tüm malzemeleri ekliyoruz.
  • Hepsini harmanlayıp yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Muhteşem Bulut Tatlısı Tarifi

 

Muhteşem Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Muhteşem Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetini yapın, su ve tozşekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı hafif kısarak 15 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ekleyerek son beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
  • Kabın içine kremayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu alın, hiç elinizi değdirmeden spatulayla karıştırın.
  • Hamur çok çabuk toparlanıyor, tamamen bütün malzeme karışınca hamurumuz hazırdır
  • Küçük bir kaseye iki kaşık kadar sıvı yağı alıp elinizi yağlayarak hamurdan küçük küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Tepsiye yerleştirin, önceden ısıtılmış fırında 190 derecede yarım saat kadar kontrollü pişirin. , alt ve üstü hafif kızarınca fırından çıkarın.
  • 10 dakika kadar bekletin, ilk sıcağı çıkınca ılık şerbetini dökün, kısa sürede şerbetini çekecektir.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 soğan (İnce doğranmış )
  • 1.5 su bardağı pirinç (20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
  • 3 su bardağı sıcak su (Hazırda varsa bir kısmını tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ile soğanı orta ateşte pembeleşene kadar 3 dakika kadar iyice kavurdum.
  2. Pirinci ve tuzu ekledim, pirincin rengi şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurdum.
  3. Baharatları ekledim, 1 dakikaya yakın kavurdum.
  4. Suyu ve tereyağını ekledim, ağzını kapakla kapattım, kaynamaya bıraktım.
  5. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarına aldım, suyunu çekene kadar pişirdim.
  6. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapattım, 20-25 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde dinlendirdikten sonra servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Bu Salatayı Yapın Vazgeçemezsiniz Tarifi

 

Bu Salatayı Yapın Vazgeçemezsiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram cherry domates (Normal domates de olur)
  • 1 adet küçük çarliston
  • 1 adet küçük acı biber
  • 1 tutam maydanoz ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak (İyice ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Bu Salatayı Yapın Vazgeçemezsiniz Tarifi Yapılışı

  • Mükemmel lezzette bir salata tarifi et, köfte mangal yanına yakışır bir salata sirke, tuz ve limon oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Domatesleri yıkayıp dörde kesiyoruz.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Üstünü örtüp buzdolabına koyup bir saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyetler olsun☘.

Muhteşem Un Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tepeli Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet bulyon( isteğe bağlı)
  • 7 su bardağı su
  • Tuz

    Muhteşem Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın.
  • Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın ve baharatları tuzu,ezilmiş sarımsağı, ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Not; çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmayın.7 bardak su tam geliyor ama siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız 6,5 su bardağı kullanın.

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Marinesi için;

  • 800 gram tavuk göğüs
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 4-5 yemek kaşığı soya sosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sebzeli kısım için;

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet etli yeşil biber
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 adet etli sarı biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü jülyen şeklinde doğranır (ince uzun).
  • Marineme için uygun bir kaba alınır.
  • Rendelenmiş sarımsak, soya sosu, sirke, zeytinyağ ve baharatlar eklenir ve güzelce harmanlanır.
  • Üzeri streçlenip 2 saat buzdolabında bekletilir.
  • Biberlerde tavuklar gibi jülyen doğranır.
  • Soğan piyazlık doğranır.
  • Marine olan tavuklar buzdolabından çıkartılır.
  • Ocağa uygun bir tava koyulur ve kızdırılır.
  • Yağ ilavesi yapmadan tavuklar kızartılır.
  • Kızaran tavuklar bir tabak içersine alınır.
  • Aynı tava içersine a zeytinyağ ve tereyağ eklenir.
  • Önce soğanlar 1 dk kadar sotelenir.
  • Daha sonra biberler eklenir ve az daha sotelenir.
  • Ben sebzeleri az diri bırakıyorum, bu şekilde daha lezzetli oluyor.
  • Son olarak sebzelere 1 yemek kaşığı kadar soya sosu ve karabiber ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra, kızarmış tavukları ekliyorum.
  • 2-3 tur daha karıştırıp ocaktan alıyorum.
  • Yanına pirinç pilavı yada makarna ile harika oluyor 🥰🥰.
  • Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… 🌼🌼.

Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tarifi

 

Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker (Azaltabilirsinz)
  • 1 yumurta (Bütün olarak kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 kutu krema (200ml) veya 3 yemek kaşığı labne (Bunlar yoksa yerine ️1 paket toz krem şantide kullanabilirsiniz kremşanti kremamızı koyulaştırırsa biraz soğuk sütle akıcı kıvama getirebilirsiniz
  • 4 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2 paket yulaflı bisküvi rondodan kum haline getirilecek
  • Veya dilediğiniz çeşit bisküvi de kullanabilirsiniz
  • Üzeri için dilediğiniz şeyleri kullanabilirsiniz

    Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bisküvilerimizi rondodan kum haline getiriyoruz.
  • Ardından tenceremize unu ,nişastayı, yumurtayı, toz şekerini alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  • Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan 1 litre sütümüzü ilave ediyoruz. Hiç topak kalmayınca tenceremizi ocağa alıyoruz.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.
  • Koyulaşan muhallebiye tereyağını ,vanilyayı ve portakal kabuğunu rendeliyoruz .
  • Tekrar karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kapatıyoruz.
  • Tenceremizi tezgahın üzerine alıyoruz.
  • 1 kutu kremamızı veya labneyi veya toz krem şantiyi hangisini kullanacaksınız ilave ediyoruz.
  • Mikserle 5 -6 dakika çırpıyoruz.
  • En son haşhaş ilave ediyoruz bir kez daha karıştırıyoruz.
  • Bardaklarımıza kum halindeki bisküvimizden 2 tatlı kaşığı koyuyoruz boş bir bardakla bisküvilerin üzerine baskı yapıp düzgünlük sağlıyoruz.
  • Ardından portakallı haşhaşlı magnolia dan bir kepçe kadar bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Tekrar üzerine bisküvi tekrar üzerine magnolia ile devam ediyoruz.
  • Muhallebimiz ve bardakarımız bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.
  • Bardakların büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre kişi sayısı azalıp veya çoğalabilir. Harika bir tatlı oluyor💯 deneyip beğenmeniz dileğiyle🤗 deftere kaydetmeyi unutmayın👍. Afiyet olsun 

Peynirli Krep Tarifi

 

Peynirli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı biraz eksik un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7-8 dal maydanoz veya dere otu
  • Pişirmek için sıvı yağ veya margarin

İçi için

  • Rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri

    Peynirli Krep Tarifi Yapılışı

  • Önce sütü, suyu ve yumurtayı bi kapta çırpalım unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştıralım ve tuzu maydanozu da ekleyelim.
  • Granit veya teflon tavayı az yağlayıp krep hamurundan bi kepçe dökerek yayalım.
  • İki tarafını da orta ateşte çevirerek pişirelim.
  • Bir tabağa alıp içine peynirden saralım ikiye kesip servis edelim afiyet olsunn 🥰.Deneyip bana gönderirseniz sevinirim🌸.

Börülce Salatası Tarifi

 

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış börülce (hazır aldım)
  • 1 adet havuç
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet konserve mısır
  • Salatalık
  • Zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Pulbiber 

    Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  • Yeşil soğan ve kuru soğanı ince doğradım.
  • Üzerine rendelenmiş havucu ekledim.
  • Börülce ve mısırıda yıkayıp süzerek üzerine ekledim.
  • Yağ, tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırdım servis tabağına aldım.
  • Kenarlarına ince dilimlediğim salatalıkları dizdim pul biber serperek servis yaptım.
  • Dilerseniz maydanoz ya da istediğiniz başka yeşilliklerden ilave edebilirsiniz.

Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi

 

Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka (daha az ya da daha fazla olabilir)

Tahinli harç için;

  • Yarım su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı pudraşekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı harç için;

  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı pudraşekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi Yapılışı

  • Tahin, pudraşekeri ve sıvı yağı bir kapta karıştırdım.
  • Haşhaş, pudraşekeri ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırdım.
  • Her bir yufkaya haşhaşlı ya da tahinli harçtan sürerek rulo halinde sardım.
  • İç malzemeleri çok fazla kullanmadım 1 yemek kaşığı kadar serpmek yeterli olur.
  • Bütün iç malzemeleri bitirene kadar devam ettim.
  • Hepsini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  • 170derecede kızarana kadar pişirdim. Fırını daha önceden ısıtmadım zaten pişmesi de çok kısa sürüyor 10 15 dakika kadar. Deneyeceklere afiyet olsun.

Semizotu Yemeği Tarifi

 

Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg semizotu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar su ve tuz

    Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayalım soğanlarımızı küp küp doğrayıp yağda kavuralım.
  • Soğanlar öldükten sonra içine salçaları ilave edip salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Semizotunu ilave edelim.
  • Semizotunun üstüne ince ince doğradığımız domatesleri (rendeleyebilirsiniz de) ve pirinci ilave edip suyunu verelim. Suyunu fazla vermiyoruz.
  • Semizotu kendi suyunu da salıyor çünkü karıştırmadan semizotu yumuşayıncaya kadar pişirelim
  • Karıştırırsak pirinçler dibe çöker ve yapışma yapabilir isteğe göre su ilavesi yapabilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi

 

Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 5 6 adet sivribiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • Konserve mısır
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz.

    Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan, kabak ve biberleri ayrı ayrı temizledim doğradım ve kızarttım.
  • Üzerine konserve mısır, yoğurt, doğranmış sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırdım.
  • Servis tabağına aldım üzerine pul biber serperek servis yaptım.Bu salata yaklaşık 2-4 kişilik oluyor kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı un
  • 100 gr kadar çikolata (isteğe bağlı)

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Önce yumurta ve şekeri çırptım. Sırayla yağ, un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettim. Homojen hale gelene kadar karıştırdım macun gibi bir kıvamı oluyor.
  • Çikolatayı da ilave edip yarım saat buzdolabında dinlendirdim.
  • Hamurdan tatlı kaşığı ile alıp pudraşekerine iyice buladım yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  • Önceden ısıtılmış 170derece fırında 10dakika pişirdim.
  • Soğuyunca servis yaptım. Burda önemli olan pudra şekerine bol bol bulamak hatta iki kere bulayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.