6 Ağustos 2021 Cuma

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan rendelenmiş
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Sebzeler;

  • 500 gram içli bezelye
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı damak tadınıza göre
  • Arzu ettiğiniz baharatlar
  • 5-6 su bardağı su yemeğin pişmesine ve miktarına göre artılıp azaltılabilir

    Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
  • Malzemelerin hepsini bir yoğurma kabına alalım, on dakika kadar yoğuralım.
  • Misket büyüklüğünde yuvarlayalım unlanmış tepsiye dizelim.
  • Patatesleri ,havuçları arzu ettğimiz boyutta dilimleyelim.
  • Soğanı ince kıyım doğrayalım, sıvı yağ ilave edip önce soğanı salçayla bir miktar kavuralım.
  • Sebzeleri ilave edelim hepsini hiç su koymadan kavuralım .
  • Sıcak suyu ilave edelim .
  • Köfteleri ve baharatını ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım.

Lezgi Börek Tarifi

 

Lezgi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

İç Malzemesi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 5 adet orta boy patates (Haşlanmış )
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lezgi Börek Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağ da biraz kavurun, kıymayı ilave edin, kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış kapya biber ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Yeteri kadar tuz ve baharatları atıp karıştırın ve ocaktan alın.
  • Haşlanmış patatesleri küp küp doğranmış olarak kıymalı harca ekleyin ve karıştırın, iç harcımız hazırdır.
  • Sosu için, nişasta ve unu karıştırın, üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpın.
  • Bir şişe maden suyunu dökün, güzelce karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgâha serin, fırçayla her yerine sosundan sürün.
  • Yufkanın bir ucunu ortaya doğru biraz kapatın, iç harcından uzun olarak koyun, yanlarından içe doğru biraz kapatın ve rulo yaparak sarın.
  • Fırın tepsisine kâğıt serin veya biraz sıvı yağ sürün, sardığınız böreği tepsiye yerleştirin.
  • Öteki yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine bir yumurta ile iki yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200derece de 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun.

Rumeli Klasiği Serin Mamzana Mezesi Tarifi

 

Rumeli Klasiği Serin Mamzana Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane kapya biber
  • Biraz maydonoz
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Bir miktar dere otu
  • Tuz

    Rumeli Klasiği Serin Mamzana Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan ve biberlere çatalla delikler açıldıktan sonra 200 derece fırında 15 dakika kadar közlenir.
  • Közlendikten sonra bir poşete koyularak soğuması beklenir.
  • Daha sonra patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur.
  • Biberlerin tohumları bıçak sürterek temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  • Maydanoz ve dere otu ince ince kıyılır.
  • Karıştırma kasesine yoğurt alınır içine ezilen sarımsak koyulur ve biraz karıştırılarak kıvamı açılır. İçine kıyılan maydanoz ve dere otu, patlıcan ve biberler atılır. Karıştırmadan önce tuz dökülerek bir güzel harmanlanır.
  • Buzdolabında biraz bekletilir soğuk servis edilirse daha güzel olur. Afiyet olsun 🥰😍.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tercihen 1 adet tavuk bulyon
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye

Servis İçin

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu

    Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etlerini küçük parçalarda doğrayıp tencereye alın üzerine 1. 5 su bardağı su ilave edip arpa haşlayın. Bir kasede yoğurt un ve yumurta sarısını iyice çırparak akıcı kıvam sağlayalım.
  • Tavukları küçük parçalarda tiftikleyelim. Arpa şehriyeyi de ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırarak yavaş yavaş hepsini tencerede birleştirelim.
  • Kaynayana kadar kesilmemesi için mutlaka karıştırın. Tereyağı nane ve toz biberi ayrı olarak hazırlayıp üstüne ekleyin.
  • Sirke limon sarımsak ile servis edilirse mayhoş bir tat elde edilir. Afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi

 

Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak

İç harcı için;

  • 150-200 gram kadar kıyma
  • Sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar su

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabaklarımızı ortadan ikiye kesip, içini oyuyoruz.Dış kısmına çatalla çizikler atıyoruz.
  • Daha sonra kaynayan suyun içerisinde 10 dk haşlıyoruz.
  • Haşlanan kabakları bir kenara alıp, iç harcımız için önce sıvı yağda kıymamızı kavuruyoruz.
  • Ardından soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
  • Geri kalan malzemeleri de ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Uygun bir borcama kabaklarımızı alıp, içlerini harcımız ile dolduruyoruz.
  • Salçalı sosumuz için salça ile suyu açıyoruz ve borcamın kenarından ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak rendelediğimiz kaşar peynirimizi üzerlerine paylaştırıp, tekrar fırına koyuyoruz.
  • Üzerleri kızaran sandallarımız servise hazır. Afiyet olsun :).

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 2 yemek kaşığı domates püresi (Salça da olur)
  • 1 su bardağı bulgur (Güzelce yıkanmış)
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 2,5 su bardağı su

    Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğradığımız soğanları tereyağı ve zeytinyağında güzelce kavuralım.
  • Soğanlar ölmeye başlayınca küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyelim.
  • Püreyi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardından güzelce yıkadığımız bulgurlarımızı ekleyelim.
  • Biraz karıştırdıktan sonra su, tuz ve baharatları ekleyelim. Kısık ateşte kapağını kapatarak pilavın demlenmesini bekleyelim. Afiyet olsun :)

Tavuklu Semizotlu Kremalı Makarna Tarifi

 

Tavuklu Semizotlu Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 kutu krema
  • 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Cay kaşığının ucuyla pul biber
  • 1 bağ semizotu

    Tavuklu Semizotlu Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye su ve tuz koyup kaynayınca makarnayı ekliyoruz.
  • Tavukları haşlamak için bir tencereye alıp su koyup tavukları koyuyoruz.
  • Semizotunu güzelce yıkayıp doğuruyoruz bir tencereye biraz yağ koyup semizotlarını ekliyoruz.
  • Pişmeye bırakıyoruz.
  • Haşlanan makarnaların suyunu süzüyoruz( hafif sulu kalabilir )
  • Bir tencereye kremalarımızı döküp makarnaları üzerine döküyoruz.
  • Haşlanan tavuğumuzu alıp didikliyoruz ve makarnaların üzerine ekliyoruz.
  • Baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • 5 dk sonra rendelenmiş kasar peynirini ekliyoruz.
  • Kaşar eriyince altını kapatıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.
  • Pişen semiz otunu üzerine koyup servis ediyoruz.
  • Semizotu sevmeyen dilerse maydanoz da ekliyebilir öyle de güzel oluyor sadede tercih edilebilir her türlüsü enfes her türlü deneyin bence. Afiyet olsun🤗.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yumurta sarısı (ben 1 adet kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 paket (80 gram bitter yada sütlü çikolata)
  • 1 su bardağı buzlu su

    Supangle Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzü tencereye alalım.
  • Sütün içine şeker, nişasta, kakao, un ekleyerek karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynamak üzereyken yumurtayı ekleyelim.
  • Kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca ocaktan almadan önce tereyağ ve çikolatayı ekleyelim.
  • Tencereyi ocaktan alıp biraz ılıması için kenarda bekletelim.
  • Biraz ılınınca 1 su bardağı buzlu suyu ekleyelim.
  • Hiç ara vermeden sürekli çırpalım.
  • İyice karışan supangleyi kaselere paylaştıralım.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 2 tane yumurta( sarının biri üstüne)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 4 su bardağı un

İç dolgusu :

  • 200 gram kıyma
  • 8-9 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Karabiber

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu, susam
  • Maydanoz

    Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine 2 tane yumurta kırılır ve bir tanesinin sarısı başka bir kaba ayrılarak üstü için saklanır.
  • Ardından içine 1 su bardağı ılık süt, maya ve toz şeker alınarak çırpılır.
  • Üzerine elenen un ve tuz eklenerek önce spatula ile hamur karıştırılır.
  • Hamur dönmeyecek hale gelince içine yumuşamış tereyağı eklenerek elle 5 dakika yoğrulur.
  • Ele çok yapışmayan bir hamur elde edildiğinde üzeri kapatılarak 10 dakika beklenir.
  • Tavaya zeytinyağı ve kıyma alınır biraz sotelenir.
  • Ardından içine küp doğranan soğan eklenirerek sotelemeye devam edilir.
  • Soğan yumuşayıncaya küp doğranan biberler ve mantar eklenir.
  • Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Salça ve gereken baharatlar ekledikten sonra sıcak su eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 2 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  • Hamur mayalandıktan sonra tezgaha biraz un koyulur ve hamur üstüne alınıp rulo haline getirilip 2 eşit bezeye ayrılır.
  • Bezelerden biri alınıp merdane ile açılır. (benim tepsim büyük olduğu için 30 cm civarı açtım).
  • Tepsi 1 tatlı kaşığı kadar margarin ile yağlanarak açılan hamur tepsiye yerleştirilir.
  • İçine hazırlanan iç dolgu yayılır. Diğer beze de üzerini kapatacak büyüklükte diğer hamur gibi açılır.
  • Açılan hamur kıymalı harcın üstüne kapatılarak kenarlarını açılmaması için alta doğru kıvrılır. Hamur elle biraz düzeltildikten sonra bir kase ile tam ortasından kesilir.
  • Kenarlarına parmak uçlarınızla havuç dilimi görüntüsü verilir.
  • Kaba ayrılan yumurta sarısına süt eklenip karıştırılıp hamura sürülür. Üzerine çörek otu ve susam eklenir. Maydonoz atılır.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 🥰.

Vişneli Tart Kek Tarifi

 

Vişneli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Vişneli sos için malzemeler;

  • 1, 5. su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Kekin yapılışı; şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
  • Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz.
  • Hamurun daha güzel kabarması için.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz.
  • Tereyağı veya margarin ile yağladığımız kalıba karışımı döküp üzerine damla çikolataları serpiştirelim ve fırına vermeden kalıbı tezgaha vurun ki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim ve ilk yarım saat fırının kapağını açmayın ve soğumaya bırakalım.
  • Vişne sosun yapılışı ;vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. 🍒🍒afiyet olsun🍒🍒.
  • Büyük çay bardağı sıcak su

    Vişneli Tart Kek Tarifi Yapılışı