3 Eylül 2021 Cuma

Puf Puf Börek Tadında Omlet Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Yapılışı

  • İlk olarak maydanozumuzu ince ince kıyalım. Peynirimizi bir kase içerisine alalım ve çatal ile ezelim.
  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları alalım, güzelce çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
  • Peynir ve maydanozu da ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Pişirmek için tavaya tereyağını alalım ve eritelim. Yağımız eridikten sonra omlet karışımımızı üzerine boşaltalım.
  • Tavamızın kapağını kapatarak omletimizi 3-4 dakika kadar pişirelim.
  • Alt tarafı pişen omletimizi spatula yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünü de kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişirelim.
  • Her iki tarafı da güzelce pişen omletimiz servise hazır. Servis tabağına aktarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 adet büyük boy patates
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu

    Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağımızı tavaya alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Ardından domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Önceden haşladığımız ve doğradığımız patateslerimizi de ekleyelim.
  • Üzerine kuru nane, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi de ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
  • Kavrulan patateslerimizi bir karıştırma kabına alarak üzerine doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Patates salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

2 Eylül 2021 Perşembe

Daha Kolayı Yok! Muhteşem Truffe Tarifi

 

Daha Kolayı Yok! Muhteşem Truffe Tarifi Malzemeler

  • 200 ml sıvı krema
  • 200g bitter çikolata
  • 100g sütlü çikolata
  • 2 paket baton kakaolu kek (440 gram)
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Dışı için;

  • Renkli Şekerlemeler
  • Hindistan cevizi

    Yapılışı

  • Ocağa aldığımız sos tenceresinin içerisine sıvı kremayı alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  • Kremamız ısındıktan sonra ocaktan alalım, içerisine bitter çikolata ve sütlü çikolatayı ilave ederek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Sonrasında ılımaya bırakalım.
  • Baton kakaolu kekimizi robottan geçirelim ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine çekilmiş fındık ve hazırladığımız çikolata sosunu ilave ederek güzelce karıştıralım. Bu aşamada hazırladığımız kremanın ılık olması gerekmektedir.
  • Tüm malzemeler özleştikten sonra üzerini streçleyelim ve 5-6 saat kadar dolapta bekletelim.
  • Sürenin sonunda harcımızı dolaptan çıkartalım, kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim.
  • Hazırladığımız topları renkli şekerlemelere veya hindistan cevizine bulayalım. Harcımız bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim. Bu ölçülerle toplam 20 adet truffe elde ediyoruz.
  • Truffelarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi

 

Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • Bir tutam maydanoz

    Yapılışı

  • Tarifimizi hazırlamaya yumurtaları haşlayarak başlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine yumurtaları alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • 8 dakika haşladığımız yumurtaları ocaktan alalım, soğuması için bekletelim. Mantarı ince dilimler halinde doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı kapya biberin içlerini temizleyelim ve ufak parçalar halinde doğrayalım.
  • Domatesinde kabuklarını soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, doğradığımız mantarları ekleyerek güzelce soteleyelim.
  • Daha sonra üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ilave edelim, biberler hafif diriliğini yitirene kadar sotelemeye devam edelim.
  • Domatesleri de ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Ardından haşlanan yumurtalarımızı ortadan iki keselim, sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Üzerine kuru nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tavanın kapağını kapatalım. Kaşarlar eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Kaşarları eriyen sebzeli yumurta kapamamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hamburger Köftesi (Ustasından Orjinal Tarif) Tarifi

 

Hamburger Köftesi (Ustasından Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi tercihimdir)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Hamburger Köftesi (Ustasından Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp üzerine robbottan çektiğimiz soğan ve sarımsağın suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
  • Yumurta, galeta unu, tuz ve sirkeyi ilave edip bir miktar yoğurduktan sonra hardal ve pekmezi ekleyip tekrar yoğurduktan sonra üzerine streç filmle #koroplast kapayıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra streç film serdiğimiz bir kapak kullanarak ( ben büyük kavanoz kapağını kullandım )
  • Harcımızdan bir miktar koyup elimizle şekil verelim.
  • Aralarına yağlı kağıt koyup #koroplast kilitli poşete yada kapaklı bir buzluk kabına koyup dondurucuya atıyoruz👌🏼.
  • Dilediğiniz zaman kızdırılmış yağsız tavada ızgara yapabilirsiniz✌🏼.

Baklava Yufkasından Sodalı Kıymalı Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Sodalı Kıymalı Börek Malzemeler

  • 500g dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 40 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Yapılışı

  • İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  • Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  • Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  • 3. yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. ve 5. yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  • 5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  • Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  • Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
  • Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu İçin;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  • Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  • Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  • En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  • Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
  • Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Domates Salatası Tarifi

 

Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 adet büyük boy yaz domatesi
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Domates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Yıkanan sebzeler orta büyüklükte doğranır. Maydanozlar ince kıyılır.
  • Küçük kasede nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Salata karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Servise sunulmadan hemen önce sosu eklenip, karıştırılır.
  • Afiyet olsun :)

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuklu nohut yemeği için öncelikle nohutları bir gece önceden suda bekletelim. Eğer vaktiniz yoksa konserve haşlanmış nohut veya dondurulmuş haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  • Küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Tavukların rengi dönünce salçaları ekleyelim ve bir iki tur çevirip salçayı da kavuralım.
  • Salça da kavrulunca nohutları ekleyip birlikte 2-3 dk kavuralım.
  • Baharatları ve tuzu ilave edelim.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyip nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer nohutları önceden suda bekletmediyseniz yemeği yapmadan önce tencereye veya düdüklüye alıp önden hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra da kullanabilirsiniz.
  • Nohutlar yumuşamızsa yemeğimiz pişmiş demektir. 15-20 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Not: Tavuklu nohut yemeğini mümkünse döküm tencerede yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha lezzetli olacaktır.

Domatesli Biberli Pratik Kahvaltılık (Az Malzemeli) Tarifi

 

Domatesli Biberli Pratik Kahvaltılık (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 10-15 adet sucuk
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik

    Domatesli Biberli Pratik Kahvaltılık (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domateslerimizin kabuklarını soyup,rendeleyelim .
  • Ardından biberlerimizi de dilimleyelim .
  • Sucuklarımızı da yarım ay şeklinde doğrayalım .
  • Uygun bir tavaya yağlarımızı ekleyip,tereyağımız eriyene kadar bekleyelim .
  • Üzerine biberlerimizi ekleyip,çevirerek biraz pişirelim .
  • Daha sonra domates rendemizi de ekleyip tuz ekip,kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim . (Çok pişirmeyelim,sulu kalsın biraz,banmalık olsun :) )
  • Üzerine sucuk dilimlerimizi de ekleyelim .
  • Pişen sucuklarımızın üzerine kaşar rendemizi serpip,kekik ve pulbiber ekip,peynirimiz eriyene kadar pişirelim .
  • Sıcak sıcak servis edelim . :) Afiyet olsun .

Mayasız Oklavasız Gözleme Tarifi

 

Mayasız Oklavasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram un
  • 5 gram tuz
  • 15 gram şeker
  • 500 ml ılık su
  • 20 ml yağ

Arası için

  • 150 ml erimiş tereyağ yada margarin
  • 20 gram nişasta

    Mayasız Oklavasız Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Un tuz şeker su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Suyu kontrolü koyalım. 9 yada 10 tane beze alalım. 20 ml yağımızı bezelerin üzerine fırçayla sürüp üzerini bir poşet yada streçle kapatalım. 15 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeden bir tane alıp elimizle açalım biraz bastırarak açtıktan sonra elimizle çekerek büyütelim.
  • Açtığımız yufkaya tereyağ sürelim nişasta serpiştirelim.
  • Uçlarından katalıyıp tekrar yağ ve nişasta serpiştirelim. Katlayıp kare şeklini verdiğimiz gözlemeyi tavamıza alıp alt üst pişirelim.
  • Dilerseniz tavayı yağlayıp pişirebilirsiniz daha parlak olur nar gibi kızarır.

Kabak Yemeği Tarifi

 

Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane taze kabak
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Kabakları çatalla soyun ortadan ikiye bölüp kesin domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın soğanı jülyen yada yemeklik doğrayın.
  • Soğanı sıvı yağda biraz kavurup biber ve pul biberi ekleyin birazda onlarla kavurup kabakları ekleyin karıştırın.
  • Sonra domatesleri tuzu ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın orta ateşte kabaklar yumuşamana kadar pişirin fazla karıştırmayın kabaklar ezilmesin.
  • Ilıyınca dereotu ile servis edebilirsiniz arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt ilete servis edebilirsiniz.

Köz Biber Yatağında Kızarmış Sebze Tarifi

 

Köz Biber Yatağında Kızarmış Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kırmızı biber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • İsteğe göre patates
  • 8-10 adet sivri biber
  • Tuz
  • Pul biber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

    Köz Biber Yatağında Kızarmış Sebze Tarifi Yapılışı

  • Biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz 200 derece fırında 30 dakika közlüyoruz soğuduktan sonra orta kısmına bıçakla çizgi atıp içini temizliyoruz.
  • Sebzeleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz uygun bir kaba alıyoruz tuz ekleyip bütün sebzeleri birlikte karıştırıyoruz.
  • Biberlerimizin içini kızartmış olduğumuz sebzelerle dolduruyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pul biber serpiyoruz deneyenlere afiyet olsun.