2 Eylül 2021 Perşembe

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuklu nohut yemeği için öncelikle nohutları bir gece önceden suda bekletelim. Eğer vaktiniz yoksa konserve haşlanmış nohut veya dondurulmuş haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  • Küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Tavukların rengi dönünce salçaları ekleyelim ve bir iki tur çevirip salçayı da kavuralım.
  • Salça da kavrulunca nohutları ekleyip birlikte 2-3 dk kavuralım.
  • Baharatları ve tuzu ilave edelim.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyip nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer nohutları önceden suda bekletmediyseniz yemeği yapmadan önce tencereye veya düdüklüye alıp önden hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra da kullanabilirsiniz.
  • Nohutlar yumuşamızsa yemeğimiz pişmiş demektir. 15-20 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Not: Tavuklu nohut yemeğini mümkünse döküm tencerede yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder