Daha Kolayı Yok! Muhteşem Truffe Tarifi Malzemeler
- 200 ml sıvı krema
- 200g bitter çikolata
- 100g sütlü çikolata
- 2 paket baton kakaolu kek (440 gram)
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Dışı için;
- Renkli Şekerlemeler
- Hindistan cevizi
Yapılışı
- Ocağa aldığımız sos tenceresinin içerisine sıvı kremayı alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
- Kremamız ısındıktan sonra ocaktan alalım, içerisine bitter çikolata ve sütlü çikolatayı ilave ederek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Sonrasında ılımaya bırakalım.
- Baton kakaolu kekimizi robottan geçirelim ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine çekilmiş fındık ve hazırladığımız çikolata sosunu ilave ederek güzelce karıştıralım. Bu aşamada hazırladığımız kremanın ılık olması gerekmektedir.
- Tüm malzemeler özleştikten sonra üzerini streçleyelim ve 5-6 saat kadar dolapta bekletelim.
- Sürenin sonunda harcımızı dolaptan çıkartalım, kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim.
- Hazırladığımız topları renkli şekerlemelere veya hindistan cevizine bulayalım. Harcımız bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim. Bu ölçülerle toplam 20 adet truffe elde ediyoruz.
- Truffelarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder