Mayasız Oklavasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram un
- 5 gram tuz
- 15 gram şeker
- 500 ml ılık su
- 20 ml yağ
Arası için
- 150 ml erimiş tereyağ yada margarin
- 20 gram nişasta
Mayasız Oklavasız Gözleme Tarifi Yapılışı
- Un tuz şeker su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Suyu kontrolü koyalım. 9 yada 10 tane beze alalım. 20 ml yağımızı bezelerin üzerine fırçayla sürüp üzerini bir poşet yada streçle kapatalım. 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen bezeden bir tane alıp elimizle açalım biraz bastırarak açtıktan sonra elimizle çekerek büyütelim.
- Açtığımız yufkaya tereyağ sürelim nişasta serpiştirelim.
- Uçlarından katalıyıp tekrar yağ ve nişasta serpiştirelim. Katlayıp kare şeklini verdiğimiz gözlemeyi tavamıza alıp alt üst pişirelim.
- Dilerseniz tavayı yağlayıp pişirebilirsiniz daha parlak olur nar gibi kızarır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder