8 Eylül 2021 Çarşamba

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı havuç (rende)
  • 1 su bardağı ceviz (küçük kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı 2 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilin 

    Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
  • Ardından tüm toz malzemeleri eleyip ekleyip çırpalım.
  • İyice karıştıktan sonra rendelediğimiz havucu, kıydığımız cevizi kek karışımıza ekleyip spatula ile karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • Önceden ısınmış 170°lik fırına gönderip 20-30 dakika arasında pişiriyoruz kontrol edip çıkaralım yine.
  • Muhallebimizin malzemesini tenceremize alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Ilımış olan kekimize ilk sıcaklığı çıkan muhallebimizi döküyoruz.
  • Dinlendirdiğimiz keki servis yapabiliriz afiyet olsun 💕.
  • Kekimiz ılık muhallebimiz sıcak olacak.

Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke ( üzüm kullandım )
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un ( aldığı kadar)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı çekirdek içi ( istediğiniz her şey )

    Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • Yağlar, pudra şekeri uygun bir kaba alınır mikserle 1-2 dk çırpılır.
  • Krema gibi bir kıvam elde edilir.
  • Bu şekilde daha güzel oluyor. İstemezseniz yapmayabilirsiniz.
  • Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve çok sert olmasın. Güzel bir kıvam elde edilir.
  • Hamur matında veya 2 pişirme kağıdı arasında 1-1, 5 cm kalınlığında açılır.
  • Hamur kesiciyle küçük kareler çıkarılır.
  • İstediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerlerine pekmezle karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu ve ay çekirdeği serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra biraz kabaracaklar. Sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌içerisindeki pudra şekeri fazla gelmiyor 👍🏻.

Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi

 

Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şeftali dolgusu için:

  • 4 adet orta boy şeftali
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 orta boy kase çekilmiş ceviz (Olmasada olur)
  • 1, 5 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • Biraz su (Nişastayı çözeltmek için)

Üzeri için:

  • pudra şeker

    Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeftalilerimizin kabuklarını soyup çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
  • Doğradığımız şeftalilerimizi tavamıza alıp üzerine toz şekerimizi döküyoruz.
  • Orta ateşte suyunu salıp şeftalilerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bir kasenin içinde nişastamızı azıcık suyla çözeltip şeftalimizin içine katıyoruz kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
  • Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
  • Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
  • Karışan karışımımızın içine göz kararı unumuzu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (üzerine rendelemek için. )
  • Kalan hamurumuzu ister kelepçeli kalıba ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (ben bu kelepçeli kalıba yaptım. )
  • Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
  • Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan şeftalili harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek şekilde rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Şeftalili tartınız hazır. Afiyet olsun. 😊💐.

Sebzeli Sarma Tarifi

 

Sebzeli Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
  • Tuz

Sebze kısmı için;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
  • Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
  • Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
  • Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
  • 190 derece fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Dominos'a Rakip Efsane Pizza Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yaprak fesleğen

Üzeri için;

  • Tavuklu pizza;
  • Kuru soğan
  • Mantar
  • Tavuk göğüs eti
  • Kaşar peyniri

Sucuklu pizza;

  • Sucuk
  • Sosis
  • Mantar
  • Kırmızı biber
  • Çeri domates
  • Kaşar peyniri

Kenar dolguları için;

  • Kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Hamurumuz için yoğurma kabımıza unu alalım, ortasını çukurlaştırarak  toz şeker, tuz, instant maya ve  zeytinyağını alalım.
  • Üzerine ılık suyu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Ele yapışmadan toparlanıncaya kadar yoğuralım.
  • Hamurumuz toparlanınca üzerini streç film ile kapatıp bir örtü öreterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken pizzanın domates sosunu hazırlayabiliriz. Bunun için 3 adet domatesimizi soyup yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayalım. Ben mevsimi olduğu için taze domates kullandım. Ancak kışın yapacaksanız yazdan hazırladığınız domates soslarından kullanabilirsiniz.
  • Sos tenceremize zeytinyağını alalım ve doğranmış sarımsağı yağda biraz çevirelim.
  • Daha sonra doğradığımız domatesleri tenceremize alalım, ara ara karıştırarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Suyunu salıp yumuşayan domateslere tuz, domates salçası ve kekik ekleyerek karıştıralım. Son olarak  fesleğeni de ekleyip karıştırarak sosun altını kapatalım. Sosun rengini daha da kırmızı yapmak için 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ya da 1 çay kaşığı kadar toz biberde ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığımız sosu daha pürüzsüz olması için blenderdan geçirelim.
  • Domates sosumuz hazır, şimdi pizzamızın iç malzemelerini hazırlayabiliriz.
  • Karışık pizzamız için sucuk kullanacağız, sucuklarımızı ince ince dilimleyelim
  • Çeri domateslerimizi ortadan iki keselim
  • Hem renk hem de lezzet katması için kırmızı biber kullanacağım. Biberimizi de ince ince dilimleyelim. Dilerseniz yeşil biber de kullanabilirsiniz
  • Mantarlarımızı da ince ince dilimleyelim.
  •  Soğanlarımızı ince ince doğrayalım.
  • Tavuklu pizzamız için 1 adet tavuk göğsü kullanıyoruz, tavuk göğsümüzü ince uzun uzun doğradıktan sonra küçük küçük küp doğrayalım. Tavuklarımızı pizzada kullanmadan önce yağsız tavada suyunu çekip rengi dönünceye kadar çevirelim. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım. Un serptiğimiz tezgâha hamuru alıp biraz yoğurarak hamurun havasını alalım.
  • Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim ve ilk pizzamızı açmaya başlayalım. Dilerseniz daha küçük pizzalar yapmak için hamuru 3’e 4’e de bölebilirsiniz.
  • Merdane ile açtığımız hamurumuzun boyutunu ölçelim ve tepsimizin içine alalım. Elimizle düzelterek hamuru yerleştirelim. Kullandığım pizza tepsisi 40 cm boyutunda.
  • Bir çatal yardımı ile hamurumuzun tabanına delikler açalım. Hamurumuzun üzerine hazırladığımız domates sosumuzdan koyup her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım.
  • İlk olarak ince ince dilimlediğimiz soğan dilimlerini pizzamızın üstününe yerleştirelim.
  • Daha sonra dilimlenmiş mantarlarımızı da yerleştirelim. Ve son olarak tavada çevirdiğimiz tavukları pizzamızın üstüne yayarak yerleştirelim.
  • Pizzamızın peynirini eklemeden önce önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişmeye bırakalım.
  • Hamuru güzelce pişen pizzamızı fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bolca serpiştirelim. Peynirler eriyinceye kadar tekrar fırına verelim.
  • Sucuklu pizzamız için diğer hamurumuzu tezgâha alıp güzelce tepsi boyutunda açalım.
    Açtığımız hamuru tepsimize yerleştirelim.
  • Bu pizzamızın kenarlarını peynir dolgulu yapacağım o yüzden kenarlara uzun ince dilimlenmiş kaşar peynirlerinden koyup hamurun kenarını içe doğru katlayarak kapatalım.
  • Hamurun üzerinde çatalla delikler açalım ve hamurun pişmesi için 200 derecelik fırına 10 dakika kadar pişirmeye bırakalım.
  • Fırından çıkan pizza hamurumuza domates sosumuzdan koyup güzelce yayalım.
  • Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bolca yerleştirelim. Daha sonra mantar, sucuk, sosis, biber ve domatesleri yerleştirelim.
  • Son olarak pizzamızın kenarlarının kızarması için bir fırça ile zeytinyağı sürelim.
  • Pizzamızı peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sucuklu ve tavuklu pizzalarımız hazır, sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Tencerede Üç Lezzet Oldukça Kolay Üç Renk Muhallebi Tarifi

 

Bir Tencerede Üç Lezzet Oldukça Kolay Üç Renk Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un tepeleme kaşıkla
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet vanilya
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata

    Bir Tencerede Üç Lezzet Oldukça Kolay Üç Renk Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Önce bir tavada veya tencerede yağımızda unla, nişastayı az kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütümüzü şekerimizi ilave edelim güzel çırpalım pişirelim.
  • Vanilya ilave edelim.
  • Pişen muhallebiyi kuplara pay edelim.
  • Geri kalanına kakao katalım yeniden bir kaynatalım.
  • 10 dk kadar bekleyelim.
  • Sonra kupların üzerine birazda ondan dökelim.
  • Geri kalan muhallebiye çikolatanın yarısını ilave edelim karıştıralım.
  • En üstede bunu dökelim. Afiyet olsun bu kadar kolay.

7 Eylül 2021 Salı

Fırınsız Limonlu Cheesecake Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 360 gr labne peyniri (suyu süzülmüş)
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Dışını kaplamak için;

  • Yarım paket yulaflı bisküvi

    Tarifi

  • Uygun bir kap içerisine suyunu süzdüğümüz labne peynirini alalım.
  • Üzerine hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tekrar hindistan cevizi ekleyelim ve harcımızın kıvamını ayarlayalım.
  • Hazırladığımız karışımın üzerini streçleyelim ve buzdolabına koyarak 1-2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda karışımımızı dolaptan çıkartalım ve dondurma kaşığı ile parçalar alarak elimizle yuvarlayalım.
  • Hazırladığımız cheesecake toplarını rondodan geçirdiğimiz yulaflı bisküviye bulayalım ve servis tabağına yerleştirelim. Deneyeceklere afiyet olsun!

Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 3 adet patlıcan (800 gr)
  • 1 su bardağı katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Bulgur köftesi için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı hafif tepeli un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber

Köftenin sosu için

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyu
  • Domates rendesi (İsteyen ekleyebilir)

    Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp her tarafından delip varsa ocakta közmatikte veya fırında közleyin. Közlenmiş patlıcanların ince ince doğrayın ve kaseye alın.
  • Üzerine katı yoğurt, sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp karıştırarak üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın
  • Bulgur şişince üzerine köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp fındıktan biraz büyük toplar yuvarlayın ve hafif un serptiğiniz servis tabağına alın.
  • Tencereye su ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri tencereye koyun. Ara ara karıştırıp 15-20 dakika su üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün. Tadım yaparak pişme kıvamını kontrol edebilirsiniz.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurduktan 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyundan ekleyin. Salçalı sosa bulgur köftelerini ve tuz ekleyip birkaç tur çevirip ocağı kapatın.
  • Hazırladığımız yoğurtlu köz patlıcan yatağına bulgur köftelerini ekleyip üzerine tavada kalan sosu gezdirin ve ince ince doğradığımız maydanoz ile süsleyip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi

 

Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet iri anjelik erik
  • 24 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 küçük boy limonun suyu

    Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi Yapılışı

  • Erikleri yıkayın, ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Uygun bir tencereye alın, üzerine her bir yarım parçaya bir yemek kaşığı tozşeker olacak şekilde şekerini ekleyin.
  • Akşamdan hazırlayarak ertesi güne kadar şekeri eriyinceye suyunu salıncaya kadar bir gece bekletin.
  • ertesi gün orta ateşte kaynamaya bırakın, tam kaynamaya başlayınca şerbetinin içinden erikleri bir tabağa çıkarın (Çünkü erikler çok parçalanıp dağılmasın, bütün kalsın bu çok önemli ).
  • Şerbeti 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine küçük bir limonun suyunu sıkıp şerbete ilave ederek beş dakika daha kaynatın.
  • Şerbetin içine erikleri ekleyin sadece kısık ateşte 8, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kendi halinde soğumaya bırakın. Afiyetler olsun.