9 Eylül 2021 Perşembe

Nefis Tadıyla Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Nefis Tadıyla Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 4 kornişon turşu
  • 2 çorba kaşığı mısır
  • Az maydanoz az taze nane
  • Yarım çay kaşığı tuz kara biber pul biber
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 çorba kaşığı katı yerinden yoğurt
  • 1 dolu çorba kaşığı mayonez

    Nefis Tadıyla Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesi soyup doğruyoruz üzerine suyunu az tuz ekleyip haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurdun içine mayonez ,limon suyu ,yağı ilave edelim güzel çırpalım.
  • Turşumuzu doğrayalım, maydanozu ,naneyi ,baharatları, patatesi ,mısırı, yoğurdun içine ilave edelim karıştıralım.
  • Afiyet olsun. Dileyen içine kuru soğan doğrayabilir ben sevmediğim için kullanmadım.

Mantarlı Semiz Otu Salatası Tarifi

 

Mantarlı Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 250 gram mantar
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Mantarlı Semiz Otu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle semiz otlarını yıkayıp ayıklayalım.
  • Daha sonra mantarı kabuklarını soyup ince ince doğrayalım ve sıvı yağda biraz soteleyelim.
  • Yoğurtla rendelenmiş sarımsak hardalı ve tuzu karıştıralım.
  • Bütün malzemeleri bir kaseye harmanlayıp servis edelim.
  • Hafif ve çok lezzetli bir salata oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Ekşili Köfte Tarifi

 

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta akı (sarısı terbiyesi için ayrılır)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 litre su
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

    Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  • Önce pirinç ve bulgur bir kâseye alınır, sıcak suda 15-20 dk bekletilir.
  • Bir tarafta patates ve havuç küp doğranır.
  • Islanan pirinç ve bulgur süzülerek kıymaya eklenir, diğer malzemeler de eklenerek köfte yoğurulur.
  • Misketten biraz daha büyük, erik büyüklüğünde köfte yuvarlanıp unlanmış tepsiye koyulur ve tepsi sallanarak unlanması sağlanır.
  • Tencereye yağ alınır ve ısınınca önce havuç ardından da patates kavrulur. Sonra suyu eklenir.
  • Su kaynayınca içerisine köfteler yavaşça bırakılır.
  • Hafif hafif arar ara karıştırılır.
  • Kısık ateşe alınarak sebzeler pişene kadar ağır ağır kaynamaya devam eder.
  • Sebzeler pişince büyük bir kâseye yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu alınıp iyice çırpılır.
  • Üzerine yemeğin suyundan eklenir, çırpmaya devam edilir.
  • Sonrasında tencereye yavaş yavaş terbiyesi eklenir, eklenirken yemek aralıksız yavaşça karıştırılır.
  • Bir taşım kaynatılır, tuzu, karabiberi ve en son kıyılmış maydanoz eklenir ve servise hazır 😍.

Konserve Domates Tarifi

 

Konserve Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates (istenilen kilogramda)
  • Cam kavanoz ve sıfır kapak

    Konserve Domates Tarifi Yapılışı

  • Domatesler güzelce yıkandıktan sonra kabukları soyulur.
  • Mandalina dilimi büyüklüğünde doğrandıktan sonra her kavanoza suyu ile birlikte eşit miktarda paylaştırılır.
  • Kapağı sıkıca kapatılır.
  • Derin bir tencereye yahut varsa kazana kapaklar üste gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Üzerini hafif geçecek kadar su konulur.
  • Kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatılır.
  • Sonrasında dikkatlice kavanozlar tencereden alınır.
  • Bu aşamada kapakları tek tek yine kontrol etmemiz gerek, gevşek olan varsa hemen sıkılıp ters çevrilir ve kendi halinde soğumaya bırakılır.
  • Püf nokta.

    Kavanozlarınız küçükse üst üste koymayın. Yeni kapak kullanmak da çok önemli. Yapanlara şifa olsun 🥰.

Vişneli Beyaz Çikolatalı Brownie Tarifi

 

Vişneli Beyaz Çikolatalı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (7 yemek kaşığı)
  • 200 gram bitter çikolata (ben sütlü-bitter karışık kullandım)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı vişne
  • 80 gram (1 paket ) beyaz çikolata

    Vişneli Beyaz Çikolatalı Brownie Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağı ve çikolatamızı benmari usülü eritelim.
  • Daha sonra yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpalım ve tuzumuzu ekleyelim.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolata ve tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  • 1 paket vanilya ve 1 su bardağı unu ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş borcama harcımızı dökelim güzelce yayalım.
  • En son 1 su bardağı vişne ve beyaz çikolatamızı brownienin üzerine serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 20 dk pişirelim.
  • Eğer daha ıslak seviyorsanız, daha az pişirebilirsiniz.
  • Ben çok ıslak sevmediğim için 20 dk yeterli oldu.
  • Ben en son benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata ile üzerini süsledim, dilerseniz yapmayabilirsiniz. 🥰 🍫🍒Afiyet olsunn 🍒🍫.

Kabaklı Patatesli Omlet Tarifi

 

Kabaklı Patatesli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy patates
  • Bir tutam dereotu
  • 3 adet yumurta
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kullandığım baharatlar
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz 

    Kabaklı Patatesli Omlet Tarifi Yapılışı

  • Kabakları patatesi rendeleyip, boş bir kaba alalım .
  • Yumurtaları kırın ve baharatları ekleyip çırpın.
  • Kabak, patates, yumurta karışımını tavaya dökün.
  • Rendelenmiş kaşar peynirin yarısını pişen omletin üzerine yerleştirin.
  • Dereotunu ve kaşar peyniri doğrayın ve omlet pişmeye yakın üzerine serpiştirin.
  • Not: rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkalım 👌.

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yapılışı

  • Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  • Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  • Derin bir kabın içine yoğurt, yumurta, unu ekleyip çırpalım. Dilerseniz bu işlemi direkt çorba yapacağınız tencerede de yapabilirsiniz.
  • Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu ve 7 bardak suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Tenceremizi ocağa alıp hiç başından ayrılmadan karıştırarak orta ateşte kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak buğdayı ilave edip karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım. Tuzu ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatalım.
  • Bir kenarda sosu için soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip kızdıralım ve ocaktan alalım.
  • Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
  • Afiyet şeker olsun😊

Şipşak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi

 

Şipşak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Mısır unu yağı çok sever yaklaşık iki çorba kaşığı tereyağı

    Şipşak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Unumuzu katıştırma kabına alalım ,tuzunu atalım.
  • Aynı bardakla 1 bardak su ilave edelim yoğuralım.
  • Tavamıza biraz yağ koyalım erisin.
  • Tavamız ısınca ekmeğimizi tavaya basalım .
  • Kaşıkla heryerini eşit bastıralım düzeltelim.
  • Altı yarı açık olsun ocağın.
  • 7 dk kadar bir yüzünü pişirelim ,arada tavanın kenarından tereyağ gezdirelim.
  • Sonra kapakla ters çevirip aynı şekilde tereyağ gezdirelim .
  • Tavanın kenarlarından o yüzüde pişince servis tabağına alalım .
  • Üzerine yağ sürelim ,peynir koyalım. Afiyetle yiyelim bu kadar kolay.

8 Eylül 2021 Çarşamba

Yulaflı Diyet Tatlı Tarifi

 

Yulaflı Diyet Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yulaf
  • 10 adet gül kurusu
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 100 gram bitter çikolata

Üzerine

  • Hindistan cevizi
  • Fındık

    Yulaflı Diyet Tatlı Tarifi Yapılışı

  • 1 su bardağı yulafı direk karıştırma kabına alıyoruz. Yarım bardağı robattan çekiyoruz. Robottan gül kurusunu da geçiriyoruz.
  • Karıştırma kabına tahin, pekmez, gül kurusunu, yulafı koyup karıştırıyoruz. Yağlı kağıda serip kare şeklini veriyoruz. Biraz dolapta dinlendirelim5-10 dk.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yululafli karışımın üzerine sürdüm sıcak iken çikolata kesip şekil verdim.
  • Üzerine fındık ve hindistan cevizi ile süsledim. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
  • Not: Çikolatayı hemen sürünce kesin donarsa kestiğinizde çikolata kırılıyor.

Kuru Meyveli Çikolata Topları Tarifi

 

Kuru Meyveli Çikolata Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet kuru incir
  • 6-7 adet kuru kayısı
  • Kuru üzüm
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 çay bardağı yulaf
  • 8-10 adet çiğ fındık
  • 100 gram bitter çikolata

    Kuru Meyveli Çikolata Topları Tarifi Yapılışı

  • Kuru meyveleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Leblebileri robotta ezin toz haline geldikten sonra meyveleri de ekleyip karıştırın.
  • Fındık ve yulafı da ekleyip hamur haline geldikten sonra elinizle şekil verin. Buzdolabında biraz bekletin.
  • Bir yandan çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığınız topları çikolataya batırın.
  • Dondurucuda 10 15 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun (: 🌺.

7+ Bebekler İçin Buharda Sebzeli Somon Tarifi

 

7+ Bebekler İçin Buharda Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 gram somon
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1 adet küçük boy patates
  • 4-5 parça brokoli
  • 1 adet küçük boy kapya biber

    7+ Bebekler İçin Buharda Sebzeli Somon Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Buharda pişirme aparatını geniş bir tencereye yerleştirelim daha sonra patatesi dilimleyerek en alt bölüme dizelim.
  • Kenarlarına ince dilim parmak şeklinde kesilen havuçlarımızı yerleştirelim. Somonunuzu patateslerin üzerine koyalım.
  • Diğer sebzelerimizi de somonun üzerine ve etrafına gelecek şekilde serpiştirelim kısık/orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun 😋.
  • Not: Balığı ve sebzeleri haşladığım suyu dökmüyorum artan sebzelerle birlikte bir gün sonra sebze çorbası olarak kullanıyorum. 😋☺️.

Şeftali Rüyası Tarifi

 

Şeftali Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 8-10 böğürtlen
  • Üzerindeki limon glazür
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Şeftali Rüyası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Üzerine limon kabuğu rendesi tüm sıvı malzemeler eklenir ve yavaşça bir tur daha karıştırılır.
  • Üzerine vanilya kabartma tozu ve un elenir.
  • Katı malzemeler karıştıktan sonra spatula yardımıyla kekin köpüğü kaçmayacak şekilde karıştırılır.
  • Kek kalıbı yağlanır. Üzerine şeftali dilimleri yerleştirilir.
  • Üzerine kek harcı dökülür ve damla çikolata serpiştirilir.
  • 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.
  • Kek soğuduktan sonra üzeri böğürtlen ve limon glazür ile süslenir.

Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 1 tane rende soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kapya biber (Rondodan geçirilmiş)
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane

    Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuk göğsü biraz küçültülerek rondodan çekilir ve kıyma haline getirilir.
  • Daha sonra yoğurma kabına alınan tavuk kıymasının üzerine yumurta, çekilmiş ekmek, un, rendelenen soğan ve kaşar peyniri, sarımsak, robotta çekilen biber, maydanoz eklenir.
  • Üzerine baharatlar ve salça da eklenerek bir güzel yoğrulur.
  • Köfte büyüklüğünde yuvarlak şekil verildikten sonra fırça ile üzerine zeytinyağı sürülür.
  • Patatesler küp küp doğranır. Baharatlar ve biraz yağ ile harmanlanıp borcam ya da fırın tepsisine yayılır.
  • Üzerine köfteler dizilir. Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.