12 Eylül 2021 Pazar

Semizotlu Mücver Tarifi

 

Semizotlu Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

    Semizotlu Mücver Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabağı rendeleyelim.
  • Semizotunu iyice yıkayıp, doğrayalım.
  • Ardından geriye kalan malzemeleri üzerlerine ilave edelim.
  • Ben mısır unu sevdiğim için tercih ediyorum, dilerseniz tamamını normal un kullanarak hazırlayabilirsiniz.
  • Normalde bu tarifi yaparken taze nane, taze soğan gibi yeşillikler de ekliyorum. Bu sefer evde bulunmadığı için eklemedim. Eğer varsa mutlaka taze nane eklemenizi öneririm çok lezzetli oluyor.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra eğer toparlanmazsa biraz su ilave edebilirsiniz.
  • Isıttığımız tavaya zeytinyağı ekleyelim ve mücver harcından bir kaşık alarak kızartmaya başlayalım. Ben olabildiğince az yağ ile kızartmaya çalışıyorum bence o şekilde daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun :).

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Harika kabarıp tel tel açılan çöreğimiz için malzemeler:

  • (2 çörek için)

Yoğurma öncesi hazırlayacağımız karışım için:

  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü yoksa 1 paket vanilin
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 5, 5-6 su bardağı un
  • 2 paket kuru maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • Bir çimdik tuz
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı vanilin (toz)
  • File badem

    Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Bir cezveye 50 gram tereyağı, süt, mahlep, şeker, vanilin ve portakal kabuğu rendesi alınır, karışım eriyene kadar ocakta tutulur; daha sonra ılımaya bırakılır.
  • Yoğurma kabına maya ve ılık su alınır, aktifleştikten sonra bal, yumurtalar, tuz ve unun 3 su bardağı kadarı eklenir; karıştırılır.
  • Daha sonra beklettiğimiz ılıyan karışım ve oda sıcaklığındaki tereyağı ilave edilir, karıştırılır.
  • En son kalan 3 su bardağı undan azar azar, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde eklenir ve 10-15 dakika yoğrulur.
  • Üzeri kapatılıp hamur iyice kabarana dek mayalanmaya bırakılır. Sonra hamurdan 6 eşit beze yuvarlanır.
  • Üçerli olmak üzere rulo yapılır ve saç örgüsü şeklinde sarılır, fırın kabına alınır.
  • Diğer üç bezeye de aynı işlem uygulanır. Tekrar üzeri kapatılıp 15 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Üzerine yumurta sarısı, süt ve vanilini çırptığımız karışımdan sürülür, badem serpilir.
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Pişen çörek bir tel ızgara üzerine alınır, soğumaya bırakılır; daha sonra servis edilir.

Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi

 

Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine akı hamura)
  • Alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edin)

İç harcı için malzemeler;

  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

Hamuru yağlamak için

  • Yarım paket tereyağı (125 gram)

    Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına su süt ve mayayı alalım, karıştıralım. Mayanın aktifleşmesi için biraz bekleyelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurun yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakalım.
  • 40-45 dakika beklettiğimiz hamurumuzu tezgaha alalım havasını alması için yoğuralım, 4 parçaya bölün.
  • İlk olarak iki bezeyi halledelim birinci bezeyi açıp erimiş tereyağı sürelim, ikinci bezeyi açıp üzerine serelim ona da tereyağı sürüp rulo şeklinde sarın.
  • İki parmak kalınlığında kesin bir tepsiye dizin buzdolabında bekletin.
  • Diğer kalan iki beziyi de aynı şekilde açıp yağlayıp rulo şeklinde sarın ve kesin onuda dolaba kaldırın. 10-15 dakika bekletin.
  • İlk yaptığımız bezileri tekrar dolaptan çıkarıp okla bezileri teker teker açıp içine peynir koyup ağzını kapatın.
  • Bütün hamurlar bitene kadar devam edelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz, çıkarttıktan sonra temiz bir bez örtüp ılıtın, deneyeceklere afiyet olsun inşallah.

Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,5 su bardağı un

İçine:

  • Ceviz

Üstüne:

  • Fındık

    Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz uygun bir kabın içerisine şeker ve suyumuzu koyuyoruz iyice karıştırdıktan sonra bir dilim limonu sıkıyoruz orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kısık ateşte bekletiyoruz on dakika sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  • Derin kabın içerisine yoğurdu, sıvı yağ, margarin ve yumurtayı koyuyoruz. Ve bir sapatula yardımı ile karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra irmiği, kabartma tozunu ve sirkeyi de ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak şekilde.
  • Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz (bende 23 adet çıktı).
  • Hepsini yaptıktan sonra toplarımızdan bir tanesini alarak avcumuzunun içerisinde açıyoruz içine ufaladığımız ceviz içinden koyuyoruz ve iyice kapatıyoruz.
  • Bir kürdan yardımıyla kenarlarına şekil veriyoruz ve üstüne fındık bastırıyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dk dk pişiriyoruz.
  • Şerbetin tamamen soğuk tatlının sıcak olması lazım.
  • Şerbet çekene kadar bekleyelim.
  • Afiyet olsun :)

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Islatmak için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzerinin garajı;

  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı sütlü çikolata
  • 1 su bardağı bitter çikolata

    Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta, şeker iyice çırpılıp sırasıyla süt, yağ eklenerek çırpmaya devam edeceğiz.
  • Sonra un, kakao ve kabartma tozu, vanilyayı ekleyelim iyice çırpalım, birleştirip akışkan kek hazırlayalım ve tart kalıbımıza dökelim.
  • 200 derecede 30 dk kontrollü pişirelim, çıkınca 10 dakika soğusun kalıptan çıkarıp süt, şeker, kakaoyu güzelce çırpıp kekimizin her yerini ıslatalım.
  • Daha sonra kremayı bir tencere de ocağa alalım. Hafif kaynayınca çikolatalarımızı ekleyim güzelce eritelim ve kekimizle buluşturalım.
  • Eğer hazır pastacı kremanız varsa önce onu kekin üzerine yayıp sonra çikolatayı da ekleyebilirsiniz afiyet olsun.

Bol Malzemeli Mısır Unlu Fasulye Tavası Tarifi

 

Bol Malzemeli Mısır Unlu Fasulye Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

    Bol Malzemeli Mısır Unlu Fasulye Tavası Tarifi Yapılışı

  • Fasulyelerin uçları alınır. Yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 1, 5 litre su ile haşlanır.
  • Ayrı bir tavada biraz sıvı yağ ekleyin, ay şeklinde doğranmış soğanları ve iki dış sarımsağı ve uzun doğranmış kapya biberi de ekleyip kavurun.
  • Soğan ve biberleri kenara alın ve rendelenmiş havuçları da soteleyin.
  • Pişen fasulyeleri bir süzgece alın, suyunu süzün. Sonra büyük bir kaba alın, üzerine kavurduğumuz sebzeleri ekleyip karıştırın.
  • İki yumurta üzerine ilave edin. Baharatları ekleyin. Bir de çay bardağı mısır unu ekleyip karıştırın.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyin, karışımının yarısını tavaya bastırarak yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Karışımının kalan yarısını üzerine yayın.
  • Tavayı ocağa alın. Önce tava isinsin, sonra kısık ateşte 10 dakika gibi kızarsın.
  • Sonra bir düz kapak kullandım veya düz bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kızartın. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .

Susamlı Ve Çörek Otlu Patates Kroket Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 su bardağından biraz fazla rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta (2 tanesi harç 2 tanesi bulamak için)
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1,5 çay bardağı susam
  • 1,5 çay bardağı çörek otu
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyun, suda haşlayın ve ezici bir aletle püre haline getirin.
  • Pürenin içine taze kaşar peyniri, 2 yumurta, galeta unu ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Başka bir kapta 2 yumurtayı çırpın.
  • Hazırladığınız püre karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız patates toplarının hepsini yumurtaya bulayın.
  • İkinci adım olarak topların yarısını susama, diğer yarısını çörek otuna bulayın.
  • Hepsini kızdırılmış yağda kızartın. Afiyet olsun. 😊

Orman Meyveli Muffin Tarifi

 

Orman Meyveli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 100 ml süt
  • 100 ml yağ
  • 200 gram un
  • 4 g kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 100 g orman meyvesi
  • 1 yemek kaşığı un

    Orman Meyveli Muffin Tarifi Yapılışı

  • Fırını önceden ısıtın ve muffin kalıplarını bir muffin tepsisine yayın.
  • Yumurta, şeker ve vanilya şekerini mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  • Un karışımını hamura ekleyin ve kısaca karıştırın.
  • Orman meyvelerini un ile karıştırın ve dikkatlice hamura ekleyin.
  • Hamuru muffin kalıbına eşit şekilde yayın.
  • 180 derecede 15 dakika pişirin.

Dominos Sufle Tarifi (Yapan Birdaha Yapıyor)

 

Dominos Sufle Tarifi (Yapan Birdaha Yapıyor) İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kaç parça çikolata
  • Pudra şekeri

    Dominos Sufle Tarifi (Yapan Birdaha Yapıyor) Yapılışı

  • Tereyağı ve çikolata ocakta eritilir.
  • Başka bir kaba yumurta beyazı ve sarısı ayrılır.
  • Yumurta beyazı ters çevirince düşmeyecek kadar mixerle çırpılır.
  • Yumurtanın sarısına un kakao çikolata eklenir.
  • Bulut kıvamındaki beyaz yumurta karışıma eklenir ve spatulayla karıştırılır.
  • Kaba dökülür ve 190 derecede alt üst ayarlı 8-9 dakika pişirilir.
  •  Servis için pudra şekeri serpilir.

Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

 

Çıtır Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeler

  • 6 orta boy patates
  • 6 yufka
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı

    Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri püre haline getirin.
  • Bir tavada soğanı salça ile kavurun ve patates püresine üzerine ilave edin. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra baharatları ekleyin.
  • Yufkanın içine sürmek için tüm sos malzemelerini iyice çırpın. Yufkayı tezgaha yaydıktan sonra 1 kepçe yufkanın içine sostan dökün.
  • Kenarlarından yufkayı içeriye kapla katlayarak kare bir yufka elde edin. Katladığınız yerlerin üzerine de sos sürün.
  • Yufkanın bir kenarına hazırlamış olduğunuz patates kavurmasını ince şerit halinde koyun.
  • Ardından rulo yaparak yufkanızı kıvırın. Tüm yufkalar için aynı işlemleri yapın.
  • Her bir yufka rulosunu. Altı eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları buzluğa kaldırın.
  • Pişirmek istediğiniz kadar adedi donduktan sonra alıp bir kasede suya bandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu ilave edin.
  • Sonra 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.  Lezzeti harika çıtır böreklerini sizi bekliyor!.

Peynirli Gül Böreği Tarifi

 

Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sos için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe sade soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • 2 adet köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Knor börek baharatı

    Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • İç harcı hazırlamak için. Peynirler yıkanır biraz suda bekletilir.
  • Suyu süzüldükten sonra rendelenir.
  • Maydanozlarda ince ince kıyılır ve ilave edilir.
  • Kırmızı pul biber ve baharatta eklenerek harmanlanır.
  • Yufka dört eşit parçaya bölünür ve içlerine sos sürülür.
  • İç harcı da serpilir ve rulo şeklinde katlanır daha sonra kıvırarak gül sekli verilir.
  • Yağlı tepsiye dizilir ve kalan sos da üzerine eşit şekilde dökülür.
  • Son olarak üzerine haşhaş serpilir.
  • 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

En Kolayından Milföy Karnı Yarık Böreği Tarifi

 

En Kolayından Milföy Karnı Yarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 1 büyük kase peynir ben lor kulandım
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates

    En Kolayından Milföy Karnı Yarık Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce biberimizi domatesimizi ince doğrayalım peynirimizin içine yumurta akı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Milföyümüzü tezgaha alalım ortadan ayıralım ve uzunlamasına hafif açalım ortaya peynir koyalım bir ucunu ortaya diğer ucunu onun üzerine gelecek şekilde kapatalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye ters koyalım bıçakla çizik atalım bir domates bir biber koyalım hepsini bu şekilde hazırlayalım.
  • Yumurta sarısı sürelim 200 derce de 25 dakika kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.