Malzemeler
- 12 dilim bayat ekmek
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam maydanoz
Peynir Topları İçin;
- 300 gr beyaz peynir
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- Bir tutam dereotu
Yapılışı
- Öncelikle ekmeklerimizi eşit kalınlıkta olacak şekilde dilimleyelim.
- Ardından yumurtalı sosu için uygun bir kase içerisinde yumurtayı çırpalım ve geniş bir tabağa aktaralım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, tuz, kırmızı toz biber, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave ettikten sonra sosumuzu karıştıralım. Tuz miktarını kullandığınız peynirin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.
- Ekmeklerimizi bolca yumurtalı sosa batırarak aralarında boşluk kalmayacak şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Kalan kaşar peynirlerimizi de ekmeklerimizin üzerine serpiştirelim ve 170°C fırında nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım. Kalan ekmeklerimizi fermuarlı poşete alarak dondurucuya kaldıralım.
- Ekmeklerimiz pişerken peynir toplarımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına çatalla ezip ufaladığımız peyniri, ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, çörekotunu, pul biber ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız peynirli harçtan parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım ve ceviz büyüklüğünde toplar oluşturalım.
- Hazırladığımız peynir toplarını sunum tabağımıza alarak kenarlarını salatalık dilimleri ve kırmızı biber dilimleri ile süsleyerek servis edelim.
- Pişen yumurtalı ekmeklerimizle birlikte hazırladığımız peynir toplarını servis edelim. Afiyet olsun!