9 Ekim 2021 Cumartesi

Tahinli Dolama Tarifi


 

Tahinli Dolama Tarifi İçin Malzemeler

Ön maya için malzemeler;

  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı silme kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için malzemeler;

  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç harcı için malzemeler;

  • 2 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Tahinli Dolama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ön maya için;Bir karıştırma kabında ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
  • Hamuru için;Ununuzu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın.
  • İçerisine yoğurt, ayçiçek yağı, süt, yumurta, ön maya ve toz şekeri ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabınızın içerisine koyun ve hiç hava almayacak şekilde streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  • İç harcı için;Tahin, ayçiçek yağı, toz şeker ve fındığı bir parçalayıcının içerisine alın.
  • Her şey birbirine geçene kadar parçalayıcıdan geçirin.
  • Birleştirmek için;Mayalanan hamurunuzun mayasını atmak için birkaç tur yoğurun.
  • Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
  • Un serptiğiniz tezgahınıza ilk parçayı alın ve merdane yardımıyla ince olacak şekilde dikdörtgen açın.
  • Bütün hamurları bu şekilde açın.
  • İlk hamuru tezgahınıza alın ve tahinli harçtan sürün.
  • Üzerine ikinci hamuru yerleştirin ve tekrar tahinli harçtan sürün.
  • Üzerine üçüncü hamuru yerleştirin ve elinizle bastırarak hamurları birleştirin.
  • Bir merdane yardımıyla hamurunuzu hafif hafif açın.
  • Hazırladığınız hamurdan iki parmak genişliğinde 12 adet şerit kesin.
  • Hazırladığınız şeritleri kendi etrafında burarak çevirin.
  • Ardından kendi etrafında döndürerek gül böreği şekli verin.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize hazırladığınız hamurları dizin.
  • Hamurlarınızın üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 10 dakika tepsi mayalaması için bekletin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun 😋😋.

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kutu krema ( sıvı krema )

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı labne ( isterseniz 1 paket krem şanti de kullanabilirsiniz.
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedidili bisküvisi

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karameli hazırlayalım şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
  • Daha sonra tereyağını ekleyip hiç ara vermeden karıştırıyoruz. Onun üzerine sıvı kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz karamel topak topak olacak gibi gözükecek ama hiç ara vermeden karıştıralım ki karamelimiz düzelsin.
  • Muhallebi için süt şeker ve yumurta sarısını karıştırıyoruz .
  • Üzerine un nişastayı ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Karameli de ayrı bir tabağa alıp mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz.
  • Kare borcama kedi dillerini tek tek süte bulayıp diziyoruz.
  • Üzerine muhallebinin yarısını dökelim onun üzerine karamelin yarısını ekleyelim.
  • Daha sonra bir kat daha kedi dili dizelim.
  • Kalan muhallebiyi ekleyelim onun üzerine karameli ekleyip eşit şekilde yayalım.
  • Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ettim deneyeceklere afiyet olsun. 🤩

Peynirli Simit Poğaça Tarifi

 

Peynirli Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (Instant)
  • 6-6, 5 su bardağı un

İçi için;

  • Tam yağlı peynir

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kase kavrulmuş susam

    Peynirli Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım. Üzerine şeker ve mayayı ekleyip 10 dakika aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuralım ve ağzını kapatıp sıcak ortamda 1 saat mayalanması için bekletelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  • Bu sırada susamı kavuralım. Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım. Peynirini hazırlayalım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım. Hepsi bitince ilk yaptığımız bezeden başlayarak poğaçamızı yapalım.
  • Elimizle açalım içerisine peyniri ilave edip kapatalım. Oval şekil verelim. Önce pekmezli suya ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine alalım. Bütün hepsi bitince tepside 10 dakika kadar mayalandıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi

 

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 lt + 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limonlu sos için;

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi ve limon dilimleri
  • 3 paket petibör bisküvi

    Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tüm malzemeler uygun tencereye alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Un kokusu olmaması için kaynadıktan sonra ortalama 3-4 dk pişirmeye devam edilir.
  • Pişen muhallebi kare borcam yada kare kalıba yerleştirilmiş bir sıra bisküvi üzerine azar azar dökülür.
  • Toplamda 4 sıra bisküvi olacak şekilde aynı işleme devam edilir.
  • Limonlu sos için tüm malzemeler tencereye alınarak pişirilir, sos sıcakken muhallebili bisküvi üzerine dökülür.
  • İyice soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süslenir.
  • Çok hafif bir tatlı oluyor, mutlaka denemenizi tavsiye ederim 🤗

Tava Ekmeği Tarifi


 

Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 küp şeker
  • 4,5 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tava Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak ama ele de yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
  • Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
  • Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra ters çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
  • Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek türden. Afiyet olsun.

Muzlu Yulaf Topları Tarifi


 

Muzlu Yulaf Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 muz
  • 1 su bardağı yulaf
  • Aldığı kadar yulaf unu
  • İstenilen kadar ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı hurma özü
  • 4 yemek kaşığı chia
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için :

  • Şekersiz ya da kakao oranı yüksek çikolata
  • Eklenebilecek alternatif malzemeler:
  • Kuru kayısı
  • Fıstık ezmesi
  • Kuru incir
  • Hindistan cevizi
  • Kuru yaban mersini
  • Keten tohumu
  • Badem
  • Fındık
  • Badem unu
  • Diyette değilseniz damla çikolata

    Muzlu Yulaf Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bu tarif diyet tatlı arayışında olanlara ilaç gibi gelecek. İstediğiniz malzemeleri ekleyebileceğiniz bir tarif. Ben alternatif ekleyebileceklerinizi de yazacağım ama esas olarak mutlaka eklemeniz gerekenleri yazıyorum.
  • Malzemelerin ölçülerini göz kararı koyuyorum ama tarifi ilk defa deneyecekler için tahmini bir ölçü yazdım. Uymak zorunda değilsiniz. Amacımız topları yuvarlayabilecek kıvama getirmek. Chia mutlaka koyun. İçinde şişiyor çok güzel bir lezzet katıyor.
  • Muzları ezin sonra ceviz ve yulaf unu hariç tüm malzemeleri robota atın. Sonra bir kaseye alın cevizleri ufalayıp atın. Yulaf ununu kıvamı koyulaşması için katıyoruz. Çok katı yapmayın.
  • Elimizle yuvarlayıp buzluğa atalım. 15 dakika sonra çıkartıp erittiğimiz çikolataya bandıralım. Miktar size bağlı. İsteyen diğer alternatif malzemeleri ekleyebilir. Üstüne hindistan cevizi dökebilir. Sonra tekrar buzluğa.
  • Yemek istediğiniz zaman çıkartıp 5-10 dakika beklemeniz yeterli. Afiyet olsun 😘.

Pide Tarifi

 

Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

    Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve maya karıştırılır.
  • Yumurta beyazı, şeker, tuz ve sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenir.
  • Hamur ne kadar yumuşak olursa pide o kadar yumuşak olur.
  • Hamuru yoğurup üzerini kapatıyoruz ve 40 dakika dinlendiriyoruz.
  • Sonra hamuru iki parça bölüyoruz.
  • Tepsinin altına biraz galeta unu serpip tepsilere yerleştiriyoruz.
  • Ve tepsilerde 20 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra biraz elimizi yağlayıp şekil veriyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısı, çörek otu ve susam koyuyoruz.
  • Bu şekilde de 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sırayla önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ve pidemiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😋

Kolay Baklava Tarifi


 

Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 kg şeker
  • 1 litre su
  • 8-9 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 4-5 su bardağı un

Arası için;

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açarken kullanmak için;

  • Nişasta

    Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
  • Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
  • Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  • Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
  • Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Unu azar azar ekleyin.
  • İçindeki yağdan dolayı hamur cıvık gibi olabilir. Ama kesinlikle öyle düşünmeyin.
  • Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Sonrasında 1 tanesini bol nişastalı açıyoruz.
  • Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
  • Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf ✉️ şeklini veriyoruz.
  • Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
  • Açarken nişastadan dolayı zor açılıyor.
  • 1 tanesini tepsinin en altına koyuyoruz.
  • Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
  • Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
  • Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
  • Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
  • Kare şeklinde kesiyoruz.
  • Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
  • Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir şekilde alın.
  • Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme süresinde farklılıklar olabilir.
  • Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  • 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
  • Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. 🤩 Deneyeceklere afiyet olsun

Yumuşacık Damla Çikolatalı Cevizli Cupcake Tarifi

 

Yumuşacık Damla Çikolatalı Cevizli Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz

    Yumuşacık Damla Çikolatalı Cevizli Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Üzerine sütü ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Kabartma tozu ve vanilya da ekliyoruz.
  • Damla çikolatayı da ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Cupcake kaplarına karışımı bölüştürüyoruz. (5 tanesini kakaolu 5 tanesini sade yaptım).
  • Kalan harç içine kakao ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Tercihe göre üstlerine benim gibi cevizde serpebilirsiniz.
  • 180 derece de fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Çökelekli Kaşarlı Yumurta Tarifi

 

Çökelekli Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase çökelek
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Çökelekli Kaşarlı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavada tereyağını eritelim.
  • Çökelek ve kaşar peynirini ekleyelim.
  • Kaşar peyniri erimek üzereyken yumurtayı tuzla çırpıp üzerine dökelim.Pişirelim.
  • Afiyet olsun. 😍.