Tahinli Dolama Tarifi İçin Malzemeler
Ön maya için malzemeler;
- ½ su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı silme kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için malzemeler;
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı ayçiçek yağı
- ½ su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
İç harcı için malzemeler;
- 2 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Dolama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ön maya için;Bir karıştırma kabında ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Hamuru için;Ununuzu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın.
- İçerisine yoğurt, ayçiçek yağı, süt, yumurta, ön maya ve toz şekeri ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabınızın içerisine koyun ve hiç hava almayacak şekilde streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
- İç harcı için;Tahin, ayçiçek yağı, toz şeker ve fındığı bir parçalayıcının içerisine alın.
- Her şey birbirine geçene kadar parçalayıcıdan geçirin.
- Birleştirmek için;Mayalanan hamurunuzun mayasını atmak için birkaç tur yoğurun.
- Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
- Un serptiğiniz tezgahınıza ilk parçayı alın ve merdane yardımıyla ince olacak şekilde dikdörtgen açın.
- Bütün hamurları bu şekilde açın.
- İlk hamuru tezgahınıza alın ve tahinli harçtan sürün.
- Üzerine ikinci hamuru yerleştirin ve tekrar tahinli harçtan sürün.
- Üzerine üçüncü hamuru yerleştirin ve elinizle bastırarak hamurları birleştirin.
- Bir merdane yardımıyla hamurunuzu hafif hafif açın.
- Hazırladığınız hamurdan iki parmak genişliğinde 12 adet şerit kesin.
- Hazırladığınız şeritleri kendi etrafında burarak çevirin.
- Ardından kendi etrafında döndürerek gül böreği şekli verin.
- Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize hazırladığınız hamurları dizin.
- Hamurlarınızın üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 10 dakika tepsi mayalaması için bekletin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun 😋😋.