10 Ekim 2021 Pazar

Sade Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

 

Sade Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı iri pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 türk kahve fincanı küçük boy olandan zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Sade Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları ayıklayalım iki üç cm eninde keselim soğanı küçük yemeklik doğrayalım havucu kabuğunu soyup halka doğrayalım tencereye yağı soğanı koyalım kısık ateşte 2 dk kavuralım.
  • Sonra havuçları ilave edip karıştıralım pırasaları ekleyelim tekrar karıştıralım tuz karabiber şekeri serpip karıştıralım böyle çok kısık ateşte 5 dk pişirelim.
  • Sonra yıkadığımız bulguru ilave edelim karıştıralım oda sıcaklığındaki suyu dökelim üç dört damla limon suyu sıkalım sonra fokurdayınca ocağın altı iyice kısalım.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrol ederek pişirelim arzuya göre ekşi sevenler üzerine limon sıkıp tüketebilir afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz (Fındıkta olabilir)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için ;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 bardak su
  • 4 damla limon

Kreması için ;

  • 1 paket süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  • Galeta unu, hindistan cevizi ve 1 su bardağı ceviz kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım, borcama yayalım 200 derecede pişirelim.
  • Şerbeti için : 1,5 bardak şeker ve 2,5 su bardağı su ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 4 damla limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım.
  • Krema için : un, nişasta, şeker vanilya ve sütü ekleyip önce çırpalım sonra ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kıvam aldıktan sonra üzerine kremşanti ekleyip 2 dk daha karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökelim (Sıcak dökülür)
  • Üzerine hindistan cevizi dökülür. Afiyet olsun 🌸.

Erik Marmelatlı Muhallebi Tarifi

 

Erik Marmelatlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 3 yemek kaşığı haşhaş

Erik marmelatı için

  • 7-8 tane mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Erik Marmelatlı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve kremsanti hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve fokurdayana kadar karıştırılır.
  • Kaynayan muhallebiye tereyağ eklenir eridikten sonra kremsanti dökülür ve çırpılır.
  • Hazır olan muhallebi 3 ayrı kaba paylaştırılır.
  • İlk kaba beyaz çikolata diğer kaba sütlü çikolata diğerine ise haşhaş karıştırılır.
  • Kaseye ilk önce sütlü çikolata daha sonra haşhaşlı muhallebi daha sonra beyaz çikolata ve son olarak sütlü çikolata ilave edilir (beyaz çikolata ve haşhaşlı muhallebi arasına sütlü çikolata koyabilirsiniz sırayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz ).
  • Son olarak marmelatımızı yapalım.Eriklerimizin kabuklarını soyalım çekirdeklerini çıkaralım ve küp küp doğrayıp bıçakla biraz ezelim.
  • Tencerede biraz bekletelim suyu biraz salsın kendini.
  • Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip kaynatalım.
  • Kaşık yardımıyla muhallebimizin en üstüne marmelatı yayalım.
  • Bu şekilde tüm kaselere bölelim ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldıralım.
  • Soğuduktan sonra servis yapalım.Yapacaklar fotoğraf ve yorum paylaşırsa sevinirim şimdiden afiyetler olsun ☺️.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi


 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 400 gram nutella
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Mısır gevreği

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurta birbiri ile karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve nişasta ilave edilir.
  • Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dk pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler ılımaya bırakılır.
  • Bu arada nutellayı benmari usulü eritip içine sıvı yağ eklenir.
  • Mısır gevreği orta büyüklükte kırılır.
  • Ilınan kurabiyeler önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulanır. Afiyet olsun ♡.

En Garantili Mercimek Köftesii

 

En Garantili Mercimek Köftesii İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı ince bulgur

Salçalı sos için

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Birraz sıvı yağ
  • Kimyon, tuz, pulbiber
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Kıvırcık ve limon

    En Garantili Mercimek Köftesii Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimeği bir tencereye alalım üzerine suyumuzu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ince bulguru ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tavanın içerisine soğanlarımızı doğrayıp hafif yağda kavurmaya bırakalım üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırıp suyunu da ekleyelim bir 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Bu sırada maydanoz ve taze soğanı doğrayalım.
  • Bir kabın içerisine mercimeklerimizi alalım üzerine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
  • Baharatları ve yeşilliği ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Kıvırcıkları serdiğimiz tabağın üzerine mercimek köftelerimizi güzelce şekil verip koyabiliriz.Herkese afiyet olsun.

Taze Fasülye Konservesi Tarifi


 

Taze Fasülye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilogram fasulye
  • 4 domates
  • Tuz

    Taze Fasülye Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavanozlarımızı ve kapaklarını sterilize ediyoruz, kullanılmamış kapak olması önemli bir ayrıntı burda.
  • Daha sonra fasulyelerimizi temizleyip istediğimiz şekilde kesiyoruz.
  • Ardından yıkıyoruz ve süzüyoruz.
  • Genişçe bir tencereye suyumuzu alıyoruz ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tuzumuzu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra fasulyelerimizi içerisine fasulyelerimizi ekliyoruz ve yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
  • Fasulyelerimiz kaynarken ayrı bir kaba domateslerimizi dilimliyoruz.
  • Şimdi kavanozumuzun en alt kısmına domatesimizden bir miktar ekliyoruz ve üzerine kaynamakta olan suyumuzdan bir kepçe kadar ekliyoruz ve üzerine bir kevgir yardımıyla fasulyelerimizden ekliyoruz.
  • Eklediğimiz fasulyeleri bir kaşık yardımı ile hava kalmayacak şekilde bastırıyoruz ve fasulyeler yeteri kadar dolduktan sonra en üstüne tekrardan domates ekliyoruz.
  • Daha sonra kavanozun üzerine tekrardan kaynayan suyumuzdan ekliyoruz ve kavanozun ağzını sildikten sonra kapakla sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve ters çevirip vakumluyoruz.
  • Bu şekilde soğuyana kadar bekletiyoruz ve kapak içeri göçmüşse vakumlanma işlemimiz tamamlanmış demektir.
  • Bu şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz ve afiyetle yiyoruz 😋 Not: bu ölçülerle üç kavanoz kadar çıktı.

Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi


 

Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy beyaz lahana
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet kemikli et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaşığı kırmızı pul biber eger pul biberinz acı ise bir tutam
  • Bir çay bardağı tepeleme pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tencerenin yarısına gelecek kadar su

    Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanayı yıkayın parçalara ayırın ince ince kıyın.
  • Soğanı yıka soy yemeklik doğra sarımsağı soy minik minik doğra.
  • Pişireceğiniz tencereye önce kemikli eti koyun.
  • Üzerine lahanaları koyun tuzunu salçasını bul verine soğanı sarımsağını bulgurunu hepsini çiğden koyun kavurma işlemi olmayacak.
  • Bütün malzemeleri koyduktan sonra suyunu koyun tencerenin altını açın.
  • Kaynara çıkınca altını kısın lahanalar biraz eriyince karıştırın ama eti her zaman altında kalsın bunu bu şekilde pişene kadar pişirin suyunu çekene kadar.

Kahvaltılık Milföy Tarifi


 

Kahvaltılık Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane hazır milföy
  • Sürülebilen çokokrem

Üzerine

  • Pudra şekeri

    Kahvaltılık Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyleri çapraz şekilde ikiye kesiyoruz.
  • Uçlarına küçük bir çizik atıyoruz.
  • Üzerine çokokrem sürüyoruz ve rulo şekilde sarıyoruz.
  • Fırın tepsine koyuyoruz. 200 derecede 25 dk pişiriyoruz.Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Pudingli Muhallebi Tarifi

 

Pudingli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt

Beyaz kısmı için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

    Pudingli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 2,5 su bardağı süt ile 1 paket kakaolu pudingi karıştırıp pişirelim.
  • Tart kalıbını su ile yıkayıp pişen pudingi içine dökelim.
  • 1 litre süt, 4 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Pişince pudingi üzerine dökelim.
  • Ilıyınca buzdolabında bekletelim.
  • 2 saat sonra çıkartırken sağa sola eğerek kalıptan ayrılmasını sağlayıp ters çevirin afiyet olsun.

9 Bebek Menemeni Tarifi


 

9 Bebek Menemeni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta ( +1 yaş beyazıda kullanabilir)
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet küçük boy yeşil biber
  • 1 diş küçük sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı yulaf unu

    Bebek Menemeni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri küçük küçük doğrayıp tavada kısık ateşte kavuralım.
  • Daha sonra domatesi ekleyelim. Ben 1 yemek kaşığı da su ekledim.
  • Daha sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdim. Yumurtanın hem sarısını hemde az miktarda beyazını bir kapta çırptım içine 1 tatlı kaşığı yulaf unu koydum.
  • Daha sonra pişmeye devam eden malzemelerimin üzerine yumurtayı da ekledim ve 2 -3 dakika daha birlikte kısık ateşte pişirdim. Çok beğenerek yedik 😍.Afiyet olsun kuzulara 😍😋😋.
  • Not: 9. Aydan itibaren birkaç doktor onayıyla pişmiş domatese başladık ancak çekirdeklerini vermiyorum. Beyazı için de doktorumuz 2 gün önce gittiğimiz kontrolde 10. Ayda beyazıda yavaş yavaş vermeye başlayabilirsin dedi. 9+18 olduğumuz içln hatta şimdi de az az ver dedi ben doktor onayı ile başladım. Sizler de doktorunuza danışın. ☺️.

Sade Poğaça Tarifi

 

Sade Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Sade Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritip ılımaya bırakalım ardından bir kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ardından yavaş yavaş unu ekleyip kıvam almasını sağlayalım.
  • Hamuru yoğurduktan sonra yuvarlayarak şekil verelim.
  • Çatal yardımıyla üzerini çizelim.
  • Yumurtanın sarısını üzerine sürelim.
  • Çörek otu ve susamı üzerine serpelim.Afiyet olsun 🌸.

9 Ekim 2021 Cumartesi

Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tarifi


 

Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tepeleme tuzsuz tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • 1 kase dövülmüş ceviz yada fındık
  • 1 çay bardağı kadar irmik (şekil verirken)

Şerbeti için:

  • 3 su bardak şeker
  • 3 su bardak su
  • 1 dilim limon

    Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika daha kaynatılır içine bir dilim limon bırakılır. Şerbet hazır olunca ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; tereyağ, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unu bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde elde etmemiz gerekiyor. Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar haline getiriyoruz.
  • İrmiğe bulayıp tarağın üzerine bastırıp içine bir tatlı kaşığı ceviz koyup ağzını kapatıp şekil veriyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.