10 Ekim 2021 Pazar

Püreli Köfte Tarifi

 

Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta

    Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin yıkayıp kabuğunu soyalım ve haşlayalım.
  • Haşlanınca ezelim ve süt ile tuz ekleyelim.
  • Karıştırıp borcama ekleyelim.
  • Köfte malzemelerini bir kaba koyalım ve yuvarlak şekil verelim ve pişirelim.
  • Piştikten sonra patates püresinin üzerine koyalım ve üzerine kaşar rendeleyelim.
  • Fırına sürüp 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Tel Şehriye Salatası Tarifi

 

Tel Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağıda kullanılabilir)
  • Tuz(damak tadınıza göre ilave edin)
  • 1 küçük kutu konserve mısır(150 gr)
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı şişko biber
  • 1 küçük kutu konserve bezelye(150gr)
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 adet küçük küp doğranmış haşlanmış havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Sos için;

  • 3 yemek kalığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak(sumak kullanılmazsa 1 adet limon suyu)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Tel Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağ koyulur.
  • Üzerine tel şehriyeleri ilave edip rengi hafif dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım (mutlaka sürekli karıştırın şehriyelerin hepsi aynı renk almadı için karıştırmayı bırakmayın).
  • Sıcak suyu ve tuz ilave edilir karıştırılır.
  • Kaynamaya başladığında kapağı kapatalım ocağın altı kısılır ve şehriyeler pişmeye bırakılır.
  • Pişen şehriyelerin üzerine kağıt peçete koyalım tavanın kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
  • Derin bir karıştırma kabına soğuyan şehriye alınır üzerine bezelye,mısır,küçük doğranıp haşlanmış havuç,küçük doğranmış kornişon turşu,biberler,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu ilave edilir.
  • Küçük bir kaba 2-3 kaşık zeytinyağı alınır.
  • Üzerine limon suyu,nar ekşisi,sumak,nar ekşisi koyulur karıştırılır ve bu sos salatanın üzerine gezdirilir
  • Salata sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi

 

Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Küçük 1 kase su

İç harcı için;

  • 1 adet haşlanmış büyük patates
  • 1 fileto tavuk eti (Haşlanıp tiftiklenmiş)
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber.

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ.

Üzeri için;

  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri, tiftiklenmiş tavuğu ve baharatları uygun bir kaba alıp karıştırdım. Yufkaları üst üste dizdim. Kenarlardan kare olacak dört parça kestim.
  • Ortada kalan kareyide uzunlamasına 7 parçaya böldüm. Hepsini üst üste dizdim. 1 tatlı kaşığı iç harçtan alarak yufka parçasının ucuna koydum. Muska şeklinde katladım en sonunu suyla ıslatıp kapattım.
  • Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işlemi yaptım.
  • Mantıları yağda arkalı önlü kızarttım servis tabağına aldım. Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırdım.  Mantoların üzerine döktüm.
  • Yağda yaktığım pulbiberi de üzerine gezdirip servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼

Bilindik Kek Malzemeleriyle Çikolatalı Efsane Kek Tarifi

 

Bilindik Kek Malzemeleriyle Çikolatalı Efsane Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gr sütlü çikolata

    Bilindik Kek Malzemeleriyle Çikolatalı Efsane Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim, mikser ile tüm malzemeler karışana kadar güzelce çırpalım.
  • Kullanacağımız kalıbın tabanını önce fırça yardımı ile yağlayalım ardından 1 kaşık un döküp kalıbın her yerine yayılmasını sağlayalım.
  • Hazırladığımız hamurumuzu kalıba boşaltalım ve kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Çikolata sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
  • Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Sosumuzu soğuması için bekletelim.
  • Pişen kekimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açalım.
  • Kekin üzerine sosunu dökelim ve sosu güzelce içerisine çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Yaklaşık 1 saat sonra kalıbı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
  • Üzerini eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Krem Latte Macchiato Tarifi

 

Krem Latte Macchiato Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı kakao veya bir parça çikolata

Üzerine serpmek için:

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi

    Krem Latte Macchiato Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt tencereye alınır, üzerine şeker, nişasta ve yumurta sarısı eklenir; güzelce çırpılır.
  • Ocağa alınır, koyulaşana kadar pişirilir.
  • Altını kapatınca tereyağı, vanilin ve krema ilave edilir, karıştırılır.
  • Kuplara döküldüğünde eşit olması için bu karışım ayrı ayrı 3 kaba bölünür.
  • İlk olarak sadeyken kuplara bir miktar dökülür. Bu katılaşırken diğer karışımın birinin üzerine granül kahve, diğerine kakao eklenir ve telle iyice çırpılır.
  • Sade karışımın üzerine önce kahveli karışımdan, daha sonra kakaolu karışımdan dökülür ve buzdolabına kaldırılır.
  • Servisten önce de karıştırdığımız kakao ve türk kahvesi karışımı süzgeçle üzerine serpilir.
  • Afı̇yet olsun.

Herşeyiyle Tam Ölçüsünde Mercimekli Köfte Tarifi

 

Herşeyiyle Tam Ölçüsünde Mercimekli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı dolusu kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Herşeyiyle Tam Ölçüsünde Mercimekli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yıkanmış mercimeği 3 su bardağı suyla alıp pişiriyoruz. Mercimekler pişmeye yakın hafif suluyken tencerenin içine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde yarım saat bulgurlar iyice şişene kadar bekletiyoruz.
  • Bir tavaya ince doğradığımız soğanlarla birlikte yağı koyup kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan soğanlara salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Dinlenen mercimekli bulguru yoğuracağımız tepsiye döküyoruz. Üzerine salçalı soğanıda döküp baharatlarını ve ekşileri döküp yoğuruyoruz.
  • En son ince doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyip çok ezmeden hafif yoğurduktan sonra elimizle sıkıp şekillendiriyoruz. Afiyet olsun.

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi

 

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet küçük patates
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )

    Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
  • Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
  • Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
  • 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
  • Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
  • Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
    Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Semizotu Salatası Tarifi


 

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salata
  • 2 kase yoğurt
  • Sarımsak
  • Konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

    Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotlarını yıkıyoruz.
  • 2 adet salatayı küp küp doğruyoruz.
  • Daha sonra yoğurtlu mayonezli tuzu karıştırıyoruz.
  • Yıkadığımız semizotlarını içine atıyoruz ,tuzu içine atıyoruz karıştırıp servis ediyoruz ,afiyet olsun.

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi

 

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet baget

Marine için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için uygun bir kap içerisine yoğurt, biber ve domates salçası, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekiği alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Tavuk bagetlerimizin üzerine bıçak yardımı ile kesikler atalım. Ardından sosun içerisine alalım.
  • Elimizle karıştıralım ve sosun bagetlerin her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Kabın üzerini streç ile kapatalım ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirerek bagetlerin sosu güzelce çekmesini sağlayalım.
  • Sürenin sonunda uygun bir tavanın içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve dinlenen bagetlerimizi tavamıza alalım.
  • Kalan sosu bagetlerin üzerine dökerek her yerine sürelim.
  • Tavanın kenarlarından sarkan pişirme kağıdını bagetlerin üzerine doğru kapatalım.
  • Üzerine tekrar bir pişirme kağıdı kapatalım ve hava almamasını sağlayalım.
  • Tavayı ocağa alarak kapağını kapatalım. Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım.
  • Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda tavukların üzerindeki pişirme kağıdını alalım. İstediğimiz gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane köy biberi
  • 1 tane büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

    Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
  • Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
  • Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
  • Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi

 

Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • İsteğe göre birkaç dilim kereviz
  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 domates (Ben yazın yaptığım sostan kullandım)
  • İsteğe göre sarımsak
  • Arzuya göre et suyu yada tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • İsteğe göre baharatlar eklenebilir

Üzeri için

  • Tereyağı

    Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri tencereye alıyoruz. Mercimeği yıkayıp onu da ekliyoruz. Ben genelde buzluğumda kabak-havuç- balkabağı-kereviz bulunduruyorum çok pratik oluyor.
  • Evde etsuyu yada tavuksuyu da varsa onu da ekleyelim. Yoksa şart değil ama varsa hem lezzet hem vitamin dolu oluyor.
  • Baharatlarını tuzunu koyup pişiriyoruz. Ben genelde düdüklüde pişiriyorum.
  • Piştikten sonra blendarden geçirip kızdırdığım tereyağını ekliyorum. Afiyet şifa olsun 😊.