Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin yıkayıp kabuğunu soyalım ve haşlayalım.
- Haşlanınca ezelim ve süt ile tuz ekleyelim.
- Karıştırıp borcama ekleyelim.
- Köfte malzemelerini bir kaba koyalım ve yuvarlak şekil verelim ve pişirelim.
- Piştikten sonra patates püresinin üzerine koyalım ve üzerine kaşar rendeleyelim.
- Fırına sürüp 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Tel Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağıda kullanılabilir)
- Tuz(damak tadınıza göre ilave edin)
- 1 küçük kutu konserve mısır(150 gr)
- 2 adet taze soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı şişko biber
- 1 küçük kutu konserve bezelye(150gr)
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet küçük küp doğranmış haşlanmış havuç
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
Sos için;
- 3 yemek kalığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak(sumak kullanılmazsa 1 adet limon suyu)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tel Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ koyulur.
- Üzerine tel şehriyeleri ilave edip rengi hafif dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım (mutlaka sürekli karıştırın şehriyelerin hepsi aynı renk almadı için karıştırmayı bırakmayın).
- Sıcak suyu ve tuz ilave edilir karıştırılır.
- Kaynamaya başladığında kapağı kapatalım ocağın altı kısılır ve şehriyeler pişmeye bırakılır.
- Pişen şehriyelerin üzerine kağıt peçete koyalım tavanın kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
- Derin bir karıştırma kabına soğuyan şehriye alınır üzerine bezelye,mısır,küçük doğranıp haşlanmış havuç,küçük doğranmış kornişon turşu,biberler,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu ilave edilir.
- Küçük bir kaba 2-3 kaşık zeytinyağı alınır.
- Üzerine limon suyu,nar ekşisi,sumak,nar ekşisi koyulur karıştırılır ve bu sos salatanın üzerine gezdirilir
- Salata sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.
Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Küçük 1 kase su
İç harcı için;
- 1 adet haşlanmış büyük patates
- 1 fileto tavuk eti (Haşlanıp tiftiklenmiş)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber.
Kızartmak için;
Üzeri için;
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri, tiftiklenmiş tavuğu ve baharatları uygun bir kaba alıp karıştırdım. Yufkaları üst üste dizdim. Kenarlardan kare olacak dört parça kestim.
- Ortada kalan kareyide uzunlamasına 7 parçaya böldüm. Hepsini üst üste dizdim. 1 tatlı kaşığı iç harçtan alarak yufka parçasının ucuna koydum. Muska şeklinde katladım en sonunu suyla ıslatıp kapattım.
- Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işlemi yaptım.
- Mantıları yağda arkalı önlü kızarttım servis tabağına aldım. Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırdım. Mantoların üzerine döktüm.
- Yağda yaktığım pulbiberi de üzerine gezdirip servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼
Bilindik Kek Malzemeleriyle Çikolatalı Efsane Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gr sütlü çikolata
Bilindik Kek Malzemeleriyle Çikolatalı Efsane Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim, mikser ile tüm malzemeler karışana kadar güzelce çırpalım.
- Kullanacağımız kalıbın tabanını önce fırça yardımı ile yağlayalım ardından 1 kaşık un döküp kalıbın her yerine yayılmasını sağlayalım.
- Hazırladığımız hamurumuzu kalıba boşaltalım ve kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Çikolata sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
- Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Sosumuzu soğuması için bekletelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açalım.
- Kekin üzerine sosunu dökelim ve sosu güzelce içerisine çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Yaklaşık 1 saat sonra kalıbı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
- Üzerini eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Krem Latte Macchiato Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 kutu krema (200 ml)
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı kakao veya bir parça çikolata
Üzerine serpmek için:
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı türk kahvesi
Krem Latte Macchiato Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt tencereye alınır, üzerine şeker, nişasta ve yumurta sarısı eklenir; güzelce çırpılır.
- Ocağa alınır, koyulaşana kadar pişirilir.
- Altını kapatınca tereyağı, vanilin ve krema ilave edilir, karıştırılır.
- Kuplara döküldüğünde eşit olması için bu karışım ayrı ayrı 3 kaba bölünür.
- İlk olarak sadeyken kuplara bir miktar dökülür. Bu katılaşırken diğer karışımın birinin üzerine granül kahve, diğerine kakao eklenir ve telle iyice çırpılır.
- Sade karışımın üzerine önce kahveli karışımdan, daha sonra kakaolu karışımdan dökülür ve buzdolabına kaldırılır.
- Servisten önce de karıştırdığımız kakao ve türk kahvesi karışımı süzgeçle üzerine serpilir.
- Afı̇yet olsun.
Herşeyiyle Tam Ölçüsünde Mercimekli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı dolusu kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Herşeyiyle Tam Ölçüsünde Mercimekli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkanmış mercimeği 3 su bardağı suyla alıp pişiriyoruz. Mercimekler pişmeye yakın hafif suluyken tencerenin içine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde yarım saat bulgurlar iyice şişene kadar bekletiyoruz.
- Bir tavaya ince doğradığımız soğanlarla birlikte yağı koyup kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan soğanlara salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Dinlenen mercimekli bulguru yoğuracağımız tepsiye döküyoruz. Üzerine salçalı soğanıda döküp baharatlarını ve ekşileri döküp yoğuruyoruz.
- En son ince doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyip çok ezmeden hafif yoğurduktan sonra elimizle sıkıp şekillendiriyoruz. Afiyet olsun.
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet küçük patates
- 1 avuç dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
- Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
- Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
- Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
- 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
- Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
- Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 2 adet salata
- 2 kase yoğurt
- Sarımsak
- Konserve mısır
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotlarını yıkıyoruz.
- 2 adet salatayı küp küp doğruyoruz.
- Daha sonra yoğurtlu mayonezli tuzu karıştırıyoruz.
- Yıkadığımız semizotlarını içine atıyoruz ,tuzu içine atıyoruz karıştırıp servis ediyoruz ,afiyet olsun.
Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
Marine için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marine için uygun bir kap içerisine yoğurt, biber ve domates salçası, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekiği alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Tavuk bagetlerimizin üzerine bıçak yardımı ile kesikler atalım. Ardından sosun içerisine alalım.
- Elimizle karıştıralım ve sosun bagetlerin her yerine gelmesini sağlayalım.
- Kabın üzerini streç ile kapatalım ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirerek bagetlerin sosu güzelce çekmesini sağlayalım.
- Sürenin sonunda uygun bir tavanın içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve dinlenen bagetlerimizi tavamıza alalım.
- Kalan sosu bagetlerin üzerine dökerek her yerine sürelim.
- Tavanın kenarlarından sarkan pişirme kağıdını bagetlerin üzerine doğru kapatalım.
- Üzerine tekrar bir pişirme kağıdı kapatalım ve hava almamasını sağlayalım.
- Tavayı ocağa alarak kapağını kapatalım. Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım.
- Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda tavukların üzerindeki pişirme kağıdını alalım. İstediğimiz gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 tane soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tane köy biberi
- 1 tane büyük domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
- Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
- Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
- Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- İsteğe göre birkaç dilim kereviz
- 1 dilim bal kabağı
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 domates (Ben yazın yaptığım sostan kullandım)
- İsteğe göre sarımsak
- Arzuya göre et suyu yada tavuk suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- İsteğe göre baharatlar eklenebilir
Üzeri için
- Tereyağı
Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri tencereye alıyoruz. Mercimeği yıkayıp onu da ekliyoruz. Ben genelde buzluğumda kabak-havuç- balkabağı-kereviz bulunduruyorum çok pratik oluyor.
- Evde etsuyu yada tavuksuyu da varsa onu da ekleyelim. Yoksa şart değil ama varsa hem lezzet hem vitamin dolu oluyor.
- Baharatlarını tuzunu koyup pişiriyoruz. Ben genelde düdüklüde pişiriyorum.
- Piştikten sonra blendarden geçirip kızdırdığım tereyağını ekliyorum. Afiyet şifa olsun 😊.