Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Küçük 1 kase su
İç harcı için;
- 1 adet haşlanmış büyük patates
- 1 fileto tavuk eti (Haşlanıp tiftiklenmiş)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber.
Kızartmak için;
Üzeri için;
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri, tiftiklenmiş tavuğu ve baharatları uygun bir kaba alıp karıştırdım. Yufkaları üst üste dizdim. Kenarlardan kare olacak dört parça kestim.
- Ortada kalan kareyide uzunlamasına 7 parçaya böldüm. Hepsini üst üste dizdim. 1 tatlı kaşığı iç harçtan alarak yufka parçasının ucuna koydum. Muska şeklinde katladım en sonunu suyla ıslatıp kapattım.
- Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işlemi yaptım.
- Mantıları yağda arkalı önlü kızarttım servis tabağına aldım. Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırdım. Mantoların üzerine döktüm.
- Yağda yaktığım pulbiberi de üzerine gezdirip servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼
Pazar Kahvaltısına Muzlu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Arasına sürmek için
- Sürülebilir çikolata
- Yeteri kadar muz
Pazar Kahvaltısına Muzlu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce krep hamuru için bütün malzemeleri iyice çırpın.
- Tavayı hafif yağlayın kremler arkalı önlü pişirin.
- Hepsini pişirdikten sonra içlerine çikolata sürün muz koyun sarıp kesin.
- Hepsini öyle yapın servise hazır mutlaka deneyin çok güzel oluyor afiyet olsun💯😍🌞.
Kreması Olay Twixli Kek (Anında Bitti) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 paket petibör bisküvi (Un haline getirilecek)
- 2 çorba kaşığı un
Kreması için
- 2 paket twix gofret
- 1 paket krema
- 2 adet kiri kare peynir
- 1 çorba kaşığı kaymak
- Yarım türk fincanı süt
Kreması Olay Twixli Kek (Anında Bitti) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi değişince süt, sıvı yağ eklenir, çırpılır, bir paket petibör bisküvi rondoda un kıvamına gelene kadar çekilip kek harcına katılır.
- Un, vanilya, kabartma tozu eklenerek çırpılır, yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında önce alt ısıda sonra üst ısıda pişirilir, pişen kek soğumaya bırakılır, soğuyan kek servis yapacağımız tabağa çevrilir.
- Ayrı bir yerde twix lokmalık bölünür, krema, süt, kaymak, peynir katılıp el blender ile iyice karıştırılır, soğuyan kekin üzerine dökülüp yarım saat dinlendirilir, yarım saat sonra servis edilir.
Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet çarliston biber
- Dereotu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı su
Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzeleri minik minik doğrayın. Tereyağı tencereye alıp eritin.
- Üzerine sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Terbiyesi için gereken malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Sebzelerin üzerine döküp kaynayana kadar pişirin.
- En son dereotunu da ekleyip biraz daha kaynatıp altını kapatın. Tuzunu ekleyin. Afiyet şifa olsun 🤗
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ayva
- 8 yemek kaşığı tozşeker (Her yarım ayva için 2 kaşık kullanıyoruz)
- 4 çay bardağı su (Her yarım ayva için 1 çay bardağı kullanıyoruz)
- 2/3 adet hibiskus
Üzeri için ;
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremşanti ve sütü çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. İçlerini güzelce temizleyin. Çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın onları da hem renk vermesi hem de kıvamını koyulaştırması için ekleyeceğiz.
- Tencereye ayvaları dizin her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde tozşekeri dökün. Ayva çekirdekleri, hibiskus ve kabukları da boş kalan kısımlara koyun. Suyunu da döküp altını açın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
- Kaynayınca altını kısığa alıp rengi değişene kadar pişirmeye devam edin. Ara ara suyundan alıp ayvaların üzerine dökün. Pişmeye devam ettikçe suyu jöleleşmeye başlıyor.
- Rengi iyice koyulaşınca altını kapatın ve servis tabağına alın. Soğuyunca çırptığınız kremşantiden üzerine sıkıp fıstık ile süsleyin (Dileyen kaymak ile de servis edebilir)
Amerikan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- ️4 adet patates
- ️2 adet yumurta
- ️2 küçük kutu garnitür
- ️4 ufak turşuluk salata
- ️4 yemek kaşığı mayonez
- ️4 yemek kaşığı yoğurt
- ️1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
Amerikan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve yumurtaları haşlayın. Patatesleri soyun ve küçük doğrayın.
- Yumurtaları da aynı şekilde soyun ve küçük doğrayın ve bir kaseye koyun.
- Patateslere garnitürü turşuluk salatayı, mayonezli ve yoğurdu ekleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ben biraz biber salçasıda koydum dileyen koymaya ilim isteğe bağlı
- 500 gram et ben kemikli et koydum
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Pul biber
- Karabiber
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ tencereye koyulur soğanlarla beraber pembeleşene kadar kavrulur.
- 1 tatlı kaşığı salça eklenip karıştırılır sonrada etinizi koyup bir iki çevirip üzerine nohutları eklenir beş dakika daha kavrulup üstüne suyu eklenir.
- Üzerine geçecek kadar tuzunu pişmeye yakın koyuyorum ben etler çabuk pişsin diye.
- Sert olmasın altını kısıp 1 saat pişmeye bırakılır afiyet olsun.
Proteinli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6-7 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1,5 ölçek bisküvili protein tozu (alternatif kakao)
- 3 yemek kaşığı bal(miktarını kendiniz ayarlamanız daha iyi olacaktır)
Proteinli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bal hariç tüm malzemeleri orta boy bir tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra balını ekliyoruz. Herkesin damak zevki farklı o sebeple balı tadına bakarak eklemeniz daha iyi olacaktır.
- Islattığımız baton borcama aktarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Çilek ve çikolatayla servis ettim. Çok yakıştı.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Biberli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 5,6 dal yeşil soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavanın içine sıvı yağ ve doğradığımız biberleri alıp 4, 5 dakika orta ateşte soteleyelim.
- Üzerine doğradığımız yeşil soğanları ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Pişen sebzelerin üzerine 2 yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip pişirelim.
- Üzerine pul biber serpelim. Afiyet olsun 🌸. Biber sayısını kendinize göre arttırabilirsiniz.
Közlenmiş Kırmızı Biberli Dereotlu Havuçlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 adet kabak
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Küçük kase kornişon turşu
- Küçük kase mısır
- Bir tutam dereotu
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
Közlenmiş Kırmızı Biberli Dereotlu Havuçlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle kabakları ve havuçları yıkayıp rendeleyin ve ayrı tavalarda sıvı yağ ile pişirelim sebzeler yumuşayana kadar.
- Sonra soğumaya bırakın.
- Soğan sebzeleri derin bir kabın içine alalım.
- Üzerine önceden közlediğim biberi, mısırı, doğradığım kornişon turşuyu ve doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
- Bir kaseye yoğurt, mayonez ve tuzu ekleyip sebzelerin üzerine ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alın.
- Tuz miktarını kendinize göre arttırabilirsiniz.Harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.
Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg. kapya biberi ve ya herhangi dolma biberi
- 1 buçuk litre su
- 500 ml. beyaz sirke
- 125 gram şeker
- 125 gram tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
- 250 ml. sıvı yağı
- 2-3 defne yaprağı
- 3-4 adet havuç
- 7-8 çeşni sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz şekilde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
- Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca sadece birer dakika haşlıyoruz. Bu işlem biberler bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
- Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
- Sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( resimde gördüğünüz gibi maydanozu da ilave ettim kolaylık olsun diye).
- Kavanozları doldurduktan sonra sıvı karışımdan ilave ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Üç- dört gün sonra yemeğe hazırdır.
- Sıvı karışımdan çoğu kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
- Unutmayın defne yaprağını sadece suyu kaynarken kullanın sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tarif.Yapan olursa şimdiden ellerine sağlık.
Tek Tencerede Köfteli Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram makarna
- 500 ml su
- 200 ml süt
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
Ekmek için
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
Tek Tencerede Köfteli Domates Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve yuvarlak şekil verelim.
- Köfteleri pişirip kenara alalım.
- Tencereye salçayı ekleyelim ve kavuralım.
- Domates sos ekleyelim şeker ekleyip kavuralım.
- Köfte, makarna, su, süt ve tuz ekleyelim.
- Makarna fokurdayana kadar altını yüksek ısıda açalım.
- Fokurdadıktan sonra altını orta ısıya alıp tencerenin ağzını kapatalım.
- Makarnanın pişme durumuna göre su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Soyulmuş patatesleri tekrar sudan geçirelim suyunu iyice süzelim.
- Bebek patates kullanacaksak bütün haliyle büyük patates kullanacaksak elma dilimi şeklinde hazırlayalım.
- Uygun bir tencere yada tavaya yağı alalım. Hiç kızdırmadan patareleri ilave edelim bir karıştırıp hafif soteleyelim.
- Ocağın altını kısalın yada kapatıp bir dakika bekleyelim. Suyu ilave ederken kızgın yağ sıçrama olmaması açısından.
- Baharatları ilave edelim.
- Karıştırıp tavanın kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir iki defa karıştırarak pişirilem.
- Suyunu çekmiş patateslerin kapağını açalım arkalı önlü kapağı açık şekilde hafif kızartalım. Nefis lezzetli patatesimiz hazır. Afiyetle.