Armut Süslü Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Krema için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Renklendirmek için gıda boyası
- Armut süsü için
- 1 bardak şeker
- 1 damla mor gıda boyası
Armut Süslü Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın sarısını şekerle karıştırın, beyazını tuzla karıştırın. Sonrasında sarısına suyu, un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
- Yumurta beyazıyla tuzu kar gibi beyaz yapana kadar karıştırın o karışımı diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Alt üst ayarlı 160 derecede 25-30 dakika hazır olur.
- Krema için tüm malzemeleri alın ocakta karıştırın kaynayınca altını kapatın 2 saat dolapta soğumasını bekleyin sonra kullanabilirsiniz.
- Armut süsü için 1 bardak şekere 1 damla mor gıda boyası kattıktan sonra ince dilimlenmiş armutların her tarafını bandırın sonrasında 1 saat fırında alt üst ayarda 180 derecede kurutun. Bu şekli elde edeceksiniz, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet patlıcan küp küp doğranmış
- 1 adet kapya biber küçük doğranmış
- 1 kuru soğan yemeklik doğranmış
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Sayısı kadar dikdörtgen doğranmış kaşar peyniri
Sos için
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- İkisini karıştırıyoruz
Üzeri için
- Yumurta sarısı içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup karıştıralım
Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine kapya biberi ilave edip 3-5 dakika çevirelim.
- Patlıcanları ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip yumuşayana kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
- 1 yufkayı tezgaha alıp üzerine sos dökelim.
- Üzerine 2. Yufkayı serip yine sos sürelim 3. Yufkayıda soslayıp üçgen biçiminde keselim.
- Patlıcanlı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam serpip 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- Tuz, karabiber, pul biber
İç malzemeleri;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 -2 litreye yakın sıcak su (Kontrollü koyun)
- Tuz
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz yoğuruyoruz, 15 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Pirinci tencereye alıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlıyoruz.
- Daha sonra üzerine 1, 5 litre kadar sıcak su ekleyip nohutları ilave ediyoruz.
- Orta ateşte kaynatıyoruz.
- Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlak şekil verip hafifçe unlayıp tavada kızartıyoruz.
- Kızarttığımız köfteleri tencereye ilave ediyoruz.
- Terbiyesi için yoğurdu ,un ve yumurta ile karıştırıyoruz.
- Tencerede kaynayan sudan iki yemek kaşığı alarak yoğurdun içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz kesilmemesi için, yoğurdu yavaşça tencereye döküp karıştırıyoruz.
- Tuzunu ilave ediyoruz, en son servis ederken üzerine tereyağ ve nane yakıp çorbanın üzerine döküyoruz, afiyet olsun ✨.
Konserve Elma Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet ( doğranmış 3 çorba kasesi elma )
- 2 litre su
- 2,5 çay bardağı şeker (şekeri siz damak zevkinize göre ayarlayın
- 6-7 adet karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon suyu
- Kavanoz ve sıfır kapak
Konserve Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye su karanfil ve tarçını koyup kaynatalım (elmalar çabuk piştiği için ben önce karanfil tarçını bir iki taşım kaynatıyorum rengi ve kokusu daha iyi çıkıyor.
- Yıkadığımız elmaların kabuklarını soyalım.
- Çekirdek yataklarını temizleyelim.
- Küçük parçalar halinde doğrayalım.
- Kaynayan suya atalım şekeri de ilave edip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen kompostoyu bekletmeden steril edilmiş kavanozlara dolduralım.
- Sıcak suda bekletip kuruladığımız kapakları kapatalım.
- Sofra bezine koyup üzerini örtelim.
- Bu şekilde kavanozlar soğuyana kadar bekletelim.
- Kapaklarını kontrol edip dolaba kaldıralım. Konserve kompostomuz hazır. Afiyet olsun. Bu ölçülerden yarım kg’lık 3 kavanoz birde 425 ml lik kavanoz çıktı.
Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram mantar
- 1 küçük havuç
- 1 küçük kırmızıbiber
- 1 küçük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı kadar su
- 1 paket krema (200 ml)
- Dereotu (Üzerine)
Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç, soğan, sarımsak ve kırmızıbiber küçük küçük, mantarsa biraz büyükçe doğranır.
- Tencereye alınan tereyağı ve zeytinyağında doğranan sebzeler kavrulur, biraz yumuşayınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Tuzu, karabiberi ve suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırılır.
- 10-15 dakika sonra çorba pişmeye yakın krema eklenir.
- 2-3 dakika sonra da tencerenin altı kapatılır.
- Çorba kıydığımız dereotuyla süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 5-6 adet domates
- 1 çay bardağı süt
- 1 litre kadar sıcak su
- Tuz, karabiber, kekik, fesleğen
Dilerseniz:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı soyup minikçe doğruyoruz ve tencerede biraz sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
- Küp küp doğranmış sarımsağı da ilave edip bir tur kavuruyoruz.
- Salça ve tereyağını ilave edip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Domatesleri soymadan küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Güzelce karıştırıp sütü ekliyoruz.
- Muhallebi kıvamı alan çorbaya sıcak suyu yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz.
- Baharatlarını ekleyip 5 dk kadar kaynatıyoruz.
- En son blenderdan geçirip kaşar peyniri ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.
Fırında Soslu Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Fırında Soslu Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, pul biber, karabiber, tuz ve kekiği alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Hazırladığımız sosa tavuk butlarını alalım ve her yerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım.
- Fırın tepsisine elma dilim doğradığımız patatesleri, kırmızı biberleri, yeşil biberleri, domatesleri, sarımsakları alalım.
- Üzerine sıvıyağ ve tuzu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
- Sosladığımız tavukları da tepsiye alalım ve kalan sosu tavukların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
- Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve üzeri nar gibi kızaran soslu tavuklarımızı fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet tavuk baget
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Koroplast fırın torbası
Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp süzelim.
- Ardından büyük karıştırma kesenin içine karabiber, pulbiber ,zeytinyağı, göz kararı tuz ,kekik ,mayonez kimyon, biber salçası tüm harcı iyice karıştıralım.
- Ardından bagetleri üzerine 2 bıçak kesikleri açalım ve bagetleri harcın içine bırakıp iyice bagetleri harçla birlikte karıştıralım.
- Bagetleri fırın torbasına bırakıp ağzını kapama klipsi ile torbanın ağzını sıkıca bağlayınız.
- Buharın dışarı çıkabilmesi için ben bıçak yardımı ile 2 delik açıyorum.
- Fırın tepsinin içine fırın torbasını bırakıyorum.
- Ardından fırın tepsinin içine normal oda ısısında olan bir litreye yakın su bırakıyor.
- 200 derecede 1 saat tavukları pişiriyorum.
- Pişen tavuklarımızı fırın poşetinden çıkarıp servis tabağına bırakalım. Afiyet olsun.
Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı lor peyniri
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- İç harcı için maydanozu ince ince kıyalım.
- Bir kap içerisinde rendelenmiş kaşar peyniri, lor peynir, maydanoz ve tuzu karıştıralım.
- Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
- Üzerine bir kat daha yufka serelim ve kalan sosu da her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Daha sonra yufkamızı kenarlarından içe doğru katlayalım ve kare şekline getirelim.
- Peynirli iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve yufkamızı her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayalım.
- Şekillendirdiğimiz böreğimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve rulet ya da bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından keselim.
- Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam ve çörekotu serpelim.
- Zarf böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kızaran böreğimizi fırından alalım. Afiyet olsun!
Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
İç malzeme
- 600 gram kıyma
- 4 tane büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 tane kapya biber
- 6 tane köy biberi
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Az karabiber
Hamuru için
- 9 bardak un
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz.
- Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
- Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
- Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
- Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.