11 Ekim 2021 Pazartesi

Armut Süslü Pasta Tarifi

 

Armut Süslü Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Krema için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Renklendirmek için gıda boyası
  • Armut süsü için
  • 1 bardak şeker
  • 1 damla mor gıda boyası

    Armut Süslü Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın sarısını şekerle karıştırın, beyazını tuzla karıştırın. Sonrasında sarısına suyu, un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
  • Yumurta beyazıyla tuzu kar gibi beyaz yapana kadar karıştırın o karışımı diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Alt üst ayarlı 160 derecede 25-30 dakika hazır olur.
  • Krema için tüm malzemeleri alın ocakta karıştırın kaynayınca altını kapatın 2 saat dolapta soğumasını bekleyin sonra kullanabilirsiniz.
  • Armut süsü için 1 bardak şekere 1 damla mor gıda boyası kattıktan sonra ince dilimlenmiş armutların her tarafını bandırın sonrasında 1 saat fırında alt üst ayarda 180 derecede kurutun. Bu şekli elde edeceksiniz, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet patlıcan küp küp doğranmış
  • 1 adet kapya biber küçük doğranmış
  • 1 kuru soğan yemeklik doğranmış
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • Sayısı kadar dikdörtgen doğranmış kaşar peyniri

Sos için

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • İkisini karıştırıyoruz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup karıştıralım

    Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım.
  • Üzerine kapya biberi ilave edip 3-5 dakika çevirelim.
  • Patlıcanları ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip yumuşayana kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
  • 1 yufkayı tezgaha alıp üzerine sos dökelim.
  • Üzerine 2. Yufkayı serip yine sos sürelim 3. Yufkayıda soslayıp üçgen biçiminde keselim.
  • Patlıcanlı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam serpip 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Lebeniye Çorbası Tarifi

 

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber

İç malzemeleri;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 -2 litreye yakın sıcak su (Kontrollü koyun)
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz yoğuruyoruz, 15 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Pirinci tencereye alıyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlıyoruz.
  • Daha sonra üzerine 1, 5 litre kadar sıcak su ekleyip nohutları ilave ediyoruz.
  • Orta ateşte kaynatıyoruz.
  • Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlak şekil verip hafifçe unlayıp tavada kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız köfteleri tencereye ilave ediyoruz.
  • Terbiyesi için yoğurdu ,un ve yumurta ile karıştırıyoruz.
  • Tencerede kaynayan sudan iki yemek kaşığı alarak yoğurdun içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz kesilmemesi için, yoğurdu yavaşça tencereye döküp karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ilave ediyoruz, en son servis ederken üzerine tereyağ ve nane yakıp çorbanın üzerine döküyoruz, afiyet olsun ✨.

Konserve Elma Kompostosu Tarifi


 

Konserve Elma Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet ( doğranmış 3 çorba kasesi elma )
  • 2 litre su
  • 2,5 çay bardağı şeker (şekeri siz damak zevkinize göre ayarlayın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • Kavanoz ve sıfır kapak

    Konserve Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su karanfil ve tarçını koyup kaynatalım (elmalar çabuk piştiği için ben önce karanfil tarçını bir iki taşım kaynatıyorum rengi ve kokusu daha iyi çıkıyor.
  • Yıkadığımız elmaların kabuklarını soyalım.
  • Çekirdek yataklarını temizleyelim.
  • Küçük parçalar halinde doğrayalım.
  • Kaynayan suya atalım şekeri de ilave edip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen kompostoyu bekletmeden steril edilmiş kavanozlara dolduralım.
  • Sıcak suda bekletip kuruladığımız kapakları kapatalım.
  • Sofra bezine koyup üzerini örtelim.
  • Bu şekilde kavanozlar soğuyana kadar bekletelim.
  • Kapaklarını kontrol edip dolaba kaldıralım. Konserve kompostomuz hazır. Afiyet olsun. Bu ölçülerden yarım kg’lık 3 kavanoz birde 425 ml lik kavanoz çıktı.

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi


 

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük kırmızıbiber
  • 1 küçük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı kadar su
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Dereotu (Üzerine)

    Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç, soğan, sarımsak ve kırmızıbiber küçük küçük, mantarsa biraz büyükçe doğranır.
  • Tencereye alınan tereyağı ve zeytinyağında doğranan sebzeler kavrulur, biraz yumuşayınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
  • Tuzu, karabiberi ve suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırılır.
  • 10-15 dakika sonra çorba pişmeye yakın krema eklenir.
  • 2-3 dakika sonra da tencerenin altı kapatılır.
  • Çorba kıydığımız dereotuyla süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 adet domates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 litre kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber, kekik, fesleğen

Dilerseniz:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı soyup minikçe doğruyoruz ve tencerede biraz sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
  • Küp küp doğranmış sarımsağı da ilave edip bir tur kavuruyoruz.
  • Salça ve tereyağını ilave edip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Domatesleri soymadan küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
  • Güzelce karıştırıp sütü ekliyoruz.
  • Muhallebi kıvamı alan çorbaya sıcak suyu yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip 5 dk kadar kaynatıyoruz.
  • En son blenderdan geçirip kaşar peyniri ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Fırında Soslu Tavuk But Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Fırında Soslu Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, pul biber, karabiber, tuz ve kekiği alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Hazırladığımız sosa tavuk butlarını alalım ve her yerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım.
  • Fırın tepsisine elma dilim doğradığımız patatesleri, kırmızı biberleri, yeşil biberleri, domatesleri, sarımsakları alalım.
  • Üzerine sıvıyağ ve tuzu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
  • Sosladığımız tavukları da tepsiye alalım ve kalan sosu tavukların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzeri nar gibi kızaran soslu tavuklarımızı fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tarifi


 

Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Koroplast fırın torbası

    Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp süzelim.
  • Ardından büyük karıştırma kesenin içine karabiber, pulbiber ,zeytinyağı, göz kararı tuz ,kekik ,mayonez kimyon, biber salçası tüm harcı iyice karıştıralım.
  • Ardından bagetleri üzerine 2 bıçak kesikleri açalım ve bagetleri harcın içine bırakıp iyice bagetleri harçla birlikte karıştıralım.
  • Bagetleri fırın torbasına bırakıp ağzını kapama klipsi ile torbanın ağzını sıkıca bağlayınız.
  • Buharın dışarı çıkabilmesi için ben bıçak yardımı ile 2 delik açıyorum.
  • Fırın tepsinin içine fırın torbasını bırakıyorum.
  • Ardından fırın tepsinin içine normal oda ısısında olan bir litreye yakın su bırakıyor.
  • 200 derecede 1 saat tavukları pişiriyorum.
  • Pişen tavuklarımızı fırın poşetinden çıkarıp servis tabağına bırakalım. Afiyet olsun.

Zarf Börek Tarifi

 

Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • İç harcı için maydanozu ince ince kıyalım.
  • Bir kap içerisinde rendelenmiş kaşar peyniri, lor peynir, maydanoz ve tuzu karıştıralım.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
  • Üzerine bir kat daha yufka serelim ve kalan sosu da her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra yufkamızı kenarlarından içe doğru katlayalım ve kare şekline getirelim.
  • Peynirli iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve yufkamızı her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz böreğimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve rulet ya da bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından keselim.
  • Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam ve çörekotu serpelim.
  • Zarf böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kızaran böreğimizi fırından alalım. Afiyet olsun!

Tavada Lahmacun Tarifi

 

Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme

  • 600 gram kıyma
  • 4 tane büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 tane kapya biber
  • 6 tane köy biberi
  • 3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Az karabiber

Hamuru için

  • 9 bardak un
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz.
  • Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
  • Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
  • Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.