16 Ekim 2021 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 5 bardak un
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 adet yumurta (sarısı dışına sürülecek)

    Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve şekeri, mayayı karıştırıp köpük köpük olmasını bekleyelim.
  • Sonra, yağ, margarin, tuz, dereotu ve peynir de ekleyelim.
  • En son ölçülü bir şekilde un koyalım yaklaşık 35-45 dk kadar mayalanmasını bekleyelim.
  • Sonra şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Yeşil Soğanlı Makarna Tarifi

 

Yeşil Soğanlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım tencere kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 (yarım) paket makarna
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, kekik

Süs:

  • Dereotu, yoğurt

    Yeşil Soğanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynamış suya tuz ve 1 yemek kaşığı ayçiçek atılarak makarna iyice haşlanır.
  • 1/2 çay bardağı makarna suyu ayrılır, gerisi süzülür.
  • Boş tencereye tereyağ eritilir, yuvarlak ince doğranmış yeşil soğan eklenir, 2-3 dk kavrulur.
  • Sonra salçayla kavrulur. Ayrılan makarna suyu eklenir. Baharatlar eklenir.
  • En son süzülmüş makarna da eklenerek 2 dk daha kavrulur.
  • Servis esnasında tercihe bağlı dereotu ile süslenebilir. Afiyet olsun.

Tencerede 20 Dakikada Pamuk Gibi Limonlu Kek Tarifi

 

Tencerede 20 Dakikada Pamuk Gibi Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1.5 su bardağı un +1 tepeli çorba kaşığı

    Tencerede 20 Dakikada Pamuk Gibi Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta ve şekeri 3 dk kadar çırpıyoruz.
  • Sonra süt sıvı yağ limon suyu limon kabuğu ilave edelim gene çırpalım.
  • Unumuzu ve kabartma tozu vanilya ilave edelim mikserle bir kaç tur çırpalım.
  • Fincanlarımı yağlıyalım.
  • Harcımızı fincanlara bölelim tencereye yerleştirelim kaynar su ilave edelim.
  • Tencereye fincanların yarısı kadar tenceremizin kapağına mutfak elbezisi ile saralım.
  • Üstten mandallıyalım.
  • Kaynayan suyun buharı keklere inmesin suyumuz kaynayınca kapağı kapatalım.
  • Altını kısalım 20 dk hiç açmadan pişirelim.
  • Sonra altını kapatalım 10 dk daha hiç açmadan tutalım.
  • Sonra aça biliriz soğuyunca fincanlardan çıkartalım. Afiyet olsun deniyecek olanlara ben franbuaz sos sıktım üzerine çok yakıştır sade de ola bilir.

Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi

 

Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Tepsiyi yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Orta boy bir tepsiye önce bir tatlı kaşığı tereyağı sürüp pişmiş olan muhallebi den 5 yemek kaşığı koyup tepsinin her yerine yayın ocağa alın muhallebi yana na kadar tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Tenceredeki muhallebi ye tereyağı ve vanilya ilave edin 5 dakika çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  • Tepsiye dökün bir gece buzdolabında bekletin.
  • Keserek sarıp servis yapın.
  • Üzerine antep fıstığı ile servis yapın. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.

İçli Köfte Haşlamai

 

İçli Köfte Haşlamai İçin Malzemeler

İç harcı

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ceviz

Köfte hamuru

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı su (ıslatmak için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    İçli Köfte Haşlamai Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içli köfte yapmak için iç harcını hazırlamakla işe başlıyoruz.Genişçe bir tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymanın içine soğanı koyup karıştıralım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salça ve baharatları da katıp kavurduktan sonra soğuması için bir kenara alalım.
  • Soğuyunca içerisine cevizi katıp karıştıralım. İç harcımız hazır.
  • Tepsinin içine bulguru ve irmiği alıp sıcak suyu üzerine döküp 10 dakika bekleyelim.
  • Bulgurun kabarmasını sağlayalım.
  • Süre sonunda içerisine tüm malzemeleri katıp macun kıvamına gelene dek yoğuralım. Yaklaşık otuz dakika macun gibi olması için bu süre bize yeterli.
  • Yanımıza bir tabağın içerisine biraz su koyalım, yoğururken ara sıra ellerimizi bu suya bandırarak ıslatalım.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • İşaret parmağımızı ıslatalım ve oyma işlemine başlayalım.
  • Başta biraz zorlansanızda sakın bırakmayın. Birkaç denemeden sonra yapabilirsiniz.
  • İncecik açalım kıyma harcından bir tatlı kaşığı koyup ağzını kapatalım.
  • Kapatırken elimizi ıslatmayı unutmayalım.
  • Bütün köfteleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Tencereye suyu koyup içerisine de bir çay kaşığı tuz atarak kaynatalım.
  • Suyumuz kaynamaya başlayınca içerisine köftelerimizi koyalım.
  • Altı dakika en fazla yedi dakika köftelerimizi kaynatıp bir süzgeç yardımı ile tencereden alalım.
  • Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağ alıp kızdıralım.
  • Kızan yağın içerisine kırmızı toz biber katalım.
  • Kırmızı biberli yağımız hazır.
  • Köftelerimizi servis tabağına alarak üzerine kırmızı biberli yağdan dökelim ve servis yapalım. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋

Anne Poğaçası Tarifi

 

Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt veya yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 5-6 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri kabın içine alıp karıştıralım. Unumuzu da ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • En son 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı elimize döküp hamuru alt üst ederek toparlayalım ve mayalanması için kapağını kapatıp 30-40 dk bekleyelim.
  • Mayalanan hamurlarımızı istediğimiz büyüklükte bölüp şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 15-20 dk tepside kabarmasını bekleyelim.
  • Kabaran poğaçamızı 200 derecede altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen poğaçaları fırından çıkarınca 5-10 dk üzerini bir örtü ile kapatıp dinlendirelim.
  • Sonrasında servis edebiliriz.

3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi

 

3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün karnabahar

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvıyağı (Büyük boy çay bardağı)
  • 3 diş sarımsak ezilecek/rendelenecek
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz karabiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

    3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharımızı daire şeklinde keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim dilimleri.
  • Bir kaseye sos için bütün malzemeleri katalım ve karıştıralım.
  • Bir fırçayla sosumuz bitene kadar her karnabahar dilimimizin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 220 derece fırına verelim.
  • Kenarları kızarana kadar fırında pişsin. Yaklaşık 20-25 dakika sürüyor.
  • Pişdikten sonra servise hazırdır. Yanına yoğurt çok yakışıyor. Afiyetler olsun.

Rameni

 

Rameni İçin Malzemeler

  • Ramen ( bulamazsanız noodle)
  • 2 dilim kırmızı et (tavuk sarma da olabilir)

Eti kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Etin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 200 ml kaynar su
  • Tuz

Soslu yumurta için ;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 dal taze soğan
  • 75 ml su

Çorbası için ;

  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı susam yağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 350 ml kaynar su

Üzeri için;

  • Taze soğan
  • Soya filizi

    Rameni Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle üzerine koyacağımız soslu yumurtayı hazırlayalım.
  • Bunun için 2 adet yumurtayı haşlayalım.
  • Haşlanan yumurtaları buzlu suya atıp birkaç dakika bekletelim, ardından kabuklarını soyalım.
  • Bir sos tenceresine şeker,soya sosu, rendelenmiş sarımsak, 75 ml kaynar su ve taze soğanı ekleyip birkaç dakika kaynatalım,ılınması için kenara alalım.
  • Haşlanan yumurtaları havlu peçeteye sararak bir kaseye yerleştirelim.
  • Ilınan sosu üzerine döküp bekletelim. (bu aşamayı akşamdan yaparsanız daha güzel olur).
  • Gelelim etin yapımına, etimizi bir tavada az yağda önlü arkalı mühürleyelim. (varsa döküm tavada daha iyi olur) mühürlediğimiz eti bir tencereye geçirelim.
  • 1 yemek kaşığı şeker ,3 yemek kaşığı soya sosu ,1 yemek kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil ,200 ml kaynar su ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Et iyice yumuşayana kadar pişirelim. Pişen etimizi dilimleyelim kenarda beklesin.
  • Aldığımız noodle/ramen ‘ i bir tencerede tuz ilavesiyle haşlayalım. Süzelim.
  • Bir kaseye; 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, tuz, karabiber, 1/2 çay kaşığı susam yağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 350 ml kaynar su alarak karıştıralım.
  • Üzerine süzdüğümüz ramen ya da noodle ı ekleyelim. Çorbamız hazır.
  • Üzerine taze soğan ve soya filizi, haşladığımız yumurtaları (ikiye bölerek) ve kızarttığımız eti yerleştirelim. Afiyet olsun 🥳.
  • Ben hazır ramen bulamadığım için noodle kullandım. Bulabilirseniz ramenle pişirebilirsiniz☺️ aralarında çok bir fark yok ;.

    Ramen : sulu japon eriştesi ,.

    Noodle : yumurtalı çin eriştesi olarak geçiyor.

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket(250 gr) margarin ya da tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Bulamak için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda ısısındaki yağı,nişastayı,pudra şekerini,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. (çok çabuk pişiyorlar kontrollü pişirelim. )
  5. Kurabiyeler fırında pişerken bir kapta pudra şekeri ve tarçını karıştırıp bekletiyoruz.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken içerisine atıp her yerini bulayarak servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun.

Sıcacık Milföy Katmer Tarifi

 

Sıcacık Milföy Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 çay kaşığı üzerine serpilmek için tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sıcacık Milföy Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamıza yağı döküp ısıtıyoruz.
  • Ardından milföylerimizi kare şekilde keserek tavaya koyuyoruz.
  • Üzerine çok az tuz serpip kısık ateşte pişiriyoruz ki her yeri eşit şekilde kızarsın :))
  • Ters düz yaparak pişirdiğimiz milföyleri bir tabağa alıp sıcak servis ediyoruz. Kahvaltı sofralarınıza şipşak hazırlayabileceğiniz, lezzeti aynı katmer gibi olan bu tavada milföy tarifini mutlaka denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi

 

Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloluk kavanoz dolusu yoğurt kaymağı
  • Soğuk ya da buzlu su
  • 3 su bardağı ılıktan bir tık sıcak su
  • 2 iki su bardağı soğuk su (ayrıca)

    Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine kaymaklarımızı alalım ve 2 dakika blendırdan geçirelim.
  • Daha sonra 1 er 1 er blendırdan çekerek suyunu ekleyelim.
  • 1 aşamamız 15 dakika blendırdan geçirelim ve 10 dakika blendırımızı dinlendirelim. ( dinlendirmeyi ihmal etmeyelim malum elektrikli cihaz çabuk ısınıyor uzun süre motorunuz yanabilir allah muhafaza😲😳😳😳)
  • Toplam 3 kez aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Son aşama da yağın iyice çıkması ve toplanması için 2 bardak soğuk suyu ekleyelim yağın ayrıştığını göreceksiniz😉.👇👇👇
  • Yağın çıktığını gördükten sonra blendırdan geçirmemeye dikkat edin yoksa oluşan yağınızı eritebilirsiniz😲😲😲
  • Artık son yıkama aşamasına geçebiliriz.Bir kabın içine yarıya kadar soğuk (buzlu olursa daha da iyi olur😉) dolduralım ve bir spatula ya da küçük bir süzgeçle bütün yağları alıp soğuk suyun içine koyalım.
  • Elimize küçük bir tahta kaşık alalım kaşığın tersi ile bastıra bastıra yağı yoğuralım.
  • Suyu dökelim tekrar yıkayalım. Yani o ayranından iyice ayrılsın tereyağ kendisi ile başbaşa kalsın 🤓
  • Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
  • Son kez yıkadıktan sonra elimizle sıkıp suyunu güzelce süzdürelim. Tereyağımız yemeğe hazır. İster kahvaltılarınızda istersenizde yemeklerinizde lezzetle kullanın.👇👇👇Ben biraz kahvaltılık ayırıp diğerini buzluğa atıyorum 😉.👇👇👇
  • Ben tuzlamıyorum ama siz tuzlamak isterseniz yıkama aşamasından sonra tuzlayabilirsiniz😉👇👇👇Çıkan ayranı da sakın israf etmeyin içerisine biraz tuz ekleyip güzelce içebilirsiniz ya da ayranlı çorba da yapabilirsiniz 😉 seçeneği arttırmak size kalmış 😉.

    Afiyet şifa olsun 💐💐💐.