22 Ekim 2021 Cuma

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin 

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış pirinçler tencereye alınır ve üzerine 2 su bardağı su eklenir.
  • Pirinçler pilav gibi pişene kadar hafif ateşte kaynatın.
  • Daha sonra, üzerine pirinç unu şeker ve sütü ekleyin 15-20 dakika daha kaynatın.
  • Daha sonra kaselere koyup 220 derece fırında sadece üstünü açarak kızartın.
  • Fındık ve tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi

 

Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Pirinci ıslatmak için kaynar su
  • 1 minik soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su yada et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alıp, kaya tuzunu ve kaynar suyu ekleyip en az 1 saat suda bekletelim. Tenceremize rondoda çok ince doğradığımız soğanları alalım.
  • Tereyağı ve zeytinyağı ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım. Soğanların çok kızarması lazım, hatta yanmaya yakın olacak kadar kavurmamız gerekiyor.
  • Kavrulan soğana et suyu yada sıcak su ekleyelim. Et suyu olursa daha lezzetli olur. Tenceredeki su kaynadığında 3-4 kez yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim.
  • Suyu iyi süzülmüş olmalı. Dibinde su kalırsa pirincin pişme derecesini etkiler lapa olabilir.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte sonra en kısık ayarda pişmeye bırakalım.
  • Tencerede hiç su kalmadığı zaman kapağını açıp pilavı alt üst bir kaç kez karıştıralım. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Pilavımız servise hazır.

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un (Markadan markaya miktar değişebilir)

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 tane limon çekirdeği

Üzeri için:

  • Toz fıstık

    Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Miktara uygun büyüklükte bir cezvenin içine limon çekirdeği toz şeker ve suyu alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım.
  • Limon çekirdeği karardığında şerbet hazır demektir.
  • Kurabiye hamuru için; Margarin sıvı yağ yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp elimizle iyice yoğuralım.
  • Homojen kıvam alan harca kabartma tozu ve kakaoyuda ekleyip elimizle karıştıralım.
  • Unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamur hazır demektir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlak şekil verip dizelim.
  • 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim. Kurabiyemiz hızlı pişiyor dikkat edelim.
  • Pişen kurabiyeleri sıcakken şerbeti daha iyi çekmesi için bir çatal yardımıyla daha küçük bir tepsiye alalım.
  • Üzerine şerbeti her kurabiyenin üzerine gelecek şekilde dökelim.
  • Islanan kurabiyelerimiz çok yumuşayıp dağılmasın diye başka bir tabağa alalım üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊😊
  • Not 1: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli.

    Not 2: Kurabiye sıcak şerbet soğuk olmalı.

Dip Sos (Cips Sosu) Tarifi

 

Dip Sos (Cips Sosu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 5 kasık yoğurt
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Az pulbiber 

    Dip Sos (Cips Sosu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı yoğurdu üzerine rendeleyin.
  • Bütün malzemesi birleştiriyoruz ve karıştırıyoruz.
  • 2 dakikada sos hazır ve çok lezzetli deneyen herkese afiyet olsun.

Patates Püresi (Aligot) Tarifi

 

Patates Püresi (Aligot) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 1 bardak soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı cheddar  

    Patates Püresi (Aligot) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesler soyulur.
  • Tereyağı ve süt ile püre edilir.
  • Üzerine sarımsak ezilir.
  • Tuz ve rendelenmiş cheddar peynir eklenir. Müdavimi olacağınızı iddia ederim yarasın:)

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi

 

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kıvam alana kadar un

Kıyması için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 adet soğan rendesi
  • 3 dış sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ekşi

    Hatay Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak; hamur tarifindeki sıvıları bir cezveye alıp ısıtıyoruz, hamurumuz çabuk mayalansın diye.
  • Daha sonra, sıvıları yoğuracağımız kaba alıyoruz maya ve tuzu döküp karıştırıyoruz un ekliyoruz.
  • Yanımızda bir kapta su bulunduralım hamuru yoğururken kullanıyoruz.
  • Hamur kıvamını aldıktan sonra, beze sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Kıymayı hazırlıyoruz malzemeleri bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.
  • Mayalanan hamuru, minik yumaklar halinde ayırıyoruz, un ve oklava yardımı ile açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru pişirme kağıdı olan tepsimize alıyoruz. Üzerine kıymamızı yayıyoruz.
  • 200 derece fırında kontrol ederek 15 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun. 🌺

Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu Akşamdan Sabaha Hazır Tarifi

 

Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu Akşamdan Sabaha Hazır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı mor soğan
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
  • 7 diş sarımsak
  • Kavanozun aldığı kadar kaynar su

    Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu Akşamdan Sabaha Hazır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları halka yada ay şeklinde doğrayalım.
  • Kırmızı pancarıda istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz.
  • Kavanoza karışık bir şeklide ortasına kadar sıkıca dolduralım.
  • Temizleyip 2 böldüğümüz sarımsakları ortasına yerleştirip tekrar soğan ve pancarı doldurup bastıralım.
  • Üzerine limon tuzu sirke ve kaya tuzunu koyup üzerine kaynattığımız suyu dolduralım.
  • Ağzını kapatıp ters çevirelim bir bezle üzerini örtelim.
  • Sabah düz çevirelim turşu hazır eğer aceleniz yoksa 1. 2 gün durursa dahada güzel olacaktır. Afiyet olsun.

Erişteli Börek Tarifi

 

Erişteli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram peyaz peynir veya lor peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Erişteli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak erişteleri haşlıyoruz, daha sonra suyundan süzüp soğuk su ile yıkıyoruz.
  • Bir kapta erişte ve diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Teflon tavada altına sıvı yağ sürüyoruz ve tavaya boşaltıyoruz.
  • Bir tarafı piştikten sonra, öbür tarafına çevirip iki tarafında pişmesini sağlıyoruz.
  • Dilimleyip servis edebilirsiniz. Çay yanına özellikle harika oluyor afiyet olsun ❤️.

Muhteşem Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

 

Muhteşem Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta 1 tanesinisin sarısını ayırıp poğaçalarımızın üstüne sürüyoruz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5-6 su bardağı un

Üstü için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

İç malzemelerimiz

  • Tam yağlı beyaz peynir ben içerisine maydanoz doğradım
  • Çekirdeği çıkarılmış zeytin

    Muhteşem Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemelerimizi ekleyip herhangi bir aparatla karıştırıyoruz.
  • Unun yoğunluk sebebi ile unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım ki hamurumuz sert olmasın.
  • Hamurumuz oldukça yumuşak ele yapışmayan bir yapıda olmalıdır bu aşamada fırınımızı fanlı bir şekilde 190 derecede ısıtmaya başlayabiliriz.
  • Pişirme süremiz 25-30 dakikadır poğaçamızın yapımına geçebiliriz hamurumuz mayalı olmadığı için beklemeye gerek yoktur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içerisinde açarak malzememizi koyup gösterdiğim gibi kapatıyoruz kapatma işleminden sonra birazcık yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
  • Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  • Üzerine susam ilave ettim siz isterseniz çörek otuda ilave edebilirsiniz ve fırına bıraktım 25-30 dakikada pişti dışı güzelce kızarmış içi yumuşacık bir poğaça oluyor.

Miss Sade Anne Keki Tarifi

 

Miss Sade Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

    Miss Sade Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Sonra sıvı yağ ekleyip biraz çırpın.
  • Sütü ekleyip biraz çırpın, unu ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın.
  • En son, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaşça karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derecedeki fırında alt üst fanlı şekilde 40 dakika pişirin.
  • İlk yarım saat hiç açmayın kapağını, daha sonrasında kontrol ederek pişirme işlemini yapın.
  • Fırında ilk sıcağını attıktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz ❣️

Krema Kullanmadan Kremalı Tavuk Tarifi

 

Krema Kullanmadan Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • İstenilen kadar mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 çay kaşığı köri
  • Tuz

    Krema Kullanmadan Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya tavuğu, soğanı, mantarı, biberi alıp yağı ilave edelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Tavuk ve mantar suyunu çektiğinde ayrı bir yerde süt, nişasta ve köri çırpılır.
  • Suyunu çeken tavuğa hazırladığımız süt karışımını ve tuzu ilave edelim.
  • Kaynamaya başladığında 10 dakika daha pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 6 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük kase domates sosu
  • 1 su bardağı zeytinyağı

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları tam merkeze kadar tek taraflı kesip kaynar suyun içine atıp haşlanmasını bekliyoruz.
  • Soğanlar haşlanırken, iç malzemeleri hazırlamaya başlıyoruz. Kıymamızı, pirincimizi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  • İçine zeytinyağı, taze soğan, maydanoz, domates sosunu da ekleyerek karıştırma işlemini bitiriyoruz.
  • Haşlanmış olan soğanlarımızı tek tek ayırıyoruz. Daha sonra içerisini harcımızla doldurup sarıyoruz.
  • Pişirmek üzere tenceremize sıralıyor. Üzerine salçalı zeytinyağlı sosumuzu ekleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım portakal suyu ve kabuğu (arzuya göre)
  • Aldığı kadar un(yumuşak bi hamur olmalı)

    Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un ve kakao hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Unu kontrolü bi şekilde ilave edelim.Yumuşak bi hamur olmalı.
  • Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayıralım. 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırıp yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta hafif açalım.
  • Kakaolu olan hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
  • Beyaz hamurun ortasına koyalım. Hamuru yassı olarak kapatalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.