27 Ekim 2021 Çarşamba

Patatesli Hangel Tarifi

 

Patatesli Hangel Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • Toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Patatesli Hangel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba un, yumurta, tuzu ekleyip orta kıvam olacak şekilde yoğuralım.
  • İki yumak edip, oklava yardımıyla daire şeklinde açalım.
  • Büyüklük tercihe kalmış şekilde kare kare keselim.
  • Patatesi haşlandıktan sonra ezelim ve baharatları karıştıralım.
  • Muska yada bizim tabirimizle bebek katlama yaparak şekillendirelim.
  • Tuzlu suda haşlayıp pişirelim.
  • Üzerine de tereyağı eritip gezdirelim. Afiyet olsun 🥰.

Lokma Tatlımız Tarifi

 

Lokma Tatlımız Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 3 su bardağı un (Hamurunuz çok sert olmasın biraz cıvık olsun)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu (Limon suyu koymasanızda olur ben bırakmadım)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Lokma Tatlımız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra, içerisine limon suyunu koyup üç dört dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz.
  • Mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
  • Daha sonra, unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatıp, 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Tavanı yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
  • Bir kaseye sıvı yağ koyup yanımıza alıyoruz.
  • Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını diğer elimize alıyoruz.
  • Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
  • Her defasında çay kaşığını yağa batırıyoruz.
  • Hamurları çevire çevire kızartıyoruz.
  • Hamurlar altın sarısı rengini alıp her yeri kızardığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz.
  • Şerbette de on saniye kadar tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Herkese afiyet olsun 😋

Vitamin Deposu Brokolili Çorba Tarifi

 

Vitamin Deposu Brokolili Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram brokoli
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu (Kemik suyu da olabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kaynar su (Çorbanın kıvamına göre ayarlanacak)

    Vitamin Deposu Brokolili Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri yemeklik doğuruyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ ve zeytinyağını alıyoruz. Soğan ve biberleri kavuruyoruz.
  • 1 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekliyoruz.
  • Çiçeklerine ayırdığımız brokolileri de ekleyip söyle bir döndürdükten sonra kaynar suyu koyuyoruz.
  • Ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
  • Daha sonra sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Eklerken karıştırmayı unutmayalım.
  • En sonra buzluğa önceden atmış olduğum tavuk suyunu, karabiberi, tuzu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ve çorba hazır. Afiyet olsun 

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi

 

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Yaklaşık 280g)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikler yıkanır, tam ortadan kesilir ve çekirdekleri çıkarılır.
  2. Her parça tekrar ikiye kesilir. Tüm erikler bitinceye kadar işleme devam edilir.
  3. Toz şekerin bir kısmı dikdörtgen borcamın tabanına serpiştirilir.
  4. Dilimlenen erikler toz şekerin üzerine yerleştirilir.
  5. Kalan şeker eriklerin üzerine serpilir.
  6. 1 yemek kaşığı elma sirkesi de üzerine gezdirilerek, önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında 70 dakika pişirilir.
  7. Pişme sırasında 1-2 kez fırın tepsisi sallanır. Reçel fırından alınır ve kavanozlanır. Afiyet olsun💜.

Kuru Fasulye Tarifi

 

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane küçük boy kapya biber
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza göre tuzu ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pişirmek için kaynamış su

    Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bismillahirrahmanirrahim. Öncelikle fasulyeyi yıkayıp geceden tencereye koyup, ıslayalım. Su fasulyenin 2 parmak üstüne geçecek, isteyen içerisine 1 çay kaşığı tuz ve karbonat koyabilir kabuk atmasını engelliyor ben koyuyorum tercih sizin.
  • Sabah şişen fasulyeyi ocağa koyun, kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri alalım çoğu insanı rahatsız eden gazı engellemiş oluruz fasulye bir pişmelik kalınca ocağı kapatıp 1 su bardağı soğuk su koyuyoruz.
  • Fasulyeler dibe çöker bu şekilde de kabuk atmasını engelleriz. Ardından yumuşayan fasulyeyi süzelim.
  • Sırasıyla soğanı, biberleri küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp malzemeleri soteleyelim salçasını baharatlarını ekleyelim rengi çıkınca fasulyeyi ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Suyunu tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayınca altını kısıp yavaş yavaş pişirelim suyunu kendi sevdiğiniz şekilde ayarlayın ister kıvamı sulu ister kuru inşallah beğenirsiniz allah’a emanet olun 🤲

Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi

 

Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için

  • 1 kilo yürek
  • 1 adet  kapya biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 7 bahar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kavurmak için
  • Sıvı yağ

Bulgur pilavı için

  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağından başı eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • Üzerine çıkacak kadar kaynar su

    Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bulgur pilavı ile başlayalım işe, bulgur pilavını yapacağınız tencereye yağı bırakın iyice ısınsın. Tel şehriyeyi içinde kavuralım.
  • Yıkamış olduğumuz bulgurları süzgeçten geçirip tavaya ekleyelim. Tuzunu atıp 2 dakika kavuralım, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim içtikten sonra dinlenmesi için sofra bezine sarıp kaldıralım.
  • Sote için; ilk önce yüreği kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkayalım yapacağımız tabağın içerisinde suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra soğanı ve biberleri ekleyelim sıvı yağ ile birlikte kavrulduktan sonra domates ve sarımsağını ekleyelim, baharatını ilave edelim beş dakika daha kavurun bu şekilde.
  • Bir çay bardağı sıcak suyunu ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pissin servis yapacağınız kabın içerisine bulgur pilavını ortasını havuz açar gibi doldurun.
  • Daha sonra sotenizi ortasına doldurup servise hazır hale getirebilirsiniz afiyet olsun. 

Kış Günlerinin Olmazsa Olmazı Boğaz Pastili Tarifi

 

Kış Günlerinin Olmazsa Olmazı Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3 tane karanfil havanda dövdüm tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 yağlı kağıda sıvı yağla yağlanacak çok az yağla bir kaç damla

    Kış Günlerinin Olmazsa Olmazı Boğaz Pastili Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şekerimizi teflon tavada eritelim, arada sallayalım. Şekerimiz erimeye başlayınca baharatları ilave edelim.
  • Eriyen şekerden üzerine atarak şekerimiz erir erimez limon suyu, tereyağı ilave edelim karıştıralım, altını kapatalım.
  • 2 dakika sonra içine 1 çorba kaşığı bal ilave edelim karıştıralım.
  • Dilerseniz yağlı kağıda tatlı kaşığı ile dökebilirsiniz aralıklı dilerseniz yağlı kağıda uzun kısmına dökün biraz yayın.
  • Yağlı kağıdın diğer ucunu üzerine kapatın, merdaneyle açın. Sonra kağıdı açın ve rulo yapın çok rahat rulo oluyor kağıda sarmıyor istediğiniz incelikte yapın ruloyu.
  • Sonra ufak ufak kesin kestikten sonra hafif bastırıp şekil verin soğuyunca 2 tatlı kaşığı kadar nişasta sepin kavanoza alıp dolapta saklayın bu kadar kolay deneyecek olanlara şifalar olsun.

Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi

 

Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi İçin Malzemeler

Philadelphia roll için;

  • Krem peynir
  • 1 adet salatalık
  • 2 dilim somon füme

California roll için;

  • 1 adet avokado
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet yengeç surimi

Sushi pirinci için;

  • 0.5 su bardağı sushi pirinçi
  • 0.75 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 0.5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker

Sarım için;

  • 2-4 yaprak nori yosunu
  • Susam

Yan ürünler;

  • Soya sosu
  • Zencefil turşusu
  • Wasabi sosu

    Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı sushi pirincini 3 kez sudan geçirin ve süzün (Nişastası arınması gerekli). Bir tencereye pirinci koyun, pirincin içerisine 2/3 su bardağı soğuk su ilave edin ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, önce orta sonra yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp 10 dakika daha dinlenmeye bırakın (Kapağı açmayacaksınız)
  • 2 çorba kaşığı pirinç sirkesini küçük kaba boşaltın. 2 çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı tuzu pirinç sirkesinin içine ekleyin. Tuz, şeker ve sirkeyi iyice karıştırın çözebildiğiniz kadar sirke içinde çözmeye çalışın.
  • Havuç, salatalık gibi sebzeleri ince ve uzun şekilde kesin. İsteğinize göre yengeç surimi, somon füme ve/veya ton balığı dilimleri de kullanabilirsiniz.
  • Yumuşamış avokadoların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyup ince uzun dilimler şeklinde hazırlayın. California roll için: yengeç surimi, avokado e salatalık philadelphia roll için; krem peynir somon füme ve salatalık kullanın.
  • Sushi pirincini cam kaba alıp, çerisine sirke sosunu yavaşça döküp nazikçe karıştırın. Homojen şekilde sirkenin dağıldığına emin olduktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Nori yosununu ister yarım ister tam kullanarak bambu matın üzerine serin. Parlak kısmı altta olacak şekilde serin. Sushi pirincini ince tabaka halinde nori yosununu kaplayacak şekilde mat yüzeye yayın. Pirincin üzerine susam serpin.
  • Daha sonra nori, pirinç, susam tabakasını ters çevirin. Ters çevirdiğinizde norinin parlak kısmı üstte olacak.
  • Philadelphia roll veta california roll için ilgili malzemeleri nori yosununun üzerine serin.
  • Philadelphia roll yaparken pirinç dış yüzeyde (Altta) olsun diye nori tabakasını ters çevirmişken california roll yaparken ters çevirmiyoruz ve yosun tabakası dışta kalıyor.
  • Sushi pirinci çok yapışkan olduğu için tüm bu işlemleri yaparken bir kase temiz su yanınızda bulundurun ve ellerinizin nemli kalmasına dikkat edin. Böylece sushi pirinci elinize yapışmaz.
  • Bambu matın size yakın tarafını tutarak kaldırın. Matı yavaşça içerisindeki malzemelerin üzerine gelecek şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarlamaya devam ederken bir tarafından matı kaldırıp, parmaklarınızla malzemeleri roll ün içinde tutun. Matın sonuna gelene kadar yuvarlamaya devam edin. Matın üzerine baskı uygulayarak sıkıca sarın.
  • Bambu matını açın ve sushilerinizi tahtanın üzerine dizin. Roll ü keseceğiniz bıçak çok keskin olmalı ve metal yüzeyini keserken hep nemli tutmalısınız.
  • Her kesimden sonra bıçağı temizleyip hafif su ile nemlendirin ki bıçak sushi ye yapışmasın güzelce kesin. Genelde her sushiler 8 eşit parçaya bölünür 8 eşit parçaya bölün.
  • Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)
  • Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi 

Simit Omlet Tarifi

 

Simit Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet simit
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sucuk
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kırmızı toz biberi
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar
  • Maydanoz

    Simit Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve dilimlediğimiz sucukları tavaya alıp pişiriyoruz.
  • Üzerine doğradığımız sinirleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Bir kenarda süt, yumurta, baharatlar ve tuzu güzelce çırpıyoruz.
  • Daha sonra simit ve sucuğun üzerine döküyoruz.
  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak simit omletimizi pişiriyoruz.
  • Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirip kaşar ve maydanozunu ekliyoruz ve kasar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun~.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 küçük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 knor bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 litre sıcak su

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı mercimeği köpüğü çıkana kadar yıkayalım (5 kez sudan geçiriyorum ben)
  • Bir yandan tencereye sıvı yağını alıp soğanı kavurmaya başlayalım.
  • Hafif pembeleşince 1 kaşık unuda ilave edelim karıştıralım.
  • Şimdi patates ve havucu ekleyelim 2 dakika daha karıştıralım ve 1 litre suyu ilave edelim.
  • Et knor bulyon çok yakışıyor bu çorbaya onuda ekleyelim ve düdüklüyü kapatalım. 30-35 dakika pişirelim kısık ateşte.
  • Sıcak suyumuz yine yanımızda olsun. Kapağı açalım ve baharatları ekleyelim. Çorba soğudukça koyulaşacağı için yarım bardak daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Çorba pişince tereyağını yakalım ve üzerinde gezdirelim afiyet olsun:).

Peynirli Mısırlı Toplar Tarifi

 

Peynirli Mısırlı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış patates (130 gr)
  • 3 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan (40 gr)
  • 2 yemek kaşığı dolusu krem peynir (60 gr)
  • 2 kutu mısır (250 gr)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri tozu(Yoksa 2 yemek kaşığı galeta unu)
  • 5 yemek kaşığı nişasta (50 gr)
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri (Mozzarella peyniri)
  • Galeta unu

    Peynirli Mısırlı Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesimizi sıcakken ezelim ve bir kaba alalım.
  • Üzerine minik doğradığımız yeşil soğanı, krem peyniri, mısırı, galeta ununu, nişasta, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra elimizi iyice yağlayalım. Bir kaşık ile alıp elimizin içinde yuvarlayalım. İçini açıp doğradığımız kaşar peyniri koyup kapatalım ve tekrar yuvarlayalım (Topları koyacağımız tabağımızın altına streç film ile saralım) galeta ununa iyice bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım. Kızartırken ara ara çevirelim. Toplarımız kızarıp kahvrengi olunca servis tabağına alalım. Afiyet olsun🥰.